Tai va, mergaitės, radau info, galbūt ir jums bus naudinga..
Vis geriau, nei visokiausias "stebuklingas" piliules naudoti. Visškai natūralus produktas:
Kviečių sėlenos - tai luobelės, kurios lieka sumalus grūdą. O sveikiausios grūdo dalys yra sėlenos ir gemalai. Sėlenose gausu įvairiausių vitaminų (ypač B grupės) ir biologiškai veiklių skaidulinių ir mineralinių medžiagų. Šiais laikais mes vartojame daug išgryninto maisto ir visiškai negalvojame, kad maistinės skaidulos organizmui labai svarbios. Jos mažina cholesterolio koncentraciją kraujyje, mažina puvimo procesus žarnyne, aktyvina žarnyno veiklą, detoksikuoja organizmą - sujungia sunkiuosius metalus ir padeda juos pašalinti su išmatomis iš organizmo, palaiko gerųjų žarnyno bakterijų gyvybingumą. Sėlenose gausu ląstelienos, kuri gerina virškinimą, neleidžia kauptis riebalams. Jos gana greitai išbrinksta skrandyje ir suteikia sotumo jausmą, todėl jas naudinga valgyti sergantiems cukralige ar turintiems antsvorio. Sėlenos gali būti viena iš priemonių padedanti sureguliuoti ir atstatyti medžiagų apykaitą, bei tuštinimąsi, o tuo pačiu padedanti reguliuoti kūno svorį. Dėl savo itin efektyvaus poveikio, maistinės sėlenos vadinamos "žarnyno šluota".
Taigi sėlenos yra fiziologiškai aktyvios maisto medžiagos, kurias ypač mėgsta sveiką gyvenimo būdą propoguojantys žmonės. Jei rūpinatės savo organizmu ir norite jį, populiariai sakant, "išvalyti", vartokite kviečių sėlenas.
Sėlenas galima dėti į įvairias sriubas, garnyrus, košes. Jos gali būti vartojamos su jogurtu, pasukomis, sultimis. Galima įmaišyti kepant pyragus, blynus. Galima apibarstyti jomis kotletus ar žuvį (kepant).
Tačiau jų vartojimas turėtų būti saikingas. 25-30 g sėlenų kiekvieną dieną - tai saugu.
Po savaitės man -1,5kg!

(aišku, ir neryju kaip krokodilas, o ypač po 6h)