Įkraunama...
Įkraunama...

Avokadas

O stai ir mano avokadziukas
user posted image
Atsakyti
Donata007, labai grazus tavo avokadas thumbup.gif
O stai, ka as radau apie si augaliuka: "...Avokadai auga ant amerikinių persėjų ( Persea americana ). Šiems medeliams tinka lapinės, velėninės žemės, komposto ir smėlio mišinys (3:1:1:0,5). Galima sėti į durpių substratą, o paaugusį sėjinuką persodinti. Sėkla žemėje dedama plokštuma, horizontaliai, kad neapsirikti ir neįkišti aukštyn kojomis.
Persėjų sėklos daigios keletą mėnesių. Šviežios 20-25oC temperatūroje sudygsta maždaug per mėnesį. Užaugę iki 10-15 cm, sėjinukai persodinami. Šiltame ir šviesiame kambaryje jie labai greitai auga, reikia genėti. Neformuojami medeliai ištįsta.
Persėjos jautrios temperatūrų svyravimams, nepakenčia vėsaus oro. Rudenį, kai lauke jau šalta, o šildymas butuose dar neįjungtas, augalai skursta. Vėsioje patalpoje (mažiau kaip 15oC) per ilgesnį laiką gali ir visai sunykti. Neteko girdėti, kad Lietuvoje kas nors valgytų ant nuosavo medelio užaugintų avokadų. Persėjos žydi pavasarį, žiedai balsvi, dvilyčiai, reikia patiems apdulkinti."
Gal kam bus reikalinga informacija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2006 09 24, 11:53)
Donata007, labai grazus tavo avokadas  thumbup.gif
Gal kam bus reikalinga informacija  wub.gif

na manau informacija visada yra naudinga... thumbup.gif

Atsakyti
Na, lyg ir viską teisingai padariau, o mano avokadas kaip neauga, taip neauga, jau manau daugiau nei pora mėnesių praėjo... :'( kad bent toks mažas daigeliukas išlystų, vis kas nors... Na, laukiu toliau...
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 09 25, 13:57)
Na, lyg ir viską teisingai padariau, o mano avokadas kaip neauga, taip neauga, jau manau daugiau nei pora mėnesių praėjo... :'( kad bent toks mažas daigeliukas išlystų, vis kas nors... Na, laukiu toliau...

kantrybės, kantrybės. Aš savo buvau patačius į šiek tiek tamsesnę vietą tai iškart nuleipo, dabar vėl ant palangės tai atsigavo wub.gif
Donata007, jau koks didelis ir gražus wub.gif pagaliau sulaukei ax.gif
Atsakyti
Maniškis stovi ant palangės, kur nuo pietų iki kol nusileidžia į jį šviečia saulė... O jis vis nedygsta...
Atsakyti
Norejau paklaust... O kai jau uzauga medelis, ar reik daugiau zemiu uzpilt ar uztenka kiek buvo, t.y. nereik uzkast kevalo???
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2006 09 25, 16:56)
Norejau paklaust... O kai jau uzauga medelis, ar reik daugiau zemiu uzpilt ar uztenka kiek buvo, t.y. nereik uzkast kevalo???

Nereikia užkasti, po kokio pusmečio jis tiesiog nunyksta.
Atsakyti
Na va, prėjo jau gal 2 su puse, gal 3 mėnesiai o mano avokadas kaip nedygsta, taip nedygsta... Jau baigiu viltį prarasti :'(
Atsakyti
Ir iki šiol vis dar neišdygo... Gal jis jau ir nebesudygs? gal tiesiog išmesti? cray.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2006 09 01, 22:21)
Va, del to as ir bijau gnybt virsunele... Lai auga kaip stagaras  ax.gif

Geros naujienos: mano "dziuvesis" pasieke pirma issisakojima ir nebedziusta!!!!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
labas. as taip pat auginu perseja, t.y avokada.pasodinau pernai ir uznirsau,po kiek laiko ziuriu,kazkas dygsta... smile.gif smile.gif smile.gif .dabar jis jau per puse lango uzauges. apsidziaugiau,radus si skyreli,galima pasikonsultuoti. iki.
Atsakyti