Įkraunama...
Įkraunama...

Avokadas

As irgi pradejau auginti avokada... tai kai pasodinau ji i zeme jis man isleido dvi sakeles , o dabar ziuriu ir trecia lenda wub.gif kaip graziai atrodo, tik gaila fotiko neturiu smile.gif bet pastebejau, kad jis labai greitai auga thumbup.gif
Atsakyti
Nusprendziau ir as prisijungti. Turiu viena gyva avokada smile.gif. Bijau net pajudinti. Atrodo tik truksta jam impulso ir puls mirti smile.gif. Visos tos pacios problemos kaip visu: ilgas kotas, mazai lapu, lapai ruduoja, pradzioj tyso gan greitai, dabar vos vos leidzia lapus. Nukirpti virsune kaip patare LinaBoo bijau, nes turejau kita, kuris ir norejau, kad sakotusi - nureziau is karto mire - nudziuvo. Niekas nepadejo. Neseniai pakeiciau gyvojo vieta ziuresiu, gal patiks labiau... Nes kartais pastebiu, kai geles blogai auga reikia tiesiog pakaitalioti vieta, pernesti i kita kambari. Pries tai auginau vidury kambario, kur nepategdavo tiesioginiai saules spinduliai. Dabar pastaciau ant siaurines palanges. Ziuresim.... Del daiginimo, tai as irgi daiginu su degtukais pusiau pamerkta i vandeni. Saknis leidzia greitai.. jei megstat avokadus, daiginkit is karto daug (mano mama taip daro) 5, 7, 10. Gal kuris ir isgyvens smile.gif. Beje galvoju gal ir seklos kokybe svarbu, gal is vieno auga geresnis medis is kito prastesnis...
Atsakyti
Vakar iir as ikisau avokado kaula i zeme, gausiai palaisciau ir uzdengusi vazona maiseliu, palikau ramybeje. Ziuresim perkiek laiko, jis isdygs.
Atsakyti
QUOTE(Orchideja @ 2004 10 05, 12:23)
Viena pazistama turi laaaabai dideli avokada.Gal 8 metukai jam.Tai va sia vasara dave labai skaniu vaisiu,nepalyginsi prie pirktiniu thumbup.gif

Ar tas stebuklingas augalas auga kambaryje ar kokioj oranžerijoj? wub.gif
Atsakyti
Kambary. mirksiukas.gif
Man iš pradžių labai gražiai augo, po to kažkaip suprastėjo. Dabar pastačiau ant saulės pietinėje pusėje, tai liktai auga, bent jau nevysta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 10 28, 16:34)
Kambary.  mirksiukas.gif
Man iš pradžių labai gražiai augo, po to kažkaip suprastėjo. Dabar pastačiau ant saulės pietinėje pusėje, tai liktai auga, bent jau nevysta.  4u.gif

Labas ,aš irgi auginu avokadą,pirma pasodino mano mama po to ir aš pabandžiau.,iš pradžiu kai pasirodė 3 lapai tai net netikėjau mirksiukas.gif o dabar auga mano gražuolis ,vis daugėja lapų ir vis aukštin jis auga ,perskaičiau jūsu patarimus tai dabar reikiės nukirpt viršunėlę kad pradėtu šakotis,bet bijau sugadint greitai bus metai mano avokadai g.gif thumbup.gif
Atsakyti
Maniškis irgi gerai auga - lapai nerūduoja, laikau kambario vyduryje, saulutė nepasiekia (nes lapai vyto nuo tiesioginių spindulių). Apskabau apatinius lapus kai užeina noras - todėl gana ilgas plikas kotas liko.
Atsakyti
QUOTE(Chada @ 2005 08 03, 08:50)

O aš savąjį išauginau iš kaulo, į jį įkišau tris degtukus (kaip kojeles) ir įstačiau į indą su vandeniu, kad apsemtų iki puses. Šaknis išleido po 1,5 mėn.

Į kaulą tuos degtukus įkišt reikia ar kaip???Juk jis toks kietas?Ir nieko,kad kaulas prasidurs?
Oj,vargstu aš su tais mėginimais sudaiginti avokado kaulą.Bene kokius 3 mėnesius(nuo rugsejo) mirkau vandeny - ir nieko cry.gif cry.gif cry.gif Nei skyla,nei ką...Gak kad tuoj žiema? tai šiandien netekus kantrybės sukišau į žemę.Ar teisingai supratau,kad reik įkast iki pusės?
Atsakyti
aš irgi bandžiau pagal jūsų nurodymus auginti avokadą ir nieko neišejo sad.gif g.gif . kokius 5 mėn. laikiau kol išmečiau.
Atsakyti
Mano avokado lapai pasidengė, kažkokiom rudom dėmelėm cry.gif

Skaičiau, kad jei orchidėjom taip būna, tai nuo drėgmės pertekliaus - miltligė, gal į avokadui panašiai? Nes nusipirkome drėkintuvą. Gal jam jis neptiko? Kadangi hį buvome pastatę tarp gėlių.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 11 18, 17:05)
Mano avokado lapai pasidengė, kažkokiom rudom dėmelėm  cry.gif

Skaičiau, kad jei orchidėjom taip būna, tai nuo drėgmės pertekliaus - miltligė, gal į avokadui panašiai? Nes nusipirkome drėkintuvą. Gal jam jis neptiko? Kadangi hį buvome pastatę tarp gėlių.

tixliai nezinau kodel... bet savo nuomone parasysiu...
kad nuo dregmes avokadas nesuserga... na aisku viskas proto ribose... bet jei drekintuvas gelems patinka... na kitoms... tai avokadui irgi patinka kai ji apipurski...
tik aisku kitas reikalas jei is drekintuvo kokia nors ximija purski... na pries kenkejus... ar ligas... kokiu nors vaistu... tada jau mano praktika parode... kad sito tai tikrai nepakencia... uzpuole mano gelytes amarai... taigi durike emiau ir nupursiau... nes tipo patingejau nuo visu augalu parankioti ir paplauti... (taip nuo vienos baisiai mylimos nurankiojau nuploviau... per kelis kartus bet svariai... ir kitur isnesiau)... tai rezultas katastrofiskas... kitos geles kaip geles... nupurkstos bet reakcijos jokios... na geliu... amarai aisku nudvese... o avokadas kad jau sureagavo... tai ojojojojoj... cry.gif buvo pats graziausias is 3 auginamu namie... o tapo tox kad geda net i siuksliadeze deti... visi lapai nurudavo... demem... susisuko... ir galiausiai is kokiu net nezinau 50-60 lapu dabar liko tik 3-5... visus numete... tai dar nemetu nes turiu vilties kad naujus isleis... bet daugiau jau tikrai as avokadu jokiom ximijom nepurksiu...
va kaip buna is nezinojimo... doh.gif
Atsakyti
Tai, kad nenaudoju jokios chemijos. g.gif
O gal jam neptiko, kad tas drėkintuvas karšto garo? Nors ranką pridėjus prie augalo žiūrėjau ar neina garai, tai jokio stipraus karščio nejaučiau.
Atsakyti