Įkraunama...
Įkraunama...

Avokadas

pas mane irgi auga kaskoks medis ar gele pati nezinau. Kaškas sake kad avokadas, pagal nuotraukas suprasti negaliu liktai kaskas panasaus, bet pas mane didesnis ir lapai sviesesni ir labai sparčiai auga. Net abejoju ar čia tas pats augalas apie kuri snekat.
Kai nulusta sakele pasirodo baltas skystis, ar pas avokadus taip yra???
Atsakyti
QUOTE(Orchideja @ 2005 02 10, 15:33)
Dar kol jis uzaugs tikras medis laukti tik ilgai ir nobuodziai ax.gif
Vija,pas tave labai graziai issisakoje kiek laiko augini?Mano tai kaip stovi stagaras su lapais tai ir nesisakoja cry.gif

Skaičiau, kad avokadą reikia karpyti, tada jis ir šakojasi 4u.gif
O aš savąjį išauginau iš kaulo, į jį įkišau tris degtukus (kaip kojeles) ir įstačiau į indą su vandeniu, kad apsemtų iki puses. Šaknis išleido po 1,5 mėn. Balandžio vidury įsodinau į žemę, dabar 29cm. Auga tikrai greitai doh.gif Laistau kasdien, nes kol kas mažame vazonėlyje, tai greit išgeria tongue.gif Nors pagal lapus matosi kada laistyt, jei jau truputį nulinkę, tai reiškia per mažai drėgmės. Įdomu, ar jam daug reikia vietos vazone? Žadu persodinti, bet nežinau kokio dydžio parinkti vazonėlį g.gif
Atsakyti
Oho koks gražus Elenos avokadas smile.gif Maniškiai tai lapus turi tik apie viršūnę. Gal dar per jauni.
Atsakyti
QUOTE(Orchideja @ 2004 10 04, 18:44)
Parasysiu kaip auginti avokadus:
Nuspperkate avokado vaisiu.As pirkau is nukainnuotu keli centai tekainavo...Kaulo reikejo cool.gif Perpjaunat per puse tik neipjauti pacio kaulo.Ideti i vandeni ir laukti kol sakneles isleis ir persiskels.Maniskis skelesi ir saknis augino daugiau nei puse metu blink.gif Kai isleis saknis ir persiskels ber buse smailia virsune ikiskit i zeme.Prigija 100%

as juos auginu kiek kitaip. usiperku ta pati avokada. isimu sekla, neperpjauta. ja nulupu ir padziovinu viena kita dienele. tuomet kisu i zeme, polietileno maiseliu uzdengiu ir laukiu. po savaites jau islenda ir daigelis. auginau as avokada ir mano mieliausias per 2 metelius man isaugo iki 2 metru. tik gaila, kad neatsargiai pastaciau lauke ir vejes kaip paute.. suduzo ir vazonas ir augala teko ismesti.

vel nusipirkau avokada. valgysiu ir sodinsiu. anksciau ir as ji meginau i vandeni merkti,laukti kol sakneles isleis ir t.t. bet viskas baigdavosi tuo paciu- nupuvimu. ir perskaiciau jau anskciau mineta buda, kaip sakant "ant juokelio" pameginau. ir kaip pradejo augti...... zodziu. sekmes visom! tik va, perspejimas, kad persodinti reikia labai atsargiai. avokadas nemegsta, kada jo saknys draskomos. ir dar. sodinant i zeme, puse kaulo turi likti pavirsiuje. sodinti bukuoju galu i zeme. ir, jeigu jau persodinant, tai pasistenkite, kad pavirsius nepakistu. ta prasme per daug neiskelkite ar nenuleiskite. ti cia jau tikrai tiek smile.gif sekmes visoms!
Atsakyti
Aš savo avokadą pradėjau daiginti vandenyje, tai per tris mėnesius tiek šaknų prileido, kad nutariau pasodinti biggrin.gif Nupirkau aukštą vazoną, prieš savaitę pasodinau, tai kad pradėjo jis man augti blink.gif blink.gif blink.gif Tiesiog akyse auga:D
Tik va nežinau, ar dažnai jį laistyti reikia. Sprendžiant iš to, kaip jis bujojo bokale vandens ax.gif , jam reikia daug drėgmės g.gif Bet kad tik iš tos meilės neperlaistyčiau ax.gif
Dar kažkur girdėjau, kad jo viršūnes reikia skabyti g.gif Bet kažkaip nežinau, labai jau žiauriai atrodo - jeigu nurėšiu aš jo viršūnėlę, tai bekils stiebas??? g.gif
Patarkit man, didžiajai gėlininkei doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trampampam @ 2005 08 09, 11:27)
Dar kažkur girdėjau, kad jo viršūnes reikia skabyti g.gif  Bet kažkaip nežinau, labai jau žiauriai atrodo - jeigu nurėšiu aš jo viršūnėlę, tai bekils stiebas??? g.gif
Patarkit man, didžiajai gėlininkei doh.gif  smile.gif

Jei nenurėši, tai jis ir augs taip, tik į viršų. O daug nurėžti nereikia, tik pačią viršūnėlę. Gana greitai išleidžia šakeles į šonus, bet tik pačiam viršuje. Pas mane jie išleido po du ūgliukus, bet auginasi pagrinde po vieną. Aš jau ir ūglį vieną nukirpau, ažiūrėjau, reikės ir kito nukirpt, nes gana sparčiai tįsta.
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2005 08 09, 18:37)
Jei nenurėši, tai jis ir augs taip, tik į viršų. O daug nurėžti nereikia, tik pačią viršūnėlę. Gana greitai išleidžia šakeles į šonus, bet tik pačiam viršuje. Pas mane jie išleido po du ūgliukus, bet auginasi pagrinde po vieną. Aš jau ir ūglį vieną nukirpau, ažiūrėjau, reikės ir kito nukirpt, nes gana sparčiai tįsta.

o kiek jis turi buti paauges, kad jau butu galima nurezti? Tai reikia virsunele visa su lapeliais pjauti??? Niekada geliu neauginau, geriausiu atveju tik paprasyta palaistydavau, o dabar vat kokiu zygiu imuosi g.gif
Atsakyti
Mano avokadas labai ištysęs ir lapų kažkaip mažokai. Be to kažkokia liga jaučiu, kad puola, nes viršūnėje kažkaip prastai lapeliai auga. Kai kurie džiūsta ir krenta.

O Elenos, tai labai gražus medžiukas.
Mano irgi šakojasi, bet jis toks retas, gal iš tikrųjų pakarpyti reiktų.
Atsakyti
Beje, antrame psl. yra jo nuotrauka, bet dabar jis jau nebe taip gražiai atrodo, kaip nuotraukoje. Liūdna. verysad.gif
Atsakyti
sveikos mielosios, norejau ir as auginti avokada, tik pazistamos atkalbejo, jos abi augino (beje vie kitos jos nepazysta) ir po 1,5 metu pas juos tie avokadai mire, tai kodel taip atsitinka, sako jog avokadai ilgai negyvena. bijau pradet auginti, kad paskui netektų nusivilti cry.gif gal patarkit pati auginimo procesa man, kiek laistyti, megsta sviesa dregme? aciu, labai noriu irgi auginti mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano avokadui 1,5m. viskas buvo gerai, tik dabar kažkokia liga truputį užpuolė, bet nemanau, kad dėl to jis turėtų mirti. Nežinau, man atrodo, kd negali jis būti labai jau trumpaažis, nes natūraliai augantis, jis būna ganėtinai didelis medis.
Aš tai siūlyčiau pabandyti, jei tau norisi ir neklausyti kas ką sako.
Atsakyti
QUOTE(trampampam @ 2005 08 10, 13:13)
o kiek jis turi buti paauges, kad jau butu galima nurezti? Tai reikia virsunele visa su lapeliais pjauti??? Niekada geliu neauginau, geriausiu atveju tik paprasyta palaistydavau, o dabar vat kokiu zygiu imuosi g.gif

Vienam žurnaliuke skaičiau, kad reikia nukirpti, kai jis būna apie 65 cm. Aš metus paauginau ir nukirpau, maždaug toks ir buvo. Tik pačią viršūnėlę su mažyčiais lapukais nugnybau. Bet kažko prastokai jis šakojasi. Išleido lyg du ūgliukus, bet auginasi vieną, tai toks pakrypęs truputį atrodo. Ir dar viena šakelė iš šono išaugo. Gal vėliau įdėsiu foto, jei dukra nufotkins. Nors ir neypatingai jis gražus, jo lapai apatiniai kažko ruduoja.
Auginu dar ir granatas, tai šakojasi taip, kad karpyt nespėju. Šiemet jau tris kartus kirpau, o jau vėl reikia.
Atsakyti