Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

O aš vakar išsikepiau Obuolių rudenį, gavosi thumbup.gif ir Mėsos kukulius su sūreliu. Kukuliai maniau nesigaus, nes skarda nelabai kokia, bet pasirodo gavosi laaabai skaniai. Jau kad ir mūsų mažulis kirto, kad net ausys raitėsi. Tokie neaštrūs, nesūrūs, matyt gerai nutaikiau lotuliukas.gif Tik žinoma nedėjau į padažą sojų padažo, nes kaip minėjau jo niekur nenaudoju, tai ir namie nerasta tongue.gif

Ačiū, Sonatina, už puikius receptus, jau sergu, manau užkrečiama "Sonatinos liga" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2006 10 30, 23:34)
Kepiau šiandien grybų pyragą... O kas būtų, jei visą masę suverstum į nepakeptą pagrindą g.gif  g.gif  g.gif

aš taip ir kepiau, gavosi gerai ax.gif
vakar gaminau Karštą vinigretą, tik vietoj obuolio įdėjau šiek tiek raugintų kopūstų, buvo labai skanu thumbup.gif Ir dar kepiau Bandeles su sūriu ir česnakais thumbup.gif thumbup.gif pirmą kart gyvenime gavosi normali mielinė tešla, daugiau visada tik sausas mieles naudosiu smile.gif
Atsakyti
Sonatina, gal patarsi kokį įdarą pasidaryt iš marinuotų grybų, dėčiau į makaronų lizdelius. Nu neturiu fantazijos juodai, gėda žmogui pasakyt, bet yra kaip yra blush2.gif Tubūt tiktų grybai su makaronais g.gif blush2.gif
Atsakyti
Bandžiau varškės tinginį super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Labai skanu, vyrui patiko valgyti dukrai gaminti, nes ji nemėgsta džiovintų vaisių, kitą kartą bandysiu su šviežiais ir konservuotais. Vyras išreiškė pageidavimą kad pyragą gaminčiau dažniau.
Šiandien eilė kepenėlm karališkai, tikiuosi bus labai skanu.
Ačiū už receptus
Atsakyti
Labas rytas, merginos smile.gif

dute1, zuikis atrodo thumbup.gif O keksiukai su tinginiu irgi... rolleyes.gif

PUka, ir aš visada kepu įjungusi kaitinimą iš viršaus ir iš apačios... Čia tik siūliau kaip variantą, jei viena kuri pusė nelabai iškepa smile.gif

laurindre, ačiū 4u.gif Džiaugiuosi, kad patiekalas patiko smile.gif

yuki, tikiuosi ir pyragas, ir jautiena pavyko smile.gif

darzeli, tikrai jokio skirtumo, kaip jogurtas supakuotas smile.gif Svarbiausiai, kad būtų skanus ax.gif

mok123, Šepardo pyragas atrodo maždaug taip (nuotrauka iš interneto...):

user posted image

Tik gražiau būtų, jei darytum kiekvieną porciją atskirame inde smile.gif

agotai, šiaip iš paprastos varškės nelabai ir turi pasidaryti vientisa masė, nebent ją pertrynus per sietelį... Na gal kitą kartą pavyks geriau smile.gif

Spygle, o ko taip iš anksto gamini maistą? g.gif Gi skaniausia, kai ką tik iš orkaitės... rolleyes.gif

laurechka, teoriškai jeigu pyrago įdaras yra drėgnas, rekomenduojama pirmiausiai apkepti tešlos pagrindą, kad jis neperšlaptų nuo įdaro smile.gif Jei įdaras ne itin drėgnas, galima kepti ir viską iškart 4u.gif

Linaiva, džiaugiuosi, kad apkepas patiko smile.gif

rasve, labai malonu, kad ir pyragas, ir kukuliai patiko ax.gif
Grybų įdaras, žinoma, tiktų su makaronais... Aš turbūt tiesiog apkepinčiau susmulkintus grybus su svogūnais ir gal dar morkų įdėčiau, na ir žinoma visokių prieskonių...

Čalykušu, smagu, kad vinegretas ir bandelės pavyko smile.gif

Reenata, džiaugiuosi, kad tinginys patiko smile.gif Tikiuosi ir kepenėlės bus skanios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 31, 09:55)
rasve, labai malonu, kad ir pyragas, ir kukuliai patiko ax.gif
Grybų įdaras, žinoma, tiktų su makaronais...  Aš turbūt tiesiog apkepinčiau susmulkintus grybus su svogūnais ir gal dar morkų įdėčiau, na ir žinoma visokių prieskonių...

Ačiū aciuks.gif , bandysiu daryt, papasakosiu, kas per daiktas man gausis tongue.gif
Atsakyti
Vakar kepiau kotletus su sufle kepurelemis. smile.gif Nu nerealu. bigsmile.gif Visa vakara vyras aimanavo kaip skaniai pavalge! thumbup.gif ACIU uz nuostabius receptukus. 4u.gif net neabejoju kad isbandysiu dar ne viena. biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

Mielinis obuolių pyragas su trupiniais

Tešla
20 g mielių
250 ml pieno
500 g miltų
100 g sviesto
80 g cukraus
1 žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai

Įdaras
1,5 kg obuolių
1 citrinos sultys
3 v. š. džiūvėsėlių
2 v. š. cukraus

Trupiniai
125 g sviesto
200 g miltų
125 g cukraus

Mieles sutrupinti ir sumaišyti su šiltu pienu bei cukrumi. Užminkyti tešlą iš miltų su minkštu sviestu, pienu su mielėmis, druska ir kiaušiniais. Uždengti ir šiltai kildinti 50 min.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, iškart apšlakstyti citrinos sultimis.
Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Tešlą paminkyti ir iškloti į skardą. Pabarstyti džiūvėsėliais, išdėlioti obuolius, pabarstyti cukrumi.
Trupiniams ištirpinti sviestą ir sumaišyti su miltais bei cukrumi. Užtrupinti ant obuolių.
Kepti 35 – 40 min.

P. S. tešlą dariau pagal šio recepto pirmąjį variantą... Citrinos geriau nepadauginti - dariau su antaniniais obuoliais, tad apšlaksčiau tik 1/2 citrinos sultimis... Gavosi tikrai labai skanus ir labai didelis (per visą orkaitės skardą) pyragas rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Sonatina,noriu paklausti,turiu labai kietas kriaušes ir suplanavau kepti "KRIAUŠIŲ PYRAGA" įdomu ar tų kriaušių niekaip nereikia apdoroti .Turiu omenį apvirti sirupe ar kaip nes bijau,kad neiškeps.Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kepiau zuvi prancuziskai, nu skonis nerealus thumbup.gif . Labai greit pasidaro ir labai skanu. aciuks.gif Sonatinai
Atsakyti
ireba, ačiū, lauksiu daugiau atsiliepimų smile.gif

noir1, jeigu kriaušės labai kietos, gal tada tikrai jas verta patroškint supjausčius kubeliais su keliais šaukštais cukraus g.gif

agotai, džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Sonatina, gali patarti kokią formą kekso kepimui geriau pirkt: didelę (kepamas vienas didelis pailgas keksas) ar mažą (kur yra atrodo 6 įdubimai keksiukams). radau pas mus mieste Dr. Otker firmos silikonines formas, vienos kaina svyruoja nuo 40 iki 70 Lt. Tai norisi nupirkt kol kas tik vieną, bet kad keksiukai būtų skanūs blush2.gif


Atsakyti