O aš vakar išsikepiau Obuolių rudenį, gavosi ir Mėsos kukulius su sūreliu. Kukuliai maniau nesigaus, nes skarda nelabai kokia, bet pasirodo gavosi laaabai skaniai. Jau kad ir mūsų mažulis kirto, kad net ausys raitėsi. Tokie neaštrūs, nesūrūs, matyt gerai nutaikiau Tik žinoma nedėjau į padažą sojų padažo, nes kaip minėjau jo niekur nenaudoju, tai ir namie nerasta
Ačiū, Sonatina, už puikius receptus, jau sergu, manau užkrečiama "Sonatinos liga"
QUOTE(laurechka @ 2006 10 30, 23:34)
Kepiau šiandien grybų pyragą... O kas būtų, jei visą masę suverstum į nepakeptą pagrindą
aš taip ir kepiau, gavosi gerai
vakar gaminau Karštą vinigretą, tik vietoj obuolio įdėjau šiek tiek raugintų kopūstų, buvo labai skanu Ir dar kepiau Bandeles su sūriu ir česnakais pirmą kart gyvenime gavosi normali mielinė tešla, daugiau visada tik sausas mieles naudosiu
Sonatina, gal patarsi kokį įdarą pasidaryt iš marinuotų grybų, dėčiau į makaronų lizdelius. Nu neturiu fantazijos juodai, gėda žmogui pasakyt, bet yra kaip yra Tubūt tiktų grybai su makaronais
Bandžiau varškės tinginį super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Labai skanu, vyrui patiko valgyti dukrai gaminti, nes ji nemėgsta džiovintų vaisių, kitą kartą bandysiu su šviežiais ir konservuotais. Vyras išreiškė pageidavimą kad pyragą gaminčiau dažniau.
Šiandien eilė kepenėlm karališkai, tikiuosi bus labai skanu.
Ačiū už receptus
Labai skanu, vyrui patiko valgyti dukrai gaminti, nes ji nemėgsta džiovintų vaisių, kitą kartą bandysiu su šviežiais ir konservuotais. Vyras išreiškė pageidavimą kad pyragą gaminčiau dažniau.
Šiandien eilė kepenėlm karališkai, tikiuosi bus labai skanu.
Ačiū už receptus
Labas rytas, merginos
dute1, zuikis atrodo O keksiukai su tinginiu irgi...
PUka, ir aš visada kepu įjungusi kaitinimą iš viršaus ir iš apačios... Čia tik siūliau kaip variantą, jei viena kuri pusė nelabai iškepa
laurindre, ačiū Džiaugiuosi, kad patiekalas patiko
yuki, tikiuosi ir pyragas, ir jautiena pavyko
darzeli, tikrai jokio skirtumo, kaip jogurtas supakuotas Svarbiausiai, kad būtų skanus
mok123, Šepardo pyragas atrodo maždaug taip (nuotrauka iš interneto...):
Tik gražiau būtų, jei darytum kiekvieną porciją atskirame inde
agotai, šiaip iš paprastos varškės nelabai ir turi pasidaryti vientisa masė, nebent ją pertrynus per sietelį... Na gal kitą kartą pavyks geriau
Spygle, o ko taip iš anksto gamini maistą? Gi skaniausia, kai ką tik iš orkaitės...
laurechka, teoriškai jeigu pyrago įdaras yra drėgnas, rekomenduojama pirmiausiai apkepti tešlos pagrindą, kad jis neperšlaptų nuo įdaro Jei įdaras ne itin drėgnas, galima kepti ir viską iškart
Linaiva, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
rasve, labai malonu, kad ir pyragas, ir kukuliai patiko
Grybų įdaras, žinoma, tiktų su makaronais... Aš turbūt tiesiog apkepinčiau susmulkintus grybus su svogūnais ir gal dar morkų įdėčiau, na ir žinoma visokių prieskonių...
Čalykušu, smagu, kad vinegretas ir bandelės pavyko
Reenata, džiaugiuosi, kad tinginys patiko Tikiuosi ir kepenėlės bus skanios
dute1, zuikis atrodo O keksiukai su tinginiu irgi...
PUka, ir aš visada kepu įjungusi kaitinimą iš viršaus ir iš apačios... Čia tik siūliau kaip variantą, jei viena kuri pusė nelabai iškepa
laurindre, ačiū Džiaugiuosi, kad patiekalas patiko
yuki, tikiuosi ir pyragas, ir jautiena pavyko
darzeli, tikrai jokio skirtumo, kaip jogurtas supakuotas Svarbiausiai, kad būtų skanus
mok123, Šepardo pyragas atrodo maždaug taip (nuotrauka iš interneto...):
Tik gražiau būtų, jei darytum kiekvieną porciją atskirame inde
agotai, šiaip iš paprastos varškės nelabai ir turi pasidaryti vientisa masė, nebent ją pertrynus per sietelį... Na gal kitą kartą pavyks geriau
Spygle, o ko taip iš anksto gamini maistą? Gi skaniausia, kai ką tik iš orkaitės...
laurechka, teoriškai jeigu pyrago įdaras yra drėgnas, rekomenduojama pirmiausiai apkepti tešlos pagrindą, kad jis neperšlaptų nuo įdaro Jei įdaras ne itin drėgnas, galima kepti ir viską iškart
Linaiva, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
rasve, labai malonu, kad ir pyragas, ir kukuliai patiko
Grybų įdaras, žinoma, tiktų su makaronais... Aš turbūt tiesiog apkepinčiau susmulkintus grybus su svogūnais ir gal dar morkų įdėčiau, na ir žinoma visokių prieskonių...
Čalykušu, smagu, kad vinegretas ir bandelės pavyko
Reenata, džiaugiuosi, kad tinginys patiko Tikiuosi ir kepenėlės bus skanios
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 31, 09:55)
rasve, labai malonu, kad ir pyragas, ir kukuliai patiko
Grybų įdaras, žinoma, tiktų su makaronais... Aš turbūt tiesiog apkepinčiau susmulkintus grybus su svogūnais ir gal dar morkų įdėčiau, na ir žinoma visokių prieskonių...
Grybų įdaras, žinoma, tiktų su makaronais... Aš turbūt tiesiog apkepinčiau susmulkintus grybus su svogūnais ir gal dar morkų įdėčiau, na ir žinoma visokių prieskonių...
Ačiū , bandysiu daryt, papasakosiu, kas per daiktas man gausis
Vakar kepiau kotletus su sufle kepurelemis. Nu nerealu. Visa vakara vyras aimanavo kaip skaniai pavalge! ACIU uz nuostabius receptukus. net neabejoju kad isbandysiu dar ne viena.
Mielinis obuolių pyragas su trupiniais
Tešla
20 g mielių
250 ml pieno
500 g miltų
100 g sviesto
80 g cukraus
1 žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
Įdaras
1,5 kg obuolių
1 citrinos sultys
3 v. š. džiūvėsėlių
2 v. š. cukraus
Trupiniai
125 g sviesto
200 g miltų
125 g cukraus
Mieles sutrupinti ir sumaišyti su šiltu pienu bei cukrumi. Užminkyti tešlą iš miltų su minkštu sviestu, pienu su mielėmis, druska ir kiaušiniais. Uždengti ir šiltai kildinti 50 min.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, iškart apšlakstyti citrinos sultimis.
Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Tešlą paminkyti ir iškloti į skardą. Pabarstyti džiūvėsėliais, išdėlioti obuolius, pabarstyti cukrumi.
Trupiniams ištirpinti sviestą ir sumaišyti su miltais bei cukrumi. Užtrupinti ant obuolių.
Kepti 35 40 min.
P. S. tešlą dariau pagal šio recepto pirmąjį variantą... Citrinos geriau nepadauginti - dariau su antaniniais obuoliais, tad apšlaksčiau tik 1/2 citrinos sultimis... Gavosi tikrai labai skanus ir labai didelis (per visą orkaitės skardą) pyragas
Sonatina,noriu paklausti,turiu labai kietas kriaušes ir suplanavau kepti "KRIAUŠIŲ PYRAGA" įdomu ar tų kriaušių niekaip nereikia apdoroti .Turiu omenį apvirti sirupe ar kaip nes bijau,kad neiškeps.Ačiū
Kepiau zuvi prancuziskai, nu skonis nerealus . Labai greit pasidaro ir labai skanu. Sonatinai
Sonatina, gali patarti kokią formą kekso kepimui geriau pirkt: didelę (kepamas vienas didelis pailgas keksas) ar mažą (kur yra atrodo 6 įdubimai keksiukams). radau pas mus mieste Dr. Otker firmos silikonines formas, vienos kaina svyruoja nuo 40 iki 70 Lt. Tai norisi nupirkt kol kas tik vieną, bet kad keksiukai būtų skanūs