Įkraunama...
Įkraunama...

Eutanazija

Apklausa: Ar pritariate eutanazijos iteisinimui Lietuvoje? (332 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Neseniai ziurejau laida apie eutanazija...tiesa, ten gincijosi kitos salies politikai, filosofai, medikai, baznycios atstovai... taciau manau, kad tai yra gana atvira ir aktuali diskusija ir musu salyje wink.gif
ka manote apie tai...
dekui uz issakytas nuomones...pati samoningai nieko dar nerasau, nes laukiu diskusijos ir issakytu nuomoniu...

p.s atsiprasau jei tema uzvedziau ne tame skyrelyje, kur reikia... bet sioje temoje susipina daug motyvu, tiktu ir sveikatai ir sielos kertelei ir t.t wink.gif
Atsakyti
Aš esu už - bet tik tam tikrais atvejais.Į diskusijas leisiuos wink.gif ...
Atsakyti
Pritariu...tik duok Dieve, kad tokio sprendimo niekuomet netektų priiminėt... Bo jau užtenka to skausmo, kai teko šunį "migdyti', o jei dar žmogų....bu..... sad.gif
Atsakyti
as kai pagalvoju, kad jeigu susirgciau kokia nepagydoma lyga, su baisiais skausmais ir tapciau nasta savo seimai, tikrai noreciau greiciau anapilin, todel esu uz ..
tik vienas dalykas neramina, jeigu eutonazija butu iteisinta, kas zino ar nebutu atveju, kuomet zmogus giminaiciu "numarinamas" pries jo pacio valia, del pinigu
Atsakyti
As irgi pritariu. Pries kelis metus studijavau "medkej", jetus, ko as ten tik nemaciau, kokiu nelaimingu zmoniu...netgi tokiu, kurie tikrai nenori gyventi ir buti nasta kitiems, bet negali to pasakyti, nekalba jie... sad.gif bet matosi is akiu... liudna labai, bet geriau jau eutanazija, nei toks gyvenimas... sad.gif
Pritariu Voblai: "...duok Dieve, kad tokio sprendimo niekuomet netektų priiminėt..."
Atsakyti
Jeigu eutanazija butu iteisnta, sergantis zmogus gali jausti netiesiogine pareiga pasitraukti is gyvenimo. Galbut jis jaustu moralini aplinkiniu spaudima, tipo, "na, ko tu dar tempi? ", ir net jeigu ir turetu nora kovoti ir gyventi, pasitrauktu...
Atsakyti
As irgi pritariu eutanazijai. Segantis zmogus tampa nasta ne tik artimiesiems, bet kankinasi ir pats.
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 10 06, 19:03)
Pritariu...tik duok Dieve, kad tokio sprendimo niekuomet netektų priiminėt... Bo jau užtenka to skausmo, kai teko šunį "migdyti', o jei dar žmogų....bu..... sad.gif

kiek as suprantu tai eutanazija yra tokis dalykas, kai pats zmogus nusrendzia, kad jam gana kankintis ir jau laikas isheiti.
as tik uzh. patikekit - sunku gyvent ir zinot kad esi nashta. pvz. mano name gyvena Mildazis, Editos Mildazytes tetis. jis vienas pirmuju lietuvoj apie tai uzsimine, nes... jam paciam to gal ir reiktu. jis serga parkinsono liga. tikriausiai jo nepamacius negali suprast kodel zmogus to nori. jis net badavo, kad ish bado numirtu... kiekviena diena as ziuriu i ji su minciu kratiniu galvoj. ir pati - tikriausiai rinkciausi mirti, negu gyvenimo pasishaipyma ish mano orumo.
Atsakyti
QUOTE (madrid @ 2004 10 06, 18:03)
kiek as suprantu tai eutanazija yra tokis dalykas, kai pats zmogus nusrendzia, kad jam gana kankintis ir jau laikas isheiti.
as tik uzh

Kaip matau, dauguma už, kaip ir aš.Tik niekas nepagalvoja apie tuos žmones,kurie turėtų realizuot eutanaziją.
Juk bet kuriuo atveju tai žmogžudystė g.gif g.gif ..
Atsakyti
As kaip tik galvojau apie ta :vykdytoja". Tokios specialybes tikrai nebus- budelis sad.gif
O kas is artimuju? Juk paskui tam zmogui butina bus psichologo pagalba. Beje, pasitaiko ir dabar tokiu atveju, tik niekas neafisuoja, o aplinkiniai net neitaria. Mano kaimyne taip padare... savo sunkiai serganciai mamai. "Pabuciavau, paglosciau galva ir isjungiau kazkokia ten sistema". Viskas. Bet kas dedasi to zmogaus galvoje ir sirdyje? O kad piktnaudziautu artimieji masiskai nemanau. Na taip, iena kita karta, bet tai lieka ju sazinei ir Dievo teismui. Bet matyti, kaip zmogus serga ir beviltiskai kankinasi- ziauru.
Atsakyti
QUOTE (nerile @ 2004 10 07, 06:54)
Beje, pasitaiko ir dabar tokiu atveju, tik niekas neafisuoja, o aplinkiniai net neitaria. Mano kaimyne taip padare... savo sunkiai serganciai mamai. "Pabuciavau, paglosciau galva ir isjungiau kazkokia ten sistema". Viskas.

Aš manau,kad mano tėčiui tą patį padarė Klinikų reanimacijoj..Jis nesirgo,naktį ūmiai užėjo traukuliai,greitoji išvežė į ligoninę..paryčiais perkėlė į klinikų neurologinį sk.,sąmonės neatgavo,pakilo t, naktį perkėlė į reanimaciją..antrą dienos įleido atsisveikint-o ketvirtą paskambino "su užuojauta"..manau,kad atjungė nuo aparatų (kvėpavimo ir kt.)..Viskas įvyko labai greitai-praktiškai per nepilnas 2 dienas.Tik po skrodimo nustatė, kad krešulys buvo užkišęs pagrindinę arteriją į galvą g.gif ,ko nematė,net darydami tomografiją..
Po visko,aš paklausiau gydytojų,ar būtų buvę galima išgelbėt jam gyvybę,jei iškart būtų pamatę priežastį ir operavę?Gydytojas atsakė-teoriškai galbūt,bet praktiškai,tas trombas buvo užkišęs prie termoreguliacijos centro,labai pavojingoj vietoj ir galbūt ,sėkmės atveju, tėtis būtų likęs tik paralyžuotas...
Taip kad šiuo atveju-praktiškai buvo padaryta eutanazija..Labai skaudi netektis,tačiau tai buvo geriausia išeitis šiuo atveju.
Atsakyti
Aš irgi už. Jeigu žmogaus smegenys miršta arba visas organizamas eina link savidestrukcijos, tai kam laikyti ta zmogu prikabinta prie daugybes laideliu?

Medicina, technika sparciai tobuleja ir gali palaikyti organizmo funkcionavima ilgai ilgai. Su metais si technika dar tobules ir laikys prikabintus prie aparatu leisgyvius ligonius. GYvenimas nera organizmo funkcionavimas bet kokia kaina...

Kiekvienas turi teise iseiti is gyvenimo taip kaip nori - svarbiausia,ko gero, oriai.
Atsakyti