Įkraunama...
Įkraunama...

Eutanazija

Apklausa: Ar pritariate eutanazijos iteisinimui Lietuvoje? (332 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE (zuikiausia @ 2004 11 10, 22:09)
Na bet nejau tu is tiesu butumei ryzusi motina atiduoti mirciai??? Ar butum galejusi?? Nejau nemanei, kad ji norejo gyventi iki paskutines minutes, jei ne tas skausmas..

Matai, is salies kitaip atrodo. Mano vyro mama "isejusi" jau 10-15 metu, neturi jokio gyvenimo dziaugsmo. Kas, kad neskauda... Ar noretum taip "gyventi"?..

Labai uzjauciu, Aidar heart.gif
Atsakyti
Mano mama guli patale jau 11 metų, kai susirgo jai buvo tik 36-eri:( Ir gyvena amžinuose skausmuose, spazmuose, problemos su šlapinimusi, tuštinimusi, vandenimis plaučiuose, dantimis, širdies ritmo sutrikimais:(( Psichologiškai jau išvis patyliu- juoda duobė, pyktis ant viso pasaulio:(( Jei LT būtų įteisinta eutanazija, mes vis viena nieko nebūtume nusprendę- mes buvome nepilnamečiai mamos globėjai...O dabar, jei tai būtų įmanoma ir ateitų ta kritinė valanda, visgi norėčiau, kad tą lemtingąjį "TAIP" ištartų mano brolis, aš nesugebėčiau, nors ir kaip man jos gaila...
Atsakyti
Mums dar kila klausymas iteisinti ar ne- manau kad tai reikia iteisinti, nors ir tai priestarautu musu konstitucijai....... mes nezinome ka jaucia zmones sergantys veziu ar dar kuo nors. Skausmai yra nerealus......manau ,kad eutanazija jiems tikrai butu issigekbejimas....................... sad.gif
Atsakyti
mano kaimynes atvejis. Jos tetis labai sirgo: sunkios formos astma, vanduo plauciuose, sirdis. Kankinosi siaubingai, kankinosi ir zmona, vaikai. Jam leido stiprius nuskausminamuosius, bet galu gale vis tiek nepadedavo. Belgijoje yteisinta eutanazija, bet yra trys salygos: ligonis samoningas ir pats papraso eutanazijos, jo liga nepagydoma (paskutine stadija), vaistai nenumalsina skausmo. Visiems buvo aisku, kad tai tik laiko klausimas. tas zmogus pats parase prasyma, pats susitare del datos, atsisveikino su visais. Ir pats turejo nurodyti momenta, kada suleisti doze. Ir numire namie, savaite pries numatyta data...
Vaikai ir zmona lengviau atsikvepe, nes, sako, net ir tuo atveju, kai jis pats nusprendzia, sazine vis tiek grauzia.

O kitos pazystamos brolis buvo komoje, irgi buvo aisku, kad jokios vilties nera. Ji pasake taip, o dabar... visa gyvenima gailisi, sapnuoja, prikaisioja pati sau. Ir sako, kad niekada daugiau tokio sprendimo nepriims.
Atsakyti

o kas ta eutanazija ar kaip ten? as tai nznau nieko kas ten daros toj LT isvis g.gif daba... g.gif
Atsakyti
Atsakau zuikiausiai: zinai, ko gero buciau ir atidavus ja amzinan poilsin..... Pati savo rankom leidau Morfina, nes nebuvo kitos iseities, o beto ir jokia sesele nepribegios kas pusvalandi to daryti. Ligonines visos net ir uz pinigus atsisake priimti. O kas yra Morfinas, manau, ir pati zinai. Tai ta pati eutanazija, tik prailginta ir psichologiskai priimtinesne, nes "numalsina" skausma.
Papildyta @ [mergetime]1100174777[/mergetime]
Papildysiu: ji tikrai nebenorejo gyvent, nes buvo be galo protinga moteris ir viska zinojo. Zinojo kokia bus pabaiga, kokie skausmai, kiek mes su broliu neteksim, o per tuos kancios metus, gal net ir ant koju atsistosim. Jau praeje beveik 8 metai, o tas skausmas tik dideja,bet mes isgyvensim. Tik klausimas: kam jai reikejo tuos istisus metus kankintis???? Mums skausmas juk vienodas ar metai ten ar ten.......
Atsakyti
manau,kad eutanazijai nepritaria tik tie,kas nemate ziauraus kitu zmoniu skausmo...mano mociute mire LABAI dideliuose skausmuose...jai atsivere pragulos(nors varoma buvo reguliariai kas tris val),pradejo ten viskas puti...daktarai vale ir tvarke zaizdas,bet... ji is skausmo net apsisisiodavo,kartais nualpdavo...gal menuo proes mirti jau bevik nesnekejo,tik "skauda,skauda" o kai pamatydavo ateinanti gydytoja su tvarsciais-ziuredavo i ji tokiom didelem melynom akim,pilnomis baimes akim...jai leisdavo morfiju,bet ji jau buvo priratus,tai mazai ka malsindavo,o dozes didinti jau nebebuvo galima...zodziu,buvo siaubinga...isgyti jai jau nebuvo sansu...ta paskutiniji men ji retai ir akis atmerkdavo,tik dejuodavo...isivaizduokit,kaip ten jums butu,jei nugarkaulis butu islindes per oda-tiesiogine prasme!
Atsakyti

Я поддерживаю g.gif Ведь она есть и так, только неофициально
Atsakyti
QUOTE (Aidar @ 2004 11 11, 14:02)
Pati savo rankom leidau Morfina, O kas yra Morfinas, manau, ir pati zinai. Tai ta pati eutanazija, tik prailginta ir psichologiskai priimtinesne, nes "numalsina" skausma.

Na kas del morfino, tai jis yra priskiriamas narkotiniams analgetikams - slopina signalų apie skausmą perdavimą, todėl skausmas suvokiamas kaip silpnesnis, veikia raminančiai, sukelia mieguistumą. Be to mažina dusulį, kosulį, mirties baimę. Kaip šalutinis poveikis (vartojimo pradzioje) gali pasireikšti pykinimas, vėmimas.

Tu taip drasiai sakia, kad morfijaus leidimas jau yra eutanazija... juk tai kanciu palengvinimas, bet ne neisgydomo ligonio "numarinimas".

Ar ir kiti manote, kad Morfijaus leidimas = eutanazija. O kokia tada skausmo kliniku funkcija???
Atsakyti
QUOTE (zuikiausia @ 2004 11 13, 01:23)
Na kas del morfino, tai jis yra priskiriamas narkotiniams analgetikams - slopina signalų apie skausmą perdavimą, todėl skausmas suvokiamas kaip silpnesnis, veikia raminančiai, sukelia mieguistumą. Be to mažina dusulį, kosulį, mirties baimę. Kaip šalutinis poveikis (vartojimo pradzioje) gali pasireikšti pykinimas, vėmimas.

Tu taip drasiai sakia, kad morfijaus leidimas jau yra eutanazija... juk tai kanciu palengvinimas, bet ne neisgydomo ligonio "numarinimas".

Ar ir kiti manote, kad Morfijaus leidimas = eutanazija. O kokia tada skausmo kliniku funkcija???

nemanau,kad Morfijus=eutanazija blink.gif mano pusbroliui po avarijos pora kartu ji suleido,bet daba jis gyvas! thumbup.gif
Atsakyti
Tikrai, apie eutanazijos reikalingumą objektyviai gali kalbėti tie, kurie susidūrę su sunkiomis situacijomis.O likę ,aišku, rėkia, kad čia žmogžudystė..Gal reikėtų kiekvienam pasirašyti kokį pripažintą teisiškai dokumentą, kad tam tikrais atvejais sutiktų būti "užmigdytas", ir tuomet langviau būtų apsispręsti ir artimiesiems, ir gydytojams?
Atsakyti
Apskritai eutanazijai pritariu, kai jau nėra jokių jokių vilčių. Bet kai pats atsiduri tokioje situacijoje, priimti sprendimą yra labai sunku. Mačiau kaip mano mama merdėjo nuo vėžio, galvodavau: "Na, Dieve, jeigu jau nėra jokios vilties, tegul greičiau numiršta", bet pasiryžti eutonazijai tikrai nebūčiau galėjusi. Ir ji pati beveik iki paskutinių dienų turėjo vilties pasveikti, ir mums kartais atrodydavo, kad viskas gerai (kai ji miegodavo). Manau, kad netgi jei pats ligonis prašo tokios paslaugos, artimiesiems labai sunku tai padaryti.
Be to turėtų būti griežtai nustatytos sąlygos, kokiems ligoniams galima daryti eutonaziją. Nes juk ir sveikiems žmonės kartais nesinori gyventi, o ligoniams tokios krizinės nuotaikos gali kilti ir dažniau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kveli: 14 lapkričio 2004 - 17:40