Įkraunama...
Įkraunama...

Bambukai

del to vaskavimo man irgi idomu butu... jeigu ka rasi, tai parasyk, kuculi wink.gif
maniskio virsunele (vaskuota) pradejo geltonuoti, nukirpau kartu su vasku siek tiek... bet kol kas bambabukas tikrai nera labai patenkintas tuo.. dziuna toliau...
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2007 02 07, 14:05)

del pjovimo ir vaskavimo as asmeniskai nzn  schmoll.gif  kakzur merginos buvo diskutave, Kuculi netingek pasieiskot, o paskui skuskis tongue.gif

Tai kad nuosirdziai visa tema perskaiciau,ir radau tik vienos mamytes pasisakyma,kad nupjove ir uzvaskavo.Bet kokiu vasku neparasyta verysad.gif .Kolkas ir pas rusus nieko neradau,surasiu,butinai parasysiu.

O cia keletas faktu apie bambukelius musu :

Chi energijos skleidėjas

Pastaruoju metu net ir Lietuvoje labai paplito “dekoratyvinis bambukas”. Kinai jį vadina “fuguičžu”, botanikai - Dracaena Sandcrana. Tačiau plačiausiai prigijo, nes turbūt patiko, “laimingasis bambukas” (pažodinis vertimas iš anglų kalbos - Lucky Bamboo). Laimingasis ne tik todėl, kad stiprus, sveikas, žalias, tikras medis, besistiebiantis aukštyn. Jis turi savybių nešti sėkmę savo šeimininkams, jei laikomas tam tikroje vietoje ir teisingai prižiūrimas (dėl to yra labai mėgstamas kaip dovana). O visa tai todėl, kad, pagal feng shui taisykles, “fuguičžu” stiprina gerosios chi energijos sroves.

Svarbu žinoti, kaip sudaryti laimingųjų bambukų kompozicijas įvairioms aktualioms gyvenimo aplinkybėms.

Keturių stiebelių grupė, patalpinta namų pietiniame ar rytiniame taške, pritrauks turtus.

Trijų stiebelių kompozicija - atneš laimę.

Septyni laimingieji bambukai suteiks pavydėtinos sveikatos.

Dvidešimt laiminguolių, sukomponuotų į solidų “meilės bokštą”, reikia dovanoti per vestuves dėl dviejų dalykų: visų pirma labai apsidžiaugs jaunavedžiai, antra - egoistiniais sumetimais. Mat kinai tiki, kad atnešę draugams laimingųjų bambukų su palinkėjimais šeimai gerovės, laimės sulauks ir patys.

Dvidešimt vieno stiebelio glėbelis sukels chi turbulencijos paspartėjimą, ir visi gyvenimo džiaugsmai bus suvaryti į vieną indą. Taip pat šis kambarinis bambukas atiduoda energiją patalpai, žmonėms ir gyvūnams. Jis veikia ir kaip katalizatorius, ir kaip ramybės polius. Dėl labai didelės silicio rūgšties (kvarco) koncentracijos bambukas ezoterijos požiūriu gali tarnauti kaip informacijos kaupikas.

Atsakyti
QUOTE(Kuculis @ 2007 02 07, 18:37)
O cia keletas faktu apie bambukelius musu :

thumbup.gif thumbup.gif aciu uz info mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image o čia mano bambukas,pirkau prieš nepilnus metus,buvo visai mažytis,iškart persodinau į žemę,auga puikiai,laistau dažnai,purškiu lapus,retsykais patrešiu ir auga bigsmile.gif , žiemą stovi prielango arti radijatoriaus,vasarą užkeliu ant palangės cool.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2007 02 12, 15:47)
user posted image o čia mano bambukas,pirkau prieš nepilnus metus,buvo visai mažytis,iškart persodinau į žemę,auga puikiai,laistau dažnai,purškiu lapus,retsykais patrešiu ir auga bigsmile.gif , žiemą stovi prielango arti radijatoriaus,vasarą užkeliu ant palangės cool.gif

o mano bambuko vienas lapelis nugelto tai nezinau ar ji iskirpt ar laukt kol pats gal nukris g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgutsiukas @ 2007 02 27, 14:42)
o mano bambuko vienas lapelis nugelto tai nezinau ar ji iskirpt ar laukt kol pats gal nukris  g.gif

man vienas visas stiebelis nugelto g.gif ir nesuprantu kodel... lapeliai gelto, kiek supratau maniskiui nuo skersvejo. nes nukeliau nuo palanges ir nustojo, o dabar visas stiebas geltonas.. mest nemest?
Atsakyti
[quote=Kuculis,2007 02 07, 19:37

O cia keletas faktu apie bambukelius musu

Chi energijos skleidėjas
g.gif
O ką reiškia kai tik vieną turi verysad.gif
Reiks progai esant nusipirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2007 02 12, 14:47)
dažnai,purškiu lapus,retsykais patrešiu ir auga bigsmile.gif , žiemą stovi prielango arti radijatoriaus,vasarą užkeliu ant palangės cool.gif

Wau ,koks grazuolis!!! wub.gif Maniskiai "atostogauja"kolkas pas mama.Palikau,nes man isvaziuojat buvo beprotiskai salta lauke,pabijojau nestis ,kad nenusaltu.Kita syki kai vaziuosiu,jau parsivesiu.

QUOTE(Dasha @ 2007 02 28, 11:57)
man vienas visas stiebelis nugelto

Mano brolienes bambukiukai irgi nugelto (ir butent stiebas).Kazkodel nutarem,kad susaldyti bus...Ar negavo taviskis salcio kur nors? Kita priezastis,manau,galetu buti vanduo.Gal jo per daug? Nors ir rasoma,kad bambukas puikiai auga vandenyje,bet labai jau mazai info nete apie juos yra....Neaisku net kam tiket....

QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2007 02 28, 17:16)
O ką reiškia kai tik vieną turi  verysad.gif
Reiks progai esant nusipirkti g.gif

Nezinau... verysad.gif
Niekur neradau daugiau nieko idomaus...
Atsakyti
As turiu stai tokia bambuku giraite smile.gif Zemiausi lapeliai pageltonuoja ir nukrinta taip formuojais lyg naujas stiebelis g.gif Lapeliai ziema tamsesni, o dabar pasirodant daugiau saulytei jie tampo svieseni. Auga pusmeti. Vasara aktyviau, ziema matyt uzmiega g.gif
Atsakyti
Labai labai grazu biggrin.gif
as turiu viena bambuliuka, tiesa sakant tai as ji padovanojau MB, bet jis nepriziuri, jau beveik 4 men auga vandeny, bujoja, auga i virsu..
Perskaiciau sia tema ir taip ir nenusprendziau ka man su juo toliau daryt- ar taip ir laikyt vandeny ar sodint i zeme???
Siaip jau nusipirkau vazona, galvoju paieskosiu cia info i kokia zeme sodint, bet ziuriu, kad daugelis is jusu laiko vandeny.. g.gif
Net nezinau kaip pasielgti man... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpuryte: 07 kovo 2007 - 13:05
QUOTE(Kuculis @ 2007 03 01, 10:11)
Mano brolienes bambukiukai irgi nugelto (ir butent stiebas).Kazkodel nutarem,kad susaldyti bus...Ar negavo taviskis salcio kur nors? Kita priezastis,manau,galetu buti vanduo.Gal jo per daug? Nors ir rasoma,kad bambukas puikiai auga vandenyje,bet labai jau mazai info nete apie juos yra....Neaisku net kam tiket....

galejo galejo, nes ant palanges vejas is lauko pucia... ale lapeliai zali jo, nemesiu kol kas g.gif

QUOTE(knielita @ 2007 03 05, 21:53)
As turiu stai tokia bambuku giraite  smile.gif Zemiausi lapeliai pageltonuoja ir nukrinta taip formuojais lyg naujas stiebelis  g.gif Lapeliai ziema tamsesni, o dabar pasirodant daugiau saulytei jie tampo svieseni. Auga pusmeti. Vasara aktyviau, ziema matyt uzmiega  g.gif

clap_1.gif labai grazi giraite thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2007 03 07, 14:04)
Labai labai grazu  biggrin.gif
as turiu viena bambuliuka, tiesa sakant tai as ji padovanojau MB, bet jis nepriziuri, jau beveik 4 men auga vandeny, bujoja, auga i virsu..
Perskaiciau sia tema ir taip ir nenusprendziau ka man su juo toliau daryt- ar taip ir laikyt vandeny ar sodint i zeme???
Siaip jau nusipirkau vazona, galvoju paieskosiu cia info i kokia zeme sodint, bet ziuriu, kad daugelis is jusu laiko vandeny.. g.gif
Net nezinau kaip pasielgti man... doh.gif

negi man niekas nepatars? ax.gif
Atsakyti