maniskio virsunele (vaskuota) pradejo geltonuoti, nukirpau kartu su vasku siek tiek... bet kol kas bambabukas tikrai nera labai patenkintas tuo.. dziuna toliau...
del to vaskavimo man irgi idomu butu... jeigu ka rasi, tai parasyk, kuculi 
maniskio virsunele (vaskuota) pradejo geltonuoti, nukirpau kartu su vasku siek tiek... bet kol kas bambabukas tikrai nera labai patenkintas tuo.. dziuna toliau...
QUOTE(Dasha @ 2007 02 07, 14:05)
del pjovimo ir vaskavimo as asmeniskai nzn
Tai kad nuosirdziai visa tema perskaiciau,ir radau tik vienos mamytes pasisakyma,kad nupjove ir uzvaskavo.Bet kokiu vasku neparasyta
O cia keletas faktu apie bambukelius musu :
Chi energijos skleidėjas
Pastaruoju metu net ir Lietuvoje labai paplito dekoratyvinis bambukas. Kinai jį vadina fuguičžu, botanikai - Dracaena Sandcrana. Tačiau plačiausiai prigijo, nes turbūt patiko, laimingasis bambukas (pažodinis vertimas iš anglų kalbos - Lucky Bamboo). Laimingasis ne tik todėl, kad stiprus, sveikas, žalias, tikras medis, besistiebiantis aukštyn. Jis turi savybių nešti sėkmę savo šeimininkams, jei laikomas tam tikroje vietoje ir teisingai prižiūrimas (dėl to yra labai mėgstamas kaip dovana). O visa tai todėl, kad, pagal feng shui taisykles, fuguičžu stiprina gerosios chi energijos sroves.
Svarbu žinoti, kaip sudaryti laimingųjų bambukų kompozicijas įvairioms aktualioms gyvenimo aplinkybėms.
Keturių stiebelių grupė, patalpinta namų pietiniame ar rytiniame taške, pritrauks turtus.
Trijų stiebelių kompozicija - atneš laimę.
Septyni laimingieji bambukai suteiks pavydėtinos sveikatos.
Dvidešimt laiminguolių, sukomponuotų į solidų meilės bokštą, reikia dovanoti per vestuves dėl dviejų dalykų: visų pirma labai apsidžiaugs jaunavedžiai, antra - egoistiniais sumetimais. Mat kinai tiki, kad atnešę draugams laimingųjų bambukų su palinkėjimais šeimai gerovės, laimės sulauks ir patys.
Dvidešimt vieno stiebelio glėbelis sukels chi turbulencijos paspartėjimą, ir visi gyvenimo džiaugsmai bus suvaryti į vieną indą. Taip pat šis kambarinis bambukas atiduoda energiją patalpai, žmonėms ir gyvūnams. Jis veikia ir kaip katalizatorius, ir kaip ramybės polius. Dėl labai didelės silicio rūgšties (kvarco) koncentracijos bambukas ezoterijos požiūriu gali tarnauti kaip informacijos kaupikas.
QUOTE(Kuculis @ 2007 02 07, 18:37)
QUOTE(frederica @ 2007 02 12, 15:47)
o čia mano bambukas,pirkau prieš nepilnus metus,buvo visai mažytis,iškart persodinau į žemę,auga puikiai,laistau dažnai,purškiu lapus,retsykais patrešiu ir auga o mano bambuko vienas lapelis nugelto tai nezinau ar ji iskirpt ar laukt kol pats gal nukris
QUOTE(jurgutsiukas @ 2007 02 27, 14:42)
o mano bambuko vienas lapelis nugelto tai nezinau ar ji iskirpt ar laukt kol pats gal nukris 
man vienas visas stiebelis nugelto
[quote=Kuculis,2007 02 07, 19:37
O cia keletas faktu apie bambukelius musu
Chi energijos skleidėjas
O ką reiškia kai tik vieną turi
Reiks progai esant nusipirkti
O cia keletas faktu apie bambukelius musu
Chi energijos skleidėjas
O ką reiškia kai tik vieną turi
Reiks progai esant nusipirkti
QUOTE(frederica @ 2007 02 12, 14:47)
dažnai,purškiu lapus,retsykais patrešiu ir auga
, žiemą stovi prielango arti radijatoriaus,vasarą užkeliu ant palangės 
Wau ,koks grazuolis!!!
QUOTE(Dasha @ 2007 02 28, 11:57)
man vienas visas stiebelis nugelto
Mano brolienes bambukiukai irgi nugelto (ir butent stiebas).Kazkodel nutarem,kad susaldyti bus...Ar negavo taviskis salcio kur nors? Kita priezastis,manau,galetu buti vanduo.Gal jo per daug? Nors ir rasoma,kad bambukas puikiai auga vandenyje,bet labai jau mazai info nete apie juos yra....Neaisku net kam tiket....
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2007 02 28, 17:16)
Nezinau...
Niekur neradau daugiau nieko idomaus...
As turiu stai tokia bambuku giraite
Zemiausi lapeliai pageltonuoja ir nukrinta taip formuojais lyg naujas stiebelis
Lapeliai ziema tamsesni, o dabar pasirodant daugiau saulytei jie tampo svieseni. Auga pusmeti. Vasara aktyviau, ziema matyt uzmiega
Labai labai grazu
as turiu viena bambuliuka, tiesa sakant tai as ji padovanojau MB, bet jis nepriziuri, jau beveik 4 men auga vandeny, bujoja, auga i virsu..
Perskaiciau sia tema ir taip ir nenusprendziau ka man su juo toliau daryt- ar taip ir laikyt vandeny ar sodint i zeme???
Siaip jau nusipirkau vazona, galvoju paieskosiu cia info i kokia zeme sodint, bet ziuriu, kad daugelis is jusu laiko vandeny..
Net nezinau kaip pasielgti man...
as turiu viena bambuliuka, tiesa sakant tai as ji padovanojau MB, bet jis nepriziuri, jau beveik 4 men auga vandeny, bujoja, auga i virsu..
Perskaiciau sia tema ir taip ir nenusprendziau ka man su juo toliau daryt- ar taip ir laikyt vandeny ar sodint i zeme???
Siaip jau nusipirkau vazona, galvoju paieskosiu cia info i kokia zeme sodint, bet ziuriu, kad daugelis is jusu laiko vandeny..
QUOTE(Kuculis @ 2007 03 01, 10:11)
Mano brolienes bambukiukai irgi nugelto (ir butent stiebas).Kazkodel nutarem,kad susaldyti bus...Ar negavo taviskis salcio kur nors? Kita priezastis,manau,galetu buti vanduo.Gal jo per daug? Nors ir rasoma,kad bambukas puikiai auga vandenyje,bet labai jau mazai info nete apie juos yra....Neaisku net kam tiket....
galejo galejo, nes ant palanges vejas is lauko pucia... ale lapeliai zali jo, nemesiu kol kas
QUOTE(knielita @ 2007 03 05, 21:53)
As turiu stai tokia bambuku giraite
Zemiausi lapeliai pageltonuoja ir nukrinta taip formuojais lyg naujas stiebelis
Lapeliai ziema tamsesni, o dabar pasirodant daugiau saulytei jie tampo svieseni. Auga pusmeti. Vasara aktyviau, ziema matyt uzmiega 
QUOTE(Pumpuryte @ 2007 03 07, 14:04)
Labai labai grazu
negi man niekas nepatars?