Maniskis tai zemeje gal metus ar daugiau prastovejo ir nieko. Bet paskui kai pradejo augti, tai dabar jau visai toks nemazas iasugo
o jei aš į skaidrią vazą įmerksiu bambuką ir pridėsiu kriauklių, ar jam užteks ten oro ? turėtų gal gražiai atrodyti, bet ar bus gerai?
QUOTE(grange @ 2007 01 10, 14:50)
o jei aš į skaidrią vazą įmerksiu bambuką ir pridėsiu kriauklių, ar jam užteks ten oro ? turėtų gal gražiai atrodyti, bet ar bus gerai? 
Gal nelabai gerai
Saknys matosi ,o jei apdesi kriauklemis - manau saknim nebus gerai.
Bet tai tik mano nuomone
QUOTE(ina' @ 2007 01 11, 00:25)
Gal nelabai gerai
Pas mane irgi vazoje imerktas - tai man patinka.
Bet tai tik mano nuomone
Bet tai tik mano nuomone
O aš manau kad viskas gerai toms šaknims bus, juk svarbiausiai jos gaus vandens, juk nebus uždėta kriauklėmis taip, kad iki šaknų vanduo nedaeis, o juk jei šaknys nematys visiškos šviesos kas čia tokio, juk žemėje kai auga vazone tai šaknys irgi šviesos nemato...
QUOTE(scorpioneeee @ 2007 01 16, 22:54)
O aš manau kad viskas gerai toms šaknims bus, juk svarbiausiai jos gaus vandens, juk nebus uždėta kriauklėmis taip, kad iki šaknų vanduo nedaeis, o juk jei šaknys nematys visiškos šviesos kas čia tokio, juk žemėje kai auga vazone tai šaknys irgi šviesos nemato...
o as tai manau kad negerai nes vandeni tai keist reikia
o jei ta vaza ispilinesi tai kriaukles gali pazeist saknis vis tiek jos augs ir raitysis aplink tas kriaukles
Aš irgi turiu namie bambuką, tai jis yra stiklinėje vazoje ant akmenukų pastatytas, atrodo super...čia man uošvis tai padovanojo, tai aš jį taip ir laikau...
Gavau bambuką, tokį metrinį, vieną stiebą su užsiraičiusia viršūne. turi biški šaknų jis. Nžn kur jį dabar dėt, kažkaip galvojau, o jo negalima supjaustyt ir pamerkt visų tų gabaliukų? Ar supjaustytas jis neišleistų šaknų?
mano bambuko lapeliai kazko pradejo gelsti... ir man ta kempine kazkokia neaiski pasidare, pelyt lyg eme. tai as ji ishtraukiau is ten. desiu i permatoma vaza, tik nesumastau ar ishristi (ten surista gal 15 tu bambuku kazkur..) ar ne.. nes jie ne vienodo ilgio, tai kiti gali paskest biski
o vaza mano tokia aukstoka, nesinori ten visai jau akvariumo daryt
Keliu temele i virsu
Gavau dovanu bambukiukus (net tris).Laabai ju norejau....
Jie laaaabai ilgi,noreciau juos nutrumpinti.Tik stai klausimas : kai as juos nukirpsiu,ta dali,kuri nebus vandenyje reikia vasku uzlipinti ar ne?Rusu tinklapiuose maciau bambuka uzvaskuota paprastu raudonu vasku ,kazin ar taip galima,ar reikia kazkoki specialu vaska pirkti?
Gavau dovanu bambukiukus (net tris).Laabai ju norejau....
Jie laaaabai ilgi,noreciau juos nutrumpinti.Tik stai klausimas : kai as juos nukirpsiu,ta dali,kuri nebus vandenyje reikia vasku uzlipinti ar ne?Rusu tinklapiuose maciau bambuka uzvaskuota paprastu raudonu vasku ,kazin ar taip galima,ar reikia kazkoki specialu vaska pirkti?
Et,panasu,kad bambukiuku niekas neaugina
.Teks pas rusus eit ieskot patarimu.Oj ,prastai man su rasyba rusu kalba,bet gal kaip nors susikalbesiu.
Dar neprarandu vilties ir cia atsakymo sulaukti....
Keista,kad tokie nepopuliarus bambukai musYSE
QUOTE(grange @ 2007 01 07, 22:31)
QUOTE(grange @ 2007 01 10, 13:50)
as imerkiau i skaudra vaza, kyso virsunes is tos vazos, akmenuku ir kriaukliu nedejau - bijau saknis suzalot - auga. kempines irgi nedejau, nes ji man tokia lyg pelyt pradejus, bijau, kad bambuko neuzkrestu
gal reiks i dugna idet akmenu, tik tiek, kad juos laikas nuo laiko reiks plaut - kad kokia zaraza tarp ju neisiveiztu, bet fal geriau tie stikliniai :akmenukai"
del pjovimo ir vaskavimo as asmeniskai nzn