as bambuka laikau vandeny ir bijau sodinti i zeme, kad nesunyktu...
QUOTE(juperi @ 2008 07 27, 15:39)
Tikrai nesunyks. Jie gajus
Gal galit pakonsultuot
Žemėje augančio bambuko lapai labai šviesūs, galiukai vis paruduoja... Ir tiesioginės saulės negauna, ir laistau lyg ir normaliai... Na nesuprantu kas jam nepatinka
. Jau gavau tokį - žemėje augantį.
mano ir šviesus buvo, bet dabar atsigavo kai žemę pakeičiau
Jei ne paslaptis į kokią žemę persodinai? Maniškis dabar auga lapiniams augalams skirtoj...
QUOTE(As ir Morka @ 2008 07 30, 21:42)
Jei ne paslaptis į kokią žemę persodinai? Maniškis dabar auga lapiniams augalams skirtoj...
kompostinę
Labas vakaras
Ar galite pasakyti kur Vilniuje galiu nusipirkti susuktu bambuku lazdeliu - tokiu paciu kaip i puokstes deda? Ieskojau ermitaze - neturi, senukuose - taip pat neturi... Maximose taip pat nemaciau
Kokios mazdaug ju kainos?
Sveikos,
gavau bambuką puokštėje, laikiau vandenyje kol išleido šaknis. Po to pasodinau i žemę gėlėms, į pailgą vazona (nežinau, ar būtent dėl vazono formos, bet prigijo ir auga gerai). Laikau pietinėje buto pusėje, tiesioginiuose saulės spinduliuose (nors daugelis rašė, kad bambukai to nemėgsta), lapai žali, negeltonuoja. Dabar mano bambukui apie 1,5 m. Iš pradžių išaugo du ūgliukai viršūnėje ir tik neseniai išaugo dar 5 ūgliukai šonuose.
gavau bambuką puokštėje, laikiau vandenyje kol išleido šaknis. Po to pasodinau i žemę gėlėms, į pailgą vazona (nežinau, ar būtent dėl vazono formos, bet prigijo ir auga gerai). Laikau pietinėje buto pusėje, tiesioginiuose saulės spinduliuose (nors daugelis rašė, kad bambukai to nemėgsta), lapai žali, negeltonuoja. Dabar mano bambukui apie 1,5 m. Iš pradžių išaugo du ūgliukai viršūnėje ir tik neseniai išaugo dar 5 ūgliukai šonuose.
QUOTE(Avaliuko @ 2008 08 30, 23:26)
Sveikos,
Valio, kad gerai auga
As saviski neseniai padovanojau, nes jau buvo bambuku giraite ir nebetilpo net ant saldytuvo
Jie visiskai nelepus vandeniui, nes kartais savaitem pamirsdavau palaistyti (nes i virtuve neidavau), bet jo "bliudelyje" visada budavo vandens.
Pageltusius lapus be gailescio nuplesydavau, tai jis nauju "vaiku" priaugindavo. Uztat ir padovanojau, nes nera salygu virtuveje miska auginti
a sirgi maxsimoje pirkau bambuka ir puse emtu laikiua tik stiklineje su vandeniu ir kriauklytemis. bet paziurejau kad jo lapai pradejo baltuoti
tokie ne zali pasidare bet tokie sviiais zali ir daugiua i baltuma tad persodinai i vazona
bet va tame vazone nera isgrestos skylutes vandeniui prateketi tai is pradziu baiminausi bet paskui ziuriu kad jo l pai vel pasitaise. vel pasidare normalus - zali. ziuri ir jis po kolkas auga nors ir skylutes nera.
tokie ne zali pasidare bet tokie sviiais zali ir daugiua i baltuma tad persodinai i vazona
bet va tame vazone nera isgrestos skylutes vandeniui prateketi tai is pradziu baiminausi bet paskui ziuriu kad jo l pai vel pasitaise. vel pasidare normalus - zali. ziuri ir jis po kolkas auga nors ir skylutes nera.