Įkraunama...
Įkraunama...

Bambukai

Vyras pries pora menesiu gavo bambukus dovanu, bet jie tokie auksti ir suristi sesi stiebai i kruva, iki siol buvo vandenyje vazoje, bet vakar pasodinau i zeme, pirkau toki aukstesni vazona bet vistiek jis linguoja,tai manau ant virsaus akmenuku pribersiu arba pirksiu bambukines lazdeles 4u.gif Yvairiu nuomoniu yra, vienoms geriau auga vandevyje kitoms zemeje, mano atveju jis suformuotas toks kaip medelio formos todel ir sodinau i zeme.
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2006 03 13, 11:45)
Yvairiu nuomoniu yra, vienoms geriau auga vandevyje kitoms zemeje, mano atveju jis suformuotas toks kaip medelio formos todel ir sodinau i zeme.

manau kad mano bambukui žemė patinka thumbup.gif va tik man neaišku ar jam reikia didelio vazono ar mažam palikti g.gif
Atsakyti
QUOTE(gutukas @ 2006 03 15, 18:20)
manau kad mano bambukui žemė patinka  thumbup.gif  va tik man neaišku ar jam reikia didelio vazono ar mažam palikti  g.gif

Aš irgi gavau bambuką su puokšte. Kai puokštė nuvyto įkišau į butelį su vandeniu, užkėliau aukštai ant lentynos ir pamiršau. Net vandens nekeičiau, nes stovėjo skaidrus. Visai neseniai užmečiau akį, kad priraizgęs butelį šaknų...tai tikriausiai ten ir liks, nes gali augti ir vandeny
Atsakyti
Mano vyrui padovanojo beveik prieš 2 metus bambooką, tai vandeny tik porą mėnesių palaikiau, ir pasodinau. Iki šiol gyvas, neseniai persodinau, bet pasirodo kad gal ir nevertėjo, nes šaknų labai nedaug, taip kad užtenka nedidelio vazonėlio 4u.gif
Atsakyti
Mano trys bambukai auga vazoje, vandens ipilu labai retai, kas pora menesiu ir labai nedaug, per pusantru metu stai kokie uzaugo...

user posted image
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2006 03 25, 14:50)

Dukra, tavo krumelis irgi graziai auga (as neapsirikau - kazkokia karpazoliu, t.y. euphorbia veisle) 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As taip pat auginu bambuka zemeje. Is pradziu pabuvo vandenyje, o kai isleido saknis pasodinau i zeme. Tik jau didelis uzaugo tai virsta... verysad.gif net prie sienos pririsau, bet visalaik taip negales but tai net nezunau ka daryt..
Gal kam taip pat uzaugo didelis ir pradejo virsti? kaip galima juos paristi, kad atrodytu graziai ?
Beja salia is zemes islindo naujas uglis, kuris sparciai auga thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Varėnė @ 2005 06 10, 14:06)
Mano bambukas išprotėjo  biggrin.gif Pagrindinis stiebas beveik iki lubų, iš šono išleistas jau apie pusę to aukščio, dabar dar vieną iš šono ūgliuką leidžia ir vakar pamačiau, kad iš žemės naujas ūgliukas lenda  blink.gif  blink.gif  blink.gif

O kaip padaryti, kad turetu ne viena isauga o keleta? g.gif Nagalima kazkaip ju padauginti? g.gif Nes pas mane viena ir labai didele.. ax.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

turiu ir as bambuka wub.gif . o istorija tokia: kai apsigyvenom siame bute, radom anu seimininku palikta ir uzmirsta bambuka, gerokai apdziuvusi ir su viena dar gyva ataugele. idejau i vaza, priziuriu, purskiu, bet kazko jis man ne is vietos, na tik kad gyvas ir lapelius aukstyn pakele, buvo tokie visai nugeibe kai radau. netekus kantrybes siandien atskyriau ta vaikuti. nupjoviau nuo to stiebo, o apacioje ataugeles, jau matosi pradejusi lysti saknele, pamerkiau i vandeni ir kai islys daugiau sakneliu sodinsiu i zeme. tik ka jie megsta tai nelabai zinau. niekada anksciau neauginau schmoll.gif

QUOTE(Varėnė @ 2005 02 07, 13:26)
Na va pagaliau iamzintas mano LuckyBamboo.
Jam greitai bus metai. Stai koks uzaugo:

QUOTE(Regila @ 2005 02 13, 20:18)
Mano antri metai auga vandeny.Draugei padovanojau pries gerus 4metus.Ji taip pat augina vandeny.Sake,kad jauciasi puikiai.Ateinancia savaite gal pati galesiu tuo isitikinti,nes ketinu aplankyti.

o kokioj vietoj jus juos laikot? ar gauna jis tiesiogines saules? ar purskiat? ar tresiat? va kiek klausimu papyliau bigsmile.gif

QUOTE(Vaidullka @ 2005 10 14, 12:26)
O tai galima tas bambuko šakeles, kurios auga iš to "pagalio" nuskinti ir pasodinti?

as nupjoviau blush2.gif , manau kad tikrai galima, nes maniskiui dar bunant ant pagalio mazyte saknele pradejo lysti, nori buti savarankiskas tongue.gif biggrin.gif

QUOTE(kavenska @ 2006 03 25, 11:09)
Mano trys bambukai auga vazoje, vandens ipilu labai retai, kas pora menesiu ir labai nedaug, per pusantru metu stai kokie uzaugo...

user posted image

jei labai retai ipili, tai gal jam ir sauso rezimo tenka? ar nebuna taip, kad visai be vandens pastovi g.gif ?

QUOTE(ievux @ 2006 04 19, 08:27)
As taip pat auginu bambuka zemeje. Is pradziu pabuvo vandenyje, o kai isleido saknis pasodinau i zeme. Tik jau didelis uzaugo tai virsta... verysad.gif  net prie sienos pririsau, bet visalaik taip negales but tai net nezunau ka daryt..
Gal kam taip pat uzaugo didelis ir pradejo virsti? kaip galima juos paristi, kad atrodytu graziai ?
Beja salia is zemes islindo naujas uglis, kuris sparciai auga  thumbup.gif
Papildyta:
O kaip padaryti, kad turetu ne viena isauga o keleta?  g.gif  Nagalima kazkaip ju padauginti? g.gif  Nes pas mane viena ir labai didele..  ax.gif

gal virsune reikia nupjauti ir pamerkus laukt sakneliu, o bambukas turetu labiau pasisakot tuomet g.gif

dar vienas klausimelis blush2.gif . ar puskiat bambuka vandeniu? ir kaip daznai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aina: 24 balandžio 2006 - 12:48
As kas kelias dienas kai einu pro bambuka tai papurskiu lapelius 4u.gif
Atsakyti
Labai gaila, kad per pora mėnesių taip niekas ir neatsakė į klausimą, ar būtinas bambokų šaknims skaidrus indas (laikant vandenyje), ar galima pamerkti ir kokioje molinėje vazoje - visos savų problemų pilnos... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukas77 @ 2006 04 29, 10:25)
Labai gaila, kad per pora mėnesių taip niekas ir neatsakė į klausimą, ar būtinas bambokų šaknims skaidrus indas (laikant vandenyje), ar galima pamerkti ir kokioje molinėje vazoje - visos savų problemų pilnos... doh.gif  verysad.gif

o as net nepagalvojau, kad gali sudaryti kazkokia itaka saknims skaidrus indas! blush2.gif na nebent ti kdel sviesos.
As turiu viena bambuka, pirkau lapkricio menesi, ir tu sakneleiu buvo labai nedaug, bet man reikejo puokstei suformuoti, pasirinkimo nebuvo, tai ir ciupau. na iki dabar isleides kelis lapelius, bet silpnai, gal del to, kad tu sakneliu buvo labai mazai. nupjoviau dabar galiuka kad aysinaujintu, nes kazkoks itartinas man atrode galiukas, tai dabar jau daugiau saknu pradejo leisti! ir stovis jis pas mane molineje vazoje, kad stiklines ir neturejau, o be to, ja reikia dazniau plauti, nes visgi vanduo apnesa, o cia gerai! bet gal del to ir neauga kad molinej... g.gif
Atsakyti