Įkraunama...
Įkraunama...

Krizė šeimoje

QUOTE (vija @ 2004 10 20, 09:13)
Anot psichologu yra trys seimos kertiniai akmenys:
Seksas
Vaiku auklejimas
Finansai

Jei siose trijose srityse du zmones gali sutarti, rasti kompromisa ir nekyla esminiu konfliktu, reiskia seima turi sansa gyvuoti ir isgyventi visas didesnes ir mazesnes krizes. What does not kill us, makes us stronger.
Zinoma, buna seimu, kurios laikosi ant dvieju ar tik vieno is "akmenu". Kol abiems tai priimtina.

o jei zhmogus nori daugiau nei "gyvuoti" ? jei nori buti laimingas? jei nori shalia saves tureti zhmogu, i kuri pasizhiurejus jauti ta malonu jausma-kad shalia taves tau mielas ir artimas zhmogiukas?
Gyvenam juk viena karta- tai kodel turim atsisakyti savo laimes?
Nejaugi taip sunku suprasti, kad zhmogus jauchia kas jam geriau..jauchia ko jis pats nori..ir jauchia, kad gali tai pasiekti. wink.gif
Atsakyti
Idealizavimas idealizavimu, bet sliunkiu gyvenime irgi nereikia būti..kur spiria ten ir ristis visi gali, taip pat ir aš laugh.gif Bet aš dar ir turiu kažkokią viziją ir džiaugiuos tuo. Galų gale matyt esu prinokusi kažką keist ir pati įsitikint pasiekiama ko noriu ar ne..o jei duok Dieve, ims ir pasiseks su tuo idealu????
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 10 20, 12:33)
mes irgi manome kad Rasma duos savo zmogui dar viena sansa, ir jis mokes pasinaudoti.

Manau kad duotu ir trecia, ir ketvirta, ir jau gera desimti yra davusi...
"Nieks musu laimiu nesurikiuos, nesusodins ju prie vieno stalo"...
Ir norai musu ne visada sutampa su galimybemis...
Atsakyti
Turbut pabegti nuo problemos lengviau negu ja ispresti g.gif
Atsakyti
QUOTE (Tylene @ 2004 10 20, 11:50)

o jei zhmogus nori daugiau nei "gyvuoti" ? jei nori buti laimingas? jei nori shalia saves tureti zhmogu, i kuri pasizhiurejus jauti ta malonu jausma-kad shalia taves tau mielas ir artimas zhmogiukas?
Gyvenam juk viena karta- tai kodel turim atsisakyti savo laimes?
Nejaugi taip sunku suprasti, kad zhmogus jauchia kas jam geriau..jauchia ko jis pats nori..ir jauchia, kad gali tai pasiekti.  wink.gif

Labai graziai parasei. As irgi manau, kad dauguma nesupranta to, ka jaucia Rasma. Butent gyvuoti, kamuotis. As galiu palyginti dvi santuokas - buvusia ir dabartine. Taigi, jei buciau pirmojoje, tai tikrai nesuprasciau Rasmos.
Tiesiog buna taip , kai du augalai negali isgyventi vienas salia kito ir kazkuris issenka, sudziuna ir zusta.Tai yra baisu. Todel , kaip Rigedora rase apie panasius zmones, tai manau ji nesuprato Rasmos. Augalai gali buti skirtingi, bet ne tiek, kad negaletu augti vieni salia kitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tvarkele: 20 spalio 2004 - 12:04
man egoizmu dvelkia...... praejo 5 mtai, pasikeite siekiai troskimai, tas vyras nepritaria....o jeigu dar po 5 metu tie siekiai vel keisis ir tas idealas nebepalaimins tavo sumanymu..... wink.gif wink.gif

Atsakyti
Sustinku su Saga, kad tai kvepia egoizmu. Rasma, kodel nerasai ko nori tavo vyras, kokie jo lukesciai ir troskimai? Kazkaip temoj dominuoja butent tavo norai wink.gif
Atsakyti
Galbūt ir egoistiška. Vadinasi, tada kartais reikia pabūti ir egoistu, ypač jei kitas išvis nenori nieko imtis... Pasiūliau lankytis abiems pas psichologą šeimos terapijai, spręsti problemas - atmesta, išsakiau visus norus ir lūkesčius - gal neišgirsta..Aš nenoriu viską spręsti viena, taip gyvenime jau elgiausi, išbandyta..ėjau viena pas psichologus, labai pati pasikeičiau dėl šio žmogaus, reikalavau/leidau gyvent kaip nori..Kiek dar to laiko duoti sau ir jam??? Tikrai, kai vaikai pasimirs, kaip tame išsakytame anekdote????
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 10 20, 12:17)
man egoizmu dvelkia...... praejo 5 mtai, pasikeite siekiai troskimai, tas vyras nepritaria....o jeigu dar po 5 metu tie siekiai vel keisis ir tas idealas nebepalaimins tavo sumanymu..... wink.gif wink.gif

Saga, o kaip manai- ar tu butum laiminga zhinodama kad tavo vyras buna su tavim tik todel, kad nenori jaustis egoistu? Tik nesupyk, man tikrai idomu ka manai tuo klausimu. wink.gif Ir kam tos bergzhdzhios aukos? Galbut budama su tuo zhmogum su kuriuo nebenori buti- atimi galimybe ne tik ish saves pachios buti laiminga, bet ir ish vyro. g.gif
Kad ir kaip zhiauriai tai skambetu-pirmiausia turi pasirupinti savimi. Kai pats busi laimingas- laime neshi ir aplinkiniams. wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Tylene @ 2004 10 20, 13:37)
Saga, o kaip manai- ar tu butum laiminga zhinodama kad tavo vyras buna su tavim tik todel, kad nenori jaustis egoistu? Tik nesupyk, man tikrai idomu ka manai tuo klausimu. wink.gif Ir kam tos bergzhdzhios aukos? Galbut budama su tuo zhmogum su kuriuo nebenori buti- atimi galimybe ne tik ish saves pachios buti laiminga, bet ir ish vyro.  g.gif
  Kad ir kaip zhiauriai tai skambetu-pirmiausia turi pasirupinti savimi. Kai pats busi laimingas- laime neshi ir aplinkiniams. wink.gif

biggrin.gif biggrin.gif nu ka tu........jokiu budu nepykstu, mes gi drauges biggrin.gif

O siaip egoistiska turejau omenyje ne skirtis, o visa sita situacija....... pradedant nuo to kad tekejo del to kad tas vyras "tiko" ........ ir skiriasi del to kad jis "nebetinka" ........ kazkodel man labai panasu kad Rasma seimoje augo vienturte.... jokiu budu nesakau kad visi vienturciai tokie, bet jos sprendimai man labai panasus i jaunos, islepintos paneles igeidzius..... wink.gif

Kaip ten bebutu kiekvienas esame savo likimo kalviais....vieniems lengviau sekasi kitiems sunkiau...koki sprendima bepriimtum linkiu tau sekmes rasma....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saga: 20 spalio 2004 - 12:44
QUOTE (Libra @ 2004 10 20, 10:29)
Sustinku su Saga, kad tai kvepia egoizmu. Rasma, kodel nerasai ko nori tavo vyras, kokie jo lukesciai ir troskimai? Kazkaip temoj dominuoja butent tavo norai wink.gif

Todėl, kad aš rašau, todėl aš ir dominuoju..jei rašytų jis, dominuotų jo norai..galiu perpasakoti, nors jei perskaitys jis, vėl sakys "tu taip manai". Taigi, jis nori: kad aš visada būčiau geros nuotaikos, negirdėti mano priekaištų dėl nieko (o tai neįmanoma gyvam žmogui..); leisti laisvalaikį pilnai, kaip jis nori (dabar taip yra tik dalinai..aš kategoriškai nesutinku prieš jo lėkimą sekmadienį su draugais į pirtį, nes tai vienintelė diena kada mes galime pabūti visa šeima..tačiau neprieštarauju, kad jis skirtų laiko mokslui/kursams ar savo mėgstamam sportui darbo dienom); leisti laiką su manimi dviese, paliekant dukrą galintiems ją prižiūrėti (sutinku, bet ne pastoviai, kai tik yra laisvo laiko, taip ieškot kur "nukišt" vaiką); nori vaikų su manimi ir nesileidžia į derybas dėl įvaikinimo (čia man skaudžiausia ir būtent šis punktas kažkodėl man sukelia savotišką pasišlykštėjimą..); nori, kad aš siekčiau daugiau dabartinėje darbo srityje, kad turėčiau galimybę daugiau uždirbt ir nekliedėčiau kitais mokslais (aš nesureikšminu atlygio, niekada dėl jo nesideriu, neišnaudoju progų lakstyt po užsienio komandiruotes, jų tiesiog atsisakau, kaip nebūtinų..), nori su manimi eiti į draugų balius (aš to nekenčiu mad.gif , bet jį išleidžiu vieną..tik jis neina ir jaučiasi skriaudžiamu)..jis man nuolat primena, kad man sunku gyventi su tokiu požiūriu ir charakteriu, kad aš neturiu draugų, kad aš bijau žmonių, esu užsidariusi, visko prisigalvoju, nenoriu su juo niekur eiti..na bet aš tokia esu ;-) Gi sakau, kad esame labai skirtingi wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 10 20, 12:42)
kazkodel man labai panasu kad Rasma seimoje augo vienturte.... jokiu budu nesakau kad visi vienturciai tokie, bet jos sprendimai man labai panasus i jaunos, islepintos paneles igeidzius..... wink.gif

oi, ash vienturte... doh.gif gal ish tikruju vienturchiai labiau linke gauti tik geriausia, nes vaikysteje jie tai turejo ir nereikejo nieko su nieko dalintis..... g.gif bet ish kitos puses manau tai nera blogai. tongue.gif smile.gif ....siekti laimes...suprasti, kad gali pakeisti tai kas taves shiuo metu netenkina... wub.gif
Atsakyti