Įkraunama...
Įkraunama...

Krizė šeimoje

Cit mamos, užteks čia barnių wink.gif laugh.gif
O šiaip tai suprantu palaikančias ir palaikymą..ir net galiu pasakyti kaip suprantu..tiesiog žinau, kad ką benuspręsčiau ir kaip besielgčiau, gal net klysčiau taip elgdamąsi, bet yra žmonių, kurie supras, tiesiog išklausys ir niekad nepasakys "ar aš tau nesakiau.." . Čia kalbu ne vien apie virtualias mamas, bet išvis apie realų gyvenimą..pvz. viena mano draugė nesupranta šio poelgio, bet ji mane palaiko..sako, ką benuspręstum, ką bedarytum, žinok, kad aš esu šalia, myliu, tu man brangi, net jei tau ir nepritariu...
Kiti žmonės siūlo daugiau pagalvoti, galbūt nurodo kitas išeitis tokiose situacijose ir tai irgi nėra blogai wink.gif Na, čia juk ne pyragą kepi..sudegs- išmesi, bet kažką įskaudini, atstumi, iš vaiko atimi, pati netenki..gyvenimas smarkiai keičiasi rolleyes.gif
Aš irgi nežinau kaip bus. Aš tik pasakiau ką padariau ir ko noriu. Yra dar ir antras žmogus šioje situacijoje. Negaliu nuspėti kaip bus, bet aš pati jau sprendimą išsakiusi ir susitaikiusi su juo.
Atsakyti
Ar geriau buti viena? ... Tikrai ne. Ta isgyvenau... Pasakiau savo vyrui, kad nenoriu jo matyti... aisku priezastis buvo kita, nei Rasmos... Buvo sunku... sirdis sruvo krauju...
As suprantu, Rasmos nora siekti, tobuleti, uzsiimti megstama veikla... Tik atmink, Rasma, kad sieksi, mokysies, kazkam gelbesi ne 24h per para, 7 dienas per savaite... Bus akimirku... labai liudnu akimirku... kai sedesi viena, gersi arbata... dukryte kazka zais... pakeldama savo akis ir nuolat klausdama... kur tetis, kodel jo nera salia... Patikek ta isgyventi labai sunku... Tau dabar atrodo, kad tau bus geriau vienai... As labai abejoju... O juolabiau jei tevas myli vaika... Kaip tu pristatysi dukrai naujaji savo drauga? Ka pasakysi? Kokius argumentus?
As siulau ne skirtis, o pateikti savo vyrui sarasa, ko tu nori:
1. mokytis,
2. ...
3. ...

Ir daryk tai, ko tu troksti. Jei tu tikrai kazko nori siekti, tau nebus kliuciu!
O del vyro elgesio... Jis pasikeis, tik ne cia ir ne dabar... Pasikeis tada, kai jam sakysi ko nori is jo, be barniu... Jis juk privalo tave priimti kaip asmenybe! Tau sunku dabar... tegul jis rupinasi vaiku ir suteikia tau laiko sau... tiek laiko, kiek reikia Tau...
Tos idealu paieskos... kiek issvaistoma laiko, kiek paaukojama nervu (o svarbiausia ne savo, o artimu zmoniu...)
Rasma, heart.gif heart.gif heart.gif , nedaryk klaidos...
Atsakyti
Anot psichologu yra trys seimos kertiniai akmenys:
Seksas
Vaiku auklejimas
Finansai

Jei siose trijose srityse du zmones gali sutarti, rasti kompromisa ir nekyla esminiu konfliktu, reiskia seima turi sansa gyvuoti ir isgyventi visas didesnes ir mazesnes krizes. What does not kill us, makes us stronger.
Zinoma, buna seimu, kurios laikosi ant dvieju ar tik vieno is "akmenu". Kol abiems tai priimtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 20 spalio 2004 - 09:31
va ir as galvoju, kad reikia maziau analizuoti, o tiesiog gyventi..... daryti tai ko nori. jeigu vyras nepritaria tavo planams, tai nereiskia kad nepritars tavo darbams wink.gif ...... nuo vilko begsi ant meskos uzsoksi..... o jeigu idealo paieskos bus bevaises, kaip tada su tais troskimais....tada irgi nebus palaikymo, supratimo, atramos.....
Atsakyti
Na, jei vertinti sutarimą šiais trims požiūriais, tai galima gyvent rolleyes.gif
Seksas? Nežinau, gal čia priklauso nuo to, kiek jis tau ir vyrui gyvenime reikšmingas..manau, mes sutariame..gal ne visada būna taip, kaip norėtume, bet minčių, kad mums su seksu nekas nekyla rolleyes.gif
Finansai? Nieko bendro. Žinau, kiek uždirbu ir kiek galiu išleisti..niekada to nesureikšminau, net nežinau kiek vyras turi, uždirba, kaip juos valdo. Tiek kiek duoda, tiek ačiū. Retais atvejais paprašau ir paprašius dažniausiai gaunu. Jei negaunu, tai žinau, kad turbūt ir negalėjo duoti. ne, pas mus šeimoje kalbų apie pinigus beveik nebūna rolleyes.gif
O va vaiko auklėjimas..čia didžiausi nesutarimai..jis augo vienoje šeimoje, aš augau kitoje..mes daug ką atsinešame iš šeimos ir norime taikyti savo vaikams..aš beatodairiškai skiriu visą save vaikui, esu už tai, kad vaikas yra asmenybė. Jis kaip ir dažnas vyras...jo nuomone laiko turim skirti ir sau, galbūt paatostogauti be vaiko, kažkur išeiti, mažiau lepinti, drausminti, pratinti prie taisyklių. Kartais žiūriu į tai, kaip bendrauja su dukra ir negaliu pakęsti.
Vakar dukra perėjo per sieną su flomasteriais..tai pradėjo moralą varyt..sakau, paimk šluostę kol šviežiai nupiešta ir trink. Pasakei, kad negalima ir užteks, tai ne..užsiveda pusvalandžiui..ne tik dukra turi klausyti, bet ir aš dar keliskart patvirtinti, kad neleisiu jai piešti ant sienų. Rezultatas: pasakiau, kad nusiš*** man ant to kambario sienų, tai tik siena, na nupiešė, nuvalysiu, nėra ko zyzti..aišku supykdžiau..ach, kokia aš "atsipūtusi", kaip viską leidžiu ir t.t.
Jaučiu niekada nesutarsime dėl dukros laugh.gif
Papildyta @ [mergetime]1098257672[/mergetime]
Nemoku gyvent negalvojant..
Žinau, kad vienai blogai, bet nesu tokia jausminga, kad iškart ieškočiau kam čia pult į glėbį, vėl prisiekt meile ir t.t. Moku sutart su vienatve ir kažin ar ji baisesnė už tą, kuri dabar yra rolleyes.gif
Na, jei vyras nepritaria tikslams, tai juos galima paverst darbais (įgyvendint) tik per jo nepasitenkinimą, amžiną prikaišiojimą dėl to, ką darai arba išvis nebeįmanoma įgyvendint. Jei esi vienas, tai esi tikras tuo ką darai ir tau klausimų nekyla, o jei esi dviese, tai jau reikia ir pritarimo wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 10 19, 13:29)
QUOTE (Saga @ 2004 10 19, 13:18)
taigi seima kuria du skirtingu charakteriu, skirtingo auklejimo zmones. Jeigu visada visur viskas bus daroma pagal tave tai vyras bus tik "slapio skuduro" vietoje.... kadangi tu nemoki taikstytis ir nesitaikstai.....tai kazkam reikia prie visko prisitaikyti tai bus vyras.... kuris visada turetu nusileisti nusileisti.....

O jei susitiks du labai panašūs?? Vienodų tikslų, požiūrių į daugelį esminių dalykų žmonės..tokie, kurie turi daug bendro: vienodas svajones, patiks vienoda veikla, laisvalaikis, vienodai vertins kai kuriuos dalykus, kurie abiems bus vienodai svarbūs, sutars dėl vaiko aukllėjimo, domėsis panašiais dalykais??
Jei viskas bus bendru sutarimu, tai gal nereiks vienam likti viršesniu, o kitam jaustis šlapiu skuduru??Jei jie bus kilę iš šeimos, kurioje gyveno su tėvu ir motina, matė šeimos vertybes, jeigu jie bus vienodo išsilavinimo ir vienodų siekių wink.gif Kaip tada???

Rasma, tu kaip visada idealistė..wink.gif bet taip nebūna... patikėk, na nebent muilo operose wink.gif DU VIENODI ŽMONĖS NEGALI GYVENTI IR BŪTI KARTU, PAGAL VISUS FIZIKOS DĖSNIUS TIK PRIEŠINGYBĖS TRAUKIA IR PAPILDO VIENA KITĄ... kad ir kaip būtų gaila... ir man regis, tu keli per didelius reikalavimus gyvenimui, aplinkai, vyrui, sau.... dažniausiai turi tvirtą nuomonę visuose dalykuose ir net negalvoji apie tai, kad įmanoma ją būtų pakeisti... tai tiesiog mano pastebėjimai iš tavo postų ( beje juos visada pirmoj eilėj perskaitau wink.gif ) Žinau, kad mano ir tavo nuomonės dažnai skiriasi, bet kiek galiu pasakyti iš savo 11m santuokos patirties-idealų nebūna... ir visur reikia ieškoti kompromiso... nors ir kaip dažniausiai nesinori wink.gif
Atsakyti
cia kaip istorijoj apie vaiduokli- niekas nemate, bet visi kalba. dauguma netiki, kazkas abejoja, kazkas isitikines. ir kaip visose pasakose atsiranda drasuoliu, kurie eina ieskoti tiesos. ir velgi- dauguma sako: nedaryk kvailystes, kazkas skeptiskai sypsos, o kazkas nuosirdziai palinki geros keliones, nes zino, kad pats jai niekad nesiryztu...
Atsakyti
QUOTE (nikitta @ 2004 10 20, 11:18)
cia kaip istorijoj apie vaiduokli- niekas nemate, bet visi kalba. dauguma netiki, kazkas abejoja, kazkas isitikines. ir kaip visose pasakose atsiranda drasuoliu, kurie eina ieskoti tiesos. ir velgi- dauguma sako: nedaryk kvailystes, kazkas skeptiskai sypsos, o kazkas nuosirdziai palinki geros keliones, nes zino, kad pats jai niekad nesiryztu...

uztai ir yra forumas, kad ne visi vienodai mano...... ir nemanau kad rasma parasiusi savo istorija tikejosi tik supratimo ir palaiminimo...... wink.gif
Atsakyti
O as sakiau ir sakysiu savo vyrui kad jam lengviau gyvent ir viskas gerai nes nesiknaisioja ir neanalizuoja.O as tokia kokia esu.As viska permastau pergalvoju desimt kartu,jo poelgius isknisu iki smulkmenu ir po to anot jo be reikalo prisidarius problemu "stradalinu".O as nemanau kad tai be reikalo ir kad tai ne problema.O is tu triju kriteriju sutariam tik del finansu ir del sekso.Reikia daryt isvadas g.gif
Atsakyti
Jei galima pareikst savo kuklia nuomone, tai atrodo, kad sikart Rasma dar nesiskirs wink.gif
"Mes" taip manome-va tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (svetima @ 2004 10 20, 11:57)
Jei galima pareikst savo kuklia nuomone, tai atrodo, kad sikart Rasma dar nesiskirs wink.gif
"Mes" taip manome-va tongue.gif

kazkodel "mes" irgi taip galvojame........ taip sakant seimynine krize.... bet cia tik "musu" tokia nuomone...... tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
mes irgi manome kad Rasma duos savo zmogui dar viena sansa, ir jis mokes pasinaudoti.
P.S. as irgi nelesciau vaikams ant sienu paisyti, bet vistiek pripaisyta laugh.gif
Atsakyti