Įkraunama...
Įkraunama...

Krizė šeimoje

Nesu vienturtė šeimoje, esu iš trijų vaikų šeimos (turiu vyresnius brolį ir seserį). Galiu pasakyti, kad mano šeima nelabai pritarė šioms vedyboms, bet paliko man teisę pačiai spręsti dėl ko esu labai jiems dėkinga.
Na, jis vedė mane irgi dėl to, kad "tikau" wink.gif Kitaip ir nebūna. Kai abu vienas kitam tinka, tada tuokiasi..o skiriasi, kai nebetinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 10 20, 13:53)
Nesu vienturtė šeimoje, esu iš trijų vaikų šeimos (turiu vyresnius brolį ir seserį). Galiu pasakyti, kad mano šeima nelabai pritarė šioms vedyboms, bet paliko man teisę pačiai spręsti dėl ko esu labai jiems dėkinga.
Na, jis vedė mane irgi dėl to, kad "tikau" wink.gif Kitaip ir nebūna. Kai abu vienas kitam tinka, tada tuokiasi..o skiriasi, kai nebetinka smile.gif

tuokiasi dar ir del to kad myli wink.gif ........
Atsakyti
O ar būna taip, kad netinka, bet myli ir tuokiesi? Ir ar galima pamilti žmogų, kuris tau visai netinka? Čia tik žodžių žaismas wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Tylene @ 2004 10 20, 13:53)

[/QUOTE]

oi, ash vienturte... doh.gif gal ish tikruju vienturchiai labiau linke gauti tik geriausia, nes vaikysteje jie tai turejo ir nereikejo nieko su nieko dalintis..... g.gif bet ish kitos puses manau tai nera blogai. tongue.gif smile.gif ....siekti laimes...suprasti, kad gali pakeisti tai kas taves shiuo metu netenkina... wub.gif

Va ir yra esme, kad norint kazka gauti reikia ir duoti..... siekiant laimes rasti kompromisus, o ne spjauti ir toliau ieskoti...... reikia atsizvelgti ir i kitu zmoniu jausmus...... ant kito skausmo sau laimes nesusikursi wink.gif

p.s. tai ne rasmos situacijai, tai atsakymas i tylenes samprotavimus wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 10 20, 14:37)
O ar būna taip, kad netinka, bet myli ir tuokiesi? Ir ar galima pamilti žmogų, kuris tau visai netinka? Čia tik žodžių žaismas wink.gif

Buna....... kai netinka, bet myli...... tuokiasi.......dazniausiai skiriasi..... o va kai kada sugeba vis tiek rasti kompromisa ir laimingai gyvena....buna, buna ko nebuna ......
Atsakyti
Rasmos situacijoje izvelgciau dvi kryptis:

1. Ruduo- depresiju metas... tampame visi mes jautrus ir lengvai pazeidziami. Tuomet prisimenam senas nuoskaudas, knaisiojames savyje, per daug pradedame tiketis is kito ir svajojam apie idealus. Taciau joks vyras viso pasaulio neatstos!!!! Vyras tik zmogus, gyvenimo draugas. Ar tikrai problema tik vyras? Gal geriau savo energija nukreipti i kazkokia veikla, pradeti dometis ar veikti tai ko anksciau nedarei, ar bent jau kazka savyje arba aplink save pakeisti. Arba bent jau pabandyti kuri laika pagyventi atskirai. Juolab, kad Rasmos atvejis, tai ne tas atvejis, kai gali pasiimti asmenius daiktus, kepure ant galvos ir istarti : Ate amzinai.

2. Vyras. Kartais taip jau buna, kad ziuri i savo artima zmogu ir supranti, kad visai nesvarbu ir netgi neidomu ka jis galvoja, kaip jam sekesi, ko jis nori. Tiesiog kiekvienas verda savo sultyse ir be bendru daiktu, vaiku ar sekso nera kitu salycio tasku. Kai vietoj laiko, kuri galetum praleisti su seima, ieskai draugiu ar draugu su vaikais, vakarus ir svaitgalius praleidineji sporto, laisvalaikio klubuose, ar savo noru dirbi, pasiteisindamas, kad seimai pinigu niekada nebus per daug. Ir nesvarbu, kad tas kitas yra geras zmogus. Tuomet norisi gyventi ir tureti artima zmogu, kuris palaikytu kai sunku, dziautusi kartu kai linksma ar tiesiog buti kartu. Va, tokiu atveju, galima toliau gyventi kartu, bet tuomet mintys apie skyrybas ar kitoki gyvenimo drauga niekada neapleis. Ir tiesiog neteisinga nei savo, nei to kito trumpinti gyvenima.

Linkiu Rasmai racionaliai apzvelgti savo norus, esama situacija seimoje ir teisingai pasirinkti. O taip pat ryztingai savo pasirinkima igyvendinti, o ne tik kunkuliuoti viduje wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 10 20, 10:46)
Todėl, kad aš rašau, todėl aš ir dominuoju..jei rašytų jis, dominuotų jo norai..galiu perpasakoti, nors jei perskaitys jis, vėl sakys "tu taip manai". Taigi, jis nori: kad aš visada būčiau geros nuotaikos, negirdėti mano priekaištų dėl nieko (o tai neįmanoma gyvam žmogui..); leisti laisvalaikį pilnai, kaip jis nori (dabar taip yra tik dalinai..aš kategoriškai nesutinku prieš jo lėkimą sekmadienį su draugais į pirtį, nes tai vienintelė diena kada mes galime pabūti visa šeima..tačiau neprieštarauju, kad jis skirtų laiko mokslui/kursams ar savo mėgstamam sportui darbo dienom); leisti laiką su manimi dviese, paliekant dukrą galintiems ją prižiūrėti (sutinku, bet ne pastoviai, kai tik yra laisvo laiko, taip ieškot kur "nukišt" vaiką); nori vaikų su manimi ir nesileidžia į derybas dėl įvaikinimo (čia man skaudžiausia ir būtent šis punktas kažkodėl man sukelia savotišką pasišlykštėjimą..); nori, kad aš siekčiau daugiau dabartinėje darbo srityje, kad turėčiau galimybę daugiau uždirbt ir nekliedėčiau kitais mokslais (aš nesureikšminu atlygio, niekada dėl jo nesideriu, neišnaudoju progų lakstyt po užsienio komandiruotes, jų tiesiog atsisakau, kaip nebūtinų..), nori su manimi eiti į draugų balius (aš to nekenčiu mad.gif , bet jį išleidžiu vieną..tik jis neina ir jaučiasi skriaudžiamu)..jis man nuolat primena, kad man sunku gyventi su tokiu požiūriu ir charakteriu, kad aš neturiu draugų, kad aš bijau žmonių, esu užsidariusi, visko prisigalvoju, nenoriu su juo niekur eiti..na bet aš tokia esu ;-) Gi sakau, kad esame labai skirtingi wink.gif

na dar kartą išsižiosiu wink.gif bet paskaičius visa tai, tai sorry, bet pusėje dalykų tavo vyras teisus ... dėl kitų dar galima ginčytis, o tu pati tikrai esi valdoma egoizmo ir nepyk, bet kaip kažkuri čia sakė-negimė toks vyras, kuris tau tiktų... g.gif

o Tylenei galiu pasakyti tik tiek, kad būdamas egoistu laimingas nebūsi wink.gif norėdamas kažką gauti-turi ir duoti... taip kad meilė tik sau-toli nenuveda... o laimės gali ieškoti visą gyvenimą, ką manau mes ir darome visi... o kas ta laimė? tai tik akimirkų džiaugsmas.. g.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 10 20, 13:37)

Būna, kad tuokiasi, nes myli, bet "netinka" wink.gif
Atsakyti
as labai gerai suprantu Rasma wink.gif ir nemanau, kad kalta depresija, ruduo, etc.
tiesiog taip buna ir tiek. labai geras palyginimas del augalu, negalinciu augti greta wink.gif tiesiog netinki buti salia, uzdarai save, neisreiski saves kaip noretum, negauni supratimo tokio, kokio reikia ir pamazu nyksti.
daznai zmones priprate, kad skyrybos galimos tik del labai dideliu problemu, "nuodemiu" ir pan. o tokie svaiciojimai kaip "netinkam vienas kitam" jiems atrodo juokingi.
tai priklauso nuo to, ko zmogus siekia ir nori is gyvenimo. as pati nenorejau gyvent su zmogum ir pastoviai jaustis kazkaip "netaip". kitaip to neivardinciau. tiesiog nesiklijuoja kazkas ir tiek. sunku buti salia. nors ir meile yra. bet vis tiek negaliu saves priversti aukotis ir leisti jam aukoti kazka.
nors tasku dar nesudejau, bet, manau, kad teisingai elgiuosi darydama pertrauka wink.gif tai daug geriau nei kasdien esti vienas kita issakant visus imanomus priekaistus wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rigedora @ 2004 10 20, 12:18)
na dar kartą išsižiosiu wink.gif bet paskaičius visa tai, tai sorry, bet pusėje dalykų tavo vyras teisus ... dėl kitų dar galima ginčytis, o tu pati tikrai esi valdoma egoizmo ir nepyk, bet kaip kažkuri čia sakė-negimė toks vyras, kuris tau tiktų... g.gif

Nekunkuliuoju savo sultyse, o laukiu..Jis gyvena su manimi, ne aš su juo..jis gyvena pas mane, o ne aš pas jį..ką turėčiau daryti? Tik laukti.
Aš jums ir sakau, jis labai geras, daug kur teisus, bet man nereikia..kur tas mano egoizmas? Tokį vyrą į laisvę išleidžiu wink.gif
Negimė toks vyras, kurio žmona aš norėčiau būti laugh.gif Bet dabar esu ir gal dar kada būsiu..nežinau koks tas gyvenimas bus.
Kai aš tampu žmona, tai aš tampu viskuo iš visos širdies, todėl nemėgstu vyro jausmų likučių ir laisvalaikio išėdų wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 10 20, 15:32)

[/QUOTE]
..Jis gyvena su manimi, ne aš su juo..jis gyvena pas mane, o ne aš pas jį..

nesuprantu.... g.gif g.gif
Atsakyti
O ko nesuprast? Jis neva gerai gyvena su manimi, o aš su juo taip negyvenu..
Na, negalvoju kaip jis, kaip jam sekasi darbe, ką veiksim, jei nėra jokio reikalo jam nė neskambinu, nebesirūpinu taip, kaip anksčiau jo savijauta, daiktais ar dar kuo svarbiu..na, toks bendravimas kaip su bet kuriuo kitu (o ne brangiu) žmogumi elgčiausi. Nei trukdau, nei domiuosi, nei ko prašau. Kiek jau jam mūsų reikia, tiek jis gauna.
Aš nenutekėjau į vyro "valdas", tai jis kraustėsi į mano tėvų paliktą mums butą. Tai teisybė, kad aš gyvenu kur gyvenau, o jis ėmė gyventi pas mane?? Sutinku, dabar gyvename drauge, bet čia situacija ir taip aiški kas būtų, jei jis sutiktų skirtis.
Atsakyti