Įkraunama...
Įkraunama...

Automobilis žiemą

QUOTE(Kenya @ 2006 11 11, 12:36)
Tai va, kalbėjom čia kažkur apie tuos skysčius, kurie ledą nuo stiklo nutirpdo. Atsiimu savo žodžius apie tai, kad pigu, reiškia blogai ax.gif vakar Rimi netyčia užtikau tokį purškalą, atrodo, D-icer, ar D-ice vadinasi, tokiame juodame buteliuke, kainuojantį apie 7 litus. Ai, galvoju, paimsiu, ką čia tie 7 litai irnesakyk.gif bent nereikės rytą aplink mašiną tūsintis su gremžtukais. Na ir ką, suveikė puikiai thumbup.gif tiesa, radau aptrauktą ledu tik galinį langą, bet, galvoju, pabandysiu papurkšti, pažiūrėsiu, kaip veikia, o veikia super - ledukas gražiai nutirpo ir stiko nė šildyti nereikėjo, o purkštelėjau tik kokius du kartus.

Reiks ir man išbandyti tą stebuklingąjį skystį tongue.gif O naujo gremžtuko taip ir neprisiruošiau ir kiek žiūrėjau, neradau tinkamo nusipirkti, tai vargstu su pernykščiais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzindziliaa @ 2006 11 11, 20:27)
Truputi ne i tema, bet antifrizas ir skystis langam valyti: du skirtingi dalykai...?  blush-anim-cl.gif

Nebus antifrizo - užkais variklis, nebus langų valymo skysčio - kai apsiterlios stiklas, niekas nesipurkš ant stiklo...
Atsakyti
O tas ledo tirpinimo skystis neistirpdys kartu ir stiklu? biggrin.gif Ar jis nekenkia stklui ar dar kazkam, jei jis toks baisus geris, tai kodel dauguma vairuotoju jo nenaudoja (bent jau man taip atrodo, nes ryte visi strapsi aplink masinas su gremztukais, o ne skyscio buteliukais) g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(agniukutis @ 2006 11 13, 14:40)
O tas ledo tirpinimo skystis neistirpdys kartu ir stiklu? biggrin.gif Ar jis nekenkia stklui ar dar kazkam, jei jis toks baisus geris, tai kodel dauguma vairuotoju jo nenaudoja (bent jau man taip atrodo, nes ryte visi strapsi aplink masinas su gremztukais, o ne skyscio buteliukais) g.gif ?

Ne, jis stiklui nekenkia. Tačiau po jo naudojimo karts nuo karto reikia švariai nuplauti stiklus, nes lieka riebalų (kartais ir druskos kristalėlių stiklo kraštuose, nes kiek man yra žinoma, tas skystis druskos pagrindu veikia) dėmės. Druskai reaguojant su ledu išsiskiria šiluma, kuri priverčia ledą tirpti. Čia toks "ūkiškas" paaiškinimas.
Atsakyti
smile.gif+2006 11 13, 14:26-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 11 13, 14:26)
Ne, jis stiklui nekenkia. Tačiau po jo naudojimo karts nuo karto reikia švariai nuplauti stiklus, nes lieka riebalų (kartais ir druskos kristalėlių stiklo kraštuose, nes kiek man yra žinoma, tas skystis druskos pagrindu veikia) dėmės. Druskai reaguojant su ledu išsiskiria šiluma, kuri priverčia ledą tirpti. Čia toks "ūkiškas" paaiškinimas.

Jo, lieka.. o su tais nuplovimais - gi nuvažiuojat kartais į plovyklą, ane? Tai ir nusiplauna viskas gražiai. O be to, kaip man kolega paaiškino, kodėl jis nenaudoja (bet aš paskui dar ilgai juokiausi): gi smirda labai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2006 11 13, 17:11)
Jo, lieka.. o su tais nuplovimais - gi nuvažiuojat kartais į plovyklą, ane? Tai ir nusiplauna viskas gražiai. O be to, kaip man kolega paaiškino, kodėl jis nenaudoja (bet aš paskui dar ilgai juokiausi): gi smirda labai lotuliukas.gif

Jei smirda labai, tai ne druskos pagrindu tada tas skystis... doh.gif Beje apie plovyklas, tai aš jose nesilankau, nes šepečiai man baisiai subraižo laką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytautas :): 13 lapkričio 2006 - 18:30
QUOTE(Kenya @ 2006 11 13, 17:11)
Jo, lieka.. o su tais nuplovimais - gi nuvažiuojat kartais į plovyklą, ane? Tai ir nusiplauna viskas gražiai.

ziema niekados masinos neplaunu, nu nebent itin retais atvejais.
O sulaukus pavasario jau nugrandome visa geri.
Kazkiek nesinori po plovyklos vel aplink masina tupineti, kad isteptumei gumas dureliu, kad ryte nerastumei prisalusiu.
Nors prisimenu viena bajeti - pernai metais sausio menesi, kai buvo tie didieji salcia ( virs -25) teko pro statoil vaziuoti, tai maciau viena toki savo masinyte blizginanti
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 11 13, 22:26)
ziema niekados masinos neplaunu, nu nebent itin retais atvejais.
O sulaukus pavasario jau nugrandome visa geri.
Kazkiek nesinori po plovyklos vel aplink masina tupineti, kad isteptumei gumas dureliu, kad ryte nerastumei prisalusiu.
Nors prisimenu viena bajeti - pernai metais sausio menesi, kai buvo tie didieji salcia ( virs -25) teko pro statoil vaziuoti, tai maciau viena toki savo masinyte blizginanti

Žiemą automobilį plauti būtina! Kitaip Jūsų automobiliukas po kelių tokių žiemų pavirs pūlių krūva (tai nebus matoma akivaizdžiai, nes rūdys beveik nematomose vietose, arkose, dugne). Nesvarbu ar tai bus opelis, ar audi, bmw. Druskos, kuriomis barstomi mūsų keliai, sukelia koroziją. O jei kas savo automobiliukus laikote garažuose, tai visai blogai jų neplauti (prie šilumos druska suaktyvėja ir korozija vyksta dar greičiau). Ypač reikia gerai "nupurkšti" (tam puikiai tinka slėginiai vandens purškikliai "Karcher") arkas.

Vargšiukas tavo mašiniukas, Silvute... unsure.gif
Atsakyti
Ne nu pavaro zmones blink.gif jau geriau vasara su neplauta vazinet negu ziema. Ir kuo maziau druskos ant masinos - tuo geriau.. Todel nepurskiu jokiais ten leda tirpdanciais purskalais. Pasportuoju geriau, kol langus nugramdau biggrin.gif
Beje, del plovyklu.. Statoil'e pigiausiai kainuoja apie 15 lt ane? apibraizo tik laka ir visko iki galo nenuplauna (labai laiko neturejau, o reikejo svarios auto, tai nusiploviau pries pora men plovykloj.. ir ka? dar prie namu su spec. skysciais faras ir stiklus valiau). Jau geriau nuvaziuot ten, kur plauna rankomis - kainuos panasiai smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2006 11 13, 15:26-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 11 13, 15:26)

Aciu uz paaiskinima, reskiaz taip, perku ta skysti, kuris atsiduoda druska tongue.gif, o to, kur smirda, geriau nepirkti, nes bala zino, ka jis gali padaryti stiklui po ilgesnio naudojimo? biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2006 11 13, 18:29-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 11 13, 18:29)
Jei smirda labai, tai ne druskos pagrindu tada tas skystis...  doh.gif Beje apie plovyklas, tai aš jose nesilankau, nes šepečiai man baisiai subraižo laką.

QUOTE(agniukutis @ 2006 11 13, 23:29)
Aciu uz paaiskinima, reskiaz taip, perku ta skysti, kuris atsiduoda druska tongue.gif, o to, kur smirda, geriau nepirkti, nes bala zino, ka jis gali padaryti stiklui po ilgesnio naudojimo? biggrin.gif

Pasižadu pasižiūrėti sudėtį smile.gif

O dėl tų šepečių... kaip tik vakar Statoil'e buvau mašinos plautis. Šiaip, visada važiuoju į Statoil'ą Kareivių gatvėje, ten ne šepečiais plauna, o su slėgiu: iš pradžių nupurškia mašiną vandeniu, tada stipria srove su šampūnu nuplauna, o paskui nuskalauja ir nudžiovina. O vakar nuvažiavau prie darbo, Laisvės pr., o ten, pasirodo plovykla su šepečiais... nu ką, tik veidrodėlius nulankstė, nes minkšti tokie, sukasi ir tiek... Bet kol namo parvažiavau, vis tiek visas mašinos priekis ir šonai purvu buvo apnešti... Žiema stengiuosi bent kartą per mėnesį mašiną nusiplauti, vasarą dažniau - nes sodo vanduo būna įjungtas, tai savaitgalį išeini į kiemą, nusiplauni, švaru, gražu ir nieko nekainuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agniukutis @ 2006 11 13, 14:40)
O tas ledo tirpinimo skystis neistirpdys kartu ir stiklu? biggrin.gif Ar jis nekenkia stklui ar

Sako, kad kenkia gumom. Be to, jis nubėga, ir kažkiek laiko neplovus mašina atrodo pobaisiai, tokia apvarvėjus...
Atsakyti