Įkraunama...
Įkraunama...

Automobilis žiemą

Tai, jei jau tiek vandens jame yra, kodel anas peciuj neuzsala, o ant stiklo jau uzsala? biggrin.gif na gerai, stiklas saltas.. Bet na nei karto man langai is vidaus nebuvo del to apsarmoje. jei kuzavas kazkur kiauras, va tada ir sarmoja normaliai, nes is lauko dregmes prisitraukia.
Gal toj tavo draugo masinoj pecius buvo ne tik, kad kiauras, bet kiauras kapitaliai?
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 01 24, 15:56)
Tai, jei jau tiek vandens jame yra, kodel anas peciuj neuzsala, o ant stiklo jau uzsala? biggrin.gif na gerai, stiklas saltas.. Bet na nei karto man langai is vidaus nebuvo del to apsarmoje. jei kuzavas kazkur kiauras, va tada ir sarmoja normaliai, nes is lauko dregmes prisitraukia.
Gal toj tavo draugo masinoj pecius buvo ne tik, kad kiauras,  bet kiauras kapitaliai?

Nu jei fizikos ir chemijos mokykloj nesimokei doh.gif , tai aš jau ir nebeišmokysiu schmoll.gif , galiu tik tiek pasakyti, kad antifrizas ir yra vanduo, tik su specialiomis priemaišomis trukdančiomis jam užšalti, kuo daugiau priemaišų, tuo tirštesnis antifrizas, panašiai kaip žele(beje šitoje irgi yra vandens). Išvarvėjęs arba išbėgęs antifrizas pradeda garinti tą vandenį t.y. džiūti, o kur tiems garams mašinoje dėtis? Padidėja santykinė oro drėgmė ir t.t. ... irnesakyk.gif
Atsakyti
Aciu uz teorijos pagrindus smile.gif na, bet prasau tada man paaiskint, kodel pas mane langai is vidaus neuzsaldavo, jei jau taip? Aisku, priklauso, kiek to antifrizo isgaruoja.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 01 23, 22:34)
Gal reiketu salint priezasti? Uzsala is vidaus, nes salone kaupiasi dregme.. vadinasi, kazkur yra nesandaru (gumos, kiaura ir pan.).
Pries gesinant varikli (pries nakti) peciuka ant didziausios temperaturos ir didziausio greicio reiktu pravaryt, kad kiek prapustu..
Siaip tai gana nemaloni situacija.
O "grabovezis" liaudyje vadinamas universalu, karavanu ir t.t. wink.gif

Aciu, as vis masydavau su sedanu doh.gif

Kaip matau cia man puse masinos ispurtyt reiks verysad.gif , nu bet teks prasikankint dar sia ziema, vasara vaziuosim LT tai tada ir ziuresim . Norvegijoj neverta pradet ieskot, nes nauja masina iseis doh.gif blink.gif .

O jei pecius kiauras, yra kokiu isoriniu pozymiu, ar tik servize galetu nustatyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2007 01 24, 15:03)
O va dėl WD, man vyras sakė, kad jį naudojant ilgainiui atsiranda rūdys g.gif (ant spynelių)

Bent jau WD sudėtį galėjo Jūsų vyras pasiskaityt... Reguliariai vartojant WD-40 kaip tik rūdžių išvengsite.
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2007 01 24, 17:11)
O jei pecius kiauras, yra kokiu isoriniu pozymiu, ar tik servize galetu nustatyt  ax.gif

jei pecius kiauras - langai pasidenge riebiu ruku.. kaip "padvodkej" biggrin.gif Be to, vaziuojant atsukus sildyma, pro angas turetu virsti garai
Papildyta:
QUOTE(Palemonas @ 2007 01 24, 15:20)
Nu jei fizikos ir chemijos mokykloj nesimokei  doh.gif , tai aš jau ir nebeišmokysiu  schmoll.gif , galiu tik tiek pasakyti, kad antifrizas ir yra vanduo, tik su specialiomis priemaišomis trukdančiomis jam užšalti, kuo daugiau priemaišų, tuo tirštesnis antifrizas, panašiai kaip žele(beje šitoje irgi yra vandens). Išvarvėjęs arba išbėgęs antifrizas pradeda garinti tą vandenį t.y. džiūti, o kur tiems garams mašinoje dėtis? Padidėja santykinė oro drėgmė ir t.t. ...  irnesakyk.gif

Tai jau tikrai manes nei fizikos nei chemijos nereikia mokyti.. gal greiciau paciam, mielas Palemonai, logikos paskaitu reiketu tongue.gif
Antifrizo sudetyje yra daugiau alkoholio.. I mano klausima del to, kodel tada nesuzsala peciuje, jei uzsala ant langu atsakymo nebuvo smile.gif
Juk metalai geresni silumos laidininkai negu oras, tai kaip ten is tikruju?
Jei vanduo garuodamas is antifrizo seda ant langu, tai kur pasideda antifrizas, kuri padeda vandeniui neuzsalti? Nubyra gal nuo langu?
Nebent Tamstos darugas pildavo i sistema distiliuota vandeni bei antifrizo koncentrata.. na tada gal..
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2007 01 24, 09:40)
Kokios priemones geriausios prieš durelių, spynelių ir centrinio užrakto magnetų užšalimą? Pvz. mane šįryt sunervino, kad atidarius auto duris jos niekaip nenorėjo užsitrenkti, nes kažkoks užrakto fintikas nuo šalčio užsikirto.  doh.gif

man vakar panasiai buvo, ryte per keleivio puse kaberiojausi nes vairuotojo dureles neatsidare, kaip paaiskejo centrinis uzsalo ir duru neatrakino doh.gif o geriausias bajeris buvo kai atvaziavus i darba islipu o durys neuzsirakina nei su pulteliu nei su raktu doh.gif teko sedeti ir dar pusvalandi masina sildyti, ir poto aciū Dievui uzsirakino rolleyes.gif tai vakare brolis pripurske i dureles ir spyneles kazkokio vandens sugerejo ir siandien be problemu veike ax.gif
o del duru prisalimo tai reikia sutepti arba apipurksti gumas silikonu ir tada problemu nekyla mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zhmonijus @ 2007 01 25, 00:52)
jei pecius kiauras - langai pasidenge riebiu ruku.. kaip "padvodkej" biggrin.gif Be to, vaziuojant atsukus sildyma, pro angas turetu virsti garai

mano corolloje tokia problema budavo, isedi i masina ir viduje daugiau gramdyti reikia ant priekinio ir galinio lango nei isoreje doh.gif dregmes atrodo ir nelabai budavo viduje, garai irgi nevirsdavo tai taip ir liko ta problema neissiaikinta unsure.gif
Atsakyti
o man užšalo bako dangtelis, kuri paskui nulauziau bedarinedama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 01 25, 01:52)

Nu matai, pats sakai, kad garai, o garai ir yra vanduo biggrin.gif

Tai jau tikrai manes nei fizikos nei chemijos nereikia mokyti.. gal greiciau paciam, mielas Palemonai, logikos paskaitu reiketu tongue.gif
lotuliukas.gif - labai nori gudras būti, logika yra ta, kad čia yra elementarūs gamtos dėsniai biggrin.gif
Antifrizo sudetyje yra daugiau alkoholio..
alkoholis yra sudėtinė dalis, o antifrizas yra tų dalių visuma, kitaip sakant galutinis produktas, beje daugumoje pigesnių variantų naudojamas druskos tirpalas(stiklinėje vandens ištirpink šaukštą druskos ir pabandyk užšaldyti - nesigaus) kuris labai greitai pragraužia šildymo-aušinimo sistemą
I mano klausima del to, kodel tada nesuzsala peciuje, jei uzsala ant langu atsakymo nebuvo smile.gif
sorry - nespėjau, ne visą parą internete sėdžiu biggrin.gif
Jei vanduo garuodamas is antifrizo seda ant langu, tai kur pasideda antifrizas, kuri padeda vandeniui  neuzsalti? Nubyra gal nuo langu?
išgaravus vandeniui, tai kas lieka iš antifrizo gali rasti ant grindų
Nebent Tamstos darugas pildavo i sistema distiliuota vandeni bei antifrizo koncentrata.. na tada gal..
Nu pagaliau thumbup.gif , prašviesėjai biggrin.gif . O taip į žemes kaseisi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2007 01 24, 15:03)
Aš pirkau specialų purškalą būtent durelėms, kainavo apie 8 lt senukuose, pateplioji su kempinėle gumas, ir dar valytuvus galima, kad nesuskilinėtų guma šalty thumbup.gif

O va dėl WD, man vyras sakė, kad jį naudojant ilgainiui atsiranda rūdys g.gif (ant spynelių)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Sugalvok tu man taip. Tavo vyras matyt nuo darbo išsisukt galvojo.
Atsakyti
Kas cia prasviesejo? Tai galiu pasakyt, kad nekoki sprendima tas ponas draugas buvo pasirinkes.
Zinai, nusibodo man cia gincytis - matau, kad teisybes neirodysiu (kiek galima kartot, kad tos neleidziancios uzsalt priemaisos ant stiklu sedu kartu su isgaravusiu vandeniu, o ne stebuklingai seda ant grindu.. ir jeigu is peciaus garuoja tik vanduo, tai kodel tie garai turi specifini kvapa ir grauzia akis?).
Beje,labai juokinga, kai prasideda asmeniskumai..nors kalba ejo apie antifriza.
beje, as esu ji.

P.S. apie druska tai cia zinok naujiena pasakei..ja turbut cia siaip sau ant keliu barsto - nes neturi kur det lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 01 25, 12:41)
... beje, as esu ji.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif - nu tai viskas aišku, o aš dar čia laiką gaištu lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai gal dar ir blondinė ? lotuliukas.gif Užuojauta tavo vyrui (jei turi tokį, bet turbūt,kad ne, nes bandai spręsti šitus reikalus) verysad.gif
QUOTE(Grifas @ 2007 01 25, 12:41)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . Sugalvok tu man taip.  Tavo vyras matyt nuo darbo išsisukt galvojo.

Tikrai gerą "otmazkę" sugalvojo su tom rūdim dėl WD-40 lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palemonas: 25 sausio 2007 - 12:03