Įkraunama...
Įkraunama...

Automobilis žiemą

QUOTE(Noa @ 2007 01 31, 10:58)
Išeinu iš namų, atsikasu mašiną, nuskutu priekinį stiklą, nueinu nukast storai apsnigto galinio, grįžtu - o priekinį jau vėl reikia kasti doh.gif  Nukasu. Tada nuvežu vaiką į darželį, nuvedu į grupę, nurengiu, duodu bučių, grįžtu, atsikasu mašiną, nuskutu stiklą, tada važiuoju su reikalu 5 min. Palieku mašiną, nubėgu, parbėgu, atsikasu mašiną, nusigramdau stiklą, važiuoju į darbą.
Važiuoju kaip žvėris, raunu net ant 30, visus lenkiu! Privažiuoju vietą, kur paprastai visi gazuoja, leistinas greitis 70. Tai aš irgi gazuoju! Kaip metu 3čią bėgį! Raunu ant 40! Įsigazuoju net ant 45! Niekas nedrįsta manęs lenkti! Jaučiuosi kaip bolidas! Varau kaip žvėris!
Privažiuoju darbą. Pasistatau mašiną. Išgeriu kavos, padirbu, pasižiūriu pro langą. Mašinų daug, kuri mano - neatsimenu hihihi.gif O po sniego kupetom visus vienodos laugh.gif

prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2007 01 31, 11:17)
Noriu paklausti- o tai tu ir masina tik grynu vandeniu plauni ?

Masina tai plaunu su vandeniu atskiestu spec masinu sampunu biggrin.gif bet ziema lauke plaunant prisala vanduo ir masina pasidengia leduku tai dabar dvi savaites masina neplauta biggrin.gif negaliu ziuret i ja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 01 31, 10:58)
Kaip kaip laugh.gif
Išeinu iš namų, atsikasu mašiną, nuskutu priekinį stiklą, nueinu nukast storai apsnigto galinio, grįžtu - o priekinį jau vėl reikia kasti doh.gif  Nukasu. Tada nuvežu vaiką į darželį, nuvedu į grupę, nurengiu, duodu bučių, grįžtu, atsikasu mašiną, nuskutu stiklą, tada važiuoju su reikalu 5 min. Palieku mašiną, nubėgu, parbėgu, atsikasu mašiną, nusigramdau stiklą, važiuoju į darbą.
Važiuoju kaip žvėris, raunu net ant 30, visus lenkiu! Privažiuoju vietą, kur paprastai visi gazuoja, leistinas greitis 70. Tai aš irgi gazuoju! Kaip metu 3čią bėgį! Raunu ant 40! Įsigazuoju net ant 45! Niekas nedrįsta manęs lenkti! Jaučiuosi kaip bolidas! Varau kaip žvėris!
Privažiuoju darbą. Pasistatau mašiną. Išgeriu kavos, padirbu, pasižiūriu pro langą. Mašinų daug, kuri mano - neatsimenu hihihi.gif O po sniego kupetom visus vienodos laugh.gif

thumbup.gif aprašei. Skaityti linksma, kai nereikia visko patirti. Aš tai ryte 6 val taip gražiai kiemą išsivaliau, sniegelį į šonus išsimėčiau, o dabar žiūriu pro langą ir galvoju, kad kokio buldozerio reiks. Kaip reiks važiuoti vaikus susirinkti doh.gif

Vežu dukrą į mokyklą, o pakeliui ženklą užrioglino, kad greitis ne didesnis nei 30 km/h. Galvoju, kvailiai neraliuoti, visose vietose nesudėsit tų ženklų ir taip kitokiu greičiu tuose posūkiuose nepavažiuoji doh.gif

QUOTE(jufka @ 2007 01 31, 11:29)
  negaliu ziuret i ja  doh.gif

Nemėgstų dažnai plauti mašinos, bet į ją purviną ir aš negaliu žiūrėti. Jau tokia purvina, kad vaje vaje doh.gif Reiks kurią dieną ką nors sugalvoti ir ją pašvarinti ax.gif
Atsakyti
Mano karvė po savaitgalio turnė po Lietuvą irgi baisiai atrodo - visa druskom nuėjusi. verysad.gif

Kaži, Švaros broliai dirba šeštadienį? Jau nervai nelaiko į savo murzę žiūrėt. O gal galit ką parekomenduoti Vilniuje, kad dirbtų savaitgalį (domina tik plovimas rankytėmis biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(žalga @ 2007 01 31, 13:06)
Mano karvė po savaitgalio turnė po Lietuvą irgi baisiai atrodo - visa druskom nuėjusi.  verysad.gif 

Kaži, Švaros broliai dirba šeštadienį? Jau nervai nelaiko į savo murzę žiūrėt. O gal galit ką parekomenduoti Vilniuje, kad dirbtų savaitgalį (domina tik plovimas rankytėmis  biggrin.gif )

Svaros broliai dirba ir sestadieniais nuo devyniu iki sesiu bent jau vilniuje.
Vakar vaziaviau pro Plaunu pats tekstiline plovykla g.gif maciau kaip ten ta masinele isplauna tai gal visai ir nieko butu nes kiek maciau po viso to plovimo dar prieina darbuotojai ir ja nusausina ar kazka panasaus padaro t.y. atidaro dureles ir ten kazka pavalo lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu nezinau kaip cia paaiskinti ir seip visko ten nemaciau nes uzsidege zalia sviesa irreikejo vaziuoti.
Gal kas naudojotes ju paslaugomis konkreciai tokia plovykla. Gal papasakoti galit ir parasyti atsiliepimus g.gif gerai ta masina nuplauna ar ne ? g.gif g.gif
Papildyta:
Dar va radau tokia informacija apie kainas tekstilineje plovykloje:
Tekstilinė konvejerinė plovykla dirba trimis režimais arba programomis, sąlyginai vadinamomis žalia, geltona ir raudona. Skirtingos ne tik jų kainos (žalia – 15Lt, geltona – 20 Lt. ir raudona – 25 Lt.), bet ir už šią sumą teikiamos paslaugos.
Vairuotojui, atvairavusiam automobilį prie kasos langelio ir įsigijusiam 15 Lt. kainuojantį žalią žetoną, bus pilnai nuplautas automobilio kėbulas, vėliau jis išdžiovintas ir nublizgintas.
Įsigijęs 20 lt. kainuojantį geltoną žetoną automobilio vairuotojas gaus visas šias jau paminėtas paslaugas + automobilio dugno plovimą arba vaškavimą atskirai.
O už 25 lt. kainuojantį raudoną žetoną automobilis plaunamas dvigubu putų sluoksniu, plaunamas ir jo dugnas, o automobilis ne tik džiovinamas bei blizginamas, bet ir papildomai vaškuojamas.

Atsakyti
QUOTE(jufka @ 2007 01 31, 12:29)
Masina tai plaunu su vandeniu atskiestu spec masinu sampunu biggrin.gif bet ziema lauke plaunant prisala vanduo ir masina pasidengia leduku tai dabar dvi savaites masina neplauta  biggrin.gif negaliu ziuret i ja  doh.gif

Šiaip žiemą negerai mašiną plauti,nes paskui durelės paprastai linkę prišalti.Maniškė tai gal nuo lapkričio neplauta.Oi,meluoju,buvo draudiminis įvykis gruodžio gale,tai draudikų servise nuplovė prieš tvarkydami lotuliukas.gif
Na,o kadangi aš į mašiną nežiūriu,o ją vairuoju,o iš vidaus purvo nesimato...vnž.,nuplausiu pavasarį lotuliukas.gif
Be to,važinėju daug,tai negi kasdien plausi,juk kitą dieną vėl tas pats doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2007 01 31, 22:26)
Šiaip žiemą negerai mašiną plauti,nes paskui durelės paprastai linkę prišalti.Maniškė tai gal nuo lapkričio neplauta.Oi,meluoju,buvo draudiminis įvykis gruodžio gale,tai draudikų servise nuplovė prieš tvarkydami lotuliukas.gif
Na,o kadangi aš į mašiną nežiūriu,o ją vairuoju,o iš vidaus purvo nesimato...vnž.,nuplausiu pavasarį lotuliukas.gif
Be to,važinėju daug,tai negi kasdien plausi,juk kitą dieną vėl tas pats doh.gif  lotuliukas.gif

Na pas mne dureles kolkas nebuvo prisale seip nakciai masina laikau siltame garase tai ji gerai ten isdziuna biggrin.gif
Ir as vazineju daug kiekviena diena i darba is daro i parduotuve susidaro apie 60km bet mekstu kad masinyte butu svari biggrin.gif dar kadangi spalva sviesi tai labai jau purvas matosi smile.gif ant tamsesniu taip nesimato
Atsakyti
Sveikutės merginos,
keletas patarimų ir pamastymų iš vyriškos pusės. rolleyes.gif
Del langų apšalimo iš vidaus šiek tie pasipasakosiu.
Taigi galimos priežastys tokios laimės:
1. kiauras pečiukas,
2. vertėtų pasikeisti salono oro filtra (taip tokie yra- tik paslėpti ir paprastai nekeisti nuo gamyklos laikų),
3. užsikišę vandens nubėgimo latakai.
Manyčiau pagrindinės techninės problemos. Dar vertėtų atkreipti dėmesį, ar kartais ne medžiaginiai kilimėliai (juos vertėtų pasikeisti į guminius žiemos sezonui). Iš vidaus švarus priekinis stiklas irgi mažiau rasoja (kartais verta nusivalyt).
Kažkas langų apšalimo iš vidaus problemą išsprendė uždarydamas vaikų paliktus langus - klaidingas požiūris, kaip tik mažiau bėdos jeigu paliekamas šiek tiek praviras langas (stiklai neužšąla iš vidaus arba užšąla mažiau).
Su mano nuomone ginčytis beprasmiška bigsmile.gif

Del durelių užšalimo.
O čia jau liūdniau, nes nelabai ką padarysi, bet:
1. vietoj WD40 siūlau naudoti silikoninius purškalus, nes WD40, gana greitai išgaruoja,
2. vyrui pakelt vėją, kad paardytų dureles ir išvalytų, bei suteptų durų uždarymo mechanizmą. Jį reikia išimti ir išplauti bendzinu ar salerka, bet taip sąžiningai su šepetuku, o tada padoriai sutepti (ne WD40, o kuo nors rimtesniu) ir aišku atgal viską sutverti ,jei rankos iš teisingos vietos auga tai darbo iki 1 val. per visas duris, jei pirmą kartą ardo duris tai iki 2 val. ir geriau kad vaikų aplink nebūtų blush2.gif . Nustebsit kaip lengvai gali darinėtis durelės, be to pačio mechanizmo užsalimo tikimybė pasidarys gėdingai maža, ir rankenėlės durelių nenulaušit.
3. nusipirkit skysčio spynelėm atitirpint (toks miniatiūrinis buteliukas didumo kaip "visine" ar nagų lakas), puikiai tilps į rankinuką ar kišenę. Karti patirtis skelbia, kad WD40 kaip tyčia mašinoj, o pats tai lauke šąli (nors padeda ir raktelio šildymas, bet kam vargt).
Del vairavimo įpatumų:
niekada nedėkit skirtingų padangų ant ašių (kažkas siūlė)- žiauriai klaidingas patarimas (ir nesvarbu ar priekis ar galas varo ar qvatrinė).

Auto pradėjus slysti daug variantų yra ją vėl pagauti, bet nei vieno teoriškai teisingo. Faktas tas, kad jeigu į posukį įvažiavai per greitai - pasmerktas ir greičiausiai jau nebenuvažiuosi kur tikiesi, bet dar galima nuvažiuot kitur maksimaliai saugiai (suvėliau aš čia). Norėjau pasakyti, kad planuotos trajektorijos išlaikyti greičiausiai nepavyks. Svarbu - visada išlaikyti maksimalų sukibimą. Reiškiasi negalima staigiai stabdyti (čia be abs), negalima staigiai gazuoti ir negalima staigiai sukti vairo. Slidžiame kelyje papraščiausias gazo atleidimas gali baigtis suktuku (net ir tiesiojoj), per stiprus gazo paspaudimas gali baigtis griovyje ( ar bet kuo kas yra tiesiai jūsų auto judėjimo kryptimi).
Taip kad važinėt reikia atsargiai ir lėtai (lėtai važiuot stabdyt sukt ir gazuot).

Jeigu visdelto norisi žinoti kaip ir ką daryti auto pradėjus, slysti ir apskritai vyrui parodyt kaip reikia vairuot, siūlau paskaityti Zasados knygą "Saugus greitis" .
Tikrai teisinga knyga.
O paskui teorines žinias paversti praktika ir šlifuot iki begalybės.
Knygą galima rasti knygynuose (kaina kažkur tarp 20 ir 30lt) nu arba galiu atsiųst pdf. Tik va gal tai nelabai legalu (del autorinių teisių ir pan.), tai moderatorės gal nenorės talpinti tinklapyje (užima tik truputį virš megabaito). Tai jeigu kam reik tai AŽ su meilu. Negarantuoju, kad pas mane nauja redakcija, bet esmė ta pati cool.gif

Nu ir pribūriau čia aš blink.gif
Atsakyti
Didelis didelis ACIU! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kykas @ 2007 02 01, 22:04)
Sveikutės merginos,
keletas patarimų ir pamastymų iš vyriškos pusės.  rolleyes.gif
Del langų apšalimo iš vidaus šiek tie pasipasakosiu.
Kažkas langų apšalimo iš vidaus problemą išsprendė uždarydamas vaikų paliktus langus - klaidingas požiūris, kaip tik mažiau bėdos jeigu paliekamas šiek tiek praviras langas (stiklai neužšąla iš vidaus arba užšąla mažiau).
Su mano nuomone ginčytis beprasmiška  bigsmile.gif

Na su Jusu nuomone as nesiruosiu gincytis, bet galiu pasakyt tik tiek, kad kai uzdarem pravartus langus, jau savaite stiklai nebeusala thumbup.gif , nors buvo naktu -15 ir +4 . O del klaidingo poziurio, pabandykite praverti 5mm langus ir palikti, prisalus stiklams klaidingas poziuris gali ir pasikeisti. Kai norint pajudeti reiks puse val sildyti masina arba gerai nusiteikus gramdyt stiklus mirksiukas.gif
Atsakyti
hakura,
gali atsitikt ir taip, tačiau tik tuo atveju, jei tiesiogiai pro tarpą patenka vanduo ar sniegas, o del to atsiranda daugiau drėgmės. Be to gal tarpas labai mažytis ir užtenka tik drėgmei patekt, o auto išsivėdinti ne. Esmė to reikalo tokia, kad greičiau suvienodėja automobilio salono ir išorės temperatūra, todėl nesikondencuoja drėgmė ant stiklų, reiškias stiklai ir neapšala. Nu aiškiai turbūt išsireiškiau.
PS. Prašančioms knygą atsiūsiu tik vakare po darbo, nes ji namų kompe.
Atsakyti
Aciu 4u.gif busiu labai dekinga
Atsakyti