Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

Pasiskaityk informacinį lapelį/paklausk vaisitninkės/o geriausia savo gydytojos.

manau,kad galima, bet geriau kelis sykius įsitikint ir tik po to vartoti, be to, konkrečiai tavo atveju gali būti negalima wink.gif
Atsakyti
QUOTE(viena @ 2009 02 01, 17:24)
Gerai pagalvok ir pasistenk atgaminti, ką valgei ar gėrei tais vakarais kai tinai prieš miegą. Alergija gali atsirasti. Gal kokių vėžiagyvių (pvz. krevečių) valgei, gal ką nors, kur yra žemės riešutų. Būna ir nuo antibiotikų tokia alerginė reakcija.

As jau kiek begalvociau tai mano nuomone bendras dalykas turbut tik tai kad visada mane tai uzpuola nakti kai miegu, nes maistas tai tai visai skirtingas buvo, viska sulyginau, ziurejau elergenu lentele ir netgi nieko nevalgiau is tu dalyku kas ieina i ta 36 elergenu palete. Ir siaip manau nuo maisto tai greiciau sureaguotu, o ne po kokiu 5-6 val.po paskutinio valgymo. Jokiu vaistu isskyrus kontaceptikus nenaudoju, o juos jau geriu 3 metus tai manau tikrai ne ju kalte cia.

Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2009 02 01, 20:10)
Pagal aprasyma tai cia i Kvinkes edema panasu,patarciau kreiptis i rimta gydytoja.Ir turek po ranka visada vaistu.Pamegink atsekti vis del to,kas ja sukelia,is niekur nieko tikrai neatsiranda,rasyk dienorasti,ka veiki,ka valgai-gal taip bus lengviau.

Gera mintis apie dienorasti, jau aisku pradejau zymetis vis ka valgau, jei ka keiciu vonios reikmenyse. Neatsiranda aisku is nieko, bet dar neisivaizduoju nuo ko. O del rimto gydytojo... tai cia anglija, nelabai kas rimtai apskritai cia sveikatos reikaluose i ka ziuri, kad elergine reakcija buvo zino, o nuo ko taip ir neistyre, sake jei pasiratos tai kuo skubiau kviestis greitaja, nes kuo dazniau kartosis tuo blogiau gali buti. verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Selija @ 2009 02 01, 20:19)
labai gera mintis rašyt,ką valgai,ką darei.

Ir gali būti,kad čia nebūtinai tu,o vyras,ar tai nauju muilu prausės, odekolonu, kvepalais.
Žodžiu perkratyk viską, manau čia įkvepiamas alergenas, nes nuo maistinio
daug grečiau sureaguotų.
Ir rekomenduočiau nusipirkt leidžiamo adrenalino, nes tau jau kažkas panašaus į anafilaksinį šoką ir kitą kartą greitoji gali ir nebespėti.
Žodžiu sėkmės ir esmė atrasti nuo ko tau ta alergija.wink.gif

Tik perskaicius ka rasei pradejau mintyse kratyti viska kas namuose kvelia ar siaip kazka skleidzia, pasistengsiu i tai isigilinti labiau, dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shristain @ 2009 02 01, 22:24)
As jau kiek begalvociau tai mano nuomone bendras dalykas turbut tik tai kad visada mane tai uzpuola nakti kai miegu, nes maistas tai tai visai skirtingas buvo, viska sulyginau, ziurejau elergenu lentele ir netgi nieko nevalgiau is tu dalyku kas ieina i ta 36 elergenu palete. Ir siaip manau nuo maisto tai greiciau sureaguotu, o ne po kokiu 5-6 val.po paskutinio valgymo. Jokiu vaistu isskyrus kontaceptikus nenaudoju, o juos jau geriu 3 metus tai manau tikrai ne ju kalte cia.

Papildyta:
Gera mintis apie dienorasti, jau aisku pradejau zymetis vis ka valgau, jei ka keiciu vonios reikmenyse. Neatsiranda aisku is nieko, bet dar neisivaizduoju nuo ko. O del rimto gydytojo... tai cia anglija, nelabai kas rimtai apskritai cia sveikatos reikaluose i ka ziuri, kad elergine reakcija buvo zino, o nuo ko taip ir neistyre, sake jei pasiratos tai kuo skubiau kviestis greitaja, nes kuo dazniau kartosis tuo blogiau gali buti. verysad.gif

Papildyta:
Tik perskaicius ka rasei pradejau mintyse kratyti viska kas namuose kvelia ar siaip kazka skleidzia, pasistengsiu i tai isigilinti labiau, dekui 4u.gif

dar apsižiūrėk gal koks pelėsis netoli lovos yra g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norėjau paklausti, ar kuri nors turite alergiją šalčiui?Jei taip ką darote, kaip saugotės? 4u.gif unsure.gif
Atsakyti
Claritino nėščioms ir maitinančioms moterims nerekomenduojama naudoti,geriausiai tokiu atveju pasikonsultuoti su savo gydytoju.
Atsakyti
QUOTE(Shristain @ 2009 01 30, 19:03)
Sveikos  4u.gif ,na va turiu ir as problemele, tai noriu su jumis pasikonsultuoti. Nezinau kas man per alergija cia yra. Tai va pradesiu nuo pradziu. g.gif 
Man 23 metai ir niekada nesu buvus niekam alergiska, tai del ir labai keista ir nesuprantu nuo ko cia man yra. Esam su vyru anglijoj, jau beveik 9 menesiu, gyvenam cia laikinai, ir va man pirma karta 2008 rugseji prasidejos ta keista liga. Atsiguliau miegot ir mazdaug pramiegojus kokia valanda pabudau nuo kasymusi. Pirmiausia tai labai akis pradejo perstet, aisku as jas patryniau dar o paskui niezti kakla ir siek tiek tarpa tarp krutu. Keista bet nemaciau jokio berimo tik paraudimas.Mazdaug per 10 minuciu nepilnu istino visas veidas:lupos (lupos pasidare labai kietos ir dideles)liezuvis (sunku kalbet) ausys(nes pradejau prastai girdet) akys (vokai taip uztino kad net negalejau atsimerkt (siaubinkai issigandau, nes pati pasamonej manau kad atsimerkiu bet vokai nei is vietos). Isikvietem budinti jis suleido vaistu ir kol iskviete greitaja dave deguonies baliona kad lengviau kvepuot.Viskas baiges tuo kad neaisku buvo nuo ko man cia yra palaike ligoninej para ir pridave vaistu isleido namo, nes patinimas beveik jau atsluges buvo.
Mazdaug po 2 menesiu nakti vel pabudau nuo ziauraus kasimosi, tai greit prigeriau vaistu(turejau dar tu kur ligoninej dave, bei pirkau paprastu nuo elergijos kazkokiu) tada guliau vel i lova ir kazkaip viskas per kokia 1val praejo, buvo tik minimalus vos pastebimas patinimas.
Sianakt vel tas pats buvo, atsikeliau besikasydama, bet jau patinus visa nemazai buvau, issiganadu aisku, vel geriau vaistus tuos pacius, tai tinimas dar kiek padidejo bet paskui ji vaistai matyt sustabde nes nei tino daugiau nei atsluginejo. mazdaug po lo poros valandu tinimas palengva mazejo, uzmigau atsikelus po 4 valandu tinimas matesi minimaliai ant akiu voku.
Gal kas gali man padet issiaiskint kas man yra, nes pati nezinau, nieko neiprasto nevalgiau, negeriau; naujos kosmetikos nera, skalbimo priemones tos pacios, patalyne keiciama manyciau daznai.
LABAI DIDELIS ACIU JEI PATARSINT BENT KA, NES AS JAU BAIMEJ IR NEVILTI. bijau.gif  aciuks.gif

Tai panasu i umia alergine reakcija (Anafilaksija), gerai reiktu pamastyt ka veiket, ka valget, ar kas buvo neiprasto, netgi koks svecias prisikvepines ar kas....
Bet turit kolkas keist gyvensena nes organizmas issialergizaves pradeda reguot ir i kitus iki siol lyg ir neerzinusius alergenus. Patalyne, skalbikliai jokiu kosmetiku, kvapu, maistas. Tik kada organizmas bus issivales, galit pradet po viena kazka keist ir save stebet i ka riaguojat.. g.gif
As cia kaip daktaras koks biggrin.gif
Mano dukryte serga alergija. Pradzia buvo kaimynas islakavo savo bute parketa tai visa laiptine ir butai smirdejo per ventiliacijas.... labai sunki forma buvo, dabar jau antri metai gydomes stebim kas kaip ir padetis gereja blush2.gif
O seimos draugui / po kaimynu buto remonto teko ligoninej komoj savaitei atsidurti verysad.gif angel.gif
Atsakyti
QUOTE(giintariuke @ 2009 02 02, 18:16)
Sveikos,

Norėjau paklausti, ar kuri nors turite alergiją šalčiui?Jei taip ką darote, kaip saugotės? 4u.gif  unsure.gif

As turiu panasu geri i salcio alergija doh.gif man pasireiskia,jei oras truputi dregnas ir susilu/suprakaituoju, aisku, veida visa laika reikia saugoti - storesnis kremo kiekis, makiazo pagrindas.. bjauriausia rytais keliaujant i darba, kai dregna ir vejelis. neretai ir claritino tenka griebtis, bet jau kaip bjauru,kai miiegas pradeda rakinti kokio susitikimo metu blush2.gif pradedu net raudonnuoti lotuliukas.gif o vat mano mama tai gryna salcio alergija turi, tai ji nuolat vaistus nesiojasi (zyrteka ir claritina ir dar purskala kazkoki, kai nosiarykle tinti pradeda). Bet girdejau yra kazkokios injekcijos, po triju tipo organizmas taip nealergizuoja, tik nerandu daugiau info apie juos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Spygliusss @ 2009 04 11, 14:14)
As turiu panasu geri i salcio alergija doh.gif man pasireiskia,jei oras truputi dregnas ir susilu/suprakaituoju, aisku, veida visa laika reikia saugoti - storesnis kremo kiekis, makiazo pagrindas.. bjauriausia rytais keliaujant i darba, kai dregna ir vejelis. neretai ir claritino tenka griebtis, bet jau kaip bjauru,kai miiegas pradeda rakinti kokio susitikimo metu blush2.gif pradedu net raudonnuoti lotuliukas.gif  o vat mano mama tai gryna salcio alergija turi, tai ji nuolat vaistus nesiojasi (zyrteka ir claritina ir dar purskala kazkoki, kai nosiarykle tinti pradeda). Bet girdejau yra kazkokios injekcijos, po triju tipo organizmas taip nealergizuoja, tik nerandu daugiau info apie juos unsure.gif

O tave nuo klaritino miegas ima? šiaip neturėtų, nes jis priklauso antros kartos antihistamininiam ir visikai neprieina prie smegenų g.gif

Tos injekcijos tai gal čia imunoterapija? Tik ją reikia daryt ne tris kartus,o tris metus mažiausiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giintariuke @ 2009 02 02, 18:16)
Sveikos,

Norėjau paklausti, ar kuri nors turite alergiją šalčiui?Jei taip ką darote, kaip saugotės? 4u.gif  unsure.gif

Mano dukra turi sita geri,dabar jau ne taip reaguoja,tiesa kai +10 ir maziau-visada tepasi veida kremu nuo nusalimo,avon firmos jau "n" metu naudojam,nieko efektyvesnio kol kas neradom.Kai buvo mazesne,nusaldavo taip kad veidas i veida nebudavo panasus,visa uztinusi,o tie patinimai dar pabaldavo ir gaudavosi kaip nudilginimai su tokiom iskandziotom raudonom ribom,baisu,vnz.Tai duodavau zyrteka visa ziema pastoviai ir tuo kremuku nuo salcio,na ir saliku saltom dienom budavo iki akiu apkutalojama.Dabar irgi nusala siek tiek,jei pamirsta kremuka,bet jau nebuna taip baisiai.O as irgi anksciau ta beda turejau,labai greit nusaldavau,bet man gal cia ne alergija buvo,taip polinkis i nusalimus,nuo tos bedos issivadavau kai uz vairo sedau ir nustojau pesciom vaikscioti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2009 04 13, 19:58)
Mano dukra turi sita geri,dabar jau ne taip reaguoja,tiesa kai +10 ir maziau-visada tepasi veida kremu nuo nusalimo,avon firmos jau "n" metu naudojam,nieko efektyvesnio kol kas neradom.Kai buvo mazesne,nusaldavo taip kad veidas i veida nebudavo panasus,visa uztinusi,o tie patinimai dar pabaldavo ir gaudavosi kaip nudilginimai su tokiom iskandziotom raudonom ribom,baisu,vnz.Tai duodavau zyrteka visa ziema pastoviai ir tuo kremuku nuo salcio,na ir saliku saltom dienom budavo iki akiu apkutalojama.Dabar irgi nusala siek tiek,jei pamirsta kremuka,bet jau nebuna taip baisiai.O as irgi anksciau ta beda turejau,labai greit nusaldavau,bet man gal cia ne alergija buvo,taip polinkis i nusalimus,nuo tos bedos issivadavau kai uz vairo sedau ir nustojau pesciom vaikscioti  blush2.gif

as taip pat nuo salcio nusalu, dazniausiai veida, reikia stora kremo sluoksni teptis verysad.gif, nes kitaip atsiranda tokie dideli skausmingi gumbai... taip pat turiu alergine sloga nuo salcio, ne kai bunu salmtam ore pradeda nosis "begti", bet vos ateinu i silta patalpa, sloga po 5 min praeina... unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Selija @ 2009 04 13, 17:32)
O tave nuo klaritino miegas ima? šiaip neturėtų, nes jis priklauso antros kartos antihistamininiam ir visikai neprieina prie smegenų  g.gif

Tos injekcijos tai gal čia imunoterapija? Tik ją reikia daryt ne tris kartus,o tris metus mažiausiai  biggrin.gif

na taip, visi gydytojai ta pati sako, kad neturetu migdyti, bet slopina vistiek, cia gal dar itakos turi ir zemas kraujo spaudimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spygliusss @ 2009 04 15, 08:40)
na taip, visi gydytojai ta pati sako, kad neturetu migdyti, bet slopina vistiek, cia gal dar itakos turi ir zemas kraujo spaudimas g.gif

na gal,bet tai tada turėtų migdyt ar išgeri vaistų ar ne g.gif O tau tik šalčiui alergija?
Atsakyti