Įkraunama...
Įkraunama...

Krotonas

Praeitais metais metais bandziau du isaknydinti. Prigijo abu. Taciau tik vienas isgyveno smile.gif kaprizinga gele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(De Zavu @ 2010 07 01, 20:27)
Praeitais metais metais bandziau du isaknydinti. Prigijo abu. Taciau tik vienas isgyveno smile.gif kaprizinga gele smile.gif

del kaprizingumo sutinku, nes niekaip man isaknydint nepavyksta (jauciu jai ir isaknydinsiu pasokdins ji mane).
bet va pvz toj parduotuvej (orakule), is kurios gavau sakele, tai augalas bujoja, nei ten ji labai priziuri, nei laisto reguliariai, nes kai maciau, tai sausa gele stovi,,, bet va bujoja ji ten, daugybe nauju lapeliu prileidus..
Atsakyti
Kartais nesuprasi kas joms patinka wink.gif Bet taip tai labai grazi gele smile.gif
Atsakyti
Maniškis krotonas kažko nustojo augti... Šiaip gražus, vešlus, visad stiebdavosi į viršų, ypač vasarą kas kelios dienos nauji lapeliai lįsdavo. O dabar - nė krust, kaip užsikonservavęs. Kas čia galėjo jam nutikt? Gi ne žiema ir sąlygos nepasikeitė, kaa čia jam nepatiko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 17 liepos 2010 - 18:33
QUOTE(vija @ 2010 07 17, 20:29)
Maniškis krotonas kažko nustojo augti... Šiaip gražus, vešlus, visad stiebdavosi į viršų, ypač vasarą kas kelios dienos nauji lapeliai lįsdavo. O dabar - nė krust, kaip užsikonservavęs. Kas čia galėjo jam nutikt? Gi ne žiema ir sąlygos nepasikeitė, kaa čia jam nepatiko?

vau, koks grazuolis, ir vazonelis man cia labai tinka ir augaliukas ziauriai grazus, net nenoreciau kad jis "istystu", labai graziai toks atrodo. thumbup.gif
Atsakyti
sveikos gyvos!
as irgi turiu krotona placialapi - buna, kad per pora savaiciu kokius sesis lapelius isleidzia naujus, paskui nurimsta - poilsiauja.
stebejau stebejau ji kokius ketverius metus ir nesumojau anksicua pasirupint, kad nesistiebtu taip i ugi doh.gif
dabar galvoju, kaip ji "praplatint" - kad i sonus augtu.. Gal zinote kuri? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2010 07 18, 19:41)
vau, koks grazuolis, ir vazonelis man cia labai tinka ir augaliukas ziauriai grazus, net nenoreciau kad jis "istystu", labai graziai toks atrodo. thumbup.gif

isties labai grazutis, tik musu krotonas neprigyjo ir .......kaput jam, nezinau kodel Krotonai ir dracenos pas mane neprigija doh.gif verysad.gif Juka atvirksciai duoda gazu nors tu ka , ir cia aplauzai ir ten ir visur vistiek stebus duoda ir auga super , a tie ne verysad.gif idomu kodel unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulka10 @ 2010 07 31, 20:15)
isties labai grazutis, tik musu krotonas neprigyjo ir .......kaput jam, nezinau kodel Krotonai ir dracenos pas mane neprigija  doh.gif  verysad.gif  Juka atvirksciai duoda gazu nors tu ka , ir cia aplauzai ir ten ir visur vistiek stebus duoda ir auga super , a tie ne  verysad.gif  idomu kodel  unsure.gif  g.gif

o mano krotono sakele lyg ir buvo prigijus(rodesi nauju lapeliu uzuomazgos), bet db ziuriu jau nuleido lapukus,nudziovino tuos maziukus kur virsuj bande augt,,, kazkas nepatiko, jau popinu labiausiai, ir purskiu, ir po maisiuku laikau, vedinu ir t.t. bet kazko stringa. o nukritusi lapuka greta ikisau i zemes, tai nesen ziurejau, kad lapelis pradejo sakneles leist, zodziu, jei su sakele nepasiseks, tai gal lapukas prigis. galvoju gal cia sita mano rusis krotonu kazkokia lepi, nes parduotuvese tai niekur nemaciau tokio.. pamatyciau, tai iskarto stverciau, nezaisciau as su tom sakelem schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
Sako, jie labai skersvėjų bijo, iškart meta lapus. Nors šiaip visos gėlės skersvėjų nemėgsta.
Maniškis va toks užaugo per kelis metus iš visai nedidelio, pirkto maximoje. Bet jau atsibudo ir pradėjo leisti lapelius, matyt ilsėjosi.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 07 31, 17:35)
Sako, jie labai skersvėjų bijo, iškart meta lapus. Nors šiaip visos gėlės skersvėjų nemėgsta.
Maniškis va toks užaugo per kelis metus iš visai nedidelio, pirkto maximoje. Bet jau atsibudo ir pradėjo leisti lapelius, matyt ilsėjosi.

taip isties jie labai ir skersveju biju drinks_cheers.gif nu man jos baisiai kaprizingos lotuliukas.gif tokios
Atsakyti
sveikos,mergaites,ir as noreciau trigrasi savo ikisti.auginu sitas grazuoles jau gal desimt metu ax.gif tai galiu pasakyti tikrai kaprizinga gele.as gal tik su treciu krotonu susidraugavau.pirma nusipirkus persodinau,iskart numire.kai persodinejat,reikia labai saugoti saknis ir nieko ten nedraskyti.tik virsutini sluoksni siek tiek apgraibyti.ziauriai megsta dregme.kai isvaziuojam atostogu,tai karta buvom tris savaites,o cia dar tie karsciai,tai galvojau bus kaput.bet grizom vakare,tai palaisciau,nes labai tai jau buvo nuleipe juodai,galvojau amen.bet ryte jau visi lapai buvo atsistoje. thumbup.gif ir dar tikrai zinau,kad nemegsta skersveju fear.gif jei tik geras salygas suteiki,tai bujoja ir be jokiu dideliu pastangu.
tiesa,dar klauset,kaip padaryti,kad jis i sonus augtu.tiesiog virsune pakirpkit,ir jis prades sakotis tongue.gif
Atsakyti
Nu va, atejau pasigirt, kad pagaliau suradau ir nusipirkau "tamara" krotona, taip ilgai norejau ir ieskojau, kad stveriau net negalvodama. va nuotraukos:
http://public.fotki....s/dsc00944.html
Du krumeliai i viena isodinti, tai jau pasiruosiau atskirt. Ir dabar toks klausimas iskilo - i kokias zemes jus sodinat? As galvoju sodint i vilniaus zalumos kaktusam, ten tokio ir smeliuko yra, man jos kazkokios laidesnes vandeniui, bet galvoju ar patiks krotonui? Gal is viso geriausia padaryt misini - universalios+kaktusu+dar galvoju orchideju ekstra smulkaus truputi ibert, ar kokiu akmenuku.. Gal kas patars? 4u.gif
Atsakyti