Įkraunama...
Įkraunama...

Krotonas

QUOTE(KRISTIDA @ 2008 01 23, 11:38)
Chenelle, o kaip jo šaknys atrodo? Seniai persodinėjai?

nzn padovanojo rudeni ir persodinau, nzn gal tikrai kazkas g.gif pastaciau i kita vieta,lyg ir nieko,kol kas dar ne vienas lapas nenukrito, nors labai ten jau liko kam kristi ax.gif
Atsakyti
Mnao krotonas atsigavo thumbup.gif Radau su naujais 6 mazyciais lapukais. Kaip miela wub.gif beja, numestų lapų vietoje formuojasi kazkokie guziukai, gal jis atsiaugins lapus? unsure.gif smile.gif
Atsakyti
JuzTea, smagu, kad tavo augaliukas gyvuoja bigsmile.gif Iš tų gumbukų išaugs šakelė su lapais, žinoma mirksiukas.gif Taip ir išsišakoja
Atsakyti
QUOTE(KRISTIDA @ 2008 03 05, 12:20)
JuzTea, smagu, kad tavo augaliukas gyvuoja  bigsmile.gif Iš tų gumbukų išaugs šakelė su lapais, žinoma  mirksiukas.gif  Taip ir išsišakoja

Oba blink.gif Tų gumbų yra apie 8 ax.gif Krumelis bus smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
as irgi auginu krotonus 4u.gif turiu 2...vienas tas dazniausiai pasitaikantis - placiais spalvotais lapais....labai tankus thumbup.gif auga ir bujoja...matyt jam pas mane patinka...bet nezydi g.gif
o va antras yra tokiais pat lapais, tik be raudonos spalvos...tiksliau taskuotas geltonais zirniukais smile.gif 4u.gif uzsiauginau nuo kokiu 10 cm dydzio...dabar jis man iki krutines thumbup.gif ir zydi zydi bigsmile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

savaitgalį MAXIMOJ įsigijau krotoną. Toks nemažas ir baisiai gražus, net su 4 besikalančiais lapukais. Perskaičiau visą temą, bet neradau reikiamos informacijos.

Taigi gal patartumėte, kaip daryti su persodinimu į naują vazoną? Ar jį papratinti prie aplinkos kurį laiką? Į kokią žemę sodinti, t.y. skirtą kambarinėms gėlėms ar, pvz., fikusams (skaičiau, kad jų priežiūra panaši..)? Kaip manot..? Labai jau nenoriu jos numarinti biggrin.gif
Atsakyti
Mano krotonas ,jau gana senas,anksčiau žydėdavo wub.gif ,bet pernešiau iš vaikų kambario į svetainę,tai jam nelabai patiko verysad.gif .Ir nuo tada nežydi.Prieš gerą mėnesį numetė visus lapus doh.gif .Šiaip jis buvo apie 1,2 m.aukščio.Tai nupjoviau viršų,liko kokių 40 cm.Dabar vėl augina lapus thumbup.gif .O žemė tai universali pas mane.
Atsakyti
GAVAU JI DOVANU,AUGA JAU ANTRI METAI,JOKIOS YPATYNGOS PRIEZIUROS,KAI ATSIMENU PALAISTAU IR TIEK.AUGA GERAI ,LAPAI VESLUS.VA TAIP : :
Atsakyti
labukas, noriu pasidometi, kas gali nepatikti krotonui, kad lapukus pradejo mesti, jis dar mazas pas mane turiu ji tik apie 3men, bet lapus pradejo mesti visa nesenai
Atsakyti
user posted image
Papildyta:
cia sitoj nuotraukoj abu mano krotonai dar maži; tai dėl to manau, kad prisikentėjo "gyvendami" bute. Kai gyvenau bute, žiemą jie numetė visus lapus, vos pavasario sulaukė. Bute temperatūra būdavo 15 -16C, tai juos dar laikydavau įdėjus į kitą didesnį vazoną(tarpe įbėrusi sausų pjuvenų); mažai laistydavau, kad šaknys nesupūtų, lapų juk vistiek nebeturėjo. Pavasarį, atšilus orui, atsigavo po truputį.

Šiemet yra pirma žiema, kai gyvenam name, kur grindinis šildymas ir temperatūra yra nuo 20-22C; sausas oras, tad purškiu kasdien ir laistau porą kartų į savaitę. Nenumetė nė vieno lapo ir tikiuosi, kad pavasarį smarkiai ūgtelės. Langai yra į Pietryčius.

Atsakyti
Turiu nediduką gal 40-50cm krotoną. Ar yra šansų, kad jis kada nors užaugs į didelį krotoną ar tuos milžinus reikia jau didelius pirkti?
Atsakyti
Labas krotono augintojoms.

Mano medelis stai toks

user posted image

dabar pas ji labai daug nauju sakeliu...cia ko gero flenciukai

user posted image

anksciau viena nuskyniau ir ilgokai laikiau vandenyje, taciau saknu taip ir neisleido.. o jei nuskynus flenciuka is karto pasodinciau kazin ar prigytu??
Atsakyti