Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvybės draudimas, indėliai ir pan.

QUOTE(naitas @ 2006 11 04, 00:33)
O koks skirtumas, kiek pinigų dedi? Juk vistiek jau dedu "į balą". Man ir vienas litas yra pinigas. Kas paneigs, kad vienas litas ne pinigas??? Nuvertėja ir tas litas, tai ar iš principo yra skirtumas, kas nuvertėja - 5 tūkst ar šimtas litų?? Jei galėjau atidėti į metus tiek, tai ir atidėjau... dabar jau sunku apsispręsti dėl nutraukimo...
Papildyta:
ERGO.

na, aš irgi "pasikabinau" ant to, kad neva mano vaikai turėtų materialinę apsaugą ištikus nelaimei...
Bet aš nesiruošiu mirti lotuliukas.gif  ir sirgti nesiruošiu lotuliukas.gif  Taip kad čia buvo stiprus emocinis kablys, ir jį prarijau. O materialinė apsauga ir taip yra, yra ką paveldėti ir be ERGO ar bankų "penėjimo".

Na kodėl, kodėl žmonės neįsiskaito sutarčių, kurias pasirašinėja? Ir šiaip tikrai trūksta finansinio išprusimo, kad atskirtų įvairius investavimo būdus...

Naitai, paaiškinsiu tau keletą dalykų, gal pasijusi truputį ramiau dėl savo pinigų ax.gif . Visų pirma dėl investavimo litais ar eurais. Esu tikra, kad moki įmokas litais, o sutartis pasirašyta eurais mirksiukas.gif Taigi pasibaigus sutarčiai išmokama suma bus eurais, kurie arba bus konvertuojami į litus (jei nebus įvestas euras), arba nebus. O dabar dėl tavo minimų sukauptų 50 litų. Prieš ketverius metus tu negalėjai pasirašyti investicinio draudimo sutarties, todėl greičiausiai pasirašei gyvybės draudimo sutartį, kuri garantuoja kažkiek metinių palūkanų, nepaisant to, kokia yra investicinė aplinka šiuo metu. Turi pasirašytą draudimo sumą, kurią garantuotai ir gausi sutarties pabaigoje (į šia sumą jau įtrauktas prieaugis dėl palūkanų). O tavo minimi tie keli litai (eurai) tėra įmonės pelno dalis, skiriama tau (čia kaip kažkoks bonusas). Na juokinga suma, tačiau vis tiek pinigai (kaip jau minėjai, tau ir litas pinigas mirksiukas.gif ). Kuo toliau, tuo gausi daugiau, nes eis tavo stažas toje įmonėje ir bus skiriama vis daugiau pinigų smile.gif

O ir šiaip reikia atskirti du skirtingus draudimus: tradicinį gyvybės ir investicinį. Pirmame (kaip naito atveju) draudimo bendrovė prisiima visą riziką dėl investicijų ir garantuoja kažkokią grąžą (visai kaip banke). Antruoju, investicinio draudimo atveju, visą riziką dėl investicijų prisiima pats besidraudantysis. Aišku, jam būna žadami aukso kalnai, kurie vidutiniškai sukaupiami, tačiau TIK vidutiniškai. Pats rezultatas gali būti ir prastesnis, ir geresnis, ir bendrovė NEGARANTUOJA kažkokio rezultato. Bet žada daug smile.gif

Šiaip ar taip, įvairius draudimus reikėtų rinktis žmonėms, turintiems įsipareigojimų... Ir temos autorės atveju tikrai nemanau, kad reikėtų susipančioti dešimties ir daugiau metų sutartimi (mažiau neapsimoka dėl mokesčių lengvatų). Tačiau galima susigundyti 27% mokesčių lengvata, tik BŪTINA nepamiršti, kad atgaunate 27%, bet turėsite sumokėti 15% pelno mokestį, kurį draudimo agentai paprastai nutyli, siūlydami savo produktus 4u.gif Jūsų teisė rinktis 4u.gif
Atsakyti
Kosminute:

Man vaikas gims uz 3 savaiciu smile.gif Tai yra mums smile.gif) Plius minus 2 dienas.

Bet taip ziauriai as aisku ne planuoju. Uff, isgasdinai, net kraupu pasidare. Siaip, kad butu teisinga, nepamineji dar vieno varianto: kai mamyte po maitintojo mirties suranda dar viena teveli. Atleisk, aisku, bet varinatas. Arba atvirksciai. Daznai nutinka, net mirt nereikia. smile.gif)

Is tikruju, tu teisi. Jei yra toks fataliskas variantas kai neturi kur gyventi siaip, gyveni uz kredita pirktame name/bute, kreditas mazdaug lygus ikeisto turto verciai, niekur nedirbi ir neturi sansu dirbti, vaikas iki 3 metu ir nera kam padieti su vaiku plius neturi santaupu... As viska isvardinau? Tada pakeliu rankas.

Jei nors viena is isvardintu salygu nera aktuali (pavyzdziui vyras nesiruosia isnykti kol vaikui sukaks 3 metai) tai yra vieta susimastyti kaip pigiau taupyti. As tiesiogiai pomazu pirkdamas fondus neketinu uzdirbti - tik padariau "kojine" pinigams banke. O kitiems pateikiau kitoki poziuri i ta gyvybes draudima. Nes reklamoje labai jau sureiksminami blogi dalykai. Jie labai retai nutinka.
Atsakyti
Nereikia žiūrėt nei reklamos, užtenka savaitės statistikos. Užpereitą savaitę plaidojom vyro pusbrolį 37metų. Autostradoj užlėkė ant sunkvežimio, kuris važiavo be šviesų. Ačiū dievui, šituo atveju, neliko našlės ir našlaičių. Taigi tokia arogantiška kalba netenka prasmės.
Atsakyti
Sveikinu būsimą tėvelį 4u.gif

O jei kalbant apie naująjį tėvelį, čia aišku realus variantas, tik kažin a taip staigiai pavyktų atrast tokį tėvelio pakaitalą, kuris būtų geras vaikučiams ir mamytei biggrin.gif

Bet man užkliuvo toks sakinys kad "jei vyras nesiruošia išnykti., kol vaikui sukaks trys metai" ... Niiu kad čia nei vienas nesiruošia lotuliukas.gif Ačiū dievui .

Bet aišku kiekvienas mes turime teisę į savo nuomonę. Man tai yra priimtina apsauga. Na galima pirkti tą draudimą, kur metams 100 lt ar pan kainuoja. Bet man ramiau miegotųsi (kai būtų šeimoj vaikai). Na savęs aš nedraudžiu, bet vyrą taip pat drausčiau nuo nelaimingų atsitikimų, gi jie taip mėgsta namie meistrauti, o ir vyrui ir draugams jau yra nutikę ne po vieną nelaimingą atsitikimą g.gif O tai jūs volodia prieš tokį draudimą taip pat?
Atsakyti
QUOTE(Kodel @ 2006 11 04, 15:51)
Na kodėl, kodėl žmonės neįsiskaito sutarčių, kurias pasirašinėja? Ir šiaip tikrai trūksta finansinio išprusimo, kad atskirtų įvairius investavimo būdus... 

Šiaip ar taip, įvairius draudimus reikėtų rinktis žmonėms, turintiems įsipareigojimų... Ir temos autorės atveju tikrai nemanau, kad reikėtų susipančioti dešimties ir daugiau metų sutartimi (mažiau neapsimoka dėl mokesčių lengvatų). Tačiau galima susigundyti 27% mokesčių lengvata, tik BŪTINA nepamiršti, kad atgaunate 27%, bet turėsite sumokėti 15% pelno mokestį, kurį draudimo agentai paprastai nutyli, siūlydami savo produktus  4u.gif Jūsų teisė rinktis  4u.gif

vat jeigu nereiktu sutarties pabaigoje bankui sumoketi 15% ir grazintu tuos 27% (kurie turetu metams begant mazeti) tai gal ir susigundyciau ten visokiems investavimo budams smile.gif o dabar kai pinigai nuverteja dienomis tai nemanau kad bus kazkokios naudos smile.gif jau geriau as dabar uz 100lt nusipirksiu ka nors naudingo, negu man po 15 metu taupymo tie 100lt atitiks dabartinius 50lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(a @ 2006 11 07, 12:51)
tai gal ir susigundyciau ten visokiems investavimo budams smile.gif o dabar kai pinigai nuverteja dienomis tai nemanau kad bus kazkokios naudos smile.gif

Keista, tai girdziu jau kazkelinta karta... "neverta investuoti, nes pinigai vis tiek nuverteja" blink.gif schmoll.gif
taigi investavimas yra apsauga nuo infliacijos, apsauga nuo to pinigu nuvertejimo. Investuodamas padidini idetu pinigu verte, kuri virsija net ir didele infliacija (nekalbu apie pinigu nuvertejimo krastutinumu). jei nepatinka kaupiamas draudimas nuo kurio sumokesite pelno mokesti (valstybei, o ne bankui), tai pirkite investiciniu fondu, obligaciju. Islaikysite ne maziau nei vienerius metus ir nereikes moketi JOKIU mokesciu. O jei investuosite ilgam laikui, po kiek laiko galesite vadinti save net turtingu.

pagalvokit, jei kiekviena menesi investuojant po 100 Lt, t.y. po ~3,33 Lt per diena, kas tolygu kavos puodeliui su sausainiu per ta pacia diena. Jei to kavos puodelio atsisakysit ir ta suma paskirsit investicijoms - niekada nesigailesit ir nebedejuosit del infliacijos... Nes ji taps visiskai nereiksminga.
Atsakyti
Kas per paukstis tas draudiminis investavimas apie kuri visos taip snekat? Pirma mintis kuri sove i galva, tai prisiminiau buitines technikos parduotuveje sukergta i viena daikta skalbykle ir dziovykle. Prietaisas gal ir nieko, bet jo efektyvumas yra mazesnis negu atskirai skalbykles ir dziovykles. Ar bandete palyginti paprasta draudima ir paprasta investavima su draudiminem investicijom?
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 11 07, 16:28)
Kas per paukstis tas draudiminis investavimas apie kuri visos taip snekat? Pirma mintis kuri sove i galva, tai prisiminiau buitines technikos parduotuveje sukergta i viena daikta skalbykle ir dziovykle. Prietaisas gal ir nieko, bet jo efektyvumas yra mazesnis negu atskirai skalbykles ir dziovykles. Ar bandete palyginti paprasta draudima ir paprasta investavima su draudiminem investicijom?

Jei tau reikia gyvybes draudimo - tada tas investicinis kaupiamasis gyvybes draudimas - idealiai tinka. Nes pasirinkimas ju variantu yra laaaaabai didelis. Paeksperientuok. Nueik i koki draudima ir paprasyk konsultacijos del investicinio kaupiamojo, tegul parodo per sutarties laika - kiek sukaupta, kiek draudimui skirta. Klausimu daugiau nebeturesi wink.gif Tiesa sakant, net pas draudeja nereikia eiti. Draudiku puslapiuose yra skaiciuokles ir viskas isdestyta.

jei gyvybes draudimo nereikia (neturi vaiku, nesi istekejusi) - tada investiciniai fondai (arba kitos priemones) + draudimas nuo nelaimingu atsitikimu (as taip dabar darau).
Kiekviena investavimo priemone yra reikalinga. Taciau ne visiems ji vienodai tinka. Kaip ir skalbykle su dziovykle smile.gif

Beje, ivairiu fondu siu metu rezultatai: http://www.smail.lt/...a/vez0609ph.pdf (Verslo ziniu lapas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilidza: 07 lapkričio 2006 - 20:02
Kas gali normaliai paaiškinti apie investicinius indėlius? Suprantu tiek kad reikia nueiti į banką ir atidaryti vertybinių popierių sutartį. O kas paskui? Ką reiškia dalyvavimo koeficientas? Ar pinigų likutį galiu kur nors matyti, ar sužinosiu tik terminui pasibaigus? Kaip suprasti fondų veiklos rezultatus? Pvz. rašo Naujosios europos fondas per metus išaugo 25.20 proc. , tai sakykim nupirkau už 10 000Lt po metų ką aš turėsiu 10 000 -2%(valdymo mokestis)=9 800Lt
9 800 Lt +25.2%= 12 270Lt ar viskas ne taip?
Būsiu labai dėkinga jei kas nors paaiškins.
Atsakyti
QUOTE(Proza @ 2006 11 08, 14:15)
Pvz. rašo Naujosios europos fondas per metus išaugo 25.20 proc. , tai sakykim nupirkau už 10 000Lt po metų ką aš turėsiu 10 000 -2%(valdymo mokestis)=9 800Lt
9 800 Lt +25.2%= 12 270Lt  ar viskas ne taip?

is principo taip.
Taciau, jei dar yra dalyvavimo koeficientas, sakykim, 80%, tai fondo pelninguma dar daugins is to koeficiento:
25,2% * 0,80 = 20,16%
tada 9800Lt + 20,16%= 11776 Lt. Stai tavo rezultatas.

jeigu valdymo mokestis jau yra itrauktas i "fondo" rezultatus, tada dauginsi ne nuo 9800, o visus 10.000 lt.
paziurek tiksliai, ar tie 2% yra platinimo mokestis ar valdymo. jei platinimo - tada tikrai, ji reikia nuskaiciuoti pradzioje.

Cia turbut kalbejai apie Hansa indeli. Atrodo anksciau nutraukus taikomos 'baudos"
Geriau siuo atveju rinktis VB su akcijomis susietas obligacijas. Veiklos principas beveik tas pats, taciau bet tada tas obligacijas gali atgal parduoti bankui, pavyzdziui, jei pelnngumas tenkina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilidza: 08 lapkričio 2006 - 14:50

investavimo galimybių yra begalė,bet kiekvienas renkasi pagal norus ir aplinkybes.

as asmeniškai pasirinkus KAUPIAMĄJĮ GYVYBĖS DRAUDIMA. Moku kas mėnesį 158lt(minimali 80lt) ir turiu draudimo suma mirties atveju ~50tūkst. bei apsaugą nuo traumų ir invalidumo. Vadinasi jei as susilauzau ranka,tai man išmoka procentaliai nuo draudimo sumos skaiciuojasi. Pirmais metais is mano sumokėtų pinigų man kaupimui lieka nedaug 25%, bet tai žinodama as darau investicines imokas (mano atveju min 600lt per metus (cia gali rinktis,mokėti ar ne.sakykim vienais metasi turi,kitais neturi tai nemoki.)
ir dbr esu pasirinksu 70% i rizikingiausia fondą ir 30 į šiek tiek konservatyvesnį. Laikui bėgant ir stebint prognozes pasikeisiu. Kadangi planuoju ne mirti o mėgautis gyvenimu, išmokso po 20metu sakykim, bus pakankamos pakeliavimui. Vėliau, t.y. kai pasigimdysiu tris savo planuojamus pabiručius apsidrausiu kokiems nors 150tūks. kad jei kas neliktų visai be nieko.

Atsakyti
QUOTE(Wilidza @ 2006 11 08, 14:48)
is principo taip.
Taciau, jei dar yra dalyvavimo koeficientas, sakykim, 80%, tai fondo pelninguma dar daugins is to koeficiento:
25,2% * 0,80 = 20,16% 
tada 9800Lt + 20,16%= 11776 Lt. Stai tavo rezultatas.

jeigu valdymo mokestis jau yra itrauktas i "fondo" rezultatus, tada dauginsi ne nuo 9800, o visus 10.000 lt.
paziurek tiksliai, ar tie 2% yra platinimo mokestis ar valdymo. jei platinimo - tada tikrai, ji reikia nuskaiciuoti pradzioje.

Cia turbut kalbejai apie Hansa indeli. Atrodo anksciau nutraukus taikomos 'baudos"
Geriau siuo atveju rinktis VB su akcijomis susietas obligacijas. Veiklos principas beveik tas pats, taciau bet tada tas obligacijas gali atgal parduoti bankui, pavyzdziui, jei pelnngumas tenkina.

Labai ačiū, padėtis jau aiškėja. Belieka kažkaip išsirinkti fondą. Tai jei fondas dabar labai pakilęs jo tikriausiai neverta rinktis, nes gali nukristi ar ne? Supratau kad geriausisiai išlaikyti metus laiko, tada nebus pelno mokesčio, o pvz. jei matau po kelių mėn. fondo pelningumas krenta, aš galiu jį parduoti ir pirkti kitą, kiek šitos operacijos metu aš prarasiu pingų?
Atsakyti