QUOTE(naitas @ 2006 11 04, 00:33)
O koks skirtumas, kiek pinigų dedi? Juk vistiek jau dedu "į balą". Man ir vienas litas yra pinigas. Kas paneigs, kad vienas litas ne pinigas??? Nuvertėja ir tas litas, tai ar iš principo yra skirtumas, kas nuvertėja - 5 tūkst ar šimtas litų?? Jei galėjau atidėti į metus tiek, tai ir atidėjau... dabar jau sunku apsispręsti dėl nutraukimo...
Papildyta:
ERGO.
na, aš irgi "pasikabinau" ant to, kad neva mano vaikai turėtų materialinę apsaugą ištikus nelaimei...
Bet aš nesiruošiu mirti
ir sirgti nesiruošiu
Taip kad čia buvo stiprus emocinis kablys, ir jį prarijau. O materialinė apsauga ir taip yra, yra ką paveldėti ir be ERGO ar bankų "penėjimo".
Papildyta:
ERGO.
na, aš irgi "pasikabinau" ant to, kad neva mano vaikai turėtų materialinę apsaugą ištikus nelaimei...
Bet aš nesiruošiu mirti

Na kodėl, kodėl žmonės neįsiskaito sutarčių, kurias pasirašinėja? Ir šiaip tikrai trūksta finansinio išprusimo, kad atskirtų įvairius investavimo būdus...
Naitai, paaiškinsiu tau keletą dalykų, gal pasijusi truputį ramiau dėl savo pinigų

O ir šiaip reikia atskirti du skirtingus draudimus: tradicinį gyvybės ir investicinį. Pirmame (kaip naito atveju) draudimo bendrovė prisiima visą riziką dėl investicijų ir garantuoja kažkokią grąžą (visai kaip banke). Antruoju, investicinio draudimo atveju, visą riziką dėl investicijų prisiima pats besidraudantysis. Aišku, jam būna žadami aukso kalnai, kurie vidutiniškai sukaupiami, tačiau TIK vidutiniškai. Pats rezultatas gali būti ir prastesnis, ir geresnis, ir bendrovė NEGARANTUOJA kažkokio rezultato. Bet žada daug

Šiaip ar taip, įvairius draudimus reikėtų rinktis žmonėms, turintiems įsipareigojimų... Ir temos autorės atveju tikrai nemanau, kad reikėtų susipančioti dešimties ir daugiau metų sutartimi (mažiau neapsimoka dėl mokesčių lengvatų). Tačiau galima susigundyti 27% mokesčių lengvata, tik BŪTINA nepamiršti, kad atgaunate 27%, bet turėsite sumokėti 15% pelno mokestį, kurį draudimo agentai paprastai nutyli, siūlydami savo produktus