Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvybės draudimas, indėliai ir pan.

gal žinot tiksliai -ar galiu padėt sumą pinigų į banką (indėlį) vaiko vardu,bet turbūt kad įnešt papildomai ar nuimt (vaikas nepilnametis) aš būsiu sąskaitos tvarkytoja?
žinau,kad už keletos metų jam tų pinigų reikės.Bet noriu būt tikra,kad į tuos pinigėlius nieks nepasikėsins,pvz.antstoliai -jei kartais būčiau kam nors skolinga.
Ar yra garantija šiuo klausimu ? man tai labai svarbu
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 02 24, 14:29)
gal žinot tiksliai -ar galiu padėt sumą pinigų į banką (indėlį) vaiko vardu,bet turbūt kad įnešt papildomai ar nuimt (vaikas nepilnametis)  aš būsiu sąskaitos tvarkytoja?
žinau,kad už keletos metų jam tų pinigų reikės.Bet noriu būt tikra,kad į tuos pinigėlius nieks nepasikėsins,pvz.antstoliai -jei kartais būčiau kam nors skolinga.
Ar yra garantija šiuo klausimu ? man tai labai svarbu

Galima, taciau jei visgi pinigu prireiks tau, bus labai dideliu problemu juos atsiimant.
O i tuos pinigus tikrai niekas nesikesins, jei problemu su tais antstoliai neprisidarysi tongue.gif
Atsakyti
pinigų reiks vaikui ,bet kaip nepilnametis pats nusiims ir susimokės??
aš turėsiu apmokėt ir noriu laisvai nusiimt tuos pinigėlius po kelių metų.Tai negi bus problemų ?
o dėl antstolių...aš ir klausiu : jei aš užsidirbsiu kokia baudą ,ar į tuos pinigus irgi antstoliai pretenduos?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 02 25, 23:26)
pinigų reiks vaikui ,bet kaip nepilnametis pats nusiims ir susimokės??
aš turėsiu apmokėt ir noriu laisvai nusiimt tuos pinigėlius po kelių metų.Tai negi bus problemų ?
o dėl antstolių...aš ir klausiu : jei aš užsidirbsiu kokia baudą ,ar į tuos pinigus irgi antstoliai pretenduos?

Jei dėsi vaiko vardu - problemų nekils. Tikrai Ir antstoliai nieko su vaikų saskaitom par\daryt negali. Dėk drasiai į indėlį.
Atsakyti
gal kas gali pasakyti kodel verta nenutraukti kaupiamojo draudimo (apsidraude abu teveliai). jau beveik 2 metai draudziames hansa. nes jau beveik susitaikiau su tuo, kad eisiu si menesi nutrauki draudima. ir pasidaryti paprasta po 200 lt kiekvienam i metus. jau atsibodo vyro isvedzuiojimai, kad mums nuo to nieko negeriau ir veliau ivedus eura galim likti su shpyga doh.gif ????????? aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glinglingas: 26 balandžio 2007 - 09:26
QUOTE(glinglingas @ 2007 04 26, 09:25)
gal kas gali pasakyti kodel verta nenutraukti kaupiamojo draudimo (apsidraude abu teveliai). jau beveik 2 metai draudziames hansa. nes jau beveik susitaikiau su tuo, kad eisiu si menesi nutrauki draudima. ir pasidaryti paprasta po 200 lt kiekvienam i metus. jau atsibodo vyro isvedzuiojimai, kad mums nuo to nieko negeriau ir veliau ivedus eura galim likti su shpyga  doh.gif  ????????? aciu uz atsakyma  4u.gif

Pasiteirauk pas draudimo konsultantus. Bet bus taip, kad atsiimsi pinigu daug maziau nei idejai. o gali buti, kad ir visiskai nieko neatsiimsi...
Atsakyti
QUOTE(glinglingas @ 2007 04 26, 10:25)
gal kas gali pasakyti kodel verta nenutraukti kaupiamojo draudimo (apsidraude abu teveliai). jau beveik 2 metai draudziames hansa. nes jau beveik susitaikiau su tuo, kad eisiu si menesi nutrauki draudima. ir pasidaryti paprasta po 200 lt kiekvienam i metus. jau atsibodo vyro isvedzuiojimai, kad mums nuo to nieko negeriau ir veliau ivedus eura galim likti su shpyga  doh.gif  ????????? aciu uz atsakyma  4u.gif

Jei atsiiminėjai mokesčius, gali berods pareikalauti grąžinti valstybė... na bent jau kai aš draudžiausi investiciniu, man taip sakė - kad jei anksčiau, nei 10 metų, teks mokėti valstybei g.gif
Gal kaupiamajam tai negalioja, nežinau g.gif
Atsakyti
[quote=Volodia,2006 11 04, 13:48]
Naitas wrote:
na, aš irgi "pasikabinau" ant to, kad neva mano vaikai turėtų materialinę apsaugą ištikus nelaimei...
Bet aš nesiruošiu mirti lotuliukas.gif ir sirgti nesiruošiu lotuliukas.gif Taip kad čia buvo stiprus emocinis kablys, ir jį prarijau. O materialinė apsauga ir taip yra, yra ką paveldėti ir be ERGO ar bankų "penėjimo".
[/quote]

smile.gif) Naitas priejo prie mano isvadu.

Kosminute! As matau 2 privalumus Investiciniame gyvybes draudime:
1. Bankas tave "privercia" atideti. Paziurekit, jei koki menesi nepervesi ar sumokesi tos 100-150 Lt tai skaiciuosis kas? Bauda pagal mane ar kitokie priminimai is banko (priklauso nuo banko gerumo ir tavo derybiniu igudziu). Esi ipareiguotas atideti, atidedi ir tai gerai. Daugelis nemoka save ipareiguoti. Uz tai aisku bankas pasiima piniga protingais pavadinimais. Bet as moku atideti. Ir nenoriu moketi uz tolia banko paslauga. Gryna psihologija.
2. Galima apsidrausti kredito suma ar kitokius nelaimes atvejus (invaliduma ir panasiai). Tik is pirmo zvigsnio sis privalumas atrodo negyncijamu privalumu. paziurekit is kitos puses:
2.1. tau mirus gimines vis tiek tures pinigu tavo laiduotuvems. Kiek ju reikes? 10000 Lt per daug; Ar reikia drausti liaduotuviu islaidos?
2.2. Kredita atidavines kazkas kitas (zmona). Galu gale kaupai kaip as ir is ten zmona mokes uz ta kredita. Tais paciais budais su ta pacia rizika prikaupi greiciau. Tiesa, as rosiosiu pats tai daryti po ~7 metu. Kai suma priaugs. Budas panasus i "pensija" - paziurekit skaiciuokle http://www.seb.lt/vb...ntCalculator.fw Tik pats greiciau sukaupsi.
Priedui ivertinkit apie koki termina eina sneka: 2 metai ar 10 metu? Yra skirtumas. Priedui, islaikus >1 metai nereikia moketi 15%.
2.3. Man mirus viska atiteks zmonai (vyrui, vaikams) ir be testamento; Suma jau bus prisikaupusi.
2.4. Procentai tik atrodo mazi. Is tikruju jie suvalgo nemaza dali prieaugio. Man pikciausia, kad jei nera prieaugio, vis tiek atskaiciuoja. Kam man klausyti paaiskinimu kad 1 r 2 metai yra per trumpas laikotarpis isitikinti ilgalaikio investavimo privalumais? Pries 2 metus tie patys tai ne snekejo. Faktiskai ka pervede Sodra i mano "pensija" tiek ir turiu "prikaupes". Ir laukiu sekancio "mokescio". Tada vel bus "maziau". Man tai netinka.

Zodziu, jei yra man galimybe nesusideti su Banku - as ji ignoruoju. Arba su galva pasinauduokit. Kam pirkti tos pacius fondus per Investicini draudima kai gali jos nupirkti tiesiai? Kam prisiimti isipareigojimu atideti (ir moketi uz tai) kai gali pats save priversti? Kam moketi uz tarpininkavima kai gali pats padaryti per e-banka - tiesiog reikia prisesti prie kompo? As nepriklausau tinginiu kompanijai. Bankas nera padejejas - tai normali kompanija uzsidirbanti is zmoniu poreikiu ir lukesciu. Uz kiekviena veiksma uzdeda marza.
[/quote]

Super požiūris good.gif Manau, verta tuo domėtis.

Papildyta:
[quote=glinglingas,2007 04 26, 10:25]gal kas gali pasakyti kodel verta nenutraukti kaupiamojo draudimo (apsidraude abu teveliai). jau beveik 2 metai draudziames hansa. nes jau beveik susitaikiau su tuo, kad eisiu si menesi nutrauki draudima. ir pasidaryti paprasta po 200 lt kiekvienam i metus. jau atsibodo vyro isvedzuiojimai, kad mums nuo to nieko negeriau ir veliau ivedus eura galim likti su shpyga doh.gif ????????? aciu uz atsakyma 4u.gif
[/quote]

Jau vien dėl to verta, kad pirmuosius 2 metus "Hansa gyvybės draudimas" taiko po 200 Lt sutarties sudarymo mokestį. Vėliau, po 2 metų, šio mokesčio nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FainasKaunietis: 27 balandžio 2007 - 22:02
kokiam banke didžiausios palūkanos už terminuotą indėlį?
Atsakyti
QUOTE(kosminute @ 2006 11 02, 22:42)
Taigi tai tiesiog trys viename.

kaip rodo praktika, atskiri produktai geriau veikia nei rinkinyje - šampūnai, indaplovės priemonės ir t.t. įtariu, atskirai gyvybės draudimas ir investavimas per fondus duoda geresnius rezultatus g.gif
QUOTE(Volodia @ 2006 11 04, 12:48)
Kam pirkti tos pacius fondus per Investicini draudima kai gali jos nupirkti tiesiai?

dar vienas argumentas atskirti investavimą ir gyvybės draudimą, o ne imti juos kartu unsure.gif

QUOTE(Wilidza @ 2006 11 07, 19:48)
Jei tau reikia gyvybes draudimo - tada tas investicinis kaupiamasis gyvybes draudimas - idealiai tinka. Nes pasirinkimas ju variantu yra laaaaabai didelis.

aš gundaus būsimą atžalą drausti gyvybės draudimu ir kokiam fonde kaupti ateičiai, mokslams unsure.gif
Atsakyti
Gelbėkit, padėkit, patarkit.

Kaip yra su vaikų kaupiamuoju draudimu. Ar yra išvis prasmė drausti.Atėjo pas mane konsultantė iš aig life, draudimo.Paskaičiavo, prišnekėjo, tai dabar nežinau ką daryti. viskas labai gražu.pati skaičiavau skaičiavau.nesuprantu vieno dalyko pvz. draudžiu 6000 eurų atgaunu 9000. metinė įmoka būtų 378euro.tai paskaičiavus negi man duoda už ačiū apie2000.Kažkaip nerealu arba aš čia nieko nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Krista @ 2007 06 14, 17:54)
Gelbėkit, padėkit, patarkit.

Kaip yra su vaikų kaupiamuoju draudimu. Ar yra išvis prasmė drausti.Atėjo pas mane konsultantė iš aig life, draudimo.Paskaičiavo, prišnekėjo, tai dabar nežinau ką daryti. viskas labai gražu.pati skaičiavau skaičiavau.nesuprantu vieno dalyko pvz. draudžiu 6000 eurų atgaunu 9000. metinė įmoka būtų 378euro.tai paskaičiavus negi man duoda už ačiū apie2000.Kažkaip nerealu arba aš čia nieko nesuprantu.

taigi jie tavo pinigus suks n metų ,už tai tu gausi pelno -tuos 2000 mirksiukas.gif
Atsakyti