Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvybės draudimas, indėliai ir pan.

QUOTE(Proza @ 2006 11 09, 08:32)
Tai jei fondas dabar labai pakilęs jo tikriausiai neverta rinktis, nes gali nukristi ar ne? Supratau kad geriausisiai išlaikyti metus laiko, tada nebus pelno mokesčio, o pvz. jei matau po kelių mėn. fondo pelningumas krenta, aš galiu jį parduoti ir pirkti kitą, kiek šitos operacijos metu aš prarasiu pingų?

Proza, investavimo/spekuliavimo principas yra PIGIAI PIRKTI, BRANGIAI PARDUOTI. O tai, kad jei fondas krenta, nera priezastis jo parduoti, nebet ZINAI, kad bus ilgalaike recesija ar ekonomine depresija. Akciju rinka visada yra svyruojanti - kyla krenta kyla krenta. taciau vidutiniskai, ji kyla. IR Visada po kritimo yra kilimas.
jeigu spekuliuoji akcijomis - tada reikia lanksciau ziureti i kainos svyravimus, taciau jei investuoji i fondus - ta akciju pirkima pardavima atlieka fondu valdytojai. Tau tereikia sedeti ir megautis rezultatu. Nes fondai yra skirti ilgalaikiam investavimui, neverta zaisti kas menesi ar du.
be to, niekada nereikia pirkti fondo ar akcijos, kai ju kaina yra auksciausiame taske. Tiketinas pelnas bus mazesnis, nei tada, kai pirksi, kai jo kaina yra pakritusi.
Atsakyti
Dar klausimėlis apie investavimą. Ar yra didelis skirtumas kokiame banke pirkti investicinius fondus. Pvz. jei į NVS arba Rusijos fondą galima investuoti ir SEB banke ir Hansa banke, tai jų rezultatai turėtų būti tokie pat ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Proza @ 2006 11 22, 15:13)
Dar klausimėlis apie investavimą. Ar yra didelis skirtumas kokiame banke pirkti investicinius fondus. Pvz. jei į NVS arba Rusijos fondą galima investuoti ir SEB banke ir Hansa  banke, tai jų rezultatai turėtų būti tokie pat ar ne?

Skirtingu valdytoju fondai visada skiriasi, nes kiekvienas ju pasirenka kitokias imones, i kurias investuoja. paziurek fondu aprasymus. Bet dazniausiai vieno regiono pelningumas yra labai panasus - yrėa vienak ilimo arba kritimo tendencija.
O Hansa ir SEB didziausias skirtumas yra ju platinimo ir administravimo mokesciai. SEB yra labai patogu pirkti ir parduoti internete fondus, nera isejimo mokescio, o Hansa - jei ne lietuviu valdomo fondo, tai labai dideli pirkimo ir isejimo mokesciai, nes tuos fondus perki per lietuviska tarpininka schmoll.gif o internete ju pirkti dar nebandziau ax.gif
Atsakyti
Skaičiau kad norint parduoti rekalingas vyro sutikimas, tai jeigu parduosiu internetu kokia forma tą sutikimą reikės pateikti? Ar čia pas notarą išsiimi sutikimą ir galios visiems pardavimams?
Atsakyti
Tai kaip tik norint pirkti reikia vyro sutikimo smile.gif
Manau kad pakanka viena karta parasyti vyro sutikimą, kad jis sutinka, kad tu pirktum/parduotum VP, jie turbut i sistema issirasys, ir daugiau nieko nereikes pateikineti jokiu dokumentu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilidza @ 2006 11 23, 11:08)
Tai kaip tik norint pirkti reikia vyro sutikimo smile.gif
Manau kad pakanka viena karta parasyti vyro sutikimą, kad jis sutinka, kad tu pirktum/parduotum VP, jie turbut i sistema issirasys, ir daugiau nieko nereikes pateikineti jokiu dokumentu smile.gif

Gal cia bus daugiau ismananciu, gales pagelbeti. Kur padeti dabar atliekamus 20 000 lt., kuriu prireiks tik po 9 metu? T.y. noreciau tuos pinigus paskirti vaiku mokslams. Bet ka su jais daryti, kad ju priaugtu daugiau, kad jie nenuvertetu? Nesinori dabar pvz pasidaryti namuose remonta ir nepalikti nieko ateiciai. Dar labiau nesinori padeti i banka uz procentus. Investicijose esu zalia, tad gal kas pametetu minti. Nuo ko reiketu pradeti?
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2006 11 23, 17:22)
Gal cia bus daugiau ismananciu, gales pagelbeti. Kur padeti dabar atliekamus 20 000 lt., kuriu prireiks tik po 9 metu? T.y. noreciau tuos pinigus paskirti vaiku mokslams. Bet ka su jais daryti, kad ju priaugtu daugiau, kad jie nenuvertetu? Nesinori dabar pvz pasidaryti namuose remonta ir nepalikti nieko ateiciai. Dar labiau nesinori padeti i banka uz procentus. Investicijose esu zalia, tad gal kas pametetu minti. Nuo ko reiketu pradeti?

Dar vienas klausimelis: ka manote apie Finasta?
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2006 11 23, 16:31)
Papildyta:

Aš irgi norėčiau kad kas nors patartų, bet sprendimą visvien reiks daryti pačiai. Aš apsistojau ties investiciniu fondu, tik viena problema, nežinau kur ir kokį pirkti. Pvz. kad spekuliuoti akcijomis reikia labai tuo domėtis ir išmanyti, neturiu noro kiekvieną dieną sekti akcijų biržą ir nervuotis kas ten kyla ar krenta, o investiciniai fondai ilgalaikė investicija. Nemažai info yra čia:
http://www.spekuliantai.lt/
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2006 11 23, 16:31)
Papildyta:

Viskas priklauso tik nuo pacios wink.gif jei gali prisiimti rizika - del visus pinigus i investicini fonda. siuo metu labai rekomenduojami auganciu rinku (emerging markets) fondai - is ju tikimasi nemazos grazos ir juos platina labai daug imoniu. Juolab, kad desi labai ilgam laikui - net 9 metams.

Taciau jei nenori prisiimti dideles rizikos - dali sumos dek kad ir i su akcijomis susietas obligacijas (SEB). Bet po kokiu triju metu reikes vel jas perkelti kur nors. nes po triu - keturiu metu jos bus ispirktos.
Hansa tuoj zada isleisti nauja investicinio indelio emisija - galima didele graza su apsauga. Bet jo laikas irgi ribotas.
Tam atvejui, jei akciju rinkos smarkiai kristu - didele apsauga duotu investiciniai obligaciju fondai. Jie nuolat kyla, taciau po truputi. Netgi indelio palukanos yra didesnes. Nenusiteikite taip priesiskai pries indelius - tik jie suteikia 100% apsauga, o gyvenimo pablogejimo atveju jie yra patys naudingiausi. Tik pasiziurekite, kuris bankas siulo didesnes wink.gif

Bet kokiu atveju rekomenduoju nesudeti visu pinigu i viena puoda - isskaidyk. Tokiam ilgam laikui as daryciau taip:
40% - i augancias rinkas investuojantis akcijinis fondas
20% - i vakaru europa investuojantis akcijinis fondas
30% - obligaciju fondas (jei nori padeti ir pamirsti) arba "SEB su akcijomis susietos obligacijos" arba "HANSA investicinis indelis" (jei nori po kurio laiko perskirstyti pinigus, net tai teks padaryti) arba kitokio banko panasi investicija.
10% - indelis ukio arba siauliu banke - ten kur palukanos didziausios wink.gif

Zinoma, viskas priklauso tik nuo taves pacios wink.gif
Atsakyti
Ar dar galima investuoti į "Hansa investicinį indėlį"? Kai aš apie jį skaičiau buvo nurodyta konkreti data iki kurios galima į jį investuoti, o dabar reikia laukti kažko naujo.
Girdėjau daug gerų atsiliepimų apie SEB VIP investicinį gyvybės draudimą:
- galimybė apsidrausti gyvybę ir kartu investuoti lėšas į investicinius fondus, pasirenkant net iš 17 siūlomų investavimo krypčių
- kas užauga virs 20000t, gali pasiimti bet kada nenutraukdamas sutarties;
- galima keitinėti fondus nors ir kasdien nemokamai;
- jei nesinaudoji mokesciu lengvata, pelnas neapmokestinamas jokiais mokesciais.
- pasiimti galima nors ir po dienos, jokiu mokesciu;
Minimali pradinė įmoka yra 20 000 litų, įstojimo mokestis 3%, kas menesi nuskaiciuoja 10 LT.

O ką jūs galvojate ar geriau tiesiog investiciniai fondai?
Atsakyti
QUOTE(Proza @ 2006 11 24, 14:11)
Ar dar galima investuoti į "Hansa investicinį indėlį"? Kai aš apie jį skaičiau buvo nurodyta konkreti data iki kurios galima į jį investuoti, o dabar reikia laukti kažko naujo.
- galimybė apsidrausti gyvybę ir kartu investuoti lėšas į investicinius fondus, pasirenkant net iš 17 siūlomų investavimo krypčių
- kas užauga virs 20000t, gali pasiimti bet kada nenutraukdamas sutarties;
- galima keitinėti fondus nors ir kasdien nemokamai;
- jei nesinaudoji mokesciu lengvata, pelnas neapmokestinamas jokiais mokesciais.
- pasiimti galima nors ir po dienos, jokiu mokesciu;
Minimali pradinė įmoka yra 20 000 litų, įstojimo mokestis 3%, kas menesi nuskaiciuoja 10 LT.

Aciu uz vertingas zinias. Bandysiu vaikscioti po bankus ir ivairias konsultacijas, gal kas iseis. Ech, gaila, kad dar mokykloj neismoke kaip elgtis su pinigais, nebutu dabar tokiu problemu.
Atsakyti
QUOTE(Proza @ 2006 11 24, 13:11)

del SEB VIP draudimo ivairiu zmoniu nuomones pasiziurek cia: http://www.spekulian...p?m=posts&q=848

O del hansa indelio - nauja emisija nera isleista, taciau iki nauju metu - sake, kad bus.
Atsakyti
Man tai paziurejus i Finastos investiniu fondu pelninguma, labai buvo sukiles noras sukist savo santaupas i juos (apie 20 000lt). Bet reikalas tas, kad nezinau, kada man siu santaupu gali prireikti.. unsure.gif Na kokius 1 metus dar neplanuoju rimtesniu pirkiniu, bet po to.. tai kas zino.. gi reix kazkada imt paskola bustui, taigi ir nuosavo inaso reix, o gal kokiu rimtesniu brangesniu moxlu dar uzimanysiu.. nezinau.. g.gif

Gal kas galetu man patart, ar verta man 1-3 metams sumerkt savo santaupas i investinius fondus, ar skaidyt panasiai kaip pagal Wilidzos pasiulyta schema? noreciau kazko pelningesnio nei indelis, kuris vos ne vos tik infliacija kompensuoja.. ax.gif gal pirkt su akcijom susietas obligacijas ar investicini indeli darytis?

Tai wat tokie "egzistenciniai" klausimai mane kamuoja.. Busiu dekinga uz nuomones ir patarimus 4u.gif
Atsakyti