o mums tai labai didele problema...bando,bet nelabai kas gaunasi....
Miniškė nosytę pūsti išmoko 1,5 m. Mergytė labai nemėgo pompytės, todėl pabandžiau parodyti, kaip reikia pūsti pačiai. Iš pradžių pūsdavo nestipriai, bet greitai suprato, kaip reikia tai daryti
Tada vienkartinės nosinės kurį laiką pasidarė mėgiamiausias užsiėmimas. Nosį valydavo net tik sau, bet ir mama su tėčiu turėdavo pūsti

Na,o maniskis ismoko pries pora dienu,nes nelabai atsimenu kada paskutini karta sloga buvo.O dabar parodziau pati kaip pusti,tai jis puikiai suprato kaip tai reikia daryt

o aš vargau, rodžiau, mokinau ir nieko
Niekaip nepasidavė mokymui, o kadangi pompa nebaisi mums, tik dideli juoka sukelia, tai nedariau problemos.O dabar nesenai mane nustebino - paeme nosinyte ir nusipūtė nosį
Matyt stebėjo mus su tėtuku tyliai
Ji taip daug ką išmoksta, tik gaila, kad neatsirenka ką mokytis, ko ne

MANO DUKRYTĖ PŪSTI NOSYTĘ IŠMOKO KAŽKAIP SAVAIME. AIŠKU, AŠ JĄ TO MOKIAU:PRIDĖDAVAU NOSINYTĘ IR LIEPDAVAU PŪSTI, PATI PARODYDAMA KAIP.
PIRMĄ KARTĄ PATI IŠSIPŪTĖ NOSYTĘ 1M.7MĖN.
LABAI GERAI ATSIMENU TĄ DIENĄ, NES TAI BUVO VYRO GIMTADIENIS(PADARĖ DUKRA TĖČIUI DOVANĖLĘ)

Kai maniškiui buvo lygiai 1.8 mėn, susirgo sloga. Žiūriu, pasiėmė vienkartinę nosinę ir pučia. Pamaniau, kad per burną, bet pažiūrėjusi supratau, jog per nosį. Mes jo nemokinome, tad išmoko mėgdžiodamas, nes mane gana dažnai užpuola sloga.
O aš saviškę mokinau taip:kažkaip buvo toks momentas(net nežinau kada , gal apie 1.5 metukų, gal anksčiau), kad labai mėgo rodyt kaip kokie gyvūnėliai daro.Vis rodydavom naujus, o ji mėgdžiodavo.Parodėm kad ežiukas daro taip(per nosytę greit kvėpuoja, šnopuoja) ir ji mėgdžiojo.Paklausiam:kaip ežiukas daro, ji šnopuoja per nosytę
Ir kai buvo slogytė, vis klausdavom ir ji išsipūsdavo nosytę

Niekada nenaudojau jokios pompos, todėl gal iš dalies ir ji kalta, kad vaikas nepučia nosies. Kai buvo visai mažas, tai ištraukdavau su klizmute. Bet labai nepatikdavo, tai ir sakydavau, tai pūsk nosį - šitaip va ir vakaip. Na ir pūtė po truputį.
Pūtė gal kokių pusės metukų. Labai anksti. Dabar, kai pusantrų, tai pats susiranda kokį popieriuką ar skudurėlį, ir kad pučia, nosį valo. Visada pagiriu. Dabar kita problema su mano švaruoliu - ėmė baubukus iš nosies traukti, gerai, kad nesuvalgo
o atneša ir man atiduoda

Mes kažkada abu slogavom
, Meritui dar metukų nebuvo, tai aš pučiau nosį ir jis pūtė
, taip ir išmoko, o dabar pastoviai pučia, net jei kartais nieko nėra, vis tiek valyt reikia, labai jau švaruoliu pasidarė

as visad bijojau, kad mano pana nemokes pust nosies, nes matau jos vyresni broli (is tecio puses) ir kaip jisai nemoka pust nosies (jam 7 metai)...pastoviai sloguoja ir negali normaliai kvepuoti...tai kai maniskei nepilnu metu buvo ziauri sloga, tai tiesiog dedavau nosinaite prie nosites ir sakydavau, kad pustu...zvake mokejo iki to pust, tai uzdengiu nosyte ir liepiu pust...gavosi viena karta-pagiriau, daba problemu neturim

na musiskio nereikejo mokyt, jis pats, jei nosi yra muniukas pucia kol islenda lauk, o kai sloga tai tik pakanka pridejus nosinaite spustelt nosyte ir vaikas pucia......