Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip vaikas miega lovelėje?

Aš nuo pat pirmųjų dienų mažylį guldydavau tiek ant pilvuko, tiek ant nugarytės. Gulint ant pilvuko, jis pats pasukdavo galvą į kurią pusę norėdavo ir gulint ant nugarytės niekada galvos nelaikydavo tiesiai, galvą sukdavo irgi tai į vieną, tai į kitą pusę smile.gif Tik miegodamas vežimuke lauke galvytę laikydavo tiesiai. Mažylio galvytė man atrodo labai graži ir proporcinga smile.gif
Vitamino D duodu du lašiukus kasdien. Jei tave neramina, kad tai gali būti dėl rachito tarkim, tai geriau pasitark su gydytojais mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutė smile.gif

Kiek aš žinau, reikia naujagimio gulėjimo padėtis nuolat keisti, kad galvytė nebūtų plokščia. Aš guldydavau nuo pat gimimo savo mažiukę labai įvairiai: ir ant šoniukų, ir ant nugarytės, ir ant pilvuko. Taip pat reikia nepamiršti, kol vaikutis nemoka vartytis, gulint jam vienoje padėtyje, nutirpsta kūnelis, todėl visada reikia keisti padėtį. Juk ir tu neišgulėtum vienoje padėtyje...
Atsakyti
mes visada guldavom ant nugarytes ir dabar taip darom, nors mums jau 6 men.ir dabar kai jau mokam vartytis vis tiek miegam ant nugarytes.as ir del tos pacios priezasties guldydavau-na del to mirtingumo. bet galvyte tai pas mus ne plokscia, nors plaukiukai tai nupliko ties ta vieta. g.gif
Atsakyti
matot, as pirmaji vaikuti auginau Lietuvoje, o antraji Danijoje auginu, ir man labai keistas tas gydytoju poziuris, i viska jie ziuri per daug lengvai.
as vis einu irklausineju, kai man del ko nors neramu pasidaro, o gydytoja sako, kad as per daug pergyvenu...
pas juos cia vaikutis buna apziurimas 1sav, 5 sav ir veliau 5 menesiu, ir tai apziuri tik seimos gydytoja, o ne vaiku gydytoja.
tiesa 1 kart menesyje apziuri sesele.
bet viskas man cia per daug DIDELI KAIMA primena,i viska jie per daug atsipute ziuri...
Atsakyti
Guldyk ne vien ant nugaros..Siūloma: ant vieno šoniuko vienas miegojimas, ant kito šoniuko kitas miegojimas,trečias miegojimas ant nugarytės.Nerekomenduojama migdyti vaikiuko ant pilvuko iki 1 m amžiaus nes didėja staigios kūdikių mirties tikimybė. Nerekomenduojama migdyti ant pagalvių, labai šiltai ir storai apkloti, ant minkštos sofos ir t.t. kas galėtų sudaryti galimybę vaikiukui uždusti ir apsunkintų galimybę apsiversti nuo pilvuko ant nugaros. Kadangi mažyliai vartytis išmoksta maždaug nuo 4-5 mėn, o kai kurie gali šį vystymosi etapą praleisti ax.gif ...tai dėl to ir sakė tau migdyti ant nugaros.

O kokį ir kiek vit D geriat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letaa: 20 gegužės 2006 - 18:58
Mano pačios galva plokštoka, nes visad ant nugaros miegodavau, ir matyt rachitas buvo pradėjęs vystytis...... Dukrytė tai pati visad apsiverčia ant nugarytės ar ant šoniuko. O gulėdama ant pilvuko nuo gimimo galvytę į vieną ar į kitą šoną pasukdavo... g.gif
Atsakyti
Savo suneli iki 2men,guldydavau ivairiai,tai ant vieno soniuko,tai ant kito ir aisku ant nugarytes.Aisku kad padetis vis pakeisdavom.O dabar jau jis guli ant nugaros ir i kuri nori soniuka i ta ir atsivercia,arba tik galvyte sukioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gie33 @ 2006 05 17, 11:28)
mūsų uoga nuogimimo gan tvirtai kėlė galvą ir gulėdama ant pilvo ją pasukdavo į tą pusę kur ji pati norėjo, todėl buvo nebaisu ir per naktį palikti miegančią ant pilvuko, be to ką galėjau pakeisti, kitaip paguldyta ji tiesiog nemiegojo arba jei užmikdavo, tai laabai greit prabusdavo

Mums tas pats, paguldyta kitaip ismiega daug trumpiau doh.gif
Atsakyti
maniškis žiogutis nuo pusės metukų pradėjo verstis ant pilvuko miegodamas smile.gif
Iš pradžių baisiausiai išsigandau,nes vis bijojau,kad neįsikniaubtų nosyte į pagalvę ir neuždustu....visada stengiausi miegantį apversti ant šono,tačiau ryte vis tiek rasdavau miegantį ant pilvuko doh.gif

Dabar visai neimu į galvą,kaip jam geriau tegu taip ir miega 4u.gif
Atsakyti
labutis as tai savo mazyle guldydavau ivairiai ir ant pilvo ir ant nugarytes ir ant soniuku bet kai ismoko pati apsiversti tai ja paguldau ant vieno ar kito sono ir ji apsivercia kaip jai patogiau thumbup.gif ir mums ir nera cia ko pergyventi juk mamos jaucia kas ir kaip geriau yra savo mazyliams thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ginta24 @ 2006 05 21, 17:42)
maniškis žiogutis nuo pusės metukų pradėjo verstis ant pilvuko miegodamas smile.gif
Iš pradžių baisiausiai išsigandau,nes vis bijojau,kad neįsikniaubtų nosyte į pagalvę ir neuždustu....visada stengiausi miegantį apversti ant šono,tačiau ryte vis tiek rasdavau miegantį ant pilvuko doh.gif

Dabar visai neimu į galvą,kaip jam geriau tegu taip ir miega 4u.gif

as taip pat is pat pradziu bijojau kad neuzdustu bet daktare nuramino tad dabar visai nebepergyvenu
Atsakyti
As guldydavau visada ant nugarytes, o galvyte jis pats pasukdavo i kokia norejo puse. O kai pradejo vartytis, tai dabar randu ii mieganti ant pilvuko.
Atsakyti