kai sūnus buvo 1 mėn (dabar 3,5mėn) porą kartų migdžiau ant pilvuko, nes labai skaudėjo ir tik tokia poza padėjo.
dabar jau vaikinukas vartosi nuo nugarytės ant pilvuko. sunku išlaikyti, net per miegus reikia daug apkamšyti, nes jei miegodamas apsiverčia iš karto atsibunda ir pyksta.
šiaip nuo gimimo miegojo 2sav. ant šono, po to pats atsiversdavo ant nugaros. iki dabar. dabar jau pats vartosi nuo šono ant nugaros per miegus
dabar jau vaikinukas vartosi nuo nugarytės ant pilvuko. sunku išlaikyti, net per miegus reikia daug apkamšyti, nes jei miegodamas apsiverčia iš karto atsibunda ir pyksta.
šiaip nuo gimimo miegojo 2sav. ant šono, po to pats atsiversdavo ant nugaros. iki dabar. dabar jau pats vartosi nuo šono ant nugaros per miegus
Musiske jau pora savaiciu miega ant pilvuko, nes jai taip patogu ir nors tu ka
Apverciam ant nugarytes, o ji vel ant pilvo

oi mano irgi tik ant ppilvo miega, nu kai ash ja maitinu, tai ji buna ant shono, tai ir dazniausiai taip uzmiega, bet paskuij greitai vel ant pilvo atsigula:) ash tai irgi nemoku ant nugaros gulet:) tik ant pilvo arba ant shono, del to ash ja labai suprantu:)
oi mano irgi tik ant ppilvo miega, nu kai ash ja maitinu, tai ji buna ant shono, tai ir dazniausiai taip uzmiega, bet paskuij greitai vel ant pilvo atsigula:) ash tai irgi nemoku ant nugaros gulet:) tik ant pilvo arba ant shono, del to ash ja labai suprantu:)
O as visada miegu tik ant nugaros ir ant sono, tad man vis noris ja apverst atgal
O as visada miegu tik ant nugaros ir ant sono, tad man vis noris ja apverst atgal

As tai savo migdau ant sonuko, o po to ji pati ant nugara apsiverte ir miegojo ramiai
. Man tai atrodo geriausia ir tinkamiausia poza miegui. O ant pilvuko netgi suaugusiam zmogui kvepoti sunkiau
Ir dabar baisu, kai pati nakti ant pilva apsivercia
, nors jau beveik 5 menesiai.
Papildyta:
Nesutinku su tokiais patarimais
Vaika ant pilvo gulditi galima ir diena kai jis zaidzia, tai va tada jis ir sustipres. Ir zaisliukais pazaisti gales
O nakti man asmeniaskai miego nebutu, jeigu maniske taip miegotu

Ir dabar baisu, kai pati nakti ant pilva apsivercia

Papildyta:
QUOTE(kregzde @ 2006 07 10, 14:20)
Tikiu, kad rizikinga, bet vaikas labai sustiprėjo, sukiodavo galvą kaip jam reikia, dingo pilvo skausmai, o ir dabar jis dažniausiai miega ant pilvo, atsigula pats kaip jam patinka ir dažniausias pasirinkimas būna - ant pilvuko 

QUOTE(Saules Mama @ 2006 07 12, 20:17)
patarciau visoms mamytems dazniau guldyti ant pilvuko, jai tik turite pilvuko problemeliu.
Nesutinku su tokiais patarimais

O nakti man asmeniaskai miego nebutu, jeigu maniske taip miegotu

oij nia ash nepritariu:) vaikus galima guldyt ant pilvo, bet priesh guldant gerai atraugyti juos reik ar kaip chia lietuvishkai pasakius. nes mum karta buvo, kad ji gerai neatsirugo ir uzmigo, tai paskui girdziu verkia, o gi atpylus
ir veida visa ishsiterliojus. o nuo kada suaugusiem sunkiau ant pilvo miegot ir kvepuot??? oij ne ne ne
as tik ant pilvo miegu. nu dar ant shono kartais... geriau neishsimiegu kaip miegodama ant pilvo. niekaip neuzmigchiau ant nugaros, todel ir suprantu kodel vaikai nenori ant nugaros miegot
nes juk tik vienetai zmoniu yra kurie miega ant nugaros:D

Tik ant šonukio!! O kai pradeda jau laikyti tvirtai galvą, pats vartytis, tada galima ir ant nugaros (nes vis tiek pats apsivers). Matai, kai jau sukioja galvą, ant nugaros jis paspringti negalės, nes jau vystosi apsaugos instinktas - atpylinėdamas pasuktų galvą... O ant pilvo savo vaiko nemigdyčiau, nerizikuočiau...
Visada miegodavo ant nugaros, kai ismoko vartytis miega kaip nori.
maniske kuo toliau, tuo ldazniau ant pilvo miega.. As pati tik taip issimiegu, todel suprantu ir ja

Na ką, ir aš pasireikšiu dėl vaikučio guldymo, nors maniškei jau 9 metai 
Bet nieko nepamiršau.
Tai va. Kol gulėjom ligoninėj, aišku gulėjom ant nugaros. Tik nepamirškit, mielos mamos, kad prieš guldant vaiką ant nugaros, reikia, kad jis atsirūgtų. Nesvarbu, kiek gali tekti jį laikyti stačią - 2 minutes, 10 minučių, jis būtinai turi atsirūgti. Nes tokia istorija su neatsirūgimu nutiko mano vyrui prieš 30 metų (LIGONNĖJE sesutė neatsirūgusį paguldė ant nugaros ir vos nenumirė - po to komplikacijos ir t.t., gydymas, skysčiai plaučiuose ir t.t.) Taip, kad geriau nerizikuokit, maždaug jis pats galvytę pasuks ir atpils... Deja, ne visada taip būna.
Atvažiavom namo, guldžiau ant nugaros, bet kažkaip nelabai patiko jai taip gulėt. Tada guldžiau ant šoniuko. Po keleto kartų radau ją gulinčią ant pilvo. Pasikonsultavau su gydytoja, pasitarėm, kad tokiu būdu miegant ir pilvuką ne taip pučia, dujos geriau pasišalina, todėl ir migdėm ant pilvo ir toliau. Aišku, tada apie staigios kūdikių mirties sindromą niekas nekalbėjo. Tačiau kai jau miegojo ant pilvo, buvo kokių 1-1,5 mėn., galvytę jau pasukdavo ir nosytė laisva buvo. Tik vežimėlyje miegodavo ant nugaros.
Taip, kad čia kiekvieno vaiko (ne mamos) pasirinkimas, kaip jam patogiau ir geriau miegoti.

Bet nieko nepamiršau.

Tai va. Kol gulėjom ligoninėj, aišku gulėjom ant nugaros. Tik nepamirškit, mielos mamos, kad prieš guldant vaiką ant nugaros, reikia, kad jis atsirūgtų. Nesvarbu, kiek gali tekti jį laikyti stačią - 2 minutes, 10 minučių, jis būtinai turi atsirūgti. Nes tokia istorija su neatsirūgimu nutiko mano vyrui prieš 30 metų (LIGONNĖJE sesutė neatsirūgusį paguldė ant nugaros ir vos nenumirė - po to komplikacijos ir t.t., gydymas, skysčiai plaučiuose ir t.t.) Taip, kad geriau nerizikuokit, maždaug jis pats galvytę pasuks ir atpils... Deja, ne visada taip būna.

Atvažiavom namo, guldžiau ant nugaros, bet kažkaip nelabai patiko jai taip gulėt. Tada guldžiau ant šoniuko. Po keleto kartų radau ją gulinčią ant pilvo. Pasikonsultavau su gydytoja, pasitarėm, kad tokiu būdu miegant ir pilvuką ne taip pučia, dujos geriau pasišalina, todėl ir migdėm ant pilvo ir toliau. Aišku, tada apie staigios kūdikių mirties sindromą niekas nekalbėjo. Tačiau kai jau miegojo ant pilvo, buvo kokių 1-1,5 mėn., galvytę jau pasukdavo ir nosytė laisva buvo. Tik vežimėlyje miegodavo ant nugaros.
Taip, kad čia kiekvieno vaiko (ne mamos) pasirinkimas, kaip jam patogiau ir geriau miegoti.

Maniškiai taip pat geriausiai ir ilgiausiai išsimiega ant pilvuko. Taip buvo su vyresniaisiais nuo pat gimimo, taip yra dabar ir su mažąja. Mažoji gana dažnai atpylinėja, tai jei ji užmigusi ant šono atsiverčia ant nugarytės, tada atpila ir pradeda springti
. Tenka skubiai versti ant pilvuko...
Be to, ant pilvuko ji ilgiau ir ramiau išmiega
.

Be to, ant pilvuko ji ilgiau ir ramiau išmiega