Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip vaikas miega lovelėje?

siaip energija ieina sako per pakausiuka, momeneli, bet svarbu lai kraunasi thumbup.gif

o pastebejau, kai dabar sildyma ijunge, jau delniukai ne tokie salti buna clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE (inuska @ 2004 10 16, 11:05)
Maniskis uzmiega ant desinio sono ir stipriai atloses galva. Mane tai truputi gasdina, bet nieko negaliu padaryti. Pats po to atsivercia ant nugaros ir toliau miega iskeles rankas, kurios aisku paryciais ir salto pasidaro.

Maniškė irgi gal mėnesio - dviejų taip atsilošdavo labai. Ir ne tik paguldyta ant šoniuko, bet ir paimta stačia ant rankų. Tai pastebėjusi gydytoja mus išsiuntė pas neurologą, tai nustatė raumenų tonuso padidėjimą ir spaudimą galvytėje, bet su vaistukais pagijome, gerai kad laiku susigriebėme wink.gif Nenoriu gąsdinti, bet pasitark su gydytoju. g.gif
Na ir dabar ji ant šono taip išsiriečia, bet manu gal čia nieko tokio, nes didesnės esame. rolleyes.gif
Atsakyti
vat butent, mano kai paimdavau ant ranku - labai issiriesdavo, neidavo prie saves prisiglausti. padarem kelis seansus masazu, manksteles ir jau thumbup.gif bet va ant soniuko miegodama vis tiek galvyte labai atlosia. bet kadangi paimta ant ranku nebesireicia, tai ir nepergyvenu.
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 10 12, 07:37)
nežinau ar čia įtakoja, kad šalta kambatyje ir vaikui reikia šilumos  g.gif bet mane neramina tai, kad kada bemiegotų, visada prisispaudžia prie apsaugėlių. įsilenda į kampą, galvytę užverčia, kad veidukas būtų prispaustas prie apsaugėlių  blink.gif o jeigu slinkdamasi link apsaugelių pakeliui užmiega  laugh.gif tai rankyte pati įsikabina į apsaugėles ir jas prisitraukia prie veiduko blink.gif

ir dar... nebandyk pakišti rankytes po anklode  tongue.gif visada miega rankytėmis iškeltomis virš galvos. ir visada jos būna ledinės - bijau kad nesusirgtų  sad.gif

as labai bijau kad neuždustų ji taip bemiegodama. o kai ją ištiesinu ir patraukiu žemyn nuo apsaugėlių - tai išsibudina.

kaip jūsų vaikučiai miega? ir ar taisot jų padėtį lovytėje?

maniskis tai kaip paguldau taip beveik ir randu, gal tik trupuciuka pakrypes, siaip tai dar ne karto neradau atsigulusio ant pilvelio
kas liecia nosytes prisiglaudima prie ko nors minksto, tai tam buvo skirtas merliukas, dabar jau paduodu minksta kiskeli
del rankyciu, kol dar nebuvo sildoma kambary as stengiaus kaldrytes krastus pakisti po ciuzinuku , bet rankytes iki pirmo sujudejimo budavo po kaldryte, o po to laukan, dabar kai prasidejo sildymo sezonas jau nepergyvenu

Papildyta @ [mergetime]1098110780[/mergetime]
o tai kaip suprast 2.gif irgi atlosdavo, bet jau senokai, kai jam buvo gal kokie 3-4men, bet pas mus tonusai zemi ir suprask, kad nori g.gif
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 10 12, 08:37)

visada miega rankytėmis iškeltomis virš galvos. ir visada jos būna ledinės - bijau kad nesusirgtų sad.gif

as labai bijau kad neuždustų ji taip bemiegodama. o kai ją ištiesinu ir patraukiu žemyn nuo apsaugėlių - tai išsibudina.

kaip jūsų vaikučiai miega? ir ar taisot jų padėtį lovytėje?

pas mane beveik tas pats, tik įsikniaubia ne į apsaugėles, o į mini užklotėlį(kaldrytę), rankos visad iškištos, sušalę. kol dar normaliai nešildo, tai aprengiu šiltai, o vieną naktį ir pirštinytes naujagimio užmoviau biggrin.gif
Atsakyti
skaiciau, kad visi kudikiai miega rankas iskele i virsu, arba atmete i sonus, tai manau, kad ir kiek bekistum po kaldra, vistiek istrauks. o kad nenusispardytu nakti, tai miegmaisis idealus dalykas, nors rankytes lauke, bet visas kunelis ir kojytes visada silti. bandziau pries tai kaldryte risti prie lovytes itvareliu, bet nakti labai nepatogu, nes maitinu ir ja reikia is ten istraukti. nupirkau miegmaisi ir tikrai esu labai patenkinta, gali nakti vartytis ir spardytis kiek nori, niekada nenusiklos. thumbup.gif .
o veideli ir manoji nori prie ko nors priglausti pries uzmiegant, tai iki siol duodavau merliuka, bet manau jau laikas pakeisti kokiu minkstu zaisliuku smile.gif
Atsakyti
Mano zuikis nuo 1.5-5men pamego miegoti tik ant pilvo.Taip sako jiems ir šilčiau ir pilvuką ne taip pūčia.Bet kai išmoko vartytis ir sukinėtis tai miega ant nugaros.Dabar jam greit 9 mėn ir miega kaip nori ir ant pilvo ir ant nugaros. clap.gif
Atsakyti
jei pradeciaui pasakoti kaip miega maniske doh.gif prirasyciau visa psl biggrin.gif nes miega visaip kaip tik nori smile.gif paskutiniu metu labai pamego ant pilvo miegoti, atsiklaupia, padeda galvyte soniuku ir liulia smile.gif ir niekaip jos neatversi... ir sukasi lovytej i visas puses, ir i krastus isiremia.. oi doh.gif
Atsakyti
Mano dukryte irgi "slenka" link apsaugeliu. Tai idedu prie galvytes susukta maza dekuti, kad galetu skruostuku prisiglausti. smile.gif
Atsakyti
sianakt kai mazoji budinejosi valgyti as ja radau atsigulusia ant pilvuko. apverciau ant nugarytes ir nuejau misinuko ruosti. virtuvej darbuojuosi ir girdziu tyla. nueinu paziureti ar man dar apsimoka ta misini ruosti, o gal panelyte sumaste nebevalgyti ir toliau miegoti g.gif o randu as lovyteje ja ant pilvuko uzmigusia. atverciau ir vel issibudino.
tai galvoju gal leisti jai miegoti ant pilvuko kai ji pati to uzsimano doh.gif bet paerskaicius

"Tolimų giminaičių sūnus, nuo SKMS, mirė 8 su trupučiu mėnesio. Tiesiog ryte tėvai rado negyvą, savo lovelėje. Gal rizika mažesnė, bet deja, ji yra. "

nutariau ir toliau atvertineti ant nugaros (kitaip ji nemiega).
Atsakyti
QUOTE (pjer @ 2004 04 25, 13:06)
na ir prigasdinot... jau kaip tik buvau apsiraminusi del SKMS, dabar vel sukilo visos baimes g.gif
mano vaikas miega tik ant nugaros, nors ant pilvo niekada nebandziau migdyt. sesute liepe migdyt ant sono, taciau ji is karto atsivercia ant nugaros.
tiesa, skaiciau, kad kudiki reikia guldyti ant kieto pagrindo, neturi buti jokiu puku. turi buti naujas ciuzinys, netinka padeveti.
bet tai tikriausiai visos zino smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1082887880[[b]*ragnez rgetime] [/b]
ir dar: skaiciau, kad pavojus yra iki puses metu, o ne iki metu g.gif

teko skaityti straipsni apie skms. vienas ish galimuy paaishkinimu yra tas, kad chiuzhinuke pradeda gyventi tam tikros bakterijos, kuriu gyvybines veiklos produktas yra dujos. tos dujos sunkesnes uzh ora ir laikosi tik tik virsh chiuzhinuko, todel kudikis, kuris miega ant pilvuko, gali tu duju prisikvepuoti ir uzhdusti.
del tos priezhasties ir rekomenduojama kudikiui pirkti nauja chiuzhinuka, kuriame nebutu tu bakteriju. ar bent jau guldyti kudiki ant nugaros, kad jis nebutu veiduku prisiglaudes prie chiuzhinio.
visko smulkiai neprisimenu, bet straipsnis man pasirode gana itikinamas, buvo pateikta statistika ir tyrimu aprashymas. jeigu rasiu, veliau idesiu nuoroda.
Atsakyti
As nuo gimimo migdydavau ant soniuko arba nugarytes, o kai ismoko persiversti pati, pradejo kartais miegoti ant pilvuko. Leidziu miegoti taip, kaip jai patogiau.

As taip pat kaip daugelis jusu skaiciau kazkiek apie SKMS. Man patiko vienas straipsnis babycenter.co.uk. Jame aiskina, kad rizikos grupei prikolauso vaikai iki metuku, bet 90 proc tokiu atveju ivyksta per pirmus 6 gyvenimo menesius.
Ir dar netinkamos salygos (kaip miegojimas ant pilvuko ar kt) niekada nebuna vienintele priezastis. Paprastai tai tiesiog susideda ivairios aplinkybes, o tokie kudikiai turi igimtu smegenu vystymosi sutrikimu
Atsakyti