Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji "pagalbininkai"

ir mes daug ko ismokom per kelis men: siuksles ismesti i siuksliu deze(buna kad ir tevelio pinigine joje atsidure) jei kur prilaisto atsinesa sluostyti savo pampersa i wc kibyriuka ismeta,padeda rubus sudet i skalbimo masina,ir juos sudziaustyti,o jei namuose paleidziam triusiuka palakstyt tai mazoji jau zino kad reik batus auksciau sukelt bigsmile.gif
Atsakyti
Mano zuikutis jau padėjėjas nuo metukų. Viską daro ką mama, ir kai prašau ką padaryt irgi padaro. Jau moka kilimus siurbt, rūbus į skalbimo mašina įdėt ir išimt, juos nunešt į balkoną ir po vieną man padavynėt, labai gražiai broliukui užpakaliuką papudruoja, pamaitina, pasupa; pampersiukus išmeta i šiukšliadėžę, net ir į šiukšlių vamzdį kartu nešam ir dar daug kitų darbų dirbam thumbup.gif
Bet kartą atėjom į smėlio dėžę ir išgirdau kaip viena mamytė savo mergytei sakė, kad va atėjo berniukas ir savo žaislus pats atsinešė, o greta stovėjusi bobulytė atkirto, kad vaikai kurie daug dirba būdami maži, tai nieko nebedirba kai užauga g.gif
Atsakyti
Mano panelytė maždaug nuo pusantrų metų pasidarė didelė padėjėja smile.gif . Pirmiausia suprato,kad reikia ką nors išpylus iššluostyt ir visai nesvarbu kas pasitaiko po ranka biggrin.gif .Po to atėjo eilė šiukšlių išmetimui ir skalbinių išėmimui iš mašinos. Dabar jau susideda žaislus į vietas ir rūbelius į spintą, tik aišku bet kaip biggrin.gif . Ir svarbiausia nepamiršta savęs paglostyt po kiekvieno tokio darbelio biggrin.gif .Yra tik viena bėda - visa tai reikia pastoviai priminti.Bet tikiuosi greitai pati darys viska be jokiu pasakymų smile.gif .
Atsakyti
Mes kartu tvarkomes namus thumbup.gif Paduodu svaru dulkiu skudureli ir vaiksto viska valydama:zaisliukus,rubelius,sienas.. lotuliukas.gif Niekad nebeiseina vienai kambariu issiurbliuoti - mazyle visad salia isikybus,tad planujam pirkti vaikiska siurbliuka smile.gif Maziuke,jau iprato kur kokie daiktai yra,tai dazniausiai viska sudeda i ju vietas biggrin.gif Ir jei netycia islies ka arba valgydama pribarstys maistelio,tai butinai tures sutvarkyti viska - ir net nebandyk jai padeti mirksiukas.gif biggrin.gif megsta ir rubelius sudeti/issimti is skalbykles,patinka man issikrauti prekes gryzus po apsipirkimo thumbup.gif zodziu,padeda visur,kur mato mane dirbancia mirksiukas.gif thumbup.gif Mazoji mamos pagalbininke biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
musu berniukas 2 metuku kolkas padeda siuksles ismest i siuksliu kibira ir dar maiseli panest kai einam is parduotuves 4u.gif
Atsakyti
oi maniskis tikras darbstumo isikunijimas biggrin.gif 4u.gif

padeda ryte ir vakare pakloti lova,isima is patalynes dezes paklode ir pagalves,o kai as uztiesiu paklode,jis ja arba nujima arba po ja palenda biggrin.gif

jei tik is sandeliuko isimu siurbli jis iskart paima slanga ir trina grindis biggrin.gif

taip pat ir su sluota biggrin.gif

padeda pamasyti kava biggrin.gif

nuvalyti dulkes biggrin.gif

jeigu pamato koridoriuje batus butinai is jo juos isnesa..dazniausiai i saliona biggrin.gif

ir dar daug daug kitu smagiu darbeliu wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
nuneša pampersus į šiukšliadėžę, nešvarius rūbus į skalbyklę ie t.t.
Atsakyti
o mano Arnas tai tik ismeta siuksles i kibira ir padeda man surinkti jo zaisliukus ax.gif ,bet su tuo siuksliu metymu i kibira,syki ir tecio masinos rakteliai isimete ir aisku ju niekas nemate,tik po fakto sakom kur tecio raktai,tai lenda i siuksline,bet deja siuksles jau konteineryje biggrin.gif problemu buvo daug,bet dabar prisipratinau savo darbstuoli biggrin.gif kad kai mama tvarkosi jis turi pasedet lovyteje ir pazaist biggrin.gif ir kazkaip jam tinka jis gali ir 2-2.5val.zaist biggrin.gif o as per ta laika kaip bite po namus biggrin.gif
Atsakyti
Maniškė kažkur nuo 1.5 metų pati nusineša pampersą į šiukšlių dėžę ir atneša rūbus iš skalbimo mašinos iki džiovyklos, kad aš sukabinčiau thumbup.gif
Atsakyti
biggrin.gif kad kai mama tvarkosi jis turi pasedet lovyteje ir pazaist biggrin.gif ir kazkaip jam tinka jis gali ir 2-2.5val.zaist biggrin.gif o as per ta laika kaip bite po namus biggrin.gif
[/quote]

niu cia tai fainai thumbup.gif , kad turit toki supratinga padejeja, juk tokia pagalba pati geriausia, bent jau ankstyvajame amziuje..

na o maniske (1,3greit) dar tik m o k o s i ir nelabai jau tos pagalbos yra realiai.. daugiau atvirksciai, jei mato, kad mama deda daiktus i vieta - tai po kurio laiko jie atsiduria vel ant zemes ar pan. Kelis kart ismete savo batukus ar zaisliukus i klozeta, sakydama "kaka". Zinoma, padeda skalbinius istraukt is skalbimo masinos, bet meta ant zemes, o ne i pintine, kad po to padziaut. Tiesa, koses labai jau mokosi virt. Pasiima sauksta, samti, puodeli ir "verda" visur kur papuola, o po to atnesa su sauksteliu pavalgydint mamyte, teveli ir meskiuku nenuskriaudzia lotuliukas.gif
Atsakyti
Vakar mano KAjus mane labai nustebino.

Jam pries 2vi svaites suejo 1as. Per neapsiziurejima palikau Kajaus tirpia arbata jam pasiekiamoje vietoje. Visos mes suprantas kad kazkas itartino vyksta kai vaikas staigioai tampa tylus. Taigi pasiziuriu kad visa arbata ant zemes........!!!!
O Kajukas atsitupes su sluotyte kad sluoja, tvarkos ka pridirbes blink.gif biggrin.gif
Pasluoja pasluoja o poto beria i masinyte. thumbup.gif
SAunuolis mano Kajukas, tiek laimes man buvo biggrin.gif

Ir kaip gi ant tokiu pyksi lotuliukas.gif ?
Atsakyti
Praėjusią savaitę dažiau jai kambarį. Nebuvo, kur ją padėti, tai buvo šalia. Pasiėmusi volelį oi kad "dažė" ir ji sienas lotuliukas.gif . Tik kai atimti reikėjo, tai spiegė pasipiktinusi.
O šiaip tai grindų šepetį pastumdo, pasigriebusi skuduriuką, jei kur šlapia pavalo, skalbinius paduoda ar nurenka - padeda, stengiasi thumbup.gif
Atsakyti