Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji "pagalbininkai"

Maniskis (1m.5men.) sluoja su sluotele grindis, siurbia, sluosto dulkes, "plauna" indus. Vakar atsineses is vonios skudura isvale savo balute smile.gif.
Kieme grebia lapus, sluoja takelius, nesioja malkas.
Ir panasiai kaip Summer mazulis - surenka visas siukslytes.

O pries pora savaiciu ledaineje Soprano vale langus...
Atsakyti
O mano tvarkinguolis tvarkosi savo zaisliukus vakarais, bet daznai kviecia ir mane pagalbon wink.gif Pasilipes ant kedes valo pasluoste aptaskyta vandeniu kriaukle, "sluoja" grindis, "valo" dulkes clap.gif Megsta paplakti kiausinius, kai kepam biskvitini pyraga, padeda sumesti virtinukus i vandeni smile.gif
Labiausiai patinka, kai vaikstant lauke, puola pakelti numesto ledu popierelio ir nesa i artimiausia siuksliadeze, moralizuodamas, mol, negelas dede numete thumbup.gif
Atsakyti
Maniske paduoda man skalbinius is skalbimo masinos, o as dziaunu.
Pasiemus skudureli valo dulkes. Susukuoja mane ir nuvalo man nosyte.
O vakar neblogai "padejo": as pasidariau kavos ir puodeli pastaciau toleliau ant stalo. Kazko ieskau spinteleje ir girdziu, kaip uz manes zuja Smilte pasiemusi pakeli tirpios kavos ir sneka: "padarysiu kavos, padarysiu kavos". Tik girdziu "sliukst" mano kavos puodelis ant stalo... Gerai, kad neapsiliejo. Ji yra ismokyta neimti puodeliu su gerimais, bet matyt pagalvojo, kad puodukas tuscias... Teko plaut grindis, staltiese ir daryti nauja kava :-)
Atsakyti
Dar pamirsau pasigirti, kad kai turim sveciu, Augustas visada noriai nesa ant stalo lekstutes su vaisemis, jei jos nelabai sunkios, o po viskam padeda sunešioti indus i virtuve thumbup.gif O kai pagiriu, koks tu pas mane saunuolis, isdidziai atsako - as juk tavo pagaba! (tipo pagalba) wink.gif
Atsakyti
Maniskis irgi visus panasius darbus padeda nudirbti. Be jusu paminetos pagalbos, Poviliukas dar labai megsta ... dziovinti mamai plaukus biggrin.gif kai issiplaunu galva, butinai is spinteles stalciaus issitraukia fena ir ragina mane ijungti i elektra, kad galetu ji paleisti . Sekantis raginimas buna man tuptis ir tada vaikinas jau vaiksto aplink ir "formuoja " man suokuosena. paskutinisyk tai net savo kedute atnese, kad galeciau atsisesti thumbup.gif kaip tikram salone biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tai dabar visokiais budais bandau issiprasyti kelias minutes, kad suformuociau prieki, o is nugaros - tiek jau to, tedziovina. Gal bus koks kirpimo meistras g.gif
Atsakyti
QUOTE (Mamce @ 2004 10 14, 11:12)
Maniskis irgi visus panasius darbus padeda nudirbti. Be jusu paminetos pagalbos, Poviliukas dar labai megsta ... dziovinti mamai plaukus biggrin.gif kai issiplaunu galva, butinai is spinteles stalciaus issitraukia fena ir ragina mane ijungti i elektra, kad galetu ji paleisti . Sekantis raginimas buna man tuptis ir tada vaikinas jau vaiksto aplink ir "formuoja " man suokuosena. paskutinisyk tai net savo kedute atnese, kad galeciau atsisesti thumbup.gif kaip tikram salone biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tai dabar visokiais budais bandau issiprasyti kelias minutes, kad suformuociau prieki, o is nugaros - tiek jau to, tedziovina. Gal bus koks kirpimo meistras g.gif

thumbup.gif mamai pinigu nereikia eikvoti viskas vietoj! laugh.gif
Atsakyti
Na, cia paskaiciau apie Jusu darbininkelius, ir manau, kad maniske tikra caraite... Jai dabar 1,4 m.

Valo savo stala su skudureliu (arba pampers servetele, kuria nudziauna kai tik gauna priejima prie dezutes), bando darbutis sluota, kai siurbiu kilimus irgi prisideda: ara nusitverusi uz gali bruzina, arba ta pati daro su savo stumdomu zaisliuku. Paprasyta ismeta siuksle i siuksliadeze, paduoda daiktus, skalbinius, sudeda knygas (savo pacios isverstas) i lentyna. Megsta mane pamaitinti sauksteliu. Labai megsta valytis rankas ir veiduka (ta pacia pampers servetele).

Na, langu nevalo... Nes nei karto nemate mamytes taip darant... O butu smagu.
Atsakyti
Maniškį labiausiai domina kulinarija rolleyes.gif: plaka kiaušinį, maišo tešlą, tarkuoja bulves, mala mėsą, tepa sviestą ant duonos..... didžiausias malonumas - "daryti" virtinius ar žemaičių blynus. Manau įsivaizduojat kaip po to atrodo virtuvė ir 2.gif .
Dar mėgsta siurbti kilimus, šluoti grindis, "tvarkyti" savo drabužėlių spintelę, sudėti - išimti skalbinius iš skalbyklės...... visuomet pasidžiauna savo kojinytes tongue.gif

Būtų gerai, kad ir po 5-10 metų visi šie darbai jam teiktų malonumą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Summer @ 2004 10 13, 10:47)
Va va, Ragnez, man su ta šiukšliadėže irgi cirkų buvo:))) Iš namų pradėjo dingti arbatiniai šaukšteliai. ohmy.gif Detektyvo pabaiga buvo geresnė nei knygoj. Vieną kartą pagavau savo 2.gif metant arbatinį šaukštelį į šiukšlių maišą, nes po košės valgymo jis ...buvo murzinas blink.gif Leipom juokais, nes jis pas mus labai pedantiškas ir kiekvieną rastą trupinėlį ar šiukšlelę neša išmesti biggrin.gif

Labai matytas vaizdelis laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Pas mus pradejo irgi dingti sauksciukai. Galvoju, nu kur jis juos kisa?... Kol issiaikinau, kitaip sakant, viena karta netycia uztikau... - siukslineje... Bet is viso rinkinuko buvo like tik 2 sauksteliai ohmy.gif ... Teko naujus pirkti rolleyes.gif
Atsakyti
Gerai, tvarkytis tai padeda,viska megdzioja rolleyes.gif
Bet tik tada kai pats to nori!!!
O vat kaip ji priversti tvarkytis kai mamyte papraso?! g.gif
Atsakyti
QUOTE (murzinyte @ 2004 10 20, 12:01)
Gerai, tvarkytis tai padeda,viska megdzioja rolleyes.gif
Bet tik tada kai pats to nori!!!
O vat kaip ji priversti tvarkytis kai mamyte papraso?! g.gif

priversti greichiausiai nepavyks. be to, sukursi neigiamas asociacijas su tvarkymusi, ir vaikas ish viso nebenores tvarkytis. apie tai ir yra shi tema - kaip neatmushti vaikams noro padeti daryti buities darbu - juk jie nori! - nors ju pagalba konkrechiu momentu tik trukdo.

o shiaip, jei nori, pavyzdzhiui, kad tavo mazhasis susitvarkytu zhaislus - pradek pati tvarkyti ir kviesk ji prisijungti. tokiems mazhuliams svarbesnis pavyzdys, o ne zhodzhiai. ir dar gerai butu, kad tas tvarkymasis butu itrauktas i kasdienini rituala - pvz, susitvarkom zhaislus, valgom vakariene, prausiames, klausom pasakeles ir einam miegot... dar svarbu, kad visa tai vyktu tuo pachiu laiku, kitaip nieko nebus.

sekmes!

Atsakyti
Na, cia tai jau teorijos, Ragnez... Jeigu maniskio paemus uz pakarpos "nepaprasyciau" susirinkti zaislu, tai as galeciau rinkti juos nors ir visa nakti - nieks man i pagalba nesiteiktu ateiti. Galeciau ir graziuoju ir piktuoju zadinti vaiko "solidaruma", taciau "susirinkime zaislus" liktu tik mano reikalas... Geri pavyzdziai neuzkrecia... biggrin.gif
Atsakyti