Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

AS irgi ieskau kazko panasaus.Ir dar domina apie kokius zaidimus mazyliams knygele. 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga3 @ 2008 03 09, 14:06)
AS irgi ieskau kazko panasaus.Ir dar domina apie kokius zaidimus mazyliams  knygele. 4u.gif  ax.gif

Kokio amziaus vaikams zaidimai jus domina? Lauko ar vidaus? g.gif
Atsakyti
Laba diena.

Galiu visa sąrašą surašyti, kokiomis knygomis gyvenu, vadovaujuosi ir mokausi:
Jovaiša L. (1995) - Hodegetika. Auklėjimo mokslas;
Bajoriūnas Z. (1997) - Šeimos edukologija;
Juodaitytė A. (2002) - Socializacija ir ugdymas vaikystėje;
Žukauskienė R. (1998) - Raidos psichologija;
Miškinis K. - Šeima žmogaus gyvenime ;

Labai geru straipsniu buna: "psichologija tau" žurnale, ir pasirodė naujas žurnalas "aš ir psichologija", ten galima rasti gerų straipsnių apie tėvo - vaiko santykį, auklėjimo strategijas ir pan bigsmile.gif mirksiukas.gif

Sėkmės auginant ir auklėjant vaikus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif . Parsinešiau ir aš iš bibliotekos krūvą knygų, dabar bandysiu gilintis doh.gif . Taigi rekomduoju:
F.J Manks ''Mūsų vaikas nepaprastai gabus''
M. Blank - Mathien " Kuo skiriasi mergaitės ir berniukai: lytiškai orientuotas auklėjimas vaikų darželyje"
J.U. Rogge " Vaikams reikia ribų"
J.U. Rogge " Tėvai nustato ribas"
Tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 03 13, 17:22)
Sveikos smile.gif . Parsinešiau ir aš iš bibliotekos krūvą knygų, dabar bandysiu gilintis doh.gif . Taigi rekomduoju:

M. Blank - Mathien " Kuo skiriasi mergaitės ir berniukai: lytiškai orientuotas auklėjimas vaikų darželyje"

Šitą knygą turiu ir esu perskaičiusi. Labiau ir skirta darželių auklėtojoms, nors kažkiek yra peržvelgta ir jau apie skirtingą auklėjimą nuo pat gimimo. Nebloga knyga smile.gif

Galėčiau rekomenduoti:
Dorothy Einon - Ankstyvasis ugdymas, praktiniai patarimai tėvams, kaip lavinti vaiko mokymosi įgudžius nuo gimimo iki šešerių metų.
Yra labai daug gerų patarimų ir vaikų auklėjime. Taip pat aprašytos visos normos, kiek, ką ir kada turi mokėti vaikas. Pateiktos dažniausios problemos ir jų sprendimai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 03 13, 18:22)
F.J Manks ''Mūsų vaikas nepaprastai gabus''
J.U. Rogge " Vaikams reikia ribų"
J.U. Rogge " Tėvai nustato ribas"
Tai tiek smile.gif

Butu labai puiku, jei mamytes sukonkretintu kuo viena ar kita knyga, joms buvo naudinga ir idomi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nordex: 13 kovo 2008 - 18:45
QUOTE(uoga3 @ 2008 03 09, 13:06)
AS irgi ieskau kazko panasaus.Ir dar domina apie kokius zaidimus mazyliams  knygele. 4u.gif  ax.gif

As pirkau savo dvimetinukui lavinancias knygeles "Kartu su suneliu" ir "Kartu su meskiuku". Dar tokios pat knygeles yra skirtos 3-eju metu ir 4-5 metu vaikams. Jose yra ugdomieji zaidimai atitinkantys vaiko amziu.
Dar turiu dvi knygas bet dar neturejau kada perskaityt blush2.gif Viena is ju yra "Kaip ugdyti vaiko emocini intelekta" (Dr.Lawrence E.Shapiro). Nusipirkau sia knyga nes suprantu kad emocijos valdo mus visa gyvenima ir jos daznai yra svarbesnes ir uz pati intelekta. Kita knyga "Liaukites vaikus aukleti-padekite jiems augti" (Zariana ir Nina Nekrasovos). Kai paskaitysiu turesiu ka pasakyt rolleyes.gif
Siaip manau kad si tema turetu buti skyrelyje apie auklejima ar ankstyvaji ugdyma unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2008 03 13, 21:42)
As pirkau savo dvimetinukui lavinancias knygeles "Kartu su suneliu" ir "Kartu su meskiuku". Dar tokios pat knygeles yra skirtos 3-eju metu ir 4-5 metu vaikams. Jose yra ugdomieji zaidimai atitinkantys vaiko amziu.
Dar turiu dvi knygas bet dar neturejau kada perskaityt blush2.gif Viena is ju yra "Kaip ugdyti vaiko emocini intelekta" (Dr.Lawrence E.Shapiro). Nusipirkau sia knyga nes suprantu kad emocijos valdo mus visa gyvenima ir jos daznai yra svarbesnes ir uz pati intelekta. Kita knyga "Liaukites vaikus aukleti-padekite jiems augti" (Zariana ir Nina Nekrasovos). Kai paskaitysiu turesiu ka pasakyt rolleyes.gif
Siaip manau kad si tema turetu buti skyrelyje apie auklejima ar ankstyvaji ugdyma unsure.gif

SUTINKU
Atsakyti
QUOTE(Miegaliuke S @ 2008 03 13, 23:04)

O as nesutinku thumbup.gif Kadangi mano temele yra ne apie taip kaip lavinti vaikus, o apie knygas padedancias tinkamai aukleti vaikus.
Tai didelis skirtumas, todel sios temeles visai skiriasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2004 10 27, 09:40)
Kadangi beveik visos skaitytos knygos pateikia daugiau teorines zinias (kad taip yra, kad taip turi buti, kad tai normalu ir t.t.) apie vaiku raida, taciau nepateikia jokiu praktiniu problemu sprendimo budu, tai as mieliau skaitineju mamyciu foruma  wink.gif

Knygoje "Kaip ugdyti vaiko emocini intelekta" yra pateikiama zaidimu, testu ir praktisku vaiko auklejimo budu. Neseniai nusipirkau tai nedaug teperskaiciau bet atrodo kad yra idomiu dalyku.

QUOTE(Žiogelis @ 2005 04 30, 23:52)
O man labai patiko "5 vaikų meilės kalbos". Tik autorių dabar nepamenu, reikėtų pasižiūrėti

Tas pats autorius parase "5 sutuoktiniu meiles kalbos". Zodziu "sviestas sviestuotas" rolleyes.gif Tos kalbos galioja visiems santykiams.
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2008 03 14, 10:42)
mastau.gif Pati gi parasei aukleti Na ne taip ir svarbu bet kai kurios forumietes gali tiesiog cia neuzeiti siuo klausimu unsure.gif Jei ka dar cia galima rast patarimu apie perskaitytas knygas mirksiukas.gif
http://www.supermama...?...nygos&st=12

Taip AUKLETI, nes lavinimui tikrai yra temele rolleyes.gif t.y. kaip lavint motorinius, kalbinius gebejimus ir pns. kuo uzimti vaika...
Man idomu, kur mamos randa geru patarimu kap AUKLETI vaikus, kaip spresti ivairius neaiskumus, problemas - stai tokios knygoos mane domina doh.gif
Atsakyti
Knygos apie vaiku auklejima aisku gerai, bet pirmiausia ,aukledama mama savo vaikus turi pasikliauti savimi, savo nuojauta, tik ji viena pazista savo vaika ir zino kas jam geriausia.
Atsakyti