Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

Ir man tas leidinukas "Sveiki pirmieji metai" labai pravercia, gavom per Vaiku salies paroda, visi klausimai patogiai surasyti abeceles tvarka drinks_cheers.gif
Taip pat labai naudinga Vingro knyga "Jusu vaikas".
Atsakyti
Nesenai baigiau skaityti Nadeždos Milenkovič knygą "Kaip lepinti vaiką, be užuolankų". Knyga parašyta labai nuotaikingai, perkeltine prasme. Tinkama paskaityti apie įvairaus amžiaus vaikučius. Labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
: Kaip is tikruju myleti savo vaika. Autorius Ross Cambell. Si knyga skirta tevams, kuriu vaikas dar nepasieke paauglio amziaus. Ji parodo mamoms ir tetems kaip isspresti sunku, bet nuostabu uzdavini-tai isaukleti savo vaika.
Skaiciusi buvau kai vaikai mazi buvo, o dabar is ranku nepaleidziu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beatrix: 22 gegužės 2008 - 19:07
Man juokingiausia, biggrin.gif kai tas knygas raso vyrai, kokie geri jie bebutu auklejimo, auginimo klausimais, bet vistiek nuo gamtos moteris geriausiai supranta kudikius, todel manau, kad ju knygos yra geriausios, nes esu skaiciusi kai kuriu vyru knygu, tai kai kuriais klausimais jie raso juokingai. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(taibent1 @ 2008 03 17, 11:43)
Man patinka John Gray "Vaikai kile is dangaus". Jis desto kitoki poziuri i vaiku auklejima, suteikiant vaikams daugiau laisves, leidziant jiems klysti, reiksti neigiamas emocijas...

man ši knyga pati pačiausia thumbup.gif ir, kas svarbiausia, kad autoriaus dėstomi pozityvaus auklėjimo metodai iš tiesų veiksmingi smile.gif
Atsakyti
Kol kas perskaičiau 3 knygas:

Vingro "Pirmieji treji gyvenimo metai" - visiškai nepatiko, gailiuosi, kad pirkau,nes kainavo brangokai. Nepatiko stilius, pasenę patarimai, visur kišama reklama, informacijos išdėstymas.

Spoko draugijos "Pirmieji kūdikio metai" - va šita liuks, labai patogiai išdėstyta medžiaga, patiko stilius, daug praktinių patarimų, nors knyga amerikoniška, viskas, apie kąten rašoma, pritaikoma Lt. Trūkumas gal tik tas, kad galėtų būti storesnė, daugiau info tilptų.

Rogge "Tėvai nustato ribas" - džiaugiuosi, kad nepirkau jos, o paėmiau iš bibliotekos. Absoliučiai nieko naudinga joje neradau, vandens pilstymas ir tiek doh.gif
Atsakyti
As dabar pradejau skaityti knyga "mazylio tramdymas" Christopher Green. Kazkaip tikejausi is jos daugiau, bet prisipazinsiu perskaiciau dar tik 80 puslapiu, tai gal dar visas idomumas laukia mirksiukas.gif .
Atsakyti
O kokia knyga patartumete apie vaikus nuo 2 metu. Dabartinis laikotarpis - tai tikrai isbandymas tevams doh.gif Isterijos, oziai, uzsispyrimas doh.gif doh.gif O priesaky dar treju metu krize doh.gif

gal galit kokia gera parekomenduoti?....
Atsakyti
QUOTE(Gile-Pile @ 2008 08 04, 16:45)
O kokia  knyga patartumete apie vaikus nuo 2 metu. Dabartinis laikotarpis - tai tikrai isbandymas tevams  doh.gif  Isterijos, oziai, uzsispyrimas  doh.gif  doh.gif  O priesaky dar treju metu krize  doh.gif

Manau, kad labai tiktų John Gray "Vaikai kilę iš dangaus", jei dar neskaitėte. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2008 07 28, 21:37)
As dabar pradejau skaityti knyga "mazylio tramdymas" Christopher Green. Kazkaip tikejausi is jos daugiau, bet prisipazinsiu perskaiciau dar tik 80 puslapiu, tai gal dar visas idomumas laukia mirksiukas.gif .

o man sita labai patiko, dabar skaitau "laimingi vaikai" tai truputi sunkiau skaitosi, bent man. ir dar nusipirkau "penkios vaiku meiles kalbos".
o is prieziuros turiu vingro knyga, paskui pirmieji kudikio metai berods taip vadinasi ir "nuobodziausia ir zavingiausia veikla". issirenku is ju tai kas man tinka
Atsakyti
QUOTE(Gile-Pile @ 2008 08 04, 16:45)
O kokia  knyga patartumete apie vaikus nuo 2 metu. Dabartinis laikotarpis - tai tikrai isbandymas tevams  doh.gif  Isterijos, oziai, uzsispyrimas  doh.gif  doh.gif  O priesaky dar treju metu krize  doh.gif

Kai manoji buvo dar tik pakeliui, o ir vėliau, perskaičiau daugybę knygų. Iš patirties galiu pasakyti - verta pirkti tik tas, kuriose yra praktiški patarimai - kaip gaminti košeles, kaip maitinti (jei neurit "po ranka" išmintingos močiutės) ir pan. Visa kita apie auklėjimą - vieni niekai. Išviso galiu padovanoti jums 3 auksines auklėjimo taisykles - jei jas gerai permąstysit ir tikrai įsisąvinsit - nebereikės jokių knyginių išvedžiojimų. Pamatysit, kad jie visi rašo būtent apie tą patį (tik per daugybę puslapių - kad pinigėlį galėtų paimt hihihi.gif )
1. Tai, ko nenorite, kad vaikas darytų, negalima leisti jam nė karto - uždrausti vos pastebėjus ir laikytis savo. Būtina, kad taip elgtųsi visi šeiminykščiai. Jei vienas draus, kitas leis - isterijos garantuotos.
2. Vaiko NEREIKIA AUKLĖTI! Reikia gyventi ir elgtis taip, kaip norite kad gyventų ir elgtųsi jis. Žinoma, būna atvejų, kai vaikai, pasibaisėję tėvų elgesiu, suaugę tampa visiškomis jų priešingybėmis, bet čia jau išimtys.
3. Vaiką reikia mylėti. Tiesiog gyvybiškai būtina, kad jis žinotų, jog yra mylimas ir svarbus. Tai reikia kartoti kuo dažniau. Žinodamas, kad yra mylimas (nemaišyti su lepinimu), jis lengviau pakelia gyvenime iškylančius sunkumus, supranta, kad net baramas jis yra todėl, kad yra mylimas. (Gi neinate barti kaimynų vaiko dėl to, kad tas nevalgo daržovių - jis jums taip labai nerūpi. hihihi.gif )
Atsakyti

1. Tai, ko nenorite, kad vaikas darytų, negalima leisti jam nė karto - uždrausti vos pastebėjus ir laikytis savo. Būtina, kad taip elgtųsi visi šeiminykščiai. Jei vienas draus, kitas leis - isterijos garantuotos.
2. Vaiko NEREIKIA AUKLĖTI! Reikia gyventi ir elgtis taip, kaip norite kad gyventų ir elgtųsi jis. Žinoma, būna atvejų, kai vaikai, pasibaisėję tėvų elgesiu, suaugę tampa visiškomis jų priešingybėmis, bet čia jau išimtys.
3. Vaiką reikia mylėti. Tiesiog gyvybiškai būtina, kad jis žinotų, jog yra mylimas ir svarbus. Tai reikia kartoti kuo dažniau. Žinodamas, kad yra mylimas (nemaišyti su lepinimu), jis lengviau pakelia gyvenime iškylančius sunkumus, supranta, kad net baramas jis yra todėl, kad yra mylimas. (Gi neinate barti kaimynų vaiko dėl to, kad tas nevalgo daržovių - jis jums taip labai nerūpi. hihihi.gif )
[/quote]

Labai sutinku su pirmais dviem, bet trecias tiesiog GYVYBISKAI butinas... thumbup.gif Be sito ne per zingsni.. Visos mamytes kai klausdavo, kodel vaikas pas mane toks aukselis, stebedavosi, kai as sakiau, kad svarbiausia aika labai labai myleti ir gerbti wub.gif Aukleju ir mokinu maziu taip, kad jam gyvenime viskas sektusi ir nebijotu sunkumu.. nors kartais pagalvoju, kad gal uzkraunu uzduotis sunkias jo glezniems peciukams g.gif
Atsakyti