Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

Nesureikšminkite tų knygų...
Dėstytojos, kuri mums dėstė auklėjimo teoriją, didaktiką ir dar krūvą auklėjamųjų ir pedagoginių dalykų (taigi, ir knygų perskaitė laaabai daug) sūnus užaugo nusikaltėlis (narkotikai, muštynės...). Net laikraščiuose apie tai kažkada nuskambėjo...
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 03 17, 11:15)
Dėstytojos, kuri mums dėstė auklėjimo teoriją, didaktiką ir dar krūvą auklėjamųjų ir pedagoginių dalykų (taigi, ir knygų perskaitė laaabai daug) sūnus užaugo nusikaltėlis (narkotikai, muštynės...). Net laikraščiuose apie tai kažkada nuskambėjo...

Tikriausiai savam vaikui laiko neturejo rolleyes.gif Jei rimtai tai niekur nereikia perlenkti lazdos. Pasiskaitom ir atsirenkam nes gi jauciam savo vaikucius labiau nei kas kitas wub.gif Tiesiog man asmeniskai zinios apie vaikuciu psichologija, elgesio ypatumus....padeda geriau juos suprast, prideda kruopele isminties. Ir tikrai nera taip kad vien knygomis vadovaujuosi. Juk svarbiausia yra Meile wub.gif
Atsakyti
Man patinka John Gray "Vaikai kile is dangaus". Jis desto kitoki poziuri i vaiku auklejima, suteikiant vaikams daugiau laisves, leidziant jiems klysti, reiksti neigiamas emocijas...
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2008 03 14, 08:59)
Knygoje "Kaip ugdyti vaiko emocini intelekta" yra pateikiama zaidimu, testu ir praktisku vaiko auklejimo budu. Neseniai nusipirkau tai nedaug teperskaiciau bet atrodo kad yra idomiu dalyku.

Kaip tik dabar skaitau šią knygą..Visai nieko..Įdomu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2008 03 17, 12:38)
Tikriausiai savam vaikui laiko neturejo rolleyes.gif Jei rimtai tai niekur nereikia perlenkti lazdos. Pasiskaitom ir atsirenkam nes gi jauciam savo vaikucius labiau nei kas kitas wub.gif Tiesiog man asmeniskai zinios apie vaikuciu psichologija, elgesio ypatumus....padeda geriau juos suprast, prideda kruopele isminties. Ir tikrai nera taip kad vien knygomis vadovaujuosi. Juk svarbiausia yra Meile wub.gif

drinks_cheers.gif SUTINKU 100 % drinks_cheers.gif Meile yra geriausia mokytoja, bet kartais tos kruopelytes knygu isminties tikrai reikia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone35 @ 2008 03 15, 17:38)
Knygos apie vaiku auklejima aisku gerai, bet pirmiausia ,aukledama mama savo vaikus turi pasikliauti savimi, savo nuojauta, tik ji viena pazista savo vaika ir zino kas jam geriausia.

Nemanau, kad galima drąsiai savimi pasitikėti šioje srityje. Daugeliui tikrai ne.
Atsakyti
Laba! Kas gi dar patikusiomis knygomis apie 1-3 m. vaiku auklejima pasidalinti galetu mastau.gif
Atsakyti
Turiu dovanota " Mazylio knyga". manes jinai nesuzavejo, taip ir guli. Man geriausia is ligonines kai gavau mamos zurnala " Sveiki pirmieji metai". Vis verciu ir verciu ir nusiraminu ir viskas parasyta trumpai ir aiskiai. O ko reikia daugiau, randu cia, SM thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linusha: 13 balandžio 2008 - 18:00
sveikos!
o gal kas skaitet ar zinot knyga apie tai,kaip issifruoti vaiku piesinius?
Atsakyti
Sutinku ir aš, kas svarbiausia - MEILĖ wub.gif ne bet žinių irgi reikia, kad suvoktumėm, kodėl mūsų mažyliai vienaip ar kitaip elgiais, ir žinodami priežastį, galime kažko imtis. tad siūlau knygą ZARIANA IR NINA NEKRASOVOS - "LAIUKITĖS VAIKUS AUKLĖTI - PADĖKITE JIEMS AUGTI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Asmeniškai man, ši knyga labiausiai patiko, iš visų kurias skaičiau. Čia nėra teorijų kaip vienaip ar kitaip daryti ir t.t. Tiesiog autorės siūlo augti kartu su vaikais, išmokti žiūrėti jų aikimis, kaip jie mato pasaulį ir kaip mes. Tuomet bus lengviau suprasti mažųjų pasaulį, kuomet į daugelį reiškinių pažvelgsime vaikų akimis. na ir šioje knygoje pagrindinė varomoji jėga - MEILĖ. Tikrai rekomenduoju perskaityt. 4u.gif
Atsakyti
Dabar kaip tik skaitau labai gera knyga thumbup.gif ir drasiai galiu rekomenduoti ir kitoms thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Mažylio tramdymas, Christopher Green, Patarimai, kaip auginti vaikus nuo 1 iki 4 metų.

Yra daug praktiniu patarimu, drausminimo budu, aptartos visos tokio amziaus vaikams budingos problemos, duodamos rekomendacijos, kaip jas spresti.
Knyga parasyta paprastai, lengvai isimenama.
Skaitydama aptariu ta knyga su savo mama, tai ji dauguma tu drausminimo budu zinojo, tik nemokejo ivardinti ir patarti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 03 17, 11:15)

Atleiskit, bet nu jūs ir duodat, tai jei vieno žmogaus, perskaičiusio knygas, vaikui taip nutiko, tai dabar visom ir netiks? doh.gif blink.gif
be to, tai, kad žmogus tas knygas perskaitė, dar nereiškia, kad ir taikė tai, ką perskaitė, kad tai jautė ir t.t., aš gal irgi 10 kulinarijos knygų perskaičiau, ale nu nemoku virti tarkim manų košės.
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2005 04 30, 23:52)
O man labai patiko "5 vaikų meilės kalbos". Tik autorių dabar nepamenu, reikėtų pasižiūrėti

Man regis ji vadinasi "kaip iš tikrųjų mylėti savo vaiką" - tobula knyga, mano galva...prie jos dar pridedu "laimingi tėvai - laimingi vaikai"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 17 balandžio 2008 - 10:19