QUOTE (Smurka @ 2003 12 29, 16:45) |
Uzvesiu nauja tema, kad cia diskusija siuo klausimu neissirutuliotu ![]() |
Na, Smurka, kur tavo naujoji tema? Ar man cia aiskinti kuo siriasi davatka nuo radikalus kataliko fundamentalisto?
QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 30, 12:58) | ||
Na, Smurka, kur tavo naujoji tema? Ar man cia aiskinti kuo siriasi davatka nuo radikalus kataliko fundamentalisto? |
Uzvedziau. Gali atsikirsti. Nors as jau isivaizduoju, kaiptai skambes

QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 22, 14:33) |
Tai va, Bažnyčios pozicija: " NŠP nėra kontracepcija; priešingai, tai yra metodas, skirtas stebėti ir saugoti vaisingumą. Tai yra visai kitoks nėštumo reguliavimo būdas. NŠP nedaro nieko, kad mažintų vaisingumą, sulaikytų sutuoktinius nuo visiško savęs dovanojimo vienas kitam ar užkirstų kelią gimdomajai lytinių santykių jėgai. (...). Tačiau, kai vyras ir moteris iš gerų paskatų lytinius santykius apriboja ir atsiduoda vienas kitam tik natūraliai nevaisingomis moters mėnesio dienomis, jei tiesiog stebi ciklą, kurė Dievas sukūrė moteryje. jie jo nesuardo ir taip įgyvendina Dievo meilės įsakymą. " (Iš knygos " Viskam pasiryžusi meilė") KAs dėl prezervatyvų. MEs naudojome (rinkomės mažesnę iš blogybių ![]() ![]() |
Skaičiau ir atsistebėt negalėjau.
O ar teko studijuoti katalikų bažnyčios moralinę teologiją? Apie sutuoktinių pareigas vienas kitam? Žmona privalo (jeigu atsisakytų, būtų nuodėmė) atlikti santuokinę pareigą, kai to nori vyras, išskyrus tuos atvejus, kai ji serga, jai menstruacijos ar komplikuotas nėštumas. Rimaistė tarp natūralių ŠP metodų minėjo ir gleivių arba kitaip, Bilingso metodą. O štai, kad po lytinių santykių gleivės pakinta ir sekančią dieną pagal jas negalima spręsti apie vaisingumą, nepaminėjo. Taigi mielos moterys, atmeskime mentruacijų dienas, pagal kalendorių paskaičiuotas vaisingas dienas ir ne tiek jau daug dienelių lieka vienas kitam dovanoti save... O štai vyriškiai, jie nori dažnai... Ir jeigu, neduok Dieve, jie dar nėra radikalūs katalikai fundamentalistai, o tik viso labo nepraktikuojantys, kadais kūdikystėje pakrikštyti katalikai... Jie suka į dešinę, ar į kairę... Apie skyrybas bažnyčioje susituokusiems katalikams net galvoti negalima. Belieka arba atleisti artimui savo, arba separacija...
"O ar teko studijuoti katalikų bažnyčios moralinę teologiją?"
Deja, ne. Visgi ištrauka, kurią citavau, rėmėsi Jono Pauliaus enciklika "Humanae vitae". Popiežius tai tikriausiai su katalikų moraline teologija susipažinęs...
"O štai, kad po lytinių santykių gleivės pakinta ir sekančią dieną pagal jas negalima spręsti apie vaisingumą, nepaminėjo. "
Galiu išduoti paslaptį - Rimaistė man asmeniškai apie tai pasakė, kai mokė, kaip naudotis NŠP. TOdėl pradedantiesiems naudojantis BIlingso metodu lytinius santykius turėti rekomenduojama tik kas antrą dieną.
"Taigi mielos moterys, atmeskime mentruacijų dienas, pagal kalendorių paskaičiuotas vaisingas dienas ir ne tiek jau daug dienelių lieka vienas kitam dovanoti save... O štai vyriškiai, jie nori dažnai..."
ne tiek jau ir mažai lieka
Nežinau, čia jau, matyt, prieš vestuves riekia žiūrėti, už ko teki - juk kai kurie nori ir po keletą kartų per dieną - ar visos, geriančios tabletes, mielai sutiktumėt? Aš ne
"Apie skyrybas bažnyčioje susituokusiems katalikams net galvoti negalima. Belieka arba atleisti artimui savo, arba separacija... "
Kodėl negalima?? Jei tik yra rimta pirežastis, galima - pvz., santuoka gali būti patvirtinta negaliojančia...
Deja, ne. Visgi ištrauka, kurią citavau, rėmėsi Jono Pauliaus enciklika "Humanae vitae". Popiežius tai tikriausiai su katalikų moraline teologija susipažinęs...

"O štai, kad po lytinių santykių gleivės pakinta ir sekančią dieną pagal jas negalima spręsti apie vaisingumą, nepaminėjo. "
Galiu išduoti paslaptį - Rimaistė man asmeniškai apie tai pasakė, kai mokė, kaip naudotis NŠP. TOdėl pradedantiesiems naudojantis BIlingso metodu lytinius santykius turėti rekomenduojama tik kas antrą dieną.
"Taigi mielos moterys, atmeskime mentruacijų dienas, pagal kalendorių paskaičiuotas vaisingas dienas ir ne tiek jau daug dienelių lieka vienas kitam dovanoti save... O štai vyriškiai, jie nori dažnai..."
ne tiek jau ir mažai lieka

"Apie skyrybas bažnyčioje susituokusiems katalikams net galvoti negalima. Belieka arba atleisti artimui savo, arba separacija... "
Kodėl negalima?? Jei tik yra rimta pirežastis, galima - pvz., santuoka gali būti patvirtinta negaliojančia...
Mieloji Žvirbliuke,
tau tikrai reikia labai daug skaityti ir geriausiai pradėti ne nuo popiežiaus enciklikų. Apie santuokos pripažinimą negaliojančia tau tektų paskaityti kanonų teisėje. O kad kitiems, kurie neskaito tokios lektūros, būtų lengviau, paaiškinsiu: santuoka gali būt pripažinta negaliojančia tik keliais atvejais. Jei bažnytinė santuoka buvo sudaryta per prievartą (pvz. grasinimais), vyro impotencijos atveju bei jei neįvyko pirma santuokinė sueitis (po santuokos sudarymo pora nė karto neturėjo lytinių santykių - tuomet santuoka laikoma neįvykusia).
tau tikrai reikia labai daug skaityti ir geriausiai pradėti ne nuo popiežiaus enciklikų. Apie santuokos pripažinimą negaliojančia tau tektų paskaityti kanonų teisėje. O kad kitiems, kurie neskaito tokios lektūros, būtų lengviau, paaiškinsiu: santuoka gali būt pripažinta negaliojančia tik keliais atvejais. Jei bažnytinė santuoka buvo sudaryta per prievartą (pvz. grasinimais), vyro impotencijos atveju bei jei neįvyko pirma santuokinė sueitis (po santuokos sudarymo pora nė karto neturėjo lytinių santykių - tuomet santuoka laikoma neįvykusia).
QUOTE (Marija @ 2003 12 30, 16:28) |
Mieloji Žvirbliuke, tau tikrai reikia labai daug skaityti ir geriausiai pradėti ne nuo popiežiaus enciklikų. Apie santuokos pripažinimą negaliojančia tau tektų paskaityti kanonų teisėje. O kad kitiems, kurie neskaito tokios lektūros, būtų lengviau, paaiškinsiu: santuoka gali būt pripažinta negaliojančia tik keliais atvejais. Jei bažnytinė santuoka buvo sudaryta per prievartą (pvz. grasinimais), vyro impotencijos atveju bei jei neįvyko pirma santuokinė sueitis (po santuokos sudarymo pora nė karto neturėjo lytinių santykių - tuomet santuoka laikoma neįvykusia). |
Marija, na tikrai, teologijos mosklu licenciate man aiskino, kad santuoka tam tikromis palinkybemis galima anuliuoti ir pvz. del tokios niekines priezasties kaip plauku spalva.....
Prie santuokos pripažinimo negaliojančia dar pamiršau paminėti apgaulę.
Dėl santykių dažnumo - pagal bažnyčios mokymą moteris privalo atsiduoti 1 kartą per parą(santuokinė pareiga), išskyrus mano jau anksčiau nurodytus atvejus. Skamba neskaniai, ar ne? O kaip jums patinka bažnyčios nuostata dėl abortų įvykus išprievartavimui? Įsivaizduokite, jus išprievartauja psichiškai nesveikas maniakas (galbūt net sergantis ir AIDS ar dar kuo nors). Jau nekalbu ką turi jausti ir išgyventi moteris, o bažnyčia sako, kad ji negali darytis aborto, jei ji pastojo... Na tai kaip, fundamentalistės, a?
Dėl santykių dažnumo - pagal bažnyčios mokymą moteris privalo atsiduoti 1 kartą per parą(santuokinė pareiga), išskyrus mano jau anksčiau nurodytus atvejus. Skamba neskaniai, ar ne? O kaip jums patinka bažnyčios nuostata dėl abortų įvykus išprievartavimui? Įsivaizduokite, jus išprievartauja psichiškai nesveikas maniakas (galbūt net sergantis ir AIDS ar dar kuo nors). Jau nekalbu ką turi jausti ir išgyventi moteris, o bažnyčia sako, kad ji negali darytis aborto, jei ji pastojo... Na tai kaip, fundamentalistės, a?
Blogai tau aiškino ta teologijos mokslų licenciatė-prastai ji mokėsi matyt. Aš taip pat katalikų teologijos licenciatė... Deja.
P.S. Santuokos negalima anuliuoti (panaikinti). Jeigu ji galiojanti - ji iki vieno kurio sutuoktinio mirties. O jeigu negaliojanti (tai reikia įrodyti bažnytiniame teisme), tai negaliojanti nuo pat pradžių.
P.S. Santuokos negalima anuliuoti (panaikinti). Jeigu ji galiojanti - ji iki vieno kurio sutuoktinio mirties. O jeigu negaliojanti (tai reikia įrodyti bažnytiniame teisme), tai negaliojanti nuo pat pradžių.
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 30, 16:03) |
"O štai, kad po lytinių santykių gleivės pakinta ir sekančią dieną pagal jas negalima spręsti apie vaisingumą, nepaminėjo. " Galiu išduoti paslaptį - Rimaistė man asmeniškai apie tai pasakė, kai mokė, kaip naudotis NŠP. TOdėl pradedantiesiems naudojantis BIlingso metodu lytinius santykius turėti rekomenduojama tik kas antrą dieną. |
o tai kiek tada saugiu kartu lieka per cikla, jei tik kas antra nevaisinga diena gali myletis
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 30, 16:03) |
"Taigi mielos moterys, atmeskime mentruacijų dienas, pagal kalendorių paskaičiuotas vaisingas dienas ir ne tiek jau daug dienelių lieka vienas kitam dovanoti save... O štai vyriškiai, jie nori dažnai..." ne tiek jau ir mažai lieka ![]() ![]() |
as tai mielai sutikciau, jei kas vaikus priziureti, bet kai yra du vaikai, tai seksa planuoti naturaliu budu man ranka nekyla. Nu pavargai tu labiau tas kelias dienas ir noro neliko, o po to pailsejai - ir tu noretum, ir vyras, bet negalima....
Nemegstu planuoti kada galima, o kada ne - galu gale malonu buti pargriautai vidury dienos, kai visiskai to nesitiki

QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 30, 16:40) |
teologijos mosklu licenciate man aiskino, kad santuoka tam tikromis palinkybemis galima anuliuoti ir pvz. del tokios niekines priezasties kaip plauku spalva..... |
Oooooo

QUOTE (Silvute @ 2003 12 30, 14:58) |
Nežinau, čia jau, matyt, prieš vestuves riekia žiūrėti, už ko teki - juk kai kurie nori ir po keletą kartų per dieną - ar visos, geriančios tabletes, mielai sutiktumėt? Aš ne ![]() |
Matai, Žvirbliuke, ir tu prasilenki su katalikų bažnyčios mokymu: kaip tai prieš vestuves žiūrėti? Juk pagal bažnyčios mokymą ikisantuokinis seksas yra nuodėmė. Iš kur gi gali žinoti, ar tavo būsimasis bus toks karštas? Ar jis, nepasimylėjęs su tavimi, galės iš karto pasakyti, jog po vestuvių griaus tave į lovą pvz. 5 kartus per dieną, nes su tavimi taip gera?
Neisivaizduoju, koks kaifas vos prabudus bruktis sau kažkur termometrą, vien tam , kad sužinočiau galiu aš vakare mylėtis ar ne. Vien nuo to "žinojimo' man noras atšoktų. Seksas su išankstiniu pasiruošimu, tai tas pats kaip pradėti kasytis kol dar neniežti. Na tiesiog nepriimtinas man toks būdas nei fiziškai nei psichologiškai.