QUOTE (Smurka @ 2003 12 30, 15:12) |
Oooooo ![]() ![]() |
Net jeigu norėtum-neanuliuotų. Matai, kokie anekdotai gaunasi, kai žmonės kalba apie tai, ko nelabai išmano. Nei sutuoktinio neištikimybė, nei jo smurtavimas nepanaikina, neanuliuoja bažnytinės santuokos. O čia kažkas visšką nesąmonę pasakė Žvirbliukei, kad santuoką galima anuliuoti dėl niekinės priežasties. Na nebent tai buvo ne katalikų, o protestantų teologijos licenciatė. Katalikų bažnyčioje tai neįmanoma.
QUOTE (vobla @ 2003 12 30, 15:17) |
Neisivaizduoju, koks kaifas vos prabudus bruktis sau kažkur termometrą, vien tam , kad sužinočiau galiu aš vakare mylėtis ar ne. Vien nuo to "žinojimo' man noras atšoktų. Seksas su išankstiniu pasiruošimu, tai tas pats kaip pradėti kasytis kol dar neniežti. Na tiesiog nepriimtinas man toks būdas nei fiziškai nei psichologiškai. |
Nežinau, kaip moteriškėms pavyksta ramiai, dar neatsikėlus iš lovos pasimatuoti temperatūrą? Aš auginu 2 vaikus: vieną ryte turiu išleisti į mokyklą, o kitas dar kūdikis, prie kurio reikia šokti bet kuriuo paros metu. Miego ir taip trūksta. Tai ką, jei ryte mažylis pravirksta, o aš su termometru, tai vaikelis gali ir palaukti, nes vakare norėčiau su tėtuku...
Šis metodas taip pat turi trūkumų...
QUOTE (Marija @ 2003 12 30, 15:20) |
] Net jeigu norėtum-neanuliuotų. Matai, kokie anekdotai gaunasi, kai žmonės kalba apie tai, ko nelabai išmano. Nei sutuoktinio neištikimybė, nei jo smurtavimas nepanaikina, neanuliuoja bažnytinės santuokos. O čia kažkas visšką nesąmonę pasakė Žvirbliukei, kad santuoką galima anuliuoti dėl niekinės priežasties. Na nebent tai buvo ne katalikų, o protestantų teologijos licenciatė. Katalikų bažnyčioje tai neįmanoma. |
Marija, matai, turėjau patirties. Ne savo, žinoma, bet iš man labai artimo žmogaus - mergina ištekėjo, po metų išsiskyrė, vaikų neturėjo. Tai va, kalbėjosi ji su kun. A. Saulaičiu, - pasirodo, tą santuoką galima anuliuoti...Priežastis - žmonės tuokėsi labai jauni ( 20 m.) ir dar nesuvokė, ką vienas kitam žada ir pan. na, dar buvo ir šiokių tokių niuansų, pvz., prieš vestuves merginai nusprendus netekėti (abejonių buvo nemažai), vaikinas grasino nusižudysiąs, už ką mergina visą gyvenimą sau neatleisianti ir t.t. ir pan. Taigi...
Beje, aš ilgą laiką labai glaudžiai buvau susijusi su Bažnyčia, priklausiau aktyviai katalikiško jaunimo bendruomenei, bendravau su daugybe klierikų, kunigų, seselių...na ir dabar viso to neatsižadėjau... Tai kiek teko kalbėti apie santuokinę meilę (ir kūniškąją), joks kunigas ar paskaitininkas dar nė karto nebuvo užsiminęs apie tai, jog moteris privalo "duoti" tiek, kiek užsimanys vyras...O gal visi tokie liberalūs pasitaikė?

nesupratau cia apie naturalu seimos planavima ar apie baznycia tema

QUOTE (Silvute @ 2003 12 30, 09:58) |
kai yra du vaikai, tai seksa planuoti naturaliu budu man ranka nekyla. Nu pavargai tu labiau tas kelias dienas ir noro neliko, o po to pailsejai - ir tu noretum, ir vyras, bet negalima.... Nemegstu planuoti kada galima, o kada ne - galu gale malonu buti pargriautai vidury dienos, kai visiskai to nesitiki ![]() |
Labai pritariu

Ne, cia ne man....
As, kaip ir Silvute, megstu vyra uzversti netiketai

Bet kurioms NSP tinka ir patinka - kodel gi ne

na, mergaites, ir priraset.nesiruosiu labai gincytis, kam tinka toks budas, tai valio.bet as net negaliu isisvaizduoti kaip galima kiekviena ryta matuotis temp tuo paciu metu, kaip savaitgaliai, atostogos??? rytinis seksas???ir apskritai, kiek laiko reikia tureti, kad galetum uzsiimti tokiais dalykais, kai yra vaikai, darbas ir pan.
o dar kai paskaiciuoji, kiek is tikruju mazai lieka dienu, kai galima myletis, tai isvis nesuprantu. galbut yra tokiu, kurioms ir tiek yra daug...
o labiausiai patiko klausimas ar patiktu jei 5 kartus per diena vyras noretu? man tai laaabai patiktu.ir visoms linkeciau buti tokioms, kad vyras noretu 5 kartus per diena.
o kodel seksas visada siejamas su tuo, kad nori vyras?as pati kartais noriu 5 kartus per diena
as labai myliu vaikucius, todel net neplanuotas vaikutis man nepadarytu tragedijos, bet vis delto as noriu ne tik buti mama, bet ir daryti karjera, kazko pati pasiekti, todel niekada nepasitikesiu tokiais budais.
ir turiu drauge, kuri butent naturaliai planavo, matavosi temp., braize grafikelius ir dabar augina grazia mergyte....
o dar kai paskaiciuoji, kiek is tikruju mazai lieka dienu, kai galima myletis, tai isvis nesuprantu. galbut yra tokiu, kurioms ir tiek yra daug...
o labiausiai patiko klausimas ar patiktu jei 5 kartus per diena vyras noretu? man tai laaabai patiktu.ir visoms linkeciau buti tokioms, kad vyras noretu 5 kartus per diena.
o kodel seksas visada siejamas su tuo, kad nori vyras?as pati kartais noriu 5 kartus per diena

as labai myliu vaikucius, todel net neplanuotas vaikutis man nepadarytu tragedijos, bet vis delto as noriu ne tik buti mama, bet ir daryti karjera, kazko pati pasiekti, todel niekada nepasitikesiu tokiais budais.
ir turiu drauge, kuri butent naturaliai planavo, matavosi temp., braize grafikelius ir dabar augina grazia mergyte....
Sutinku su Meja.
Bet kuriuo atveju, gerai, kai šeimos atsakingai žiūi į šeimos planavimą. Gimdyti kiek Dievas duos yra mažų mažiausia neatsakinga. Vaikučiai ne gyvūlėliai, kuriems pakanka tik ėdesio ir pašiūrės. Juk norime savo vaikams suteikti gerą išsilavinimą, kuris brangiai kainuoja, aprūpinti jų ateitį. Atkreipkite dėmesį, kad didžioji dauguma (jokiais būdais ne visos) daugiavaikių šeimų balansuoja ant skurdo ribos ir gyvena iš pašalpų, tikisi valstybės ir gerų žmonių paramos.
Taip kad geriau naudoti konkrečiai šeimai priimtiną kontracepciją ar kitą efektyvų būdą (pvz. susilaikymą-100 proc. apsisaugojimo būdą).
Bet kuriuo atveju, gerai, kai šeimos atsakingai žiūi į šeimos planavimą. Gimdyti kiek Dievas duos yra mažų mažiausia neatsakinga. Vaikučiai ne gyvūlėliai, kuriems pakanka tik ėdesio ir pašiūrės. Juk norime savo vaikams suteikti gerą išsilavinimą, kuris brangiai kainuoja, aprūpinti jų ateitį. Atkreipkite dėmesį, kad didžioji dauguma (jokiais būdais ne visos) daugiavaikių šeimų balansuoja ant skurdo ribos ir gyvena iš pašalpų, tikisi valstybės ir gerų žmonių paramos.
Taip kad geriau naudoti konkrečiai šeimai priimtiną kontracepciją ar kitą efektyvų būdą (pvz. susilaikymą-100 proc. apsisaugojimo būdą).
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 30, 21:29) |
Tai va, kalbėjosi ji su kun. A. Saulaičiu, - pasirodo, tą santuoką galima anuliuoti...Priežastis - žmonės tuokėsi labai jauni ( 20 m.) ir dar nesuvokė, ką vienas kitam žada ir pan. na, dar buvo ir šiokių tokių niuansų, pvz., prieš vestuves merginai nusprendus netekėti (abejonių buvo nemažai), vaikinas grasino nusižudysiąs, už ką mergina visą gyvenimą sau neatleisianti ir t.t. ir pan. Taigi... |
Tai manau cia santuoka buvo anuliuota ne del plauku spalvos

Man didziausias noras kyla pasimylet butent vaisingomis dienomis

QUOTE (auges @ 2003 12 31, 08:49) |
Man didziausias noras kyla pasimylet butent vaisingomis dienomis ![]() |
Tai cia visoms taip buna. Todel man NSP siuo atzvilgiu ir nepatikimas. Ateis vaisinga diena, tu myletis negalesi, bet, kaip tycia, ziauriai noresis, kad vyras ta vietele pakasytu. KAdangi valios siuo atveju gali uztekti ne kiekvienai (pvz., man tai nepriimtina atidelioti seksa, jei to labai norisi, paskui pasidarai pikta ir visi kiti kencia del to), tai tas pagal NSP tuo metu draudziamas veiksmas vist tik atliekamas. O jei moteris ziauriai vaisinga, kaip as, dazniausiai ir pastoja (naudodama nutraukta lytini akta). O neplanuotas vaikas yra neplanuotas, jis niekada nepriimamas su dziaugsmu. Jis ateina tik po keleto dienu abejoniu, pamastymu ir t.t.
QUOTE (meja @ 2003 12 30, 23:10) |
o labiausiai patiko klausimas ar patiktu jei 5 kartus per diena vyras noretu? man tai laaabai patiktu.ir visoms linkeciau buti tokioms, kad vyras noretu 5 kartus per diena. |
Įdomu, kiek tokių, du vaikus auginančių hiper - entuziasčių yra ? Vaikai pasimatuoti temperatūrą trukdo, bet penkis kartus spontaniškai pasimylėti - tai jau ne? Supratingi vaikai...

QUOTE (meja @ 2003 12 30, 23:10) |
o labiausiai patiko klausimas ar patiktu jei 5 kartus per diena vyras noretu? man tai laaabai patiktu.ir visoms linkeciau buti tokioms, kad vyras noretu 5 kartus per diena. |
Is tikruju idomu butu suzinoti, kaip butu jei slegtu siemos rupesciai... Man uztenka ir vieno vaiko, vyro, namu , dvieju darbu ir dar mokslu, kad apie tai galvoti kur kas reciau, ir kartais eiti i lova su viltim kad vyras bus pavarges. Kaip bebutu graudu, bet deja taip yra .Ir aciu dievui kad vyras supratingas, ir kad baigiu jam i galva ikalti kad tai nera gyvenime didziausia vertybe kad galima surasti daug kitu graziu ir maloniu dalyku

Na o kas liecia naturalu siemos planavima, tai is tikruju pirmas musu vaikelis planuotas , antras deja ne ir tas nestumas nenusiseke, na o dabar vel planavom ir kol kas viskas vyksta gerai !!!! Tfu tfu tfu