QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 22, 16:33) |
Tai va, Bažnyčios pozicija: " NŠP nėra kontracepcija; priešingai, tai yra metodas, skirtas stebėti ir saugoti vaisingumą. Tai yra visai kitoks nėštumo reguliavimo būdas. NŠP nedaro nieko, kad mažintų vaisingumą, sulaikytų sutuoktinius nuo visiško savęs dovanojimo vienas kitam ar užkirstų kelią gimdomajai lytinių santykių jėgai. (...). Tačiau, kai vyras ir moteris iš gerų paskatų lytinius santykius apriboja ir atsiduoda vienas kitam tik natūraliai nevaisingomis moters mėnesio dienomis, jei tiesiog stebi ciklą, kurė Dievas sukūrė moteryje. jie jo nesuardo ir taip įgyvendina Dievo meilės įsakymą. " (Iš knygos " Viskam pasiryžusi meilė") KAs dėl prezervatyvų. MEs naudojome (rinkomės mažesnę iš blogybių ![]() ![]() |
Ash rashiau apie spontanishkuma

O ta citata man nieko nepasake... Kazhkokios abstrakcijos

Tokiu citatu pasiskaichius nebesinori visai apie bazhnychia ir jos pozhiuri galvoti

Beje, kas man atsakytu, kur apie spirales veikima galechia pasiskaityti?
Debi, nediskutuokime chia apie Bazhnychia ir jos Tarnus, nes tai atskira tema...
Ir visi zhinome, kokia skaudi

QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 22, 16:39) |
Pvz., temperatūros metodo nepatikimumas pagal Pearlo indeksą - 1 nėštumas per 100 moters metų ![]() |
sumodeliuosiu tokia situacija:
menstruacijos neregiliarios, persirgta virusine kepavimo taku infekcija ko pasekoje subfebrilitetas, taip pat daznai pavargina candida...
kaip patartute naudoti NSP?

Na moterys, jus cia isvystete diskusija! 
Galiu pasakyti tik apie save. Man nepriimtna nei spirales, nei geriami kontraceptikai (nes visa tai isbandziau). Nesu itikejusi religine NŠP ideja. NŠP butu neblogai, bet sau to negalejau pritaikyti, nes: 1. Turiu problema su kazkokiom neaiskiom isskyrom, kurios nepasiduoda gydymui ir kuriu priezasties gydytojai nenustate, na turbut sergu kokia tai mokslui nezinoma liga
, 2. Mano bazine temperatura yra chaotiska, pati procedura man ikyri ir vargininti ( bazine t. matuoti kiekvieną rytą vis tuo paciu laiku, neatsikelus is lovos). O as uzsimirsus i tulika nulekiu, ir blin viska sugadinu, ir rodo man termometras ne bazine t., o kilometrus. Tikra kancia.
Na nezinau, kaip kitos moterys su tuo tvarkosi.
Man tiko tik kalendorinis metodas, kuriuo gan sekmingai naudojuosi, nors menstuacijos ne visada reguliarios. Rizikuoju. Nieko nepadarysi. Gimdysiu, jeigu kas
Abortas - man tai totalus skausmingas isikisimas i moters organizma. Jau geriau kontr. tabletes, ju zala nepalyginamai mazesne.

Galiu pasakyti tik apie save. Man nepriimtna nei spirales, nei geriami kontraceptikai (nes visa tai isbandziau). Nesu itikejusi religine NŠP ideja. NŠP butu neblogai, bet sau to negalejau pritaikyti, nes: 1. Turiu problema su kazkokiom neaiskiom isskyrom, kurios nepasiduoda gydymui ir kuriu priezasties gydytojai nenustate, na turbut sergu kokia tai mokslui nezinoma liga

Na nezinau, kaip kitos moterys su tuo tvarkosi.
Man tiko tik kalendorinis metodas, kuriuo gan sekmingai naudojuosi, nors menstuacijos ne visada reguliarios. Rizikuoju. Nieko nepadarysi. Gimdysiu, jeigu kas

QUOTE (Debi @ 2003 12 22, 14:45) |
ko jie gali ismokyti zmones, jei patys nesugeba savam kieme susitvarkyti. uztenka pasiskaityti apie pedofilijos skandalus ar pasiziureti su kokiomis masinomis vazineja ir kokiuose pasilinksminimuose dalyvauja, tai galima visiskai nusivilti baznycia ![]() |
Debi, nereikėtų iš vieno spręsti apie visus

Bažnyčia - tai žmonės, o žmonių yra visokių, kaip ir visur. Aš pažįstu netgi labai tolerantiškų kunigų, kurie tikrai nenurodinėja "iš dsavo varpinės", kaip kam gyventi.
Buvo klausiama apie Bažnyčios poziciją, todėl aš ir atsakiau.
QUOTE (Viktualina @ 2003 12 22, 16:44) |
NU skaičiau - o gal ką ir praleidau, bet man būtų įdomų, kaip man Rimaistė paaiškintų kodėl aš pastojau paskutinę mėnesinių dieną? Su ilgu savo ciklu? |
Viktualina, apie tai jau aiskinausi su Mingaude, sios temos 1 - 2 psl. Gali pasiskaityti cia:
http://supermama.com...opic=1335&st=20
Ot randa moterys kur patriukšmaut..tema labai puiki ir galėtų būti naudinga, jei ne eilinės dramos..Skaitai, vargsti ir nieko nesužinai..Informatyvios žinutės pasimeta "apsižodžiavime">
nereikia būti nei "davatka", nei "paleistuve", kad domėtis kontracepcija, kuri tinkamiausia ir labiausiai patinkanti. Aš išbandžiau įvairią kontracepciją (tik spiralės ne, nes man tai kaip bežiūrėtum svetimkūnis ir tiek, nesigilinant net į veikimo mechanizmą). Aš manau, kad kiekviena save gerbianti moteris, turi mokėti save pažinti, justi savo kūną, jo pokyčius ir mokėti įvertinti savo vaisingumą, net jei ji ir nesiruošia nuolat naudoti NSP metodus. Aš dabar geriu kontraceptines tabletes, bet vos tik man sveikata leis, tai aš vėl grįšiu prie natūralių šeimos planavimo metodų. Įgudus nėra jokio vargo. Dėl patikimumo ginčytis negaliu, man asmeniškai ir daugiau vaikučių nepakliudytų, bet kok saugojausi "natūraliai", tai jų ir nebuvo. Aišku, jog tai gali būti ir dėl kitų priežasčių, bet mane tenkina ir ta mintis, jos man toks "saugojimąsis" patikimas (aš tai stebėjau seilių pokyčius ir matuodavau bazinę temperatūrą).
Kažkaip man "užkrito" Smurkos žodžiai apie neestetiškumą matuojant temperatūrą ar "tąsant pirštais gleives"..na, matyt aš pratusi prie to neestetiško gyvenimo. Kiek to neestetiškumo gyvenime..Žmonės eina į WC tuštintis, žmonės gimdo, žmonės užsiima spontanišku seksu laiptinėse, tada jau galima paminėti, jog yra žmonių , kuriems ir oralinis seksas labai neestetiškas, galų gale kaip baisiai neestetiška eiti su stiklainiuku šlapimo poliklinikon, neestetiška "vargti pakuojant" panaudotus higieninius įklotais menstruacijų metu, labai neestetiška naudoti tamponus ir ypač juos vėliau iš "ten" ištraukti..ir dar begalės neestetiška.
Bet daugelis tų neestetiškų dalykų arba naudingi, arba būtini, arba malonūs
ir kam išvis čia pliektis, jei kai kurioms moterims jokia kita kontracepcija nėra tinkama dėl jų sveikatos..Aš pvz. dabar dėl tų kontraceptinių tablečių labai blogai jaučiuosi, mane nuolat pykina, vargina kiti pašaliniai reiškiniai, prezervatyvai mūsų šeimoje nelabai tinka, jie trukdo aistrai (ir taip sunku laisvą minutėlę rasti, o jei dar tam ruoštis i anksto..), spiralė man nepriimtina, kontraceptinės ovulės, kremai nepatinka dėl brangumo ir dėl naudojimosi ypatumų (kažkuo pan. man į prezervatyvų naudojimą). Ir kas blogo, jei moterys dėl vienokių ar kitokių priežasčių renkasi NSP? Na, kad ir dėl religinių, bendražmogiškųjų įsitikinimų? Niekaip nesuprantu čia vykstančio karo, nors jūs mane priplokit..
nereikia būti nei "davatka", nei "paleistuve", kad domėtis kontracepcija, kuri tinkamiausia ir labiausiai patinkanti. Aš išbandžiau įvairią kontracepciją (tik spiralės ne, nes man tai kaip bežiūrėtum svetimkūnis ir tiek, nesigilinant net į veikimo mechanizmą). Aš manau, kad kiekviena save gerbianti moteris, turi mokėti save pažinti, justi savo kūną, jo pokyčius ir mokėti įvertinti savo vaisingumą, net jei ji ir nesiruošia nuolat naudoti NSP metodus. Aš dabar geriu kontraceptines tabletes, bet vos tik man sveikata leis, tai aš vėl grįšiu prie natūralių šeimos planavimo metodų. Įgudus nėra jokio vargo. Dėl patikimumo ginčytis negaliu, man asmeniškai ir daugiau vaikučių nepakliudytų, bet kok saugojausi "natūraliai", tai jų ir nebuvo. Aišku, jog tai gali būti ir dėl kitų priežasčių, bet mane tenkina ir ta mintis, jos man toks "saugojimąsis" patikimas (aš tai stebėjau seilių pokyčius ir matuodavau bazinę temperatūrą).
Kažkaip man "užkrito" Smurkos žodžiai apie neestetiškumą matuojant temperatūrą ar "tąsant pirštais gleives"..na, matyt aš pratusi prie to neestetiško gyvenimo. Kiek to neestetiškumo gyvenime..Žmonės eina į WC tuštintis, žmonės gimdo, žmonės užsiima spontanišku seksu laiptinėse, tada jau galima paminėti, jog yra žmonių , kuriems ir oralinis seksas labai neestetiškas, galų gale kaip baisiai neestetiška eiti su stiklainiuku šlapimo poliklinikon, neestetiška "vargti pakuojant" panaudotus higieninius įklotais menstruacijų metu, labai neestetiška naudoti tamponus ir ypač juos vėliau iš "ten" ištraukti..ir dar begalės neestetiška.
Bet daugelis tų neestetiškų dalykų arba naudingi, arba būtini, arba malonūs

O as labai gerbiu moteris, kurios sugeba taip isiklausyti i savo kuna, kad viska gali planuoti naturaliai! Siais skubejimo ir pavirsutiniskumo laikais zinoma lengviau praryti hormonine tablete ir pliektis lovoje iki valiai. Taciau zinant moters organizmo subtilybes nemanau, kad hormonine invazija yra gera. Kiekviena per nestuma ir gimdyma patyrem ka daro hormonai: ju deka pradedama ir kuriama gyvybe, sukeliamas gimdymas, gaminasi pienas... O isikisdamos su chemija i si nuostabu cikla labai rizikuojame. Jau dabar kas trecia moteris negali pagimdyti be oksitacino (skatinamuju), daugeliui nesigamina pienas. Nezinau statistikos, bet dabar smarkiai didejantys keliavaisiai nestumai taip pat isprovokuojami hormonu...
Tikrai neverta sioje srityje vaidinti modernios ir pirkti ginekologes israsytu hormonu nurodytoje vaistineje, nes uz tai ji gauna %%%. As ieskosiu senesnes ginekologes, nes man jau nepatinka maniskes visu problemu sprendimas hormoniniais preparatais- juk reikia atidirbti uz tas konferencijas uzsieny, i kurias gydytoja siuncia vaistu firmos.
Tikrai neverta sioje srityje vaidinti modernios ir pirkti ginekologes israsytu hormonu nurodytoje vaistineje, nes uz tai ji gauna %%%. As ieskosiu senesnes ginekologes, nes man jau nepatinka maniskes visu problemu sprendimas hormoniniais preparatais- juk reikia atidirbti uz tas konferencijas uzsieny, i kurias gydytoja siuncia vaistu firmos.
QUOTE (Rasma @ 2003 12 23, 01:10) |
Ot randa moterys kur patriukšmaut..tema labai puiki ir galėtų būti naudinga, jei ne eilinės dramos..Skaitai, vargsti ir nieko nesužinai..Informatyvios žinutės pasimeta "apsižodžiavime"> nereikia būti nei "davatka", nei "paleistuve", kad domėtis kontracepcija, kuri tinkamiausia ir labiausiai patinkanti. Aš išbandžiau įvairią kontracepciją (tik spiralės ne, nes man tai kaip bežiūrėtum svetimkūnis ir tiek, nesigilinant net į veikimo mechanizmą). Aš manau, kad kiekviena save gerbianti moteris, turi mokėti save pažinti, justi savo kūną, jo pokyčius ir mokėti įvertinti savo vaisingumą, net jei ji ir nesiruošia nuolat naudoti NSP metodus. Aš dabar geriu kontraceptines tabletes, bet vos tik man sveikata leis, tai aš vėl grįšiu prie natūralių šeimos planavimo metodų. Įgudus nėra jokio vargo. Dėl patikimumo ginčytis negaliu, man asmeniškai ir daugiau vaikučių nepakliudytų, bet kok saugojausi "natūraliai", tai jų ir nebuvo. Aišku, jog tai gali būti ir dėl kitų priežasčių, bet mane tenkina ir ta mintis, jos man toks "saugojimąsis" patikimas (aš tai stebėjau seilių pokyčius ir matuodavau bazinę temperatūrą). Kažkaip man "užkrito" Smurkos žodžiai apie neestetiškumą matuojant temperatūrą ar "tąsant pirštais gleives"..na, matyt aš pratusi prie to neestetiško gyvenimo. Kiek to neestetiškumo gyvenime..Žmonės eina į WC tuštintis, žmonės gimdo, žmonės užsiima spontanišku seksu laiptinėse, tada jau galima paminėti, jog yra žmonių , kuriems ir oralinis seksas labai neestetiškas, galų gale kaip baisiai neestetiška eiti su stiklainiuku šlapimo poliklinikon, neestetiška "vargti pakuojant" panaudotus higieninius įklotais menstruacijų metu, labai neestetiška naudoti tamponus ir ypač juos vėliau iš "ten" ištraukti..ir dar begalės neestetiška. Bet daugelis tų neestetiškų dalykų arba naudingi, arba būtini, arba malonūs ![]() ![]() |

Kiekvienam savo, matyt siuos zodzius tureciau i parasa isidet.
Pati turiu spirale isidejus, gal tai mano klaida bet tikrai nei karto nesusimasciau kad kas menesi zudau po vaika... NSP man nepriimtina, gal ir nemoku tiek gerai kad padetu apsisaugot, bet ir ciklas nereguliarus, o ypac dabar po gimdymo (na toks cia ir dabar

Taigi pasikartosiu, kiekvienam savo, ir niekas manes neitikins kad siuo atveju as neteisi

P.S. tik nereikia cituoti mano zodziu, kad tingiu matuotis temperatura todel geriau kasmenesi zudysiu vaikus...

Zvirbliuke, as is anksto atsiprasiau visu, kuriuos izeide mano pastebejimai apie baznycia
gal as cia ir per daug drasiai isvadas padariau, del ko dar karta atsiprasau. Be abejo, ne visi kunigai vienokie ar kitokie, nes bet kokiame socialiniame sluoksnyje yra ivariu zmoniu. Tik kartais norisi pamaistauti pries kai kuriuos ju poelgius ar ideologija:)
Rasma, nesimusam mes cia
Kaip matai gyvos ir sveikos
Is viso gal net nebuciau lindusi i ta tema, tik man uzkliuvo kai kuriu zmoniu fanatizmas - ju tvirtinimas, kad kazkas yra absoluciai blogai ar gerai. As niekada neteigiau, kad naturali kontracepcija yra blogai. Sakyciau net priesingai, jei tik moteris pazista savo organizma ir zino kaip tokiomis priemonemis naudotis. Bet jei kiekviena karta myledamasi moteris stresuoja, kad tik "neuzkibtu", tai toks stresas pakenks labiau nei bet kokia nenaturali kontracepcija. Tad, kodel zmonems nepasirinkus toki buda, kuris jiems atrodo patikimiausias ir labiausiai tinkantis. As manau, kad moterys kuo puikiausiai zino ir apie pasalini kontracepcijos poveiki, taciau joms tai atrodo mazesne blogybe nei nepageidaujamas nestumas.
O del Shinshilos pastebejimo, kad gydytojai israso tas tabletes del to, kad atidirbineja ju gamintojams, tai galiu pasakyti, kad taip atidirbineja VISI gydytojai.
Galu gale jei nepasitiki gydytojos israsyta kontracepcija, tai juk niekas nedraudzia pasidometi ir kitomis priemonemis ir ju poveikiu organizmui. Juolab, kad dabar informacijos daugiau nei reikia. Galutini sprendima priimi tu, o ne tavo gydytoja.
As pati meginau gerti kontraceptines piliules, bet man jos pasirode nepriimtinos. Man apskritai jokie vaistai nepatinka ir stengiuosi kuo maziau ju vartoti. Spirale man irgi nepriimtina. Po vaikucio gimimo galvojame naudotis prezervatyvus, nes is visu priemoniu man jie atrodo priimtiniausi. Kazkada meginau pritaikyti Bilingso metoda, bet sunkiai sekesi, nes gleives pastebedavau ne kiekviena cikla. Bet jei ju nepastebi, tai nereiskia, kad negali tuo metu negali pastoti. O del temperaturos, vienas profesorius ginekologas sake, kad 20 procentu moteru per ovuliacija ir po jos temperatura islieka nepakitusi. Jei ir pasikliauciau naturaliu planavimu, tai tik po ilgo laiko saves stebejimo. Bet turbut vistiek nesijausciau 100 procentu tikra
Nors man, kaip ir tau, Rasma, kol kas noretusi susilaukti ir daugiau vaikuciu

Rasma, nesimusam mes cia

O del Shinshilos pastebejimo, kad gydytojai israso tas tabletes del to, kad atidirbineja ju gamintojams, tai galiu pasakyti, kad taip atidirbineja VISI gydytojai.
Galu gale jei nepasitiki gydytojos israsyta kontracepcija, tai juk niekas nedraudzia pasidometi ir kitomis priemonemis ir ju poveikiu organizmui. Juolab, kad dabar informacijos daugiau nei reikia. Galutini sprendima priimi tu, o ne tavo gydytoja.
As pati meginau gerti kontraceptines piliules, bet man jos pasirode nepriimtinos. Man apskritai jokie vaistai nepatinka ir stengiuosi kuo maziau ju vartoti. Spirale man irgi nepriimtina. Po vaikucio gimimo galvojame naudotis prezervatyvus, nes is visu priemoniu man jie atrodo priimtiniausi. Kazkada meginau pritaikyti Bilingso metoda, bet sunkiai sekesi, nes gleives pastebedavau ne kiekviena cikla. Bet jei ju nepastebi, tai nereiskia, kad negali tuo metu negali pastoti. O del temperaturos, vienas profesorius ginekologas sake, kad 20 procentu moteru per ovuliacija ir po jos temperatura islieka nepakitusi. Jei ir pasikliauciau naturaliu planavimu, tai tik po ilgo laiko saves stebejimo. Bet turbut vistiek nesijausciau 100 procentu tikra

QUOTE=auges,2003 12 23, 08:51]
Pati turiu spirale isidejus, gal tai mano klaida bet tikrai nei karto nesusimaniau kad kas menesi zudau po vaika... [/QUOTE]
va cia man ir yra baisiausia...kiekvienai kuri nesinaudoja NSP idiegti kalte ir padaryti zmogzude ...virs absurdo...bet kokiu budu naudojantis galimas apvaisinimas ir spontaninis abortavimas del ivairiu priezasciu...
NSP- PUIKUS IR GERAS DALYKAS, YPAC PLANUOJANTIEMS BEIBIUKA IR DALIAI PORU NORINCIU ISVENGTI NESTUMO- BET TOLI GRAZU NE VISOMS...ir nereikia kaip sektantam pirsri kaip vienintelia tiesa...baisiai liudni tokie pareiskimai...
Pati turiu spirale isidejus, gal tai mano klaida bet tikrai nei karto nesusimaniau kad kas menesi zudau po vaika... [/QUOTE]

va cia man ir yra baisiausia...kiekvienai kuri nesinaudoja NSP idiegti kalte ir padaryti zmogzude ...virs absurdo...bet kokiu budu naudojantis galimas apvaisinimas ir spontaninis abortavimas del ivairiu priezasciu...
NSP- PUIKUS IR GERAS DALYKAS, YPAC PLANUOJANTIEMS BEIBIUKA IR DALIAI PORU NORINCIU ISVENGTI NESTUMO- BET TOLI GRAZU NE VISOMS...ir nereikia kaip sektantam pirsri kaip vienintelia tiesa...baisiai liudni tokie pareiskimai...

Tiesą pasakius, labai susinervinau pagalvojus apie spiralės abortuojantį poveikį. Puoliau ieškoti paguodžiančios informacijos ir radau (kalbu vėl apie savo Mireną
). Cituoju iš www.prisimink.lt :
Spiralė su variu. Šis kontracepcijos metodas dažniausiai siūlomas moterims, norinčioms ilgalaikės apsaugos arba negalinčioms vartoti hormoninės kontracepcijos. Į gimdą įkištos spiralės vario jonai sudaro chemine struktūra apvaisinimui nepalankią skysčių terpę ir neleidžia implantuotis gemalui dėl pakitusios gimdos gleivinės. (...)
Sistema su hormonu ("Mirena").(...) Dėl nuolat išskiriamo nedidelio progestino kiekio slopinamas gimdos gleivinės vešėjimas bei tirštinamos gimdos kaklelio gleivės, dėl kurių spermijai negali pateikti į gimdą, todėl apvaisinimas apskritai negali įvykti. Šis kontracepcijos būdas yra žinomas kaip žymiai sumažinantis negimdinio nėštumo riziką. (...)
Mane paguodė
O prieš NŠP nieko neturiu. Manau, kad tai tikrai geras būdas, bet ne visiems jis tinkamas, kaip rašė Saulukė.
Man asmeniškai netinka dėl daugelio priežasčių - pradedant nenormalia atmintimi ir blogu pastabumu, baigiant tuo, kad mes daugiau savų vaikų nebeplanuojam, o vis tik patikimumas, kiek kur skaičiau, yra mažesnis negu nenatūralių saugojimosi būdų.
Kiekvienam savo, ir manau, kad neverta dėl to pyktis

Spiralė su variu. Šis kontracepcijos metodas dažniausiai siūlomas moterims, norinčioms ilgalaikės apsaugos arba negalinčioms vartoti hormoninės kontracepcijos. Į gimdą įkištos spiralės vario jonai sudaro chemine struktūra apvaisinimui nepalankią skysčių terpę ir neleidžia implantuotis gemalui dėl pakitusios gimdos gleivinės. (...)
Sistema su hormonu ("Mirena").(...) Dėl nuolat išskiriamo nedidelio progestino kiekio slopinamas gimdos gleivinės vešėjimas bei tirštinamos gimdos kaklelio gleivės, dėl kurių spermijai negali pateikti į gimdą, todėl apvaisinimas apskritai negali įvykti. Šis kontracepcijos būdas yra žinomas kaip žymiai sumažinantis negimdinio nėštumo riziką. (...)
Mane paguodė

O prieš NŠP nieko neturiu. Manau, kad tai tikrai geras būdas, bet ne visiems jis tinkamas, kaip rašė Saulukė.
Man asmeniškai netinka dėl daugelio priežasčių - pradedant nenormalia atmintimi ir blogu pastabumu, baigiant tuo, kad mes daugiau savų vaikų nebeplanuojam, o vis tik patikimumas, kiek kur skaičiau, yra mažesnis negu nenatūralių saugojimosi būdų.

QUOTE (Masa @ 2003 12 23, 14:38) |
Tiesą pasakius, labai susinervinau pagalvojus apie spiralės abortuojantį poveikį. Puoliau ieškoti paguodžiančios informacijos ir radau (kalbu vėl apie savo Mireną ![]() Spiralė su variu. Šis kontracepcijos metodas dažniausiai siūlomas moterims, norinčioms ilgalaikės apsaugos arba negalinčioms vartoti hormoninės kontracepcijos. Į gimdą įkištos spiralės vario jonai sudaro chemine struktūra apvaisinimui nepalankią skysčių terpę ir neleidžia implantuotis gemalui dėl pakitusios gimdos gleivinės. (...) Sistema su hormonu ("Mirena").(...) Dėl nuolat išskiriamo nedidelio progestino kiekio slopinamas gimdos gleivinės vešėjimas bei tirštinamos gimdos kaklelio gleivės, dėl kurių spermijai negali pateikti į gimdą, todėl apvaisinimas apskritai negali įvykti. Šis kontracepcijos būdas yra žinomas kaip žymiai sumažinantis negimdinio nėštumo riziką. (...) Mane paguodė ![]() O prieš NŠP nieko neturiu. Manau, kad tai tikrai geras būdas, bet ne visiems jis tinkamas, kaip rašė Saulukė. Man asmeniškai netinka dėl daugelio priežasčių - pradedant nenormalia atmintimi ir blogu pastabumu, baigiant tuo, kad mes daugiau savų vaikų nebeplanuojam, o vis tik patikimumas, kiek kur skaičiau, yra mažesnis negu nenatūralių saugojimosi būdų. ![]() ![]() |
Tai as irgi uz tai, kad neverta pyktis. Bet sioje diskusijoje NSp propaguotojos kita kontracepcija pasirinkusias moteris neakivaizdziai zmogzudem isvadino. NA, kam sitaip reikia?