Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

QUOTE (meja @ 2003 12 31, 13:57)
na del tu 5 kartu per diena, tai buvo pavyzdys, kad mano manymu nieko blogo nera, jei vyras to geidzia. zinoma, kad realiai kiekviena diena tai net neimanoma, bet baisetis tokia mintim, tai kazkaip keista.buna dienu be vaiku, atostogos ir pan.,kai gali voliotis lovoje nors ir visa diena.

O kas čia baisisi tokia mintim? Kalbu apie tas išskirtines dienas, kai netrukdo nei vaikai, nei nuovargis, kai yra sąlygos ir nuotaika - tada tikrai, nors ir visą paraą non stop galima smile.gif Bet NET IR TOKIAS DIENAS REIKIA SUPLANUOTI. T.y. pagalvoti, kur išvežti vaikus, su kažkuo susitarti, kad pasaugotų, galbūt - išvykti kur nors, neiti į darbą ir t.t....Tai vadinama spontaniškumu? Ir ar tikrai NŠP - didžiausias spontaniškumo stabdis? cool.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 01, 12:28)
Bet NET IR TOKIAS DIENAS REIKIA SUPLANUOTI. T.y. pagalvoti, kur išvežti vaikus, su kažkuo susitarti, kad pasaugotų, galbūt - išvykti kur nors, neiti į darbą ir t.t....Tai vadinama spontaniškumu? Ir ar tikrai NŠP - didžiausias spontaniškumo stabdis? cool.gif

taip, bet kai planuos pvz Rimaiste, jinai dar tures planuoti, kad tai pagal nsp metoda butu nevaisingos dienos. O pvz as planuosiu jas tada, kai man kas gales vaikus pasaugoti.
Cia ne apie seksa, net panasiai:
Mama 12.30 suzino, kad 12.31 dirba iki 20val,o 01.01 dirba nuo 10, bet bus tik valymas ir tik dali dienos, todel jinai vakare sutiko priziureti vaikus, kad mes galetume svesti su draugais.
Va tokiais atvejai mes su vyru ir galetume sau leisti, kad ir 5 kartus is eiles, o ar galetu sau tai leisti tos, kurios naudoja nsp metoda? Atsakymas deja yra gal taip, o gal ir ne
Atsakyti
taip, bet kai planuos pvz Rimaiste, jinai dar tures planuoti, kad tai pagal nsp metoda butu nevaisingos dienos. O pvz as planuosiu jas tada, kai man kas gales vaikus pasaugoti

butent taip!!!niekas turbut nesigincyja, kad nsp yra normalus kontracepcijos budas, bet tiesiog ji renkantis reikia labiau kontroliuoti savo gyvenima, o tai tinka ne kiekvienai moteriai. suprantu, kad pasimatuoti temp uztrunka 1min, bet visu pirma reikia nesikelti, o kai yra vaiku, kartais soki is lovos dar net normaliai neatsibudus wink.gif
be to, reikia to nepamirsti, arba keliantis i darba anksti, as pvz. jei neissiverciu is lovos dar mieganti, tai isvis nesugebu atsikelti, o ka jau kalbet jei reiktu matuotis temp., tai unsure.gif
manau, kad reikia tureti labai gilia vidine motyvacija kodel sis budas yra geriausias, o kiti negeri, tada ir atsiranda ryztas visa tai daryti.
Atsakyti
QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 31, 09:43)

Na, niekaip negaliu suprasti kodel negali sugyventi naturalus seimos planavimas ir penki kartai per diena?  unsure.gif

Todel, kad kaip ir dauguma minejo, didziausias noras myletis buna vaisingomis dienomis wink.gif

Marija, gal galetum nurodyti saltini, kuriame parasyta, kad pora privalo tureti lytinius santykius kiekviena diena?  blink.gif

O kur parasyta, kad neprivalo tongue.gif Kuo dazniau, tuo geriau thumbup.gif
Atsakyti
kazkaip beskaitant pagalvojau apie tokia situacija. naktis miegate o cia vyras susigalvojo smileysex.gif neaiskinsiu detaliu, bet kai pabundate normaliai jau vos ne pats ikarstis, reiskia pabundi taip ir ramiai pareiski - brangusis as negaliu, nors ir noriu wink.gif ka darys vyras? Arba dar kiek atsimenu kol nepabundi, nepasimatuoji temperaturos, nepasiziuri gleiviu jokiu sexo, nes neaisku ar vaisinga diena. Ir dar myletis kada nesinori( arba maziau norisi) , t.y per nevaisingas dienas ir celibato laikytis per vaisingas, kada kaip tik labai norisi, man atrodo kazkokia sadomazo atmaina.
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 01 01, 15:32)
kazkaip beskaitant pagalvojau apie tokia situacija. naktis miegate o cia vyras susigalvojo smileysex.gif neaiskinsiu detaliu, bet kai pabundate normaliai jau vos ne pats ikarstis, reiskia pabundi taip ir ramiai pareiski - brangusis as negaliu, nors ir noriu wink.gif ka darys vyras? Arba dar kiek atsimenu kol nepabundi, nepasimatuoji temperaturos, nepasiziuri gleiviu jokiu sexo, nes neaisku ar vaisinga diena. Ir dar myletis kada nesinori( arba maziau norisi) , t.y per nevaisingas dienas ir celibato laikytis per vaisingas, kada kaip tik labai norisi, man atrodo kazkokia sadomazo atmaina.

Taigi, Iva, atsakymas yra tas, kad VYRAS TAIP PAT ZINO kokios yra dienos. Taigi, esi PRIVERSTA su vyru issiaiskinti, kokie gi seimos planai ateiciai - ar tureti dar vaiku, ar netureti kuri laika, ar is vis netureti, Kai vyras zino, tai jis ir pats nelis prie taves viduri nakties, o jei gaus sustoti, tai taip pat zinos del ko. O jei nesustosit, tai abu zinosit is kur tas vaikas atsirado. Nestumu siekimas ar vengimas - ne moters reikalas, o poros. Vyras zino, kokia JO atsakomybe vaiku pradejime.

Del noro. Aisku, kad norisi labiau tomis dienomis, kai esi vaisinga. Taciau kai tomis dienomis susiilaikai, tai per nevaisinga laikotarpi norisi ne maziau nei per vaisinga. Kai nustatei, kad ovuliacija ivyko - tada jau tikrai penkis noresis ir galesi tiek, kiek noresi, jei tik uzteks sveikatos.

Del stebejimu. Iva, stebejimai svarbu yra iskart po menesiniu iki ovuliacijos. Kai ovuliacija nustatei, visus sebejimus ir prietaisus padedi iki kitu menesiniu. Ir likusias cilko dienas del to nesuki galvos, nes jei jau ovuliacija ivyko, tai vaisingos dienos teprasides kito ciklo metu. Taigi, tada sexui jau neberupi jokios gleives ir temperaturos.

O man sadomazochizmu kvepia piliules, spirales gimdoje, ir prezervatyvu, zvakuciu ir kitokio brudo kisimas ten, kur nera jokio butino reikalo kisti ka nors kita kaip tik tam skirtus organus. Visa tai daroma tam, kad atliktum trimis lytiniais aktais daugiau negu stebedama savo vaisinguma... ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE (Rimaiste @ 2004 01 01, 14:50)
Del noro. Aisku, kad norisi labiau tomis dienomis, kai esi vaisinga. Taciau kai tomis dienomis susiilaikai, tai per nevaisinga laikotarpi norisi ne maziau nei per vaisinga. Kai nustatei, kad ovuliacija ivyko - tada jau tikrai penkis noresis ir galesi tiek, kiek noresi, jei tik uzteks sveikatos.

O man sadomazochizmu kvepia piliules, spirales gimdoje, ir prezervatyvu, zvakuciu ir kitokio brudo kisimas ten, kur nera jokio butino reikalo kisti ka nors kita kaip tik tam skirtus organus. Visa tai daroma tam, kad atliktum trimis lytiniais aktais daugiau negu stebedama savo vaisinguma... ph34r.gif

Del sadomazohizmo tai cia jau uzlenkta smile.gif
Del noro irgi kazkaip mazai tiketina, kad ivykus ovuliacijai jis isliks toks pat rolleyes.gif zinoma padiskutuoti sia tema galima.
Na va o del tu triju kartu, tai tikrai nesutinku, juk tai taip individualu.
O kiek kartu gali myletis moteris, kurios menesiniu ciklas pastovus, na tarkim 28 -29 dienos ir kuri naudoja cia taip isliaupsinta naturalu seimos planavima? Manau tikrai maziau nei kitos, kurios saugosi kitu budu.
Atsakyti
QUOTE (Springlet @ 2004 01 01, 19:37)
O kiek kartu gali myletis moteris, kurios menesiniu ciklas pastovus, na tarkim 28 -29 dienos ir kuri naudoja cia taip isliaupsinta naturalu seimos planavima? Manau tikrai maziau nei kitos, kurios saugosi kitu budu.

O kiek myletis tai kurios ciklas nepastovus? biggrin.gif Kaip ir celibatas kol ciklas susitvarko?
Atsakyti
Zinot, pas mane kartais atsivynioja dailiai apsirenge ir graziai kalbet ismoke Jahovos liudytojai. As juos, aisku, graziai isprasau, bet jie vis tiek laiks nuo laiko pas mane uzsuka. Ju tikslas aiskus - jie siekai kuo daugiau zmoniu atvesti i Jahovos tikejima. Gincytis su jais beprasmiska, jie kiekvienam argumentui pagal Biblija ar NT yra parenge savus kontrargumentus. Neperkalbamai ir nenugincijamai. Kai tai supratau, vos pamacius juos prie savo duru atsisveikinu, net kalbos nepradejusi.

Bet kazkiek zmoniu i savo rata jiems prisivilioti pavyksta. Dalis ju blaskosi ir nezino, ko nori, dalis uzpildo tustuma, atsiradusia dvasioje, kita dalis yra tiesiog silpni ir lengvai pasiduoda grazioms vilionems.

Ir si diskusija man pasidare kazkuo panasi i destruktyvios sektos keslus (aisku, sis palyginimas kiek per grubus, bet vaizdingesnio nesugalvojau). NSP propaguotojos labai lengvai itikino naudotis siuo metodu kai kurias moteris, neapsisprendusias, kokia kontracepcijos rusi pasirinkti. Ir labai gerai (vis tik tai ne viliojimas istoti i sekta)! Bet bandyti itikinti pasirinkti NSP moteris, nepasitikincias siuo metodu yra BEPRASMISKA, kaip ir tvirta pasauleziura turintiems zmonems teigti, jog Jahova yra tas dievas i kuri turetume tiketi.
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 01 01, 18:43)
NSP propaguotojos labai lengvai itikino naudotis siuo metodu kai kurias moteris, neapsisprendusias, kokia kontracepcijos rusi pasirinkti.

Oho kokios išvados ohmy.gif Jei tai apie mane, tai niekas manęs netikino ir neįtikino - jau labai seniai žinojau ir domėjausi NŠP, buvau apsisprendus (niekad gyvenime negėriau jokių kontraceptinių tablečių, neturėjau spiralės), tik informacijos kiek trūko...

Man patiko pavyzdys, kai vyras naktį susigalvoja..., o žmona tuo tarpu miega rolleyes.gif Čia tai jau tikrai panašu į reikalavimą žmonelei atlikti savo pareigą visur ir visada, kai tik vyras užsinori, net jei ji tuo metu ne visai blaivios sąmonės ir apie tai nėra informuota... blink.gif Jei tokie santykiai poroje, gal ir neblogai tie kontraceptikai...

O ir šiaip, pastebėjau, kad, jei tik kur pavienių balselių nuomonė nesutampa su minios, paskalbiamas nuosprendis - SEKTA. Ai, ką čia tie katalikai, tas popiežius ir visos Bažnyčios skelbiamos moralinės tiesos...VIlioja neapsisprendusias sielas biggrin.gif Tačiau kitas dalykas, kurį pastebėjau jau seniai, toks - minios, daugumos nuomonė nebūtinai yra teisinga. Todėl - pagarba visoms, galvojančioms savo galva wink.gif
Atsakyti
Na, aš asmeniškai nieko prieš NŠP neturiu. Jeigu kam nors tai tinka, tai ir į sveikatą. smile.gif
Bet man toks įspūdis, kad čia puolamos tos, kurios dėl vienų ar kitų priežasčių šiuo metodu nenori naudotis blink.gif . Ir bent jau aš tai taip ir neradau įtikinamų paaiškinimų, kuo bloga kad ir ta pati "Mirena", kuria aš naudojuosi (išskyrus tai, kad tai svetimkūnis organizme, kas gal tikrai ne visiems patinka) tongue.gif
Atsakyti
Rimaistes noriu paklausti.
Del tu seiliu indikaturiu. Ar as praziopsojau, gal jau minejai, bet buk gerute pakartok, ka apie juos manai. Ar tinka jie kaip NSP metodas, ar nelabai. Tarkim, jaigu derint kartu su kalendoriniu metodu, ir gleiviu stebejimu ?
Ir dar. O kodel per vaisingas dienas negaletume naudotis prezervatyvu ? Ar kita barjerine apsauga. Kas gi cia blogo ?
Atsakyti