Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 01, 16:31)

Man patiko pavyzdys, kai vyras naktį susigalvoja..., o žmona tuo tarpu miega rolleyes.gif  Čia tai jau tikrai panašu į reikalavimą žmonelei atlikti savo pareigą  visur ir visada, kai tik vyras užsinori, net jei ji tuo metu ne visai blaivios sąmonės  ir apie tai nėra informuota...  blink.gif Jei tokie santykiai poroje, gal ir neblogai tie kontraceptikai...

O man kaip tik labai karstai wub.gif atrodo tas pavyzdys..net isisvajojau rolleyes.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 31, 14:43)

Marija, gal galetum nurodyti saltini, kuriame parasyta, kad pora privalo tureti lytinius santykius kiekviena diena?

Mieloji Rimaiste,
ir vėl neteisingos interpretacijos to, ką parašiau. Pora neprivalo mylėtis kasdien, bet žmona privalo, jei to pageidauja sutuoktinis, atsiduoti 1 kartą per parą (t.y. tik kartą, o ne daugiau). Žinoma, jei žmona naudoja tik NŠP ir ji supažindina jį su savo "tyrimo" išvadomis ir pasako, kad dabar vaisingos dienos, vadinasi sutuoktinis apsispręs nori jis dabar su tavimi mylėtis ar ne, t.y. nori padidiniti šeimą ar ne. O tu, jei tik nesi nesveika, pagal moralinę teologiją, negali atsisakyti. Kai kalbi apie sutuoktinio supratingumą ir sąmoningą dalyvavimą temperatūrų matavime, gleivių tyrime ir dar visuose "natūraliuose" dalykuose, turi galvoje du uolius katalikus, kuriems įsitikinimai neleidžia kitaip. O jeigu vyras yra geras, mylintis, švelnus, rūpestingas, bet ne uolus katalikas su tokiais įsitikinimais, ilgainiui santuoka gali sušlubuoti.
Jei turi galimybių, VDU teologijos fakulteto bibliotekoje susirask dabar jau vyskupo J. Ivanausko moralinės teologijos kursą. Ten ir paskaitysi apie santuokines prievoles.
Atsakyti
Prezervatyvai, spirales ir t.t yra blogai, kadangi tai barjeras moters apvaisinimui. Kalendorinis metodas yra blogai, kadangi gali svyruoti tai del kazkokiu ten priezasciu, pvz. as galvojau, kad menesines, kurios vyksta kas 28d +5, o pasirodo buvo ovuliacija, del kurios kraujavimas tesiasi 5d ( ne tepliojimas). Gleives patogios kas antra diena.
Tik va man dar vienas klausimas: po ovuliacijos stebeti nebereikia, bet siaip tai kiek as zinau, kiausinelis gyvas islieka 3-4d, kaip ir spermatozoidas, tai aplink ovuliacija susidaro 6-8d, kuomet pavojinga tureti santykiu. Tai cia jei labai tiksliai viska zinai, jei nebuna "hormoniniu, ovuliaciniu" ir kitokiu priezasciu.
O del naktinio pavyzdzio pas mus daznokai buna, i menesi karta beveik visada. Butu fainai grizta vyrelis po 4-5d. ir as jam sakau, nepyk toks mylejimasis zemina mano oruma, rytoj pagal grafika negalima, o poryt ziuresim. Tai ne tik kad jam "smegenys slapios", bet ir su manim ta savaite niekas nesusikalbetu.
O, Rimaiste, nebandysiu as toliau matuotis, kad irodyciau, kad tu neteisi, nes kai zmogus yra "uzsiciklines", jam ne problema paklausti, ar as pazistu skaitmenis. Is karto atsakau - pazistu, kaip ir savo organizma. Ir nesitikiu, kad tau per paskaitas pasake: vienai is 15-20-25.... moteru buna kitaip, ne galiu garantuoti, kad moko, jei neaisku susilaikykit,po 05m.-1m-1.5m..... suprasit savo organizma. Bet ne visi gali tiek susilaikyti ( arba daugiau, kitoj temoj mineta) ir normaliai jaustis ( bent as tai tikrai nenoreciau).
Atsakyti
nea naktinis pavyzdis ne pareiga o malonumas wink.gif kita vertus kai kam ir smileysex.gif yra pareiga nepriklausomai nuo paros laiko.

o del pacio naturalaus planavimo tai tegu kiekvienas renkasi kas jam atrodo priimtina ir tai kas yra gerai vienam nepriimtina. man NSP yra gerai jeigu neatmeti galimybes turet vaika bet kokiu momentu, o jeigu rimtai saugotis reikia jau geriau rinktis patikimesnius budus. Geriau as jau busiu "zudike" (kalbu ne apie abortus) nei turesiu vaika kada nenoriu.

Ir aplamai kai cia kazkas paminejo tokia griezta pozicija del mananciu kitaip ir primigtinis noras perkalbeti tikrai sekta primena, tik neisizeiskit.

Kiekvienas ir planavimo metodu turi savo privalumus ir trukumus, idealaus nera, ir kiekviena pasirinkdama turi ivertinti visus pliusus ir minusus ir jeigu as pasirinkau viena o kazkas kita tai nereiskia kad mano pasirinktas yra geresnis metodas, tiesiog man asmeniskai jis yra geriausias.
Atsakyti
man atrodo, kad nsp salininkes seksa laiko daugiausia kaip buda pradeti vaikuti. o jei nenori vaiko, tai, ko cia myletis.
del vyro dalyvavime visame temp matavime ir zinojime kada vaisingos dienos, tai nesamone. visu pirma man nera jokio noro vyrui matant matuotis temperaturu. antra,kad veiklus, darbais uzsikroves vyras dar prisimintu kokios ten dabar dienos, tai man isvis nerealu. ir as visai to nenoreciau. apie save ta pati galiu pasakyti, kai domiesi daugybe dalyku, gyveni aktyviai, namie beveik nebuni, tai tikrai nelieka laiko tokiems saves suvarzymams.
o del pavyzdzio nakti, kai esi pazadinama jau paciame ikarstyje, tai clap.gif thumbup.gif
tokie siurprizai laaabai praskaidrina gyvenimeli...
tai, jeigu yra vaisingos dienos, tai vyras automatiskai prades nenoreti????
kai isisaudrinusiam vyrui pasakysi-palauk dar kokias 5 dienas, tai gali nebeisiaudrinti dar ilgai. bet vyras nesvarbiausia, svarbu tai, kad paciai norisi dar dvigubai, kai taves taip nori, kad net nakti pazadina. as irgi kaip mama2T isisvajojau... biggrin.gif
Atsakyti
Vat, pagalvojau- reiks uzvesti nauja karsta tema - kokia spalva graziausia. Tai smagu butu pliektis, epitetais svaidytis. Isivaizduokit, jei kuriai grazi morkine spalva- ha ha aha. O jei zalia? O jei kokia raudona? O juoda?

Taip ir cia... Na kas kam bruka tuos termometrus ar tabletes?
Niekaip nesuprantu, kodel uzsipuolamos moterys (ar poros), kuriems tinka naturalus seimos planavimas? Vieni tai daro del religiniu isitikinimu, kiti- del gyvybes atsiradimo momento suvokimo, kiti- del buitinio patogumo. Man jis tinka todel, kad turiu sveika kuna, dirbanti tiksliai, kaip laikrodukas. Niekada nenaudojau termometru. Pakanka paskaiciuoti, paalaukti kelias valandas maudimo sone per ovuliacija, ir vel paskaiciuoti. Kas bedavoja del penkiu kartu per diena? Kam tai kliudo? Taip ir nesupratau blink.gif .

Na, sakykim kokia moteris naudoja termometra. Ar jums del to blogiau? Ar jums del to gyvenimas griuna? Ar skauda? Man asmeniskai- nei silta, nei salta. Ta moteris nekenkia savo kunui, nekenkia savo vaikasm (esamiems ar busimiems). Jei ji turi sveika organizma, jokiu ginekologiniu ligu istoriju, jei tai yra jos pasirinkimas- tai sekmes! O jei ir nera sveikuole, o tiesiog samoningai pasirenka toki seimos planavimo buda- prasom! Tai pats nekalciausias dalykas. Pykti ant jos del to? Absurdu absurdas. Galbut verta giliau savyje pasiknaisioti, is kur tas pyktis kyla?

Niekada nesidaryciau aborto. Ko gero, nevartociau tradiciniu kontraceptiku. Tu, kur kasdien reikia isgerti po tabletele. Visu pirma todel, kad tikrai neprisiminciau kasdien. Antra- siek tiek nejauku... O jei gyvybe tikrai prasideda nuo to momento, kai ivyksta apvaisinimas... Ta pati istorija ir su spiralem...Bet jei jus geriate tabletes- tai jusu reikalas. Tikrai nesiruosiu zaibais svaidytis smile.gif .

Daug artimesne sirdziai iseitis tie modernieji kontraceptikai, kur viena injekcija ar isiuvimas tos lazdeles veikia metus ar trejus. Kontraceptikai, kurie neleidzia vykti ovuliacijai. Tada tikrai neivyksta apvaisinimas. Tiesa, moteris neserga menesinem (klausimas- pliusas tai, ar minusas... Psichologiskai ir mediciniskai). Bet buciau absoliuciame sutarime su savo sazine. Kai turesiu tris- keturis mazylius, reikes apie tai pagalvoti rolleyes.gif .

O vat kas suerzino sioje temoje- tai kabinejimasis prie tikinciu zmoniu. Esu nepraktikuojanti katalike. Man del to nejauku. Man tai nepatinka. Nes tai reiskia, kad jauciuosi pasimetusi, neapsisprendusi, abejojanti. Na, galiu nenaudoti zodzio "katalike". Sakykim- esu tikinti aukstesne jega, taciau jos neivardinanti. Tokie zodziai skamba kaip bailaus, tingaus zmogaus epitetas. O pasirodo, yra zmoniu, kurie tuo didziuojasi!

Tikintys zmones verti pagarbos. Aptarinejat ju sekso reikalus? Sakot, jiems blogai, nes jie tuo retai uzsiima? Jiems blogai, nes jie daug vaiku turi? Jus klauset tu zmoniu? Netempkit visko ant savo kurpaliaus. Jeigu susilaikymas nu sekso jiems leidzia gyventi santarveje su savo sazine, savo releginiais isitikinimais, savo pasauleziura, tai koks kieno reikalas? Tai ju pasirinkimas, ju gyvenimas.

Yra kazkurioj kitoj temoj apie frigidiskuma- kai sekso nera todel, kad moteris serga- yra frigide. Vat cia reikalingas draugiskas patarimas kreiptis i gydytoja. O saipymaisi is religingu zmoniu yra negarbingas ir zemas.
Atsakyti
Norge, ar skaitei visa diskusija apie nsp? Kaip moterys naudojancios kontraceptines tabletes ar spirales buvo isvadintos zudikemis, nes pasimylejus vaisingomis dienomis ju naudojama kontracepcija nuzudo po vaika ( o gal ir kelis jei tai dvynukai... ). Va cia ir nepriimtina - saugokis tu kaip nori, bet kokia teise tu turi smerkti kitus?
Beje, kiek kalbejausi su ginekologe, tai leidziamu kontraceptiku toks pats poveikis kaip ir geriamu - tai ir gimdos gleivinei jie neleidzia isveseti, todel apvaisintas kiausinelis negali prisitvirtinti arba prisitvirtines negauna maisto medziagu. Ir vel vaiko zudymas.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 01 02, 14:11)
Norge, ar skaitei visa diskusija apie nsp? Kaip moterys naudojancios kontraceptines tabletes ar spirales buvo isvadintos zudikemis, nes pasimylejus vaisingomis dienomis  ju naudojama kontracepcija nuzudo po vaika ( o gal ir kelis jei tai dvynukai... ). Va cia ir nepriimtina - saugokis tu kaip nori, bet kokia teise tu turi smerkti kitus?
Beje, kiek kalbejausi su ginekologe, tai leidziamu kontraceptiku toks pats poveikis kaip ir geriamu - tai ir gimdos gleivinei jie neleidzia isveseti, todel apvaisintas kiausinelis negali prisitvirtinti arba prisitvirtines negauna maisto medziagu. Ir vel vaiko zudymas.

Na, siaip jau sesers prasiau apie kontraceptikus man papasakoti, tai ja pasitikiu... Yra dvieju tipu tie konmtraceptikai: vieni neleidiza isveseti ar kazkaip pan. gimdos gleivinei, del to kiausinelis negali isitvirtinti. Kiti- neleidzia vykti ovuliaciajai. Buten pastarieji man ir kelia didele simpatija. Sesuo sake, kad ramiai galetu man isiuti kokia trucizna, kai sugalvosiu smile.gif .

O tas batalijas skaiciau. Keistos man jos. Na, suprantu dar, jei moteris isitikinusi, kad vaiko gyvybe prasideda nuo apvaisinimo momento. Tada ji jaucia pareiga pasakyti apie tai kitoms, paraginti to nedaryti. Nesakau, kad as taip manau. Bet as suprantu motreri, kuri elgiasi nuosirdziai, pagal savo isitikinima, pagal savo sazine, tikrai niekam nedarydama jokios materialines zalos. Moraline zala? Gal. Bet jei moteris isitikinus, kad kalbedama taip gali padeti isvengti didesnio blogio? Nuosirdziai isitikinusi?

Ir yra kita grupe moteru. Kurios nori parekti. Ant bele ko. Vat, rado sia tema. Pirmyn ant backos!

Pasakyciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 02 sausio 2004 - 16:25
QUOTE (norge @ 2004 01 02, 13:53)
Vat, pagalvojau- reiks uzvesti nauja karsta tema - kokia spalva graziausia. Tai smagu butu pliektis, epitetais svaidytis. Isivaizduokit, jei kuriai grazi morkine spalva- ha ha aha. O jei zalia? O jei kokia raudona? O juoda?

Taip ir cia... Na kas kam bruka tuos termometrus ar tabletes?
Niekaip nesuprantu, kodel uzsipuolamos moterys (ar poros), kuriems tinka naturalus seimos planavimas? Vieni tai daro del religiniu isitikinimu, kiti- del gyvybes atsiradimo momento suvokimo, kiti- del buitinio patogumo. Man jis tinka todel, kad turiu sveika kuna, dirbanti tiksliai, kaip laikrodukas. Niekada nenaudojau termometru. Pakanka paskaiciuoti, paalaukti kelias valandas maudimo sone per ovuliacija, ir vel paskaiciuoti. Kas bedavoja del penkiu kartu per diena? Kam tai kliudo? Taip ir nesupratau blink.gif .

Na, sakykim kokia moteris naudoja termometra. Ar jums del to blogiau? Ar jums del to gyvenimas griuna? Ar skauda? Man asmeniskai- nei silta, nei salta. Ta moteris nekenkia savo kunui, nekenkia savo vaikasm (esamiems ar busimiems). Jei ji turi sveika organizma, jokiu ginekologiniu ligu istoriju, jei tai yra jos pasirinkimas- tai sekmes! O jei ir nera sveikuole, o tiesiog samoningai pasirenka toki seimos planavimo buda- prasom! Tai pats nekalciausias dalykas. Pykti ant jos del to? Absurdu absurdas. Galbut verta giliau savyje pasiknaisioti, is kur tas pyktis kyla?

Niekada nesidaryciau aborto. Ko gero, nevartociau tradiciniu kontraceptiku. Tu, kur kasdien reikia isgerti po tabletele. Visu pirma todel, kad tikrai neprisiminciau kasdien. Antra- siek tiek nejauku... O jei gyvybe tikrai prasideda nuo to momento, kai ivyksta apvaisinimas... Ta pati istorija ir su spiralem...Bet jei jus geriate tabletes- tai jusu reikalas. Tikrai nesiruosiu zaibais svaidytis smile.gif .

Daug artimesne sirdziai iseitis tie modernieji kontraceptikai, kur viena injekcija ar isiuvimas tos lazdeles veikia metus ar trejus. Kontraceptikai, kurie neleidzia vykti ovuliacijai. Tada tikrai neivyksta apvaisinimas. Tiesa, moteris neserga menesinem (klausimas- pliusas tai, ar minusas... Psichologiskai ir mediciniskai). Bet buciau absoliuciame sutarime su savo sazine. Kai turesiu tris- keturis mazylius, reikes apie tai pagalvoti rolleyes.gif .

O vat kas suerzino sioje temoje- tai kabinejimasis prie tikinciu zmoniu. Esu nepraktikuojanti katalike. Man del to nejauku. Man tai nepatinka. Nes tai reiskia, kad jauciuosi pasimetusi, neapsisprendusi, abejojanti. Na, galiu nenaudoti zodzio "katalike". Sakykim- esu tikinti aukstesne jega, taciau jos neivardinanti. Tokie zodziai skamba kaip bailaus, tingaus zmogaus epitetas. O pasirodo, yra zmoniu, kurie tuo didziuojasi!

Tikintys zmones verti pagarbos. Aptarinejat ju sekso reikalus? Sakot, jiems blogai, nes jie tuo retai uzsiima? Jiems blogai, nes jie daug vaiku turi? Jus klauset tu zmoniu? Netempkit visko ant savo kurpaliaus. Jeigu susilaikymas nu sekso jiems leidzia gyventi santarveje su savo sazine, savo releginiais isitikinimais, savo pasauleziura, tai koks kieno reikalas? Tai ju pasirinkimas, ju gyvenimas.

Yra kazkurioj kitoj temoj apie frigidiskuma- kai sekso nera todel, kad moteris serga- yra frigide. Vat cia reikalingas draugiskas patarimas kreiptis i gydytoja. O saipymaisi is religingu zmoniu yra negarbingas ir zemas.

Nieko nesupratau...
Karočie: juoda tai nėra balta, o balta, tai nėra juoda, kadangi balta nėra juoda tai vadinasi ji yra balta, o juoda savaime suprantama yra juoda todėl ji negali būti balta....Ir taip toliau ir taip toliau.
Nesuprantu kaip įmanoma išmastyti tokį patį sau prieštaraujantį šedevrą... Juk čia diskusija vyksta, ir pakolkas dar pakankamai sveika...
Atsakyti
QUOTE (meja @ 2004 01 02, 13:19)
(...) kai taves taip nori, kad net nakti pazadina. as irgi kaip mama2T isisvajojau... biggrin.gif

Nežadina - buvo rašta apie tai, kaip moteriškė netyčia pabunda ir supranta, kad veiksmas jau "pačiame įkarštyje!" biggrin.gif O kas čia tokio, jei ir nepabunda smile.gif štai jums papildomas penas svajoti toliau wink.gif
Jei kam tai malonu ir patinka - puiku...Sakoma, sekse nėra neiko neleisitno, jei tik abiems partneriams tai primtina. Man, pavyzdžiui, labiau prei širdies, kai abu su vyru esame pilnoje sąmonėje wink.gif
Atsakyti
Vobla, ka tu rengiesi cia diskutuoti? Ar Marytei reikia naudotis termometru? Ar Onutei isideti spirale? Cia tik buvo pasakyta, kas kaip planuoja savo seima, koks budas JIEMS patogiausias ir priimtiniausias. Viskas, taskas. Saipytis is to? Tikrai negrazu. Kas jau kas, o toks nekaltas dalykas kaip kitu poru naudojamas naturalus seimos planavimas tikrai niekam neturetu uzkliuti. Juk jie niekam tikrai nekenkia, jokiu gresmiu nesukelia. Cia net ne tolerancijos reikalas. Cia tiesiog nekisimo savo ilgos nosies i kitos seimos reikalus taisykle. Bent jau man ji galioja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 02 sausio 2004 - 16:34
Norge, thumbup.gif
Atsakyti