Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

Rimaiste,
be reikalo tu cia tiek laiko varginaisi man asmeniskai atsakinedama smile.gif suprantu, kad tai tavo pozicija ir laikykis tu jos i sveikata.
kiek isivaizduoju, pati nesi gydytoja, todel apie ovuliacija ismanai tiek, kiek skatei literaturoje arba tau pasake naturalaus planavimo atstovai. (jei klystu, tuomet atsiprasau). mokslininkai pasvencia visa gyvenima vienam ar kitam tyrimui, taciau ne visada gali jiems pavyksta irodyti vienokios ar kitokios hipotezes. juolab tu negali tvirtinti, kad antros ovulicijos nebuna ar buna, sakykim, tuomet ir tuomet. kaip ir negali daryti vienokiu ar kitokiu isvadu, kurias cia pateikineji kaip 100 procentine tiesa.
kalbedama apie kontraceptiku zala, pamirsti ir apie teigiama ju poveiki: mazina veziniu susirgimu rizika, sureguliuoja menesiniu cikla t.t.
del spirales nesiginciju, nes manes toks apsisaugojimo budas nedomina. gali buti, kad jos - ne patys geriausi kontraceptikai del ivairiausiu priezasciu.
teigi, kad kontraceptikai gali neapsaugoti nuo pastojimo, bet patikikimumo procentas yra labai aukstas - 97 %. nemanau, kad naturalus budas, kuri tu taip propaguoji, apsaugo 100 %. bet kuriuo atveju yra rizika, o ypac lengvai pastojancios moterys gali naudoti dviguba apsauga, kad ir, sakykim, naturalu seimos planavima plius prezervatyvus.
Visoms moterims pries priimant sprendimus siulyciau isklausyti dvieju pusiu: ne tik naturaus planavimo salininku, bet ir profesonaliu mediku nuomones, kurie su tuo susiduria jau ne vienerius metus ir gali isvardinti abieju metodu ir pliusus ir minusus.
Rimaiste, i si mano posta galima neatsakyti.
Atsakyti
Tai va, Bažnyčios pozicija:
" NŠP nėra kontracepcija; priešingai, tai yra metodas, skirtas stebėti ir saugoti vaisingumą. Tai yra visai kitoks nėštumo reguliavimo būdas. NŠP nedaro nieko, kad mažintų vaisingumą, sulaikytų sutuoktinius nuo visiško savęs dovanojimo vienas kitam ar užkirstų kelią gimdomajai lytinių santykių jėgai. (...). Tačiau, kai vyras ir moteris iš gerų paskatų lytinius santykius apriboja ir atsiduoda vienas kitam tik natūraliai nevaisingomis moters mėnesio dienomis, jei tiesiog stebi ciklą, kurė Dievas sukūrė moteryje. jie jo nesuardo ir taip įgyvendina Dievo meilės įsakymą. " (Iš knygos " Viskam pasiryžusi meilė")

KAs dėl prezervatyvų. MEs naudojome (rinkomės mažesnę iš blogybių wink.gif ). KAs čia rašė apie spotaniškumą? Spontaniškumas ir "sargiukai" - nesuderinami dalykai cool.gif Man pasirodė netgi daug mažiau spotaniška nei NŠP ...
Atsakyti
QUOTE (Debi @ 2003 12 22, 14:23)
teigi, kad kontraceptikai gali neapsaugoti nuo pastojimo, bet patikikimumo procentas yra labai aukstas - 97 %. nemanau, kad naturalus budas, kuri tu taip propaguoji, apsaugo 100 %.

Pvz., temperatūros metodo nepatikimumas pagal Pearlo indeksą - 1 nėštumas per 100 moters metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Debi @ 2003 12 22, 16:23)

kalbedama apie kontraceptiku zala, pamirsti ir apie teigiama ju poveiki: mazina veziniu susirgimu rizika, sureguliuoja menesiniu cikla t.t.

Visoms moterims pries priimant sprendimus siulyciau isklausyti dvieju pusiu: ne tik naturaus planavimo salininku, bet ir profesonaliu mediku nuomones, kurie su tuo susiduria jau ne vienerius metus ir gali isvardinti abieju metodu ir pliusus ir minusus.

Pritariu Debi, reiketu ishklausytyti abi puses. Tai, matyt mes ir darome shioje diskusijoje laugh.gif .
Beje, man su tom pusem buvo taip: ishklausiau paskaita apie naturalu sheimos planavima ir kontraceptiku zhala ir nushuoliavau pas gydytoja, sakydama, kad nebegersiu tu tablechiu. Ji mane ishklause ir pasake, kad galiu negerti, jei tokie tvirti mano religiniai principai. Sako, gali i Dievo rankas atiduoti ir galimybe susilaukti ar ne vaiku, arba medicina gali shia galimybe padidinti... Nes mano gimda buvo shiek tiek mazhoka, kaklelis neitiketinai siaurutis ir ji abebojo, ar atejus metui galesiu be problemu pastoti. Hormonini preaparata isahrashe ne tik kaip apsisaugojimo nuo neshtumo priemone, bet ir kaip vaista. Paklausiau gydytojos. Niekas nezhino kaip butu buve kitu atveju, bet praejus 4 metams turiu grazhia dukryte biggrin.gif .
...Tiesiog ish patirties...
Atsakyti
Debi, mano gimda irgi buvo "šiek tiek mažoka". Aš nenaudojau kontraceptikų, bet va - irgi turiu gražų sūnelį tongue.gif Taip kad...nereikėtų skubėti su išvadomis smile.gif
Atsakyti
NU skaičiau - o gal ką ir praleidau, bet man būtų įdomų, kaip man Rimaistė paaiškintų kodėl aš pastojau paskutinę mėnesinių dieną? Su ilgu savo ciklu?
Atsakyti
pasiskaicius cia kai kuriu komentaru padariau isvada, kad as esu zmogzude ohmy.gif Kiekviena menesi po vaika nudedu ohmy.gif
Si diskusija pavirto i davatku ir paleistuviu pestynes. Fu blink.gif
Atsakyti
Jei kalbetume apie baznycia, tai skeptiskai galiu pasakyti: jei jos visuomet klausytume, tai griztume i viduramziu laikus smile.gif tegu savo kunigams isdesto apie naturalu seimos planavimo metoda, nes ne vienas ju turi vaiku.
ko jie gali ismokyti zmones, jei patys nesugeba savam kieme susitvarkyti. uztenka pasiskaityti apie pedofilijos skandalus ar pasiziureti su kokiomis masinomis vazineja ir kokiuose pasilinksminimuose dalyvauja, tai galima visiskai nusivilti baznycia sad.gif sakydama baznycia, as neturiu galvoje DIEVO, o sutanas vilkincius zmones.
ir ka jie gali pamokyti apie susilaikyma ir naturalu seimos planavima smile.gif
atsiprasau visu tikinciuju, kuriuos izeidziau.
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 22, 16:42)
Debi, mano gimda irgi buvo "šiek tiek mažoka". Aš nenaudojau kontraceptikų, bet va - irgi turiu gražų sūnelį tongue.gif Taip kad...nereikėtų skubėti su išvadomis smile.gif

Shiaip ne Debi gimda buvo mazhoka, o Maugli biggrin.gif . Bet koks skirtumas biggrin.gif

Ash nedarau ishvadu. Tiesiog papasakojau savo istorija.

zhvirbliuke, tu geriau paaishkink ta bazhnychios pozicija, kaip zhadejai? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2003 12 22, 14:44)
pasiskaicius cia kai kuriu komentaru padariau isvada, kad as esu zmogzude ohmy.gif Kiekviena menesi po vaika nudedu ohmy.gif

nu tu cia, Smurka, pavarei. ar galima suzinoti, kurios cia is musu paleistuves? jei mane taip pavadintu, jausciausi labai izeista mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 22, 14:42)

smile.gif cia ne as apie gimda kalbejau. turbut tavo komentaras skirtas Maugli
Atsakyti
QUOTE (Debi @ 2003 12 22, 14:47)
QUOTE (Smurka @ 2003 12 22, 14:44)

nu tu cia, Smurka, pavarei. ar galima suzinoti, kurios cia is musu paleistuves? jei mane taip pavadintu, jausciausi labai izeista mad.gif

Is tavo komentaru drisciau teigti, kad tu esi paleistuve laugh.gif . Bet rasydama apie davatkas ir paleistuves tikrai nesitikejau, kad sis palyginimas bus suprastas taip, kaip perskaitytas.
Ir kad man nesisizeidinetum tongue.gif
Atsakyti