QUOTE(Mersedes @ 2007 12 18, 22:20)
Ka reiskia nemoku gaminti???

Taip nesu virtuves meistras, bet dauguma patiekalu, kuriuos mokate visos be problemu galiu pagaminti, ir is vis as cia ne apie mokejima gaminti ar nemokejima gaminti, valgio darymas ne joks ne stebuklas ar aukstasis mokslas. Bet labai patiko jusu pasisakymas, kad vyrai geresni kulinarai, o moteris vistiek turi gaminti

va cia ir pasireiskia Jusu patriarchalinio auklejimo spragos brangioji... Aukstiname vyrus, nes jei talentingi, taciau jie neauzsiima tokiais paprastais darbais kaip valgio gaminimas, juk tai nuobodu monotoniska ir taip nereiksmingai buitiska, nors jei noretu padarytu tai geriau nei jo moteris... nejuokinkit

vyrai geresni kirpejai geresni vadovai geresni kulinarai geresni pardavimu zmones geresni analitikai, su tokiu jusu mastymu ir daugeliu kitu nenuostabu, kad pasaulyje beveik vien badaujantys zmones yra moterys su vaikais, moteriai sunkiau daryti karjera, jai maziau moka, o juk viskas prasideda nuo smulkiu dalyku, kurie formuoja stereotipus ir nuomones. ... bet ka cia su jumis diskutuoti tokiom temom, vistiek nesuprasit.
Pirma, aš Jums tikrai ne brangioji

;
savo pasakymu: "patriarchalinio auklėjimo spragos" truputį susimovėte.

Pasakėte priešingai, nei norėjote - bet nesiginčysiu, bent žodynas platus.
Ne kiekvienas vyras gali būti geras kulinaras, ne kiekviena moteris gali būti gera vairuotoja, bet gali. Dažnas vyras neturi jokio noro, knaisiotis prie maisto, o Jūms labai patinka atsidarius mašinos kapotą rankas tepaluotis? Mano dušiai pagal vyrišką skonį pagamintas patiekalas yra skanesnis. Mėgiami vyriški prieskoniai.

Todėl mano subjektyvia nuomone, man vyrai - geresni kulinarai. Kodėl maisto gaminimas Jums atrodo niekinis reikalas? Juk yra daug iš to gyvenančių ir pragyvenančių, net turtingų virtuvės šefų. O mano vyras, kiekvienus mano pagamintus pietus vertina ir nepriima to, kaip savaime suprantamu reikalu, atseit, "eik, moterie, valgyt daryt".
Drįsčiau jus pakritikuoti, ir pasakyti, kaip Jūs drįstate teigti, apie čia rašančių moterų mąstymo būdą, jų nepažinodama? Iš Jūsų pavienių postų aš taip pat galiu susidaryti atitinkamą nuomonę apie Jus, bet tai nebūtinai gali būti teisybė.
Po tokio aršaus užsipuolimo, peršasi viena išvada - pati jaučiatės esanti žemiau vyro ir pas Jus čia jaučiamas patriarchalinis auklėjimas, o ne jo spragos.
O tas eskalavimas - aš laisva, galinti pasiekti moteris, galiu daryti karjerą, aš neužsiimu buitiniais ir monotoniškais dalykais. Tfu... Aš laisva jaučiuosi ir pietus vyrui gamindama, nes turiu ambicijų, turiu tikslų ir turiu savo svajonių, o kodėl retkarčiais visiems sveikai ir skaniai nepavalgius.