Įkraunama...
Įkraunama...

ar ruošiat vyrui pietus?

Aš čia kaip pavyzdį pateikiau smile.gif Čia kalbama apie sugebėjimus kažką padaryti (vyrams pvz. gaminti, moterims pvz. mašinas remontuoti).
O sekant tokia analogija - prie puodų stovėti ir pietus gaminti irgi nereikia - užsisakai pica, ar ką ten nori telefonu ir po puses valandos maistas namie. Net indu plauti nereikia.... Čia tam atvejui jei tingisi i kavinę nueiti.... Taigi- nėra ir apie ką kalbėti, ane?

Nesupratai minties ir tiek. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2007 12 17, 11:23)
na dėl gyvybės paguldymo, kodėl taip manai? juk gamtoj liūtės puola gint vaikus, o ant šernės nenorėk užlipt su šerniukais miške... taip ka čia yr, aš vaiką maitinu žindau nešioju, o numesiu užpuolikui po kojom, kai jis vysis... gal aš silpna kaip moteris, gal dėl mano fiziologijos, krraujas labiau stings ir kojos links, nei KAD AMBALO VYRO SU BICEPSAIS, bet nereiškia, KAD NEGINSIU SAVO ŠEIMOS AR GYVYBE NERIZIKUOČIAU....  schmoll.gif  NU ČIA TAI ŽYYYYNAI  PAVAREI      doh.gif

Vaikai - atskira kalba ir ne apie motiniškus/tėviškus instinktus aš čia, o apie skirtingą moters ir vyro psichologiją. Šeimą kuria du suaugę žmonės ir kiekvienas dėl jos aukojasi savaip. "Man, man ir dar kartą man" - čia jau kraštutinumas ir tikrai nesutinku, jog gajus 80 procentų šeimų. Vyrams tiesiog suprantamesnė pasiaukojimo sąvoka tokiose situacijose, kai reikalinga rizika. Na nejaučia jie (neskaitant išimčių) diskomforto pvz. matydami, kad šiukšlės jau lipa pervirš, tai ką? Na galų gale kad ir tas pats pavyzdys su automobiliu - moteris neitin skubės teptis savo lakuotų nagučių, kol vieną dieną šis tiesiog nebeužsives.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 17 gruodžio 2007 - 20:25
QUOTE(Mersedes @ 2007 12 12, 20:44)
Paskaiciau kelius pasisakymus, tai prajuokino:) Vergauju ir tarnauju vyrui vadinasi, kad tik jis manes vargseles nepaliktu ir nesusirastu tos kuri sedevrus virtuveje daro biggrin.gif  man daug mieliau paskaityti knyga, tobuleju nuo to ir dvasiskai atsigaunu labiau nei cepelinus darydama iki nakties, nes po darbo ir mokslu tik nakti ir griztu, o savaitgali lepinam save vykstam i barus, o kartais abu kazka pasidarom ir dziaugiames, kad saunuoliai kaip gerai gavosi esam gera komanda:) Vyrui niekada nelyginu marskiniu, specialiai negaminu valgyti, kambarius tvarkom abu, abu dirbam ir uzdirbam.. gal as kazkam skolinga tarnavima??? gerai man ir tos maximos misraines, dzin... ir jam gerai, ir jau daug metu taip... pats baisiausias dalykas jam yra moteris tarnaite, be savo karjeros, be ambiciju, su kuria negaletu bendrauti visom temom.
Sekmingu kotletu, tik druskytes nepadauginkit, nes vyras susiras ta kuri tiksliai pataiko 4u.gif
P.S ir siaip moterys pradekite save vertinti ir jaustis zmonemis, o ne kazkokiomis tik kito fiziologiniu poreikiu patenkintojom. To Lietuvoje noreciau labiausiai. 4u.gif

O gal tiesiog nemokat gaminti, kad taip rūstaujat? Aš vyrui ir marškinius išlyginu, jei reikia ir skuba - net batus nuvalau. biggrin.gif Ar valgio gaminimas jau nedaro moters laisvos, ir automatiškai liksi be karjeros, ir neturinti ambicijų...
O Jums vyras niekaip nepasitarnauja? Arbatos neišverda? Dėl Jūsų užgaidos į parduotuvę nenulekia? Kaip kas moka, taip tas lepina. Taip jau gamtoj surėdyta - paprastai moterys gamina, o vyrai - geresni kulinarai. Tik retas tą talentą nori savyje atrasti, juk turi moteris tam.
Aš pagaminu, man patinka palepint kartais savo vyriškį, būna dienų, kai negaminu visiškai nieko, suprask sakau vyrui, ne nuotaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady_Hatora: 18 gruodžio 2007 - 20:27
Ka reiskia nemoku gaminti??? tongue.gif Taip nesu virtuves meistras, bet dauguma patiekalu, kuriuos mokate visos be problemu galiu pagaminti, ir is vis as cia ne apie mokejima gaminti ar nemokejima gaminti, valgio darymas ne joks ne stebuklas ar aukstasis mokslas. Bet labai patiko jusu pasisakymas, kad vyrai geresni kulinarai, o moteris vistiek turi gaminti 4u.gif va cia ir pasireiskia Jusu patriarchalinio auklejimo spragos brangioji... Aukstiname vyrus, nes jei talentingi, taciau jie neauzsiima tokiais paprastais darbais kaip valgio gaminimas, juk tai nuobodu monotoniska ir taip nereiksmingai buitiska, nors jei noretu padarytu tai geriau nei jo moteris... nejuokinkit doh.gif vyrai geresni kirpejai geresni vadovai geresni kulinarai geresni pardavimu zmones geresni analitikai, su tokiu jusu mastymu ir daugeliu kitu nenuostabu, kad pasaulyje beveik vien badaujantys zmones yra moterys su vaikais, moteriai sunkiau daryti karjera, jai maziau moka, o juk viskas prasideda nuo smulkiu dalyku, kurie formuoja stereotipus ir nuomones. ... bet ka cia su jumis diskutuoti tokiom temom, vistiek nesuprasit.
Atsakyti
QUOTE(Mersedes @ 2007 12 18, 23:20)
Ka reiskia nemoku gaminti??? tongue.gif Taip nesu virtuves meistras, bet dauguma patiekalu, kuriuos mokate visos be problemu galiu pagaminti, ir is vis as cia ne apie mokejima gaminti ar nemokejima gaminti, valgio darymas ne joks ne stebuklas ar aukstasis mokslas. Bet labai patiko jusu pasisakymas, kad vyrai geresni kulinarai, o moteris vistiek turi gaminti 4u.gif va cia ir pasireiskia Jusu patriarchalinio auklejimo spragos brangioji... Aukstiname vyrus, nes jei talentingi, taciau jie neauzsiima tokiais paprastais darbais kaip valgio gaminimas, juk tai nuobodu monotoniska ir taip nereiksmingai buitiska, nors jei noretu padarytu tai geriau nei jo moteris... nejuokinkit doh.gif  vyrai geresni kirpejai geresni vadovai geresni kulinarai geresni pardavimu zmones geresni analitikai, su tokiu jusu mastymu ir daugeliu kitu nenuostabu, kad pasaulyje beveik vien badaujantys zmones yra moterys su vaikais, moteriai sunkiau daryti karjera, jai maziau moka, o juk viskas prasideda nuo smulkiu dalyku, kurie formuoja stereotipus ir nuomones. ... bet ka cia su jumis diskutuoti tokiom temom, vistiek nesuprasit.

A ko taip nervintis reikia? Grožiui kenkia tongue.gif
Jei visur matai vergavimą - man kyla logiškas klausimas, o gal ir tu esi vergė? blink.gif Juk žmogus nepabuvęs tokioje situacijoje, negali taip užtikrintai sakyti, kad ta ar kita situacija yra blogis...
Jei moteris gerai jaučiasi gamindama pietus, tai kokiu pagrindu ji patampa verge? g.gif Tai pagal tave, ji turėtų vietoj normalaus maisto šeimai ruošimo, vyrą išdėti į šuns dienas (arba bent jau pasiųsti jį į kokią maxima pusfabrikačių), ir pareikšti, kad normalus šeimyninis gyvenimas žeidžia jos garbę ir orumą? Tada jau taps ji laisva asmenybe? Tai kam tada šeima? Galų gale, o ką pati tokio rimto ir nevergaujančio darai vietoj maisto ruošimo ar namų tvarkymo? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mersedes @ 2007 12 18, 22:20)
Ka reiskia nemoku gaminti??? tongue.gif Taip nesu virtuves meistras, bet dauguma patiekalu, kuriuos mokate visos be problemu galiu pagaminti, ir is vis as cia ne apie mokejima gaminti ar nemokejima gaminti, valgio darymas ne joks ne stebuklas ar aukstasis mokslas. Bet labai patiko jusu pasisakymas, kad vyrai geresni kulinarai, o moteris vistiek turi gaminti 4u.gif va cia ir pasireiskia Jusu patriarchalinio auklejimo spragos brangioji... Aukstiname vyrus, nes jei talentingi, taciau jie neauzsiima tokiais paprastais darbais kaip valgio gaminimas, juk tai nuobodu monotoniska ir taip nereiksmingai buitiska, nors jei noretu padarytu tai geriau nei jo moteris... nejuokinkit doh.gif  vyrai geresni kirpejai geresni vadovai geresni kulinarai geresni pardavimu zmones geresni analitikai, su tokiu jusu mastymu ir daugeliu kitu nenuostabu, kad pasaulyje beveik vien badaujantys zmones yra moterys su vaikais, moteriai sunkiau daryti karjera, jai maziau moka, o juk viskas prasideda nuo smulkiu dalyku, kurie formuoja stereotipus ir nuomones. ... bet ka cia su jumis diskutuoti tokiom temom, vistiek nesuprasit.

Pirma, aš Jums tikrai ne brangioji biggrin.gif;
savo pasakymu: "patriarchalinio auklėjimo spragos" truputį susimovėte. biggrin.gif
Pasakėte priešingai, nei norėjote - bet nesiginčysiu, bent žodynas platus.
Ne kiekvienas vyras gali būti geras kulinaras, ne kiekviena moteris gali būti gera vairuotoja, bet gali. Dažnas vyras neturi jokio noro, knaisiotis prie maisto, o Jūms labai patinka atsidarius mašinos kapotą rankas tepaluotis? Mano dušiai pagal vyrišką skonį pagamintas patiekalas yra skanesnis. Mėgiami vyriški prieskoniai. smile.gif Todėl mano subjektyvia nuomone, man vyrai - geresni kulinarai. Kodėl maisto gaminimas Jums atrodo niekinis reikalas? Juk yra daug iš to gyvenančių ir pragyvenančių, net turtingų virtuvės šefų. O mano vyras, kiekvienus mano pagamintus pietus vertina ir nepriima to, kaip savaime suprantamu reikalu, atseit, "eik, moterie, valgyt daryt".
Drįsčiau jus pakritikuoti, ir pasakyti, kaip Jūs drįstate teigti, apie čia rašančių moterų mąstymo būdą, jų nepažinodama? Iš Jūsų pavienių postų aš taip pat galiu susidaryti atitinkamą nuomonę apie Jus, bet tai nebūtinai gali būti teisybė.
Po tokio aršaus užsipuolimo, peršasi viena išvada - pati jaučiatės esanti žemiau vyro ir pas Jus čia jaučiamas patriarchalinis auklėjimas, o ne jo spragos.
O tas eskalavimas - aš laisva, galinti pasiekti moteris, galiu daryti karjerą, aš neužsiimu buitiniais ir monotoniškais dalykais. Tfu... Aš laisva jaučiuosi ir pietus vyrui gamindama, nes turiu ambicijų, turiu tikslų ir turiu savo svajonių, o kodėl retkarčiais visiems sveikai ir skaniai nepavalgius. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady_Hatora: 19 gruodžio 2007 - 09:10
QUOTE(Mersedes @ 2007 12 18, 22:20)
Ka reiskia nemoku gaminti??? tongue.gif

bet ka cia su jumis diskutuoti tokiom temom, vistiek nesuprasit.

Moku.Net labai moku flirt.gif . Bet pietu negaminu hihihi.gif As turiu dvi rankas, vyras irgi dvi mastau.gif

....kadangi vistiek nesuprasiu...tai ka cia diskutuot... irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Mersedes @ 2007 12 18, 23:20)

Kokie nervai doh.gif Kvepia kazkokiais kompleksais. Nuo to, kad pagaminu seimai valgyti ir islyginu vyrui marskinius, tikrai nesijauciu prastesne ar kokia nususia tarnaite. Be to namie gamintas maistas zymiai skanesnis nei Maximos misraines.
Kazkada ankstyvoj jaunystej
hihihi.gif visai nemokejau gaminti valgyti ir visiem sakiau, kad tekesiu tik uz tokio vyro, kuris man gamins, o ne as jam. Bet...gyvenimas priverte pakeisti poziuri, ir tai , manau, tik i gera. Kaip sakoma, ka ismoksi, ant peciu nenesiosi lotuliukas.gif
Atsakyti
nu mergos kam puolat mercedes............ ji gal nori tas vargseles apginti zmonas kurios gamina gamina bet tikrai esti neįvertinamos, gi tikrai kiek vyrų lietuvių - esti dar iš 19. kaimo lietuvoje..... paduok, ateik...gal jos tokia patirtis iš aplinkui, gal ji tą matė, ar iš mamos, močiutės, giminių, kelių draugių...... nebūtinai jai pačiai kompleksus giliausius pripaišyti... gerai, jei gaminat ir vyrai tai vertina....tačiau smile.gif
sakot svarbiausia gerai jaustis gaminant. sutinku 4u.gif tačiau kartais daugelis mūsų nebežinome, kaip jaučiamės... ar iš inercijos darom, ar iš to, kad sulauktume komplimentų, nes kitaip, žinome, pasąmonėje jo kas nors ims kauptis kauptis. gal vyras kultūringas, mums to nepasakys...

p.s. gal atšokim, - pasiūlymas, - nuo palyginimų su mašinomis. atseit, vyras tai tvarko tvarko mašiną. atseit suprask laaaabai dirba. (jo darbas sulyginamas moters vežmam ūkiui (vaikai, priežiūra, skalbiniai, priežiūra, maistas, kampai...)))

na, o vyrukas dirba prie mašinos.
nelygu kokias periodais. va, nusipirko naują, naujesnę, -esnę, geresnę...ne tiek jau ir tvarkytis bereikia, nereik kuistis pajuodusiam, pablizgina ir on you go bigsmile.gif o žmona gamina ir gamina ir gamina. maistas nepasidaro pats, o su mašina ne tiek daug vargo... idealiausia, jei ir vyras ir moteris abu gamintų...juk abu šiais laikasi dirba, abu dalyvauja priimant vaikus - darant taip pat - moteris kaip ir vyras užima vis daugiau darbų/sferų, anksčiau vien "vyriškų" laikytų.... geriau kad abu abu abu ABU...NES NEDUOK DIEVE JEI KĄ....VIENĄ DIENĄ IMS , ŽMOGUS, PRIIMTI PIETUS UŽ GRYNĄ PINIGĄ. juk esam silpni žmonės, istorija parodo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 19 gruodžio 2007 - 22:34
aisku kad gaminu vyrui.man patinka gaminti skaniai ir jam smile.gif sau vienai taip tingeciau..bet buna,kai tingiu, nenoriu ir pan-uzsisakom maisto ar nusiperkam gatavo; arba nuvarom kur nors..viskas sutarimo reikalas-buna visaip smile.gif
bet tikrai manau kad kartais vyrai nevertina kai kuriu moteru -galvoja,kad taip iprasta:moteris turi gaminti ir vsio.uzjauciu-laikykites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2007 12 19, 23:31)
p.s. gal atšokim, - pasiūlymas, - nuo palyginimų su mašinomis. atseit, vyras tai tvarko tvarko mašiną. atseit suprask laaaabai dirba. (jo darbas sulyginamas moters vežmam ūkiui (vaikai, priežiūra, skalbiniai, priežiūra, maistas, kampai...)))

Na argi čia naujiena, kad vyrams sunku vienu metu galvoti apie visą ūkį? Smegeninė tiesiog kiek kitaip dirba. O kad moteriškė pati užsikrauna visą tą ūkį tempti iš begalinės meilės, paskui - iš įpratimo, tai kas gi dėl to kaltas - vėl tie kiaulės vyrai?
Atsakyti
Gaminu, bet ne visai kasdien blush2.gif Bet stengiamės ir darbo dienom šiaip pietauti namie. Kai nėra laiko ką nors greitai suorganizuoju, o kai yra, tai patinka gaminti ką nors naujo ax.gif
Atsakyti