Jooo, sunkios situacijos.... Laikykites, panos. Kovokite uz seima, uz santykiu. Gal ir sunku, ir rankos nusvyra, bet kazkam to palaikymo reikia.... gal jusu stiprybe gelbti gyvybe... ? gal jei ne jusu pastangos, butu situacija visai kitokia.... zyyymiai blogesne. Klausykit, o ju uzkoduoti negalima? Alkoholikus juk koduoja?

jeigu pats nenores tai niekas neprivers uzsikoduoti
oi kad kas pasiulytu koki darbeli - galiu dirbti muzikos mokytoja, renginiu organizatore, administratore, kurybos darbuotoja, ir bile kuo kad tik uzdirbciau, nes reikia skyryboms pinigeliu - pasiryzau bet kokiu atveju issiskirti.
QUOTE(jausma @ 2008 03 19, 12:12)
oi kad kas pasiulytu koki darbeli - galiu dirbti muzikos mokytoja, renginiu organizatore, administratore, kurybos darbuotoja, ir bile kuo kad tik uzdirbciau, nes reikia skyryboms pinigeliu - pasiryzau bet kokiu atveju issiskirti.
Gal ir teisingai.
na gal aš cia truputi ne į temą, skirtis nesiruošiu, tiesiog noriu pasidometi..kaip sakoma apie narkotikus, viena syki paragavai, norisi dar..zinoma, jei zmogus turi viduj tam silpnybe..gal as naiviai tikiu, bet labai artimas zmogus (ne vyras) vartoja ale kartais narkotikus, ir tikina, kad jis nejaucia priklausomybes..nors per visus balius jis vartoja..kada prasiau žmogaus, kad to nedarytu, jis pasisplepes tai tai daro, uzklupus, apeme labai baisus jausmas, o vaizdas is vis...kazkodel pradedu galvoti, kad jis galbut ir dazniau vartoja, nes jo bemieges naktys, nenoras valgyti, visada stebiu akiu vyzdzius, bet issipletimo ju nematau..tiesiog gaila zmogaus, o tuo labiau manes apgavimo..ir ar galiu teigti, kad jis narkomanas?
QUOTE(Myja @ 2008 03 19, 16:53)
na gal aš cia truputi ne į temą, skirtis nesiruošiu, tiesiog noriu pasidometi..kaip sakoma apie narkotikus, viena syki paragavai, norisi dar..zinoma, jei zmogus turi viduj tam silpnybe..gal as naiviai tikiu, bet labai artimas zmogus (ne vyras) vartoja ale kartais narkotikus, ir tikina, kad jis nejaucia priklausomybes..nors per visus balius jis vartoja..kada prasiau žmogaus, kad to nedarytu, jis pasisplepes tai tai daro, uzklupus, apeme labai baisus jausmas, o vaizdas is vis...kazkodel pradedu galvoti, kad jis galbut ir dazniau vartoja, nes jo bemieges naktys, nenoras valgyti, visada stebiu akiu vyzdzius, bet issipletimo ju nematau..tiesiog gaila zmogaus, o tuo labiau manes apgavimo..ir ar galiu teigti, kad jis narkomanas?
Taip. Bent jau psichologine priklausomybe nuo narkotiku jis jau yra igijes.
psichologinis pripratimas atsiranda po pirmo karto
dirbu su narkomanais(kurie svirksciasi), tai turim tokiu kurie per sventes "susisauna", bet viskas nuo tokiu svenciu ir prasideda, na viena antra karta, na gal trecia isidursiu, o pasku ir abstinencijos sindromas atsiranda, kai purto tiek, kad ir i vena sunku pataikyt
is pradziu vartojama, kad butu gerai, pakyla upas, atrodo sitiek darbu gali padaryti, o veliau jau kaifuoja del to, kad nebutu blogai... ka daugiausia vartoja siuo metu Lietuvoj? heroina, kuris ramina, sako geriausias "kaifas" kai susileidi ir nuluzti is kart... nuo amfetamino labai svoris pradeda kristi(narkomanai juokauja, kad geriausia dieta leistis amfa), paranoja prasideda...
zodziu esu macius visokiu zmoniu ir geru, kuriu tikrai gaila del sugriauto gyvenimo, ir tokiu, kuriu geriau tamsoj nesutikti...
nieko nesmerkciau, jei apsisprestu skirtis su priklausomybe turinciu zmogum, nes tikrai maza dalis gali atsikratyti sio iprocio, kuriam potraukis isliks visa gyvenima...

is pradziu vartojama, kad butu gerai, pakyla upas, atrodo sitiek darbu gali padaryti, o veliau jau kaifuoja del to, kad nebutu blogai... ka daugiausia vartoja siuo metu Lietuvoj? heroina, kuris ramina, sako geriausias "kaifas" kai susileidi ir nuluzti is kart... nuo amfetamino labai svoris pradeda kristi(narkomanai juokauja, kad geriausia dieta leistis amfa), paranoja prasideda...
zodziu esu macius visokiu zmoniu ir geru, kuriu tikrai gaila del sugriauto gyvenimo, ir tokiu, kuriu geriau tamsoj nesutikti...
nieko nesmerkciau, jei apsisprestu skirtis su priklausomybe turinciu zmogum, nes tikrai maza dalis gali atsikratyti sio iprocio, kuriam potraukis isliks visa gyvenima...
o ka gali vartoti kartu su alkoholiu. Koks narkotikas turi toki stipru kaip vaistu kvapa. Nes kartais uzuodziu ypac ryte toki stipru kvapa kazkokiu kaip vaistu kaip zoliu na nezianu kaip ivarditi, o is vakaro buna tik alkoholio kvapas (bet kaip priprantama prie tu kvapu kad jau nebeatskiriu)
o man vis įrodinėja kad daugiau nieko be alkoholio nevartoja kad aš tik išsigalvoju.
QUOTE(Myja @ 2008 03 19, 17:53)
Jeigu jau vartoja per visus balius , tai manau tikrai tai signalas rimtas. Maniskis pasakojo kad jaunysteje irgi yra naudojes retsykiais bet po to atsirado didesnis potraukis. Visiskai atsisakyti sake buvo jau nelengva. Dabar po 20 metu tai sako visiskai net minties nebeliko. O kokius 2 metus tai kankinosi. Manau zmoguciui reikia stipriai susimastyti
QUOTE(Torija* @ 2006 11 19, 12:44)
Istikruju ilgai negaliejau parasyt, kažkaip geda labai. Nes kas nebuvo su tuom susidurures tikrai negali turbūt mane suprast. Ir as irgi kol nebuvai susidurus galvojau, kad tai yra labai slikstu. Bet kai nelaime atejo i mano namus. Supratau, kad tai yra labai skaudu. Tiesiog nepakenciamas skausmas. As skriuosi, bet dar esu neapsisprendus iki galo. Labai sunku rasyt. Net nezinau, kaip pasakyt, bet jau nebegaliu tylet, nes viska laikau savy. Negaliu pasidalint skausmu net su geriausia drauge. Geda. Bijau, kad nuteis.
Suzinojau, kad mano vyras vartoja narkotikus. Gydesi, bet nepadiejo. Noras pas ji yra, bet apsisprendimo turbūt ne. Nes yra jaunas ir negali suvokti, kad iki gyvenimo pabaigos gyvens net be alkoholio. Jis kai vartoja tampa visai kitu žmogumi be jokiu dvasiniu vertybiu. O kai atsigauna ir buna geru vyru ir geru tevu. As jau nebegaliu kentiet, bet man toks jausmas, kad as turieciau jam padiet ir stengtis iki paskutiniuoju. Atrodo ,kad paliksiu zmogu, kada jam sunkiausia, Jo tevai irgi tikysi mano pagalbos.O man toks jausmas, kad laiduoju gyva zmogu. Bet vistiek dar viltis yra kad jis dar pasveiks
Papildyta:
Jis dabar ligoninej. Ryt , poryt turi paleist. Turiu Minty neileist ji i namus, Nors butas ir uzrasytas ant jo mamos. Siuoj situacijoj jo tevai mane palaiko, bet nzn ar ilgai palaikys. aisku kol vartoja, tai jie mums su vaikeliu kazkiek padieda. Bet as jau nebe zinau, net jei jis pasveiks noriesiu but su jo. NEs visa gyvenima reiktu gyvent su baime, kad viskas vel gali pasikartot. Jei as jo neileisiu jis turies du kelius ar vaziuot gyditis ar vel sugrizt prie narkotiku.Jei pasirinks 2 tai greiciausiai jo laukia mirtis.O as taip norieciau kad vaikas nors turietu
Suzinojau, kad mano vyras vartoja narkotikus. Gydesi, bet nepadiejo. Noras pas ji yra, bet apsisprendimo turbūt ne. Nes yra jaunas ir negali suvokti, kad iki gyvenimo pabaigos gyvens net be alkoholio. Jis kai vartoja tampa visai kitu žmogumi be jokiu dvasiniu vertybiu. O kai atsigauna ir buna geru vyru ir geru tevu. As jau nebegaliu kentiet, bet man toks jausmas, kad as turieciau jam padiet ir stengtis iki paskutiniuoju. Atrodo ,kad paliksiu zmogu, kada jam sunkiausia, Jo tevai irgi tikysi mano pagalbos.O man toks jausmas, kad laiduoju gyva zmogu. Bet vistiek dar viltis yra kad jis dar pasveiks
Papildyta:
Jis dabar ligoninej. Ryt , poryt turi paleist. Turiu Minty neileist ji i namus, Nors butas ir uzrasytas ant jo mamos. Siuoj situacijoj jo tevai mane palaiko, bet nzn ar ilgai palaikys. aisku kol vartoja, tai jie mums su vaikeliu kazkiek padieda. Bet as jau nebe zinau, net jei jis pasveiks noriesiu but su jo. NEs visa gyvenima reiktu gyvent su baime, kad viskas vel gali pasikartot. Jei as jo neileisiu jis turies du kelius ar vaziuot gyditis ar vel sugrizt prie narkotiku.Jei pasirinks 2 tai greiciausiai jo laukia mirtis.O as taip norieciau kad vaikas nors turietu

atsiprasau, neskaiciau visu postu, ir siaip ilindau cia del smalsumo, bet visgi pasisakysiu, nes turejau gyvenime sutikus panasia i jusu situacija.. sakyciau, jeigu mylit ta zmogu, tai turetumet kartu su juo kovot, bandyt padeti visais, suprantama - tai sunku, bet gi noras buti kartu turi buti stipresnis! o jeigu nera jausmu, aisku neleiskit i namus, ypac jei turit vaiku, isbraukit is gyvenimo ir niekad neileiskit, nes niekada nesuprasite nemyledama savo vyro minciu.. kitokie yra tie zmones, labai "kitokie".

oi su tais akių vyzdžiais aš jau nebesusigaudau, kartais jie normalūs o kartais labai maži o kartais išsiplėtę, nebežianu nuo ko tai priklauso.