QUOTE(inesaS @ 2007 01 08, 19:42)
Oj, ir man girdeta situacija.O zinot kodel taip atsitinka?Todel,kad zmogus metes gerti,isivaizduoja jau kazin ka del seimos padares.Jis jau negeria,prasau ji gerbti ir myleti.Bet daznas pamirso,ka jo seima isgyveno tada kai jis gere...
Labai gerai pailiustravai situaciją apie kurią aš kalbėjau antrajame savo pasisakyme. Įsiklausyk pati į savo žodžius.
1. "zmogus metes gerti,isivaizduoja jau kazin ka del seimos padares" - tavo nuomone juk jis dar nieko ypatingo nepadarė.
2. "Jis jau negeria,prasau ji gerbti ir myleti" - tavo nuomone jis to dar neužsitarnavo.
3. "Bet daznas pamirso,ka jo seima isgyveno tada kai jis gere..." - juk tu to dar neužmiršai? (dar blogiau jei busi linkusi primint).
Tik nepradėk piktintis. Tu išties nepasakei nieko blogo ar ko nors neteisinga. Nieks negali negali su tavim nesutik. Tik toks požiūris, tai pirmas didžiulis žingsnis į santykių griovimą. Tai būtent ta situacija, kai "visuomenė ir šeima nepasiruošę jo priimt atgal". Tu nemeluoji, neapgaudinėji, bet ir tolimesni santykiai ateities neturi (bent jau geri santykiai). Būna nemažai atvejų, kai teisybė niekam nereikalinga, jei nuo jos tik blogiau tampa.
Juk ne be reikalo yra koalkoholikų klubai ir psichologų pagalba šeimos nariams.
P.S. aš asmeniškai alkoholio nesu atsisakęs, o dar ir rūkau...