Mano vaikiukas naktinio miegelio nueina miegoti puse devyniu ar devinta vakare. Tada geria pienuka ir atsibunda dar pagerti apie puse sesiu, sesta. Ar ir nuo tokio gerimo reikia nupratinti? Na jis nori rytais gerti pienuko. Yra buve atveju kad atsibunda tik puse astuoniu tai irgi pirma nori pieno o paskui kiti reikalai.
QUOTE(linusha @ 2008 11 14, 14:13)
Mano vaikiukas naktinio miegelio nueina miegoti puse devyniu ar devinta vakare. Tada geria pienuka ir atsibunda dar pagerti apie puse sesiu, sesta. Ar ir nuo tokio gerimo reikia nupratinti? Na jis nori rytais gerti pienuko. Yra buve atveju kad atsibunda tik puse astuoniu tai irgi pirma nori pieno o paskui kiti reikalai.
Mes irgi gulame apie 21 val ir tada ryte apie 5-6 val. valgom pienelį. Man atrodo, kad jeigu mama jau išsimiegojusi, tai ko nepamaitinti

Aš laukiu kol ūgtels dar, tada turbūt natūraliai pasistums laikas pusryčiams.
QUOTE(Mininga @ 2008 11 13, 12:47)
Sveikutės,
mano dukrytei jau 1,9 mėn., tačiau naktimis vis dar reikalauja pienuko. MP nebemaitinu jau senai, geria paprastą karvės pieną. Būna retų išimčių, kai išmiega visą naktį, bet labai jau retai
Bandžiau naktį duoti ir vandenuko, ir sulčių - niekas nepadeda
Reikalauja pienuko
Pasidalinkite patirtimi kaip atpratinti, nes manau, kad tokio amžiaus vaikas, jau turėtų miegoti be maitinimo naktį.
mano dukrytei jau 1,9 mėn., tačiau naktimis vis dar reikalauja pienuko. MP nebemaitinu jau senai, geria paprastą karvės pieną. Būna retų išimčių, kai išmiega visą naktį, bet labai jau retai

mes irgi ko tik neisbandem, netiko nei sultys, nei vanduo, nei pienas pries miega is puodelio, nei is stiklines su siaudeliu-NIEKAS, tada bandem tiesiog neduoti, bet klykdavo taip, kad ausys uzguldavo (klausyti kaip vaikas rekia po kelias valandas kol uzmiega ne mano nervams), tai viena nakti man kilo geneali mintis

nu va visi tie vaikeliai skirtingi mes maudomes tik vakare bet tada jau kai gula miegot tai nereikia nei supti nieko

QUOTE(TeQuiLa @ 2008 11 15, 14:33)
viena nakti man kilo geneali mintis

O cia mintis

Man gydytoja liepė neduoti naktimis pieno, nes skrandukas turi pailsėti
Pakeičiau į vandenuką, tai iš pradžių nepatiko, bet tėtis griežtai liepdavo miegoti ir apsiramindavo (vienintelio jo klauso). Taip porą naktų pasikankinom ir perėjo prie vandenuko

QUOTE(Minlina @ 2008 11 14, 10:47)
Dar gali pagelbėti čiulptukas, nes dažniausiai naktinio valgymo problema yra pas nenaudojančius čiulptuko. Jei principingai auginant vaiką be čiulptuko, tuomet pasinaudokit pingpungutes patirtimi, kai atpratinama tiesiog neduodant, bet čia jau reikės didelės kantrybės ir užsisipyrimo, čia kaip su migdymu naudojant Ferberio metodą - jei jau nusiteikėt, tai taip ir darykit, nesiblaškykit...
Matyt tikrai todėl - mano visi be čiulptukų ir visi MP naktimis ilgai kemšantys pasitaikė. Atpratint vieną tuo metodu visai nesudėtinga (pas mus nė rėkimų didelių nebuvo - tiesiog gulėdavau tam pačiam kambary, tėtis paaiškindavo, kad miega mamytė, miega pienukas, ir vaikučiui reik miegot...), o va dvynukus dabar turim 1,5 metų ir jokių šansų - rėkia vienas, prikelia kitą, tada rėkia abu - tėtis dviejų nenuramins... Tiek to - laukiu geresnių laikų, kai jau susikalbėti pavyks...
QUOTE(TeQuiLa @ 2008 11 15, 15:33)
mes irgi ko tik neisbandem, netiko nei sultys, nei vanduo, nei pienas pries miega is puodelio, nei is stiklines su siaudeliu-NIEKAS, tada bandem tiesiog neduoti, bet klykdavo taip, kad ausys uzguldavo (klausyti kaip vaikas rekia po kelias valandas kol uzmiega ne mano nervams), tai viena nakti man kilo geneali mintis
i buteliuka idejau sauksteli druskos, ipyliau pieno, pasildziau ir nunesiau, paragavo atkiso atgal, pasake "neskanu" apsiverte ant sono ir uzmigo, taip pazaidem 2 vakarus ir 2 parycius ir jau 1,5 savaites nereikia jokio pieno nei pries miega, nei paryciais
prikurem pasaku, kad pienukas buteliuke buna neskanus ir veikia kuo puikiausiai, diena kartais ipilam i stikline pieno ir geria 

liuks mintis sakyciau.
Mano dukrelei niekas negelbejo, tik laikas. Jai davem saldzius gerimus nuo pat pradziu. Suneliui nuo pat pradziu be MP davem ne sulciu, ne arbatos, bet vandens. Patirtis

Aš irgi iš tų, kurie mano, kad viskam savas laikas. Mano dukrytė nuo gimimo miegojo su mumis, vėliau iškeliavo į savo lovytę, kartais naktimis įlipdavo pas mus, veliau tik rankos paprašydavo, o kai buvo 2,5 metų pati sutiko miegoti savam kambary. Na dabar dar kartais paryčiais atbėga pas mus, bet tame nematau nieko bloga, svarbu tik lovą plačią turėt
Dabar dar turim mažytį brolį, todėl lova dalinamies kartais keturiese
Aš pati daug geriau miegu, kai vaikai kartu su mumis miega... Aišku tikiuosi, kad kažkada vaikai visą naktį išmiegos savose lovose, bet tikrai preivarta to nedarysiu.

mano kiskis naktim nemiegojo nuo sesiu menesiu. vis galvodavom, kad kalti dantukai, nes nubusdavo ir verkdavo, bet kai jau visi isdygo vistiek tas pats buvo. tai taip ir neaisku kas ir kodel kankino vaikuti. bet dabar jau lyg ir isaugom is to - kiskiukui 1 metai ir 11 menesiu, tai miega gerai. oj buvo vargo tom nemigo naktim, tad puikiai suprantu visas mamytes..