QUOTE(supa @ 2008 11 30, 12:11)
na skaičiau skaičiau ir visai nesupratau šios mamos požiūrio ir išvadų. Tiesą sakant, mano akimis visai nesąmones parašėt
prie ko čia gėda? nemalonu ir t.t. paprasčiausiai norisi kad vaikas to nedarytų, bet yra kaip yra, ne visi auga ramiais gerais ir paklusniais. Mnao vaikinas irgi pilnas ožiukų, visokių, iš kurių ir juokas ima ir supranti kad tai jau negerai , ir supranti kad negerai kadtas juokas ima ...(na mes dar mažesni , tk metinukai). Vyresnėlė neturėjo nei pusė tiek ožiukų, tiesą pasakius visai jų neturėjo, o va sūnus- ožiukų puokštė tiesiog....ir svarbiausia, mano manymu, visa tai išaugama, aišku nereik visiškai abejingai į tai žiūrėt, reik auklėti ir t.t., bet tragedijos irgi nereik iš to daryt....maniškis pvz. mušasi, muša sesę, muša mamą, muša kitus. Ilgai mokinau kad tai negražu ir kad reikia mylu mylu daryt, o ne mušt, tai dabar jis suduoda ir skubina mylu mylu daryt, bet vistiek muša....
o dėl naktinių rėkimų, mums irgi jie buvo kokis 8 kartus gal, bet pabaigoj jau žinodavau- kol normaliai neišbudinsi, t.y. nesudegsi šviesų, neiškalbinsi, nešiosi ir t.t. tol ir klyks, o užklykdavo tokiu nesavu balsu, kad jau iš to balso suprasdavau kad tai "tas" klykimas ir klykdavo kol išbusdavo, o tai padarydavo labai sunkiai. Aplamai tas užklykima sbūdavo visada iki kokios 24 val., t.y. paryčiui neklykdavo, o tik vos kokią valandą įmigęs, kai kaip aš suprantu būna giliausias miegas. Jau ir diagnozių buvom nemalonių prisigalvoję, bet ačiū dievui jau kokį pora mėn. jų nebėra.... o kodėl rėkia- kas žino.....ką tie vaikiukai sapnuoja ir t.t. "Protingi" žmonės vis sako ko nori- nėštumas buvo nelengvas, t.y. viskas buvo OK tik baimių buvo daug, net vandenų tyrimą dariausi, tai juk sako vaikiuką irgi traumuoja....

prie ko čia gėda? nemalonu ir t.t. paprasčiausiai norisi kad vaikas to nedarytų, bet yra kaip yra, ne visi auga ramiais gerais ir paklusniais. Mnao vaikinas irgi pilnas ožiukų, visokių, iš kurių ir juokas ima ir supranti kad tai jau negerai , ir supranti kad negerai kadtas juokas ima ...(na mes dar mažesni , tk metinukai). Vyresnėlė neturėjo nei pusė tiek ožiukų, tiesą pasakius visai jų neturėjo, o va sūnus- ožiukų puokštė tiesiog....ir svarbiausia, mano manymu, visa tai išaugama, aišku nereik visiškai abejingai į tai žiūrėt, reik auklėti ir t.t., bet tragedijos irgi nereik iš to daryt....maniškis pvz. mušasi, muša sesę, muša mamą, muša kitus. Ilgai mokinau kad tai negražu ir kad reikia mylu mylu daryt, o ne mušt, tai dabar jis suduoda ir skubina mylu mylu daryt, bet vistiek muša....

o dėl naktinių rėkimų, mums irgi jie buvo kokis 8 kartus gal, bet pabaigoj jau žinodavau- kol normaliai neišbudinsi, t.y. nesudegsi šviesų, neiškalbinsi, nešiosi ir t.t. tol ir klyks, o užklykdavo tokiu nesavu balsu, kad jau iš to balso suprasdavau kad tai "tas" klykimas ir klykdavo kol išbusdavo, o tai padarydavo labai sunkiai. Aplamai tas užklykima sbūdavo visada iki kokios 24 val., t.y. paryčiui neklykdavo, o tik vos kokią valandą įmigęs, kai kaip aš suprantu būna giliausias miegas. Jau ir diagnozių buvom nemalonių prisigalvoję, bet ačiū dievui jau kokį pora mėn. jų nebėra.... o kodėl rėkia- kas žino.....ką tie vaikiukai sapnuoja ir t.t. "Protingi" žmonės vis sako ko nori- nėštumas buvo nelengvas, t.y. viskas buvo OK tik baimių buvo daug, net vandenų tyrimą dariausi, tai juk sako vaikiuką irgi traumuoja....
labai aciu uz savo issakymus..kazkaip net ramiau pasidare, kad ne mano vienas toks. juokas sueme del musimu:) maniskis elgiasi lygiai taip pat

nu daugiau bandysiu kaip reikiant pazadinti..nes tai tai dar tamsoj bandai nuraminti ir t.t...bet kad sakau nesileidzia nieko daromas, tik klykia dar labiau:( dar nosyte uzgulusi jam, gal sakau del to dar, nakti nebegali prakvepuot..nu zodziu praeis gal visa tai..labai tikiuosi..
Papildyta:
[quote=Jurgučiuks,2008 11 30, 17:51]
[quote=soleil,2008 11 27, 16:11]
sveikos mamytes,
o as jau ir nebezinau ka daryti su savo mazyliu..jam 2.3 metuku ir prabunda vos ne kiekviena nakti ir klykia. va sianakt irgi, kad prades rekti ant viso namo. ir svarbiausia, kad nedudoa nei prisiliesti. bandau glostyt, ramint. dar labiau spiegia ir stumia. bandau apklot, sakau gal susala nusiklojes (nors ir taip pastoviai keliuosi kelis sykius, kad uzkloti, nes nusispardo..), tai rekia dar labiau. ir sviesa uzdegu, ir bandau ant ranku paimt, nu zviegia ir viskas. ir nea sako, purto galvyte..tai taip pusvalandi koki prasikankinam, paskui jau ramesnis ramesnis darosi, ir uzmiega kaip ir..nuo dvieju metu pradejo eiti i darzeli, is pradziu galvojau gal del jo, vaikui stresas ir prabudineja. bet dabar jeu kelinta savaite graziai darzely atsisveikiname, jokiu riksmu, nieko.
Toks jausmas, kad apie mano vaika raso. Mano padauzels taip pat tai rekdavo iki apsivemimo, jokiu paglostymu nieko, klykdavo dar labiau, o tikslios priezasties as nesuzinojau, tik jau pasikartosiu su sviesa, kad ijungus maza lempute, mums viskas baigesi. Ir kame cia buvo priezastis nzn.
Kantrybes ir istvermes jums.
hmmm...nu reikia pamastyt del tos lemputes mazos