Aciu
Plepute, is psichologines srities - ka reiskia, kai zmogus skaito zurnalus is galo??? siandien pastebejau, kad ir knyga l.sunkiai einasi nuo pradziu, kur kas geriau kai ja verciu ir uzkliuna skyrelis - tada isigilinu, susidomiu, nors suprantu, kad ta knyga privalau nuo..iki perskaityti, bet toks skaitymo budas kelia abejoniu, kad jau taip viska ir perskaitysiu ir suszinosiu
Aciu
Aciu
sveikutes, merginos,
duosiu peno diskusijoms
perskaiciau VZ "Mano karjeroje" apie darbo paieskas. noreciau isskirti keleta mane nustebinusiu punktu ir noreciau suzinoti Jusu nuomones. taigi:
1."...susisiekite su tais zmonemis (kalbama apie norimos imones asmenis,atsakingus uz idarbinima): skambinkite, siuskite kiekvienai pozicijai pritaikytus gyvenimo aprasymus ir organizuokites susitikimus su jais."
2. "CV siuntimas laikomas PASYVIA DARBO PAIESKA (!). susitikimai ir pokalbiai duoda gerokai daugiau naudos."
(istrauka is "Personalo valdymo grupes" direktores komentaro)
na, man sis budas ieskoti darbo atrodo izulokas
kas bus, jeigu mes eisim darbo ieskoti per imones? galiausiai ismes uz duru... kaip organizuotis susitikimus, jeigu jiems nereikia darbuotoju? (neisivaizduoju kokio naglumo turi buti zmogus, jeigu taip ieskotusi darbo
)
nuo kada CV siuntimas yra pasyvi darbo paieska? na is dalies pasyvi, bet juk dabar paieskos praktikoje tik tokia ir taikoma
ir apskritai, man atrodo, kad sie komentarai istraukti is kokios JAV personalo valdymo praktikos, visai netaikomos LT? zinot kaip buna, prisiskaito veikalu, praktikoje vargiai pritaikomu ir desto
duosiu peno diskusijoms
perskaiciau VZ "Mano karjeroje" apie darbo paieskas. noreciau isskirti keleta mane nustebinusiu punktu ir noreciau suzinoti Jusu nuomones. taigi:
1."...susisiekite su tais zmonemis (kalbama apie norimos imones asmenis,atsakingus uz idarbinima): skambinkite, siuskite kiekvienai pozicijai pritaikytus gyvenimo aprasymus ir organizuokites susitikimus su jais."
2. "CV siuntimas laikomas PASYVIA DARBO PAIESKA (!). susitikimai ir pokalbiai duoda gerokai daugiau naudos."
nuo kada CV siuntimas yra pasyvi darbo paieska? na is dalies pasyvi, bet juk dabar paieskos praktikoje tik tokia ir taikoma
ir apskritai, man atrodo, kad sie komentarai istraukti is kokios JAV personalo valdymo praktikos, visai netaikomos LT? zinot kaip buna, prisiskaito veikalu, praktikoje vargiai pritaikomu ir desto
QUOTE(Speigė @ 2007 02 03, 08:20)
Verčiu į lietuvių kalbą
Čia tiesiog buvo "įvyniota į vatą" į vatą mūsuose plačiai paplitusi darbo paieška "per pažystamus"
Susisieki su pažystamais arba pažystamų pažystamais (na, Lietuvoj mes visi kaip ir giminės
Bet man kažkaip pačiai smagiau praeiti konkursą bendra tvarka, kažkaip pakelia pasitikėjimą savimi, tada jua net neabejoji, kad sugebėsi tokį darbą dirbt, juk iš tieeeek (
Beto yra kažkokia garantija, kad tokioj įmonėj, atsiradus artimesniam giminaičiui tavęs neišmes lauk arba nepažemins pareigose
Ale tikrai, net nepagalvojau, kad cia gali buti apie darba per pazystamus ... o taip kalba idarbinimo firmos direktore
tai kokia jiems nauda jeigu visi ieskosis per pazystamus? darbo netures tokios firmos...
tai kokia jiems nauda jeigu visi ieskosis per pazystamus? darbo netures tokios firmos...
QUOTE(Speigė @ 2007 02 03, 10:59)
Ale tikrai, net nepagalvojau, kad cia gali buti apie darba per pazystamus ... o taip kalba idarbinimo firmos direktore
arba žmogus realiai vertina Lietuvos situaciją, arba... pažystamų reikia ieškoti ir atrankos kompanijose
QUOTE(Speigė @ 2007 02 03, 09:20)
kas bus, jeigu mes eisim darbo ieskoti per imones? galiausiai ismes uz duru... kaip organizuotis susitikimus, jeigu jiems nereikia darbuotoju? (neisivaizduoju kokio naglumo turi buti zmogus, jeigu taip ieskotusi darbo
)
1. visiškai neįžūlu eiti ieškoti darbo per įmones, tai tikrai veiksmingiau nei siųsti savo cv. ir taip persnalo skyriuose dirbantys turi ką veikti. jei nėra skelbiamas konkursas gali jie tą tavo cv tiesiog iš karto išmesti.
2. atėjusi prašyti darbo iš karto atkreips dėmesį į tai kaip tu atrodai. žinoma reikia žinoti, ko ieškai ir save pateikti taip, kad užkabintų. tai tikrai veiksmingiau nei siųsti Cv. žinoma gali ir pravyti ir dar ką, bet ne visi. kas nerizikuoja - tas negeria šampano. ne tiesa?
3. pažįstamų įdarbinimas yra dar vienas įdarbinimo būdas. ir tai pati didžiausia motyvacija priimti ne tą, kuris siuntė Cv, o pasiūlytą kandidatą iš savų. tai vat taip. čia nieko keisto ir tas įmonėse veikia labai plačiai.
QUOTE(Speigė @ 2007 02 03, 00:20)
perskaiciau VZ "Mano karjeroje" apie darbo paieskas. noreciau isskirti keleta mane nustebinusiu punktu ir noreciau suzinoti Jusu nuomones.
)
Aš asmeniškai nematau čia nieko įžūlaus ir nemanau, kad čia šnekama apie "įdarbinimą per pažįstamus". Juk ir šioje temoje buvo šnekėta apie tai, kaip, jeigu žinai kompaniją, kurioj labai norėtum dirbti, bet ji tuo momentu darbuotojų neieško, verta jiems nusiųsti savo CV, pridėjus laišką, kad norėtum dirbti jų kolektyve, kad jie peržiūrėtų tavo išsilavinimą ir darbo patirtį ir kad, kai atsiras tinkama laisva darbo vieta, kad jie jus turėtų omeny arba bent jau įtrauktų jus į konkursą. Nes kartais darbdaviui gal 'žūt būt' naujo darbuotojo nereikia, bet jis jau mąsto apie tai. Ir tinkamo kandidato atsiųstas toks laiškas su CV jam būtų labai 'į temą'. O jei šiuo metu jam tikrai nereikia naujo darbuotojo, bet to žmogaus CV jam padarys įspūdį, jis pasidės jo popierius prie potencialių kandidatų.
Juk nešnekama apie vaikščiojimą nuo vienos įmonės durų prie kitos (bent jau ištraukoje taip nesakoma). Šnekama apie CV siuntimą pirmoj eilėj. Jei darbdavys nenorės su jumis susitikt, tai ir neįvyks joks susitikimas - jokie skambučiai ar barbenimai į duris nepadės.
Sakydami, kad 'CV siuntimas yra pasyvi darbo paieška', man atrodo, jie turi omeny CV sudėliojimus į visokius cv-online ir pan. Darbo paieška iš ties turi būti kaip pats darbas - ieškai, kuri tobulą CV ir motyvacinį, pritaikinėji juos kiekvienam atvejui, siunti, jei reikia - paskambini paklausti, kaip vyksta atranka, eini į interviu, susitikimus...
QUOTE(Ode @ 2007 02 04, 16:56)
jeigu žinai kompaniją, kurioj labai norėtum dirbti, bet ji tuo momentu darbuotojų neieško, verta jiems nusiųsti savo CV, pridėjus laišką, kad norėtum dirbti jų kolektyve, kad jie peržiūrėtų tavo išsilavinimą ir darbo patirtį ir kad, kai atsiras tinkama laisva darbo vieta, kad jie jus turėtų omeny arba bent jau įtrauktų jus į konkursą. Nes kartais darbdaviui gal 'žūt būt' naujo darbuotojo nereikia, bet jis jau mąsto apie tai. Ir tinkamo kandidato atsiųstas toks laiškas su CV jam būtų labai 'į temą'. O jei šiuo metu jam tikrai nereikia naujo darbuotojo, bet to žmogaus CV jam padarys įspūdį, jis pasidės jo popierius prie potencialių kandidatų.
Aha, bandėm, susiparinom
Tokiais atvejai laaaabai retai (nu nebent kažkokia telepatija suveikia) pakviečia pokalbiui iš karto. O laukti to "kada nors gal prireiks"
Čia gal nebent tinka tiems kas labai pamažiuku dairosi kito darbo. O jei man darbo reikia DABAR, t.y. per artimiausius 3 mėn.... Tai prisiuntinėt savo CV, o paskui, kai jau turėsi darbą ,vis gaut pasiūlymus ir pastoviai parintis "kas būtų jeigu būtų"
Ir dar pakankamai skaudžios patirties gavau tokiu būdu - kai skelbiamas konkursas, tai bent jau teoriškai įmonė "garantuoja konfidencialumą", ir šiaip. kažkokia tvarka tuo atžvilgiu būna, gali bandyt vėliavom mojuot jei informacija nutekės
O tada gali tekt skubinai darbo ieškotis
QUOTE(Motina @ 2007 02 04, 12:08)
Aha, bandėm, susiparinom
Tokiais atvejai laaaabai retai (nu nebent kažkokia telepatija suveikia) pakviečia pokalbiui iš karto. O laukti to "kada nors gal prireiks"
ne man
Čia gal nebent tinka tiems kas labai pamažiuku dairosi kito darbo. O jei man darbo reikia DABAR, t.y. per artimiausius 3 mėn.... Tai prisiuntinėt savo CV, o paskui, kai jau turėsi darbą ,vis gaut pasiūlymus ir pastoviai parintis "kas būtų jeigu būtų"
Ir dar pakankamai skaudžios patirties gavau tokiu būdu - kai skelbiamas konkursas, tai bent jau teoriškai įmonė "garantuoja konfidencialumą", ir šiaip. kažkokia tvarka tuo atžvilgiu būna, gali bandyt vėliavom mojuot jei informacija nutekės
, o jeigu nusiunti "šiaipsau" tai gali ir vadalotis tavo cv iš vieno padalinio į kitą, kol galų gale pas tavo dabartinį šefą atsidurs
Kalba ėjo apie tai, ar tai 'įžūlu ar ne'. O ne apie tai, kad tai turi būti vienintelis darbo paieškos būdas.
QUOTE(Ode @ 2007 02 04, 21:58)
Kalba ėjo apie tai, ar tai 'įžūlu ar ne'. O ne apie tai, kad tai turi būti vienintelis darbo paieškos būdas.
Juk jei yra kažkokia kompanija, kurioje žinai, kad galėsi save realizuoti, kaip niekur kitur, ir kuri tau galės duoti daugiau nei kitos darbovietės, tai kodėl tuo nepasinaudojus? Dirbi sau darbe, kurį ant greituko susiradai per 3 mėn., bet kuriame nejauti didelio profesinio pasitenkinimo, ir po dar 3 mėn. ateina pasiūlymas iš tavo svajonių kompanijos. O ką - blogai gal? 
Kad neįžūlu, tai pritariu. Įžūlu nebent kasdien tiesiai pas generalinį eit ir savo paslaugas siūlyt
Sutinku sutinku, kad galumas ir toks variantas, tik ne man, ne mano nervamns ir kantrybei...
Anksčiau panašiai galvojau - padirbsiu bilekur, kad patirties įgaut, o tada jau dairysiuos kažko tinakamo
Ir aš taip negaliu - dirbt vieną darbą ir pamažu ieškot kito - man visko reikia čia ir dabar
Ir sakau, "užmušė" tai, kad besivalkiodama mano cv sugrįžo į esamą darbovietę
o man tenka rizikuoti, ir savo CV ivardinti darboviete dabartine ir vykdomus projektus... nes tik taip galiu sudominti darbdavi, neivardijus imones ir projektu, niekaip neuzkabinciau
manau...
QUOTE(jurave @ 2007 02 03, 13:49)
Sveikutes,noriu paklausti.Gal kas Dirbat Kaune Senukuose,Pramones pr.?Ka reiskia sutrumpinimas PPZ,koks cia skyrius?Ir kiek mazdaug i rankas gauna sk.padalinio vadovas?
galite mane jau pasveikinti,. turiu darbo pasiulyma Jurave, o tu zinai darbo saygas Senukuose? as dirbau pramones prospekte verslo vystymo vadybininke, tai patikek, zmoniu ten negaili! streso lygis maximalus, o apkrovimas irgi. bet kas man patiko - tai pats darbo pobudis. man jis buvo idomus, todel ir tas apkrovimas ne taip jautesi. atlyginimas prklauso nuo to, kokio lygmens esi vadovas: vyr, vadybininkas, komercijos direktorius ar parduotuves vadovas