Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

Plepute, mieloji, net nzn kaip atsidekoti uz tavo pagalba, nes visi patarimai, man labai vertingi buvo. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tavo suteikta pagalba mums visoms, tai turbut grys atgal su nerealiu kaupu, juk sitiek dirbanciuju atsirado svieziai...Gal tu koki loterijos bilieta nusipirk?? lotuliukas.gif Juokauju....Na, dar kart aciu aciu ir lenkiu kuo zemiausiai galva priesw tave( aisku labai zemai negaliu nulenkti, nes nesu labai lanksti, bet jau pari maximuma tai lenkiu biggrin.gif )
Na, merginos, zinokit gavau darba pagaliau. Valio!!!!Taigi oficialiai jau nuo rytojaus idarbinta, ryt eisiu viska nuo iki aiskintis, o pirmadieni kimbu i darbus rimtus. Visdelto sulaukiau to ko norejau smile.gif.Tai vat pasakysiu is savo patirties, kai pasakojau jums apie ta kvaila pokalbi, kur tarde mane, tai po to kai ivyko luzis kazkokis viduje, tai pradejau ir per pokalbius visai kitaip elgtis, nebebuvo jokio jaudulio. Ir po to nesamoningo pokalbio, kuriuose sudalyvavau pokalbiuose, visi buvo su teigiamu atsakymu, taigi beliko issirinkti tai kas man paciai labiausiai lipo prie sirdies. Kas idomiausia, kad po kiekvieno pokalbio iseidavau savim patenkinta ir zinanti 90%, kad gerai pasirodziau, o esme tame, kad nebebijojau girti saves, o kitaip sakant papasakoti apie savo nuveiktus darbus(nes anksciau man kaip ir nejauku budavo apie save kalbet). Tai va, mergaites, linkiu visoms papulti i 1 kvaila pokalbi, tam kad nugaleti savo baimes, tam kad zinotumet tiksliai savo verte ir nenuleistumet ranku. Kas iesko, tas randa bigsmile.gif Na aisku ziuresiu kaip ten man seksis tvarkytis ir darbuotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 12 04, 11:19)
Noriu pasiulyti viena pratima, kuris siek tiek parodo nuostatos galia smile.gif

Isivaizduokite tris kandidates, turincias visiskai tokia pat darbo patirti ir issilavinima. Jos yra jaunos moterys, turincios maza vaika, ir siuo metu dirba:
1. Jai patinka jos darbas. Siuo metu ji turi kelis labai gerus pasiulymus ir svarsto kuri verta pasirinkti. Klausimas apie vaika pokalbio metu visa laika iskyla, bet ji turi aukle, taigi darbdaviai nemato tame problema. Moteris pasitiki savimi ir i pokalbi ateina suzinoti ar cia jai pasiulys dar ko idomaus. Jei ne, ji vis tiek turi is ko rinktis...
2. Jai nelabai patinka jos darbas. Ji turi kelis neblogus pasiulymus, bet dar neapsisprende kuris geresnis. I pokalbi ateina tikedamasi, kad cia yra svajoniu darbas (kiek ji mate skelbime, ja tas darbas labai domina). Kartais darbdaviams uzkliuna tai, kad ji turi vaika, todel ji labai tikisi, kad si karta jai pasiseks.
3. Jai labai nepatinka jos darbas, geru pasiulymu taip pat nera. O jei yra, tai ji niekur nepraeina pokalbio. Ji labai nepasitiki savimi, bijo pokalbio, nes is skelbimo atrodo, kad darbas neblogas. Ji labai bijo, kad si karta jai vel nepasiseks. Dar ji labai bijo klausimu apie vaika, nes kiekviena karta, kai darbdavys isgirsta, kad jam tik 1.5 metu, pokalbi nutraukia.

Isivaizduokite sias tris moteris. Isivaizduokite ju elgesi pokalbio metu. Kaip jos reaguoja i klausimus apie esanti darba? apie vaika? apie darba, i kuri pretenduoja? kaip reaguoja i keistus darbdavio klausimus? Svarbu palyginti siu triju moteru elgesi ir atsakymus i tuos pacius darbdavio klausimus. Kokia bus siu moteru mimika? Neverbalinis elgesys? Kokia nuotaika ir atmosfera dominuos pokalby? Kokius singalus darbdaviui sius sios moterys viso pokalbio metu? Ir kuria jis pasirinks (prisiminkite, kad ju CV ir darbo patirtis tokia pat)? bigsmile.gif

Saziningai atliekant si pratima, galima neblogai pajusti ir dar karta prisiminti kiek daug reiskia musu nusistatymas ax.gif

Šiandien buvo proga išbandyti save *pleputės* aprašytoje situacijoje. Tai trečias siųstas CV per pastaruosius 2 mėn. (pagal mano profesiją ir pageidaujamą darbo pobūdį skelbimų reta). Norėjau paeksperimentuoti ir į trečiąjį CV neįrašiau vaiko. Pagal prieš tai du siųstus CV, kur buvau nurodžiusi, net nepaskambino, o šįkart pakvietė. Aišku, per pokalbį pasakiau, norėjau pasižiūrėti reakciją ir kaip pasisuks kalba smile.gif Įmonė tikrai rimta, bet pagal darbo specifiką su mažu vaiku dirbti kebloka. Tad kad ir kiek daug reikštų vidinė nuostata, reikia blaiviai vertinti ir savo galimybes, ir darbo pobūdį.
Atsakyti
Na, parlekiau jau namo. Esu didziai pasimetusi ir net nebezinau nuo ko pradeti darbus, nes darbo tai ui ui kiek daug bus. Bet kas baisiausia, kad dabar man istisai pasipyle skambuciai su pasiulymais, su kvietimais i pokalbius dalyvauti. Gal as paskubejau dar su situo darbu, gal reikejo dar pavaikstinet i pokalbius kokiu pora savaiteliu? doh.gif Ir ka man dabar daryti? Tai jau visiems atsakineti, kad susiradau darba??? Nors cia dar nera tas atlyginimas, kuri buvau uzsibrezusi gauti bandomajam, bet sutikau tik nusileisti savo startiniam atlyginimui tik del to, kad esu be patirties. Tai dabar manau semsiuosi patirties, o veliau tada reiks ziurinetis, jei kazkas netiks. Bet kaip pergyvenu, o jei kitur geresnes salygos, o jei kur kas didesnis atlyginimas???Jetau jetau, as kaip mazas vaikas, pykstu, kad taip paskubejau doh.gif Na bet jau nieko nepadarysi....Siaip tai po siandienos tai kazkaip ir baisu ir dziugu, baisu, nes nauja viskas, o dziaugiuosi tuo, kad manau kol kas, kad tai ko norejau(tik norejau grazesniu patalpu ax.gif ) Kas keisciausia, kad pirma darbo diena jau daug nuveikiau, net pati stebiuosi savim. bigsmile.gif ZDz, sedziu namie, o mintyse viska planuoju pirmadieniui.
Atsakyti
Paskaitinėju paskaitinėju Pleputės konsultacijas, ir vis semiuosi savyje jėgu kad galėčiau nerti į darbo paieškas.
Taigi, Pleputei Didžiulis dėkui 4u.gif

Norėjau paklausti, ką reiškia "application", čia nei CV, nei motyvacinis??! Ką rašyti?
Atsakyti
QUOTE(Ija @ 2006 12 09, 00:19)
Norėjau paklausti, ką reiškia "application", čia nei CV, nei motyvacinis??! Ką rašyti?

Paprastai tai jau buna pacio darbdavio sudaryta gan smulkmeniska anketa norinciam isidarbinti. Ji buna pateikta imoniu internetinese karjeros direktorijose arba duoda popierini varianta atvykus pokalbiui ar pan... O kaip siuo atveju? g.gif
Atsakyti
O aš manau, kad application letter yra mūsiškis motyvacinis ax.gif Čia, jei rašomas skelbime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 12 09, 11:57)
O aš manau, kad application letter yra mūsiškis motyvacinis  ax.gif  Čia, jei rašomas skelbime  ax.gif

pritariu Will, kad application letter turetu atitikti musu motyvacini
Atsakyti
QUOTE(Bettina @ 2006 10 05, 11:39)
Kreipimosi laiškas ar Letter of Application nėra CV pakaitalas, greičiau galima būtų jį pavadinti motyvacinio laiško pakaitalu. Kreipimos laiškas yra kaip prašymas dalyvauti konkurse. Jame reikėtų nurodyti, kokiame konkurse jūs pageidaujate dalyvauti, kokiu būdu pasiekė informacija apie tą konkursą (laikraščio skelbimas, informacija internete ar k.t.iai). Čia taip pat galima apibendrintai įvardinti kodėl norit dalyvauti būtent šiame konkurse kodėl jūs esate tinkamas kandidatas šiai darbo vietai. Tai gan bendras dokumentas, kuriame tikrai nereikia vardinti viso savo karjeros kelio ką aprašote CV.

QUOTE(Ija @ 2006 12 08, 23:19)

Čia išsamesnis Bettinos aiškinimas iš *pleputės* konsultacijų II temos.
Atsakyti
Turiu pleputei labai konkretu klausima 4u.gif :

noriu nusiusti CV ir motyvacini laiska i imone, kurios veiklos sritis neturi nieko bendro su mano issilavinimu (esu baigusi vadyba, specializacija - finansai...) ir su darbine patirtimi (dirbu administratore valstybineje imoneje), bet ta sritis ir pats darbo pobudis labai mane domina... Jauciu, kad tik perziurejus mano CV, motyvacinis laiskas net nebutu skaitomas (ypac ivertinus tai, kad siuo metu imone neiesko darbuotoju, tik skyrelyje "karjera" yra prasoma visus besidomincius atsiusti savo CV), bet vis tiek noriu pabandyti. Koks turetu buti pirmasis stebuklingas motyvacinio laisko sakinys, bent jau priversiantis ji perskaityti iki galo? Tikimybe maza, kad siuo atveju man pavyktu sudominti potencialu darbdavi savo motyvaciniu laisku, bet uztai viltis didele biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(neramioji_ @ 2006 12 08, 22:05)
Bet kas baisiausia, kad dabar man istisai pasipyle skambuciai su pasiulymais, su kvietimais i pokalbius dalyvauti. Gal as paskubejau dar su situo darbu, gal reikejo dar pavaikstinet i pokalbius kokiu pora savaiteliu? 

o kodel taip yra? tada taip susipainioji ir ko nori, ir t.t. doh.gif gal jie susitaria lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smailiukas @ 2006 12 11, 14:24)
o kodel taip yra? tada taip susipainioji ir ko nori, ir t.t.  doh.gif gal jie susitaria  lotuliukas.gif

Na, sian sudalyvavau dar vienam pokalbyje. Jei pakvies i antra pokalbi, tai ziuresiu kaip kas ka. Daugiau niekur nebesiuntinejau CV, tai jei dar kazkas islis, tai sudalyvausiu pokalbiuose ir ziuresiu. O idomu kaip reaguotu atrankos agenturos ar darbdaviai, kad tik isidarbinus dar sudalyvauju pokalbiuose??? Bet kazkaip man nera jausmo tokio, kad sitas darbas, tai ko as norejau, nes visi kazkokie miegantys man ten zmones dirba. Nes sian kiek ideju visokiu jiems primeciau, pasakiau, kad reiktu susirinkima padaryt bendra ir visiem aptart strategija mano ar priimtina ir jei taip, tai as tada viska generuoju. (man kaip keista, kad as taip laisvai jauciuosi tik atejusi i darba ir visai neturiu jokiu nepilnavertiskumo kompleksu) Ir dar kas idomiausia, kad ka besakyciau, tai visiem viskas tinka ir patinka, tai vat ir nesuprantu ar ten jie nieko nesupranta, ar as taip protingai sneku biggrin.gif) Nes sian net direktorius pasake, kad jauciasi, kad specas atejo bigsmile.gif Nu keistai man dar kol kas ten viskas, bet bandau isivaziuoti. Bet geriausia tai, kad labai laisbvai jauciuosi, nors ir nepasakyciau, kad labai kazkoks fainas kolektyvas butu.
Plepute, kaip man elgtis ar dar vis ieskotis savo svajoniu darbo, ar apsistoti ties situo darbu, tam kad igyti patirties??? Ai dar labai idomus dalykas, kad darba turiu pati sau susigalvot, nes niekas nieko neismano toj srity, tai irgi keista....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neramioji_: 11 gruodžio 2006 - 18:19
Sveiki 4u.gif

Kaip tik pildau vienos firmos kandidato anketą ir ten yra toks klausimas: kas Jūsų darbe Jums sekėsi ne taip gerai (dėl ko iškildavo sunkumų) Net nežinau ką parašyt g.gif Na nėr man didelių sunkumų iškilę ax.gif Tai jei nieko nerašysiu, ar parašysiu, kad sunkumų iškilę nebuvo, ar bus gerai? Ar neatrodys, kad per gerai apie save galvoju? biggrin.gif Ir dar... kokias reikia parašyti savo neigiamas savybes (trūkumus), kad atrodytų lyg teigiamos kai kuriuose atvejuose? Prašau pagelbėkit ax.gif 4u.gif
Atsakyti