Įkraunama...
Įkraunama...

Vedybu sutartis : ar egzistuoja realiame gyvenime?

QUOTE (Ode @ 2004 08 19, 21:53)
Gal, sakau, ash dar jauna ir naivi? wink.gif O gal tiesiog laiminga ir mylima?... smile.gif

Tiesiog laiminga ir mylima biggrin.gif , bet neduok Dieve, kad situacija pasikeistu doh.gif
Atsakyti
QUOTE (Tagulia @ 2004 08 19, 12:52)
kazkas cia ne taip, arba notaras - nekompetentingas, arba ne taip kazka pasake. Toki reikalavima reikejo gincyt. O geriausiai eit pas kita notara. Negalejo taves to reikalaut, nes civilinis kodeksas labai aiskiai pasako, kad turtas iki santuokos igytas bendru tampa arba pagal sudaryta vedybine sutarti, arba, pvz., jei buvo dovanotas su salyga, kad dovanuojamas abiems sutuoktiniams.
Taigi notaro reikalavimas tavo atveju - nepagristas. mad.gif neeik daugiau pas toki notara

nzn, mes kai buto pirkimo pardavimo sutarti forminome, buvo tokia pati situacija.
Butas buvo tik moters, pirktas is anksciau, bet pardavime turejo dalyvauti ir vyras, bei pasirasyti sutikima pardavimui.
Atsakyti
Tik uz vedybine sutarti, finansine santuokos puse turi ginti istatymas, o jausmus tokiais atvejais reikia palikti nuosaly.
Atsakyti
UZ IR DAR KARTA UZ. NESAKAU, KAD TAI LABAI MALONI PROCEDURA, BET REIKALINGA. BET TA SUVOKI TIK TADA KAI TENKA SKIRTIS sad.gif , TODEL ANTRA KARTA KITAIP GALVOJI smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 08 20, 08:10)
QUOTE (Tagulia @ 2004 08 19, 12:52)
kazkas cia ne taip, arba notaras - nekompetentingas, arba ne taip kazka pasake. Toki reikalavima reikejo gincyt. O geriausiai eit pas kita notara. Negalejo taves to reikalaut, nes civilinis kodeksas labai aiskiai pasako, kad turtas iki santuokos igytas bendru tampa arba pagal sudaryta vedybine sutarti, arba, pvz., jei buvo dovanotas su salyga, kad dovanuojamas abiems sutuoktiniams.
Taigi notaro reikalavimas tavo atveju - nepagristas.  mad.gif neeik daugiau pas toki notara

nzn, mes kai buto pirkimo pardavimo sutarti forminome, buvo tokia pati situacija.
Butas buvo tik moters, pirktas is anksciau, bet pardavime turejo dalyvauti ir vyras, bei pasirasyti sutikima pardavimui.

Visai pagristas. Tokiu atveju reikia rasytinio patvirtinimo antros puses, kad jis nera idejes jokiu finansu i kitos antros puses iki santuokos igyta turta.
Atsakyti
Manau ,kad labai geras dalykas, nebus per skyrybas draskymusi tada i abi puses kai viskas surasyta sad.gif Tik aisku man skaudu butu pasirasyt jei butu paprases, kazkaip mums dar neiprasta blink.gif
Atsakyti
Shiaip tai as pati irgi susiduriau su shiuo klausimu ir buvau pas notara. blink.gif

Iki santuokos ash pati pirkau buta, t.y. paskola moku (ji yra nurashoma nuo mano korteles). g.gif

Sutartis shiuo atveju yra neprasminga, nes tai lengvai irodomas dalykas, kad paskola yra mokama ish mano darbo uzmokeschio. Jei lėshos butu ineshamos, tai klausimas komplikuotusi.... blink.gif

Kad reikia sutuoktinio sutikimo, norint igyta turta iki santuokos parduoti... blink.gif blink.gif blink.gif pirma karta girdziu...
Atsakyti
QUOTE (Tagulia @ 2004 08 19, 13:31)
Na reikia man pasiskaityt tada, kas cia per nesamone mad.gif jei taip ir yra vistiek jei ka - teisme galima greit viskairodyt savo naudai, bet kam tie bereikalingi rupesciai?
Dziugu, jei tau sklandziai praejo, o vyras nepasinaudojo galimybe "ikist pagalius i ratus" smile.gif

Ne nesąmonė. Dabar yra ne tik bendrosios nuosavybės, bet dar ir toks šeimos turto institutas. Jei nekilnojamasis turtas yra vienintelis, t.y. šeimos turtas, nepriklausomai nuo to, ar jis yra bendroji, ar asmeninė vieno iš sutuoktinių nuosavybė, perleidžiant, apsunkinant ir pan. reikalingas kito sutuoiktinio sutikimas. Bet tai nereiškia, kad tai tampa bendroji nuosavybė - čia dėl dalybų ar pan.
Atsakyti
pries 17 dienu vyras pardave savo buta, taciau man nereikejo nieko pasirasyti, gal todel, kad mes apsizenijom tik pries menesi... Bet as kazko cia nesuprantu... g.gif
Atsakyti
QUOTE (Dewa @ 2004 09 17, 13:55)
pries 17 dienu vyras pardave savo buta, taciau man nereikejo nieko pasirasyti, gal todel, kad mes apsizenijom tik pries menesi... Bet as kazko cia nesuprantu... g.gif

Tai tikriausiai be parduoto buto turite kitą.
Atsakyti
QUOTE (ba-jo @ 2004 09 17, 14:13)
Tai tikriausiai be parduoto buto turite kitą.

Taip, pries 2 menesius nusipirkom buta mano vardu.
Atsakyti
Situacijos apibendrinimas paga CK (kad būtų aiškiau) mirksiukas.gif :
ASMANINĖ SUTUOKTINIŲ NUOSAVYBĖ
-abiejų sutuoktinių atskirai įgytas turtas iki santuokos;
-sutuoktiniui dovanotas ar jo paveldėtas turtas PO SANTUOKOS SUDARYMO, jei sutartyje nėra nurodyta, kad turtas perduodamas bendron jungtinėn nuosavyben
-asmeninio naudojimo daiktai ir t.t.
BENDROJI JUNGTINĖ NUOSAVYBĖ
-turtas, įgytas po santuokos, abiejų sutuoktinių ar vieno jų vardu;
pajamos, gautos iš sutuoktinių bendros veiklos ar vieno sutuoktinio veiklos, išskyrus būtinas profesinei veiklai ir t.t.
ŠEIMOS TURTAS
tai turtas, nuosavybės teise priklausantis vienam ar abiem sutuoktiniams, neatsižvelgiant į tai, kurio sutuoktinio nuosavybė buvo iki santuokos sudarymo ar po jos, naudojamiems bendriems šeimos poreikiams tenkinti. tai yra: šeimos gyvenamoji patalpa, kilnojami daiktai (įskaitant baldus), skirti namų ūkio poreikiams tenkinti.
Atsakyti