Įkraunama...
Įkraunama...

Vedybu sutartis : ar egzistuoja realiame gyvenime?

TOLIAU CK 3,85 straipsnis:
Sutuoktinis, kuris yra nekilnojamojo daikto, priskirto šeimos turtui, savininkas, gali perleisti nuosavybės teisę į jį, įkeisti jį, ar kitaip suvaržyti teises į jį tik gavęs kito sutuoktinio rašytinį sutikimą.
Sutuoktiniai NEGALI sutartimi pakeisti šeimos turto teisinio režimo ar jo sudėties. T. y. negali švelninti ar griežtinti CK nustatytų šeimos turtui taikomų ribojimų, ar siaurinti (plėsti) šeimos turto kategoriją. smile.gif

Netgi turtas , kuris yra laikomas asmenine sutuoktinio nuosavybe, pvz. įgytas iki santuokos sudarymo, teismo gali būti pripažintas sutuoktinių bendrąja jungtine nuosavybe jei nustatoma, kad santuokos metu šis turtas buvo iš esmės pagerintas bendromis lėšomis arba kito sutuoktinio lėšomis ar darbu.
Taipogi, jei sutuoktinis įsigydamas šį turtą naudoja ir lėšas, kurios yra yra bendroji sutuoktinių nuosavybė arba viršija lėšas , kurios yra asmeninė sutuoktinio nuosavybė
Atsakyti
Visų pirma, iki vedybų man dar toooli tongue.gif Bet vistiek šiuo klausimu turiu savo nuomonę.. Man tai kažkas įžeidžiančio. Pasiūlymas tuokiantis pasirašyti vedybų sutartį man skamba taip, lyg siūlantysis jau iš karto praneštų apie tai, kad "anksčiau ar vėliau juk skirsimės, brangioji, todėl šitus reikalus sutvarkom iš karto.." doh.gif jei jau tuokiesi, tai reiškia, kad nori būti kartu, planuoti bendrą ateitį, o ne ateisiančias skyrybas ir jau pradėt galvot, kaip čia reiks turtus dalintis blink.gif Tada jau ir meile nebekvepia.. g.gif Na jau ne, Vedybų sutarties nesirašyčiau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild Flower: 25 birželio 2006 - 16:48
QUOTE(Wild Flower @ 2006 06 25, 20:16)
Visų pirma, iki vedybų man dar toooli tongue.gif Bet vistiek šiuo klausimu turiu savo nuomonę.. Man tai kažkas įžeidžiančio. Pasiūlymas tuokiantis pasirašyti vedybų sutartį man skamba taip, lyg siūlantysis jau iš karto praneštų apie tai, kad "anksčiau ar vėliau juk skirsimės, brangioji, todėl šitus reikalus sutvarkom iš karto.." doh.gif jei jau tuokiesi, tai reiškia, kad nori būti kartu, planuoti bendrą ateitį, o ne ateisiančias skyrybas ir jau pradėt galvot, kaip čia reiks turtus dalintis blink.gif Tada jau ir meile nebekvepia.. g.gif Na jau ne, Vedybų sutarties nesirašyčiau schmoll.gif

Na situacija... Savo sunkiu darbu uzhsidirbai mashina, buta ir t.t. Ysimyli faina viruka su nemazhom skolom. Ka darytum? Rizikuotum savo geru? g.gif
Atsakyti
Oi merginos, o kai as va savo vyreliui uzsiminiau apie priesvedybine sutarti - jis mane po 5 metu draugystes paliko!!! aisku gal tai nebuvo pagrindine priezastis, bet jis sake kad ji tai izeide! po sio pasiulymo jis maste ko verti musu santykiai... va taip va ax.gif
Atsakyti
Nesuvokiu koks čia įžeidimas doh.gif Labai ribotų pažiūrų žmogus tik galėtų tokiu atveju įsižeisti (arba toks, kuris tikrai taikosi į svetimą turtą skyrybų atveju)..... cool.gif Aš tai už, be jokių išlygų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 06 25, 20:27)
Na situacija... Savo sunkiu darbu uzhsidirbai mashina, buta ir t.t. Ysimyli faina viruka su nemazhom skolom. Ka darytum? Rizikuotum savo geru? g.gif

Manau, tuokčiausi tik tuomet, kai jau būčiau tikra savo jausmais ir įsitikinčiau, jog tikrai galiu tuo žmogum pasitikėti ax.gif Žinoma, metams bėgant, viskas gali pasikeisti, tačiau esant tiek tvirtai meilei, tiek abipusiam pasitikėjimui, vedybinė sutartis man nėra priimtina schmoll.gif
Na, juk čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif O kiek žmonių, tiek nuomonių tongue.gif
Atsakyti
as uz sia sutarti smile.gif
Atsakyti
As irgi uz vedybines sutartis thumbup.gif
Grazu, kad visi galvoja, jog santykiai truks iki grabo lentos, bet gaila, kad realybe daznai kitokia g.gif
Atsakyti
is pradziu buvau pries, bet kai labiau pasiskaiciau, supratau, kad vedybu sutartis thumbup.gif ir ji pasirasoma gali buti ne del to, kad is anxto galvojama apie skyrybas, bet pvz abibreziant teisinius dalykus, santykius santuokos metu-visokius turtinius, teisinius reikalus (kad nereiktu zmonai laxtyt pas notarus del sutikimo, jei jos vyras nori kazka parduoti, jei jis pvz prekiauja nekilnojamu turtu), vaiku islaikyma, seimos pajamas ir t.t., ir pan.
Atsakyti
sveikutes,
as tik uz vedybines sutartis! Ir patys ruosiame tai padaryti..
nesuprantu tu kurie isizedzia ar ka.. neiznai kaip gyvenime bus.
Gal apie vedybines sutartis aki teki 18 negalvoji, bet aki teki netoli 30ties tai gyvenimas neatrodo toks romantiskas.
Aisku bijojau ir as paiuslyti vyriskiui savo, bet viskas gerai!
Neturime mes turto daug,juokingai mazai, bet as noriu sudaryti sutarti, ateiciai, skyrybom ir t.t. del pasidalinimo, del bendro turto kaupimo..
norim tureti finansine nepriklausomybe, bet gyventi kartu..
ideja tokia dabar g.gif gal kas is merginu turite pavyzdi vedybines sutarties?pasirasytume pries eidami pas notara..
buciua labai dekinga.. 4u.gif
Atsakyti
Man irgi labai reiktų pavyzdžio... Bandžiau internete ieškoti, nepavyko... Vyras dar nežino apie mano planus smile.gif Tikiuosi, reakcija bus normali..
Atsakyti
Na man kolkas tik 19,bet su draugu turime vieninga nuomone,kad vedybu sutartis mum abiem priimtinas ir puikus dalykas.Galbut taip mastau pasimokiusi is tevu klaidu.Meile tai meile,bet ir po 22metu santuokos gali apknisti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dulsinėja: 16 rugpjūčio 2006 - 22:36