sveikos,
kaip suprantu , tema ne vien apie nesciuju anemija, tad pasisakysiu - nutariau po gimdymo (po 1.5 metu)pasikudinti ...rezultatas - 15 kg ir anemija...76 hemoglobinas ...siulo daryt kraujo perpylima,nesutikau, gersiu tardyferon, rutinoscorbin ir neurorubina.... sake jei per menesi nepageres rezultatai , bus bliogai valgau zveriena , mamos augintas darzoves, is kur ta anemija ??? nors buvo baisus stresas ...gal visgi itakoja .... nezinau ...eme slinkti plaukai , oda blyski, sirdis permusineja , pasidariau visus imanomus mokamus ir nemokamus tyrimus ...prisidirbau , zodziu , dieta teks mest , nors dabar visi sako , kad fantastiskai atrodau ,bet rezultatai savo rodo ...
Atejau pasidalinti savo mazyte pergale
Si menesi ( tiesa sakant per 1.5 men) HB nenukrito ir tai jau kaip buvo 103 taip ir liko
Isgeriau vitaminus New Nordic + kazkur nuo 3 savaites pridejau dar gelezi taip lieke gine. Is pradziu 10 tbc Tardyferono (reikejo pabaigti) po to +- 10 apmuliu Tot'Hema. Kai baigesi New Nordic pradejau gerti Pregnacare vit.
Ziuresim, kaip bus toliau Bandysiu ir as antienos pasteta
Si menesi ( tiesa sakant per 1.5 men) HB nenukrito ir tai jau kaip buvo 103 taip ir liko
Isgeriau vitaminus New Nordic + kazkur nuo 3 savaites pridejau dar gelezi taip lieke gine. Is pradziu 10 tbc Tardyferono (reikejo pabaigti) po to +- 10 apmuliu Tot'Hema. Kai baigesi New Nordic pradejau gerti Pregnacare vit.
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2012 11 22, 18:16)
Atejau pasidalinti savo mazyte pergale
Po kiek tableciu per diena Tardyferono gerdavot? Pas mane dabar hb 114, o gydytoja liepe gert pirma menesi po 2, antra po viena. Bet man ta dvieju tableciu doze labai jau didele atrodo , nzn ar tiek gert, galvoju gal prie vienos likt, nenoriu tiek daug tos chemijos.
QUOTE(jaunute @ 2003 10 16, 19:50)
Mane uzpuole problemele - gelezies anemija :'(. Geriu materna ir dar papildomai daktares paskirta gelezies preparata, bet nepadeda. Istyrus eilini karta krauja daktare pasake :"Na gerai, kad nors zemiau nenukrito - bet ir nepakilo" ??? o ka daryti, kad pakiltu? Dar sake, kad daugiau valgyciau maisto su gelezim. O koks tas maistas? Gal yra dar kas nors ka galeciau naudoti? Ar susiduret su sia problema? Ir kas gali atsitikti jei tos prakeiktos gelezies nedauges. Vyras jau juokauja, kad parves man is garazo visokiu varsciuku ir galesiu as ta gelezi kalnais kapoti :-[
Sveikute! Man tas pats,tik sergu mazakraujyste jau senai,tik dabar pablogejo nes nestumas savo daro seip vitaminai padeda,produktai su gelezim ,(as kadangi vegetare) valgau daug daug riesutu,ir vaisiu darzoviu,vistienos kartais uzvalgau ir zuvies ,nes jautienos navalgau visiskai,siulau pasiziureti internete receptuku tarkim yra net specialus patiekalai geleziui pasisavinti
Man gine tik tai gelezi pasake gerti, tai geriau apie menesi ir jau per gimdyma hemoglobinas buvo geras
QUOTE(Grapes @ 2012 11 22, 18:59)
Po kiek tableciu per diena Tardyferono gerdavot? Pas mane dabar hb 114, o gydytoja liepe gert pirma menesi po 2, antra po viena. Bet man ta dvieju tableciu doze labai jau didele atrodo , nzn ar tiek gert, galvoju gal prie vienos likt, nenoriu tiek daug tos chemijos.
pas mane hb 90,geriu kasdien po dvi, nors pries 2 savaites buvo 103. Valgau viska absoliuciai, o krenta
Mano hemoglobinas buvo nukritęs, vitaminus gėriau, valgiau vynuogių, bananų, pupelių ir gėriau granatų sulčių daug, bet pasirodo, alergiška aš joms gal Nes rankas tokiom raudonom dėmelėm išvertė.. Bet ir protas mano, išgerti visą litrą per vieną dieną.. Bet manau, kad padėjo man, nes iškart pasijutau geriau
kaip daznai darote kraujo tyrima del HB nes gine man skiria ~ kas 3 sav , o seimos gydytoja nenori daryti
Kai buvai labai rimtai susirgus anemija, hematologė buvo paskyrus kraujo tyrimą darytis kas savaitę ir taip 3 mėn, tai mano poliklinikoj jau net seselės draugės pasidarė
Dabar kai viskas jau gerai darausi profilaktiškai kas pusę metų.
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2013 01 08, 18:12)
kaip daznai darote kraujo tyrima del HB nes gine man skiria ~ kas 3 sav , o seimos gydytoja nenori daryti
QUOTE(vitabee @ 2013 01 09, 00:10)
Kai buvai labai rimtai susirgus anemija, hematologė buvo paskyrus kraujo tyrimą darytis kas savaitę ir taip 3 mėn, tai mano poliklinikoj jau net seselės draugės pasidarė
Man buvo 103 , kai dariau paskutini karta buvo pakyles iki 106 uz savaites vel reikia kartoti ( gines nurodymu ) bet jauciu kad tiesiog bijau eiti pas savo gydytoja galvoju gal jau pradeti mokamai daryti ir negadinti sau nervu
QUOTE(Neriliene @ 2012 12 18, 19:31)
Mano hemoglobinas buvo nukritęs, vitaminus gėriau, valgiau vynuogių, bananų, pupelių ir gėriau granatų sulčių daug, bet pasirodo, alergiška aš joms gal Nes rankas tokiom raudonom dėmelėm išvertė.. Bet ir protas mano, išgerti visą litrą per vieną dieną.. Bet manau, kad padėjo man, nes iškart pasijutau geriau
taip pat labai padeda burokeliu sultys (galima maisyti su morku ar obuoliu), joms maziau kas alergiskas
nu va, man irgi anemija.. itrašė tardyferoną 2 kartus per dieną... mano hemoglobinas 98... nu žiūrėsim kas čia bus, va dar liepė gliukozės testą pasidaryt