Įkraunama...
Įkraunama...

Universitetinė Antakalnio klinika (AK)

QUOTE(Klepesova @ 2007 03 11, 20:54)
Aš gimdžiau Antakalnio klinikose ir tuo nepaprastai džiaugiuosi. Su niekuo nesitariau, niekas net taip vadinamo namioko nenumetė kad gal.... O gimdžiau tikrai ilgai, negana to pasikeitė pamaina mano gimdymo metu, antroji kuri atėjo buvo neprastesnė. Pirmoji pamaina labai gera, gydytoja labai miela nors prie širdies dėk tamsūs plaukai trumpai kirpti. Antrosios Gydytoja griežta bet iš tiesų teisinga, tokia smulkutė tamsiais plaukais poilgiais lyg tai susirišus buvo, atrodo pikta bet iš tiesų gera, tik jos toks būdas, tik jos profesionalumo dėka aš nei plyšau (kas keista mūsų giminėje) nei ką, parūpino iš karto epidiūrą kai tik paprašiau. Nors sveriau 102kg bet anesteziologė pabandė padaryti ir pavyko iš karto. vaistai suveikė dar pajuokavome su gydytoja anesteziologe, kad taip ir 10 galiu gimdyti.

Dėl personalo pogimdyvinėse tai na ką gi visokio buvo, bet skūstis negaliu, kai reikia pasako, kai paprašai parodo, man net 2 kartus rodė kaip kūdikiui užpakaliuką nuplauti (aišku paprašius) ir be jokių burzgėjimų. Šaunus gal nuvargęs bet normalus personalas.

dėl taisyklių ypač tų apie nuo 10 iki 16 labai tuo džiaugiuosi. norisi ir pailsėti ir į dušą nueiti. Palatose tvanku atsidarai duris iki galo o ten kaip tau patiktų: vyrai svetimi visokie vaikšto, o reikia ir krūtinę prieš maitinimą nusiplauti o jie stebi išsproginę akis  doh.gif  . Arba vienai iš mūsų lkuri laaaaabai plyšo liepė pasidėjus paklotėlį prasižergti ir nuogu užpakaliuku gulėti vos tik lankymo valandos praeina- palatoje taip tvanku kad karštis pila norisi atsidaryti duris o ten nepaklusnūs vyrai šliaužioja, negana to dar prirūko tuolete. Ir iš vis uždrausčiau aš girtiems ateiti, kokį daviklį įrengčiau kad laipsnius kraujyje matuotu. Tai ir personalui ir daugeliui pacientų būtų geriau.

Ir dar kur tau būsi malonus pacientams kaip prieš mano akis viena moteriškė skundą parašė dėl to kad vežimas su kurio jos kūdikį atveža jai neitiko. bash.gif Kuo čia dėtas personalas? O ji būtent juo skundėsi.
Jei važiuoji gimdyti nusistatęs prieš visą pasaulį tai ir auksiniai žmonės neįtiks.

Ar zinote, kad buna tokiu atveju kai gimsta 2 ar daugaiu kudikiu? (buna ir kt. komplikaciju)
Moteris daznai po tokio gimdymo negali is lovos pasikelti.
Ja tenka vesti i WC, dusa per visa ilga koridoriu.
Butent vyras tada keicia sauskelnes, vysto ir atnesa maitinti kudikius.
Ypac linksma sias proceduras daryti darbo dienomis nuo 10 iki 16 val.
Zinokite, kad ne visi vyrai vienodi.
Dazna karta mane gelbejo baltas chalatas, baltos slepetes ir komplikuoto gimdymo pazyma kiseneje.
Dar isduosiu paslapti, kad yra slaptas kelias per rusi kur gali visai nepastebetas iselinti i palata.
Papildyta:
Vilniuje su dviem, trim ar daugiau kudikiu neturime pasirinkimo, nes VK ir BAK nepriima doh.gif
Atsiduri uzburtam rate is kurio negali istrukti devil.gif
Atsakyti
Jei planuojate valgyti nepamirskite shauksto, shakutes, peilio, shaukstelio, puodelio, vazos jei planuojat gauti geliu.
Cukru is vienkartinio indelio dalinsites su kitomis palatoje moterimis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Supervyras @ 2007 03 12, 15:25)
Jei planuojate valgyti nepamirskite shauksto, shakutes, peilio, shaukstelio, puodelio, vazos jei planuojat gauti geliu.
Cukru is vienkartinio indelio dalinsites su kitomis palatoje moterimis 4u.gif

O kas neturi savo, šaukšto, peilio ir t. t., tai ka galvojat nevalgis? g.gif
Viska jie turi ir duoda, tik su savo irankiais valgyt maloniau.
Atsakyti
QUOTE(HIGHWAY @ 2007 03 13, 15:45)
O kas neturi savo, šaukšto, peilio ir t. t., tai ka galvojat nevalgis?  g.gif
Viska jie turi ir duoda, tik su savo irankiais valgyt maloniau.

blink.gif nu to dar negirdejau g.gif
Gal kas galite paneigti arba patvirtinti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Supervyras @ 2007 03 13, 22:22)
blink.gif nu to dar negirdejau g.gif
Gal kas galite paneigti arba patvirtinti? blink.gif

aš buvau pamiršusi pasiimti įrankius,mam davė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Lina* @ 2007 03 13, 23:11)
aš buvau pamiršusi pasiimti įrankius,mam davė smile.gif

Nu tiesiog romano verta istorija thumbup.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau AK nesusitarusi. ir likau labai patenkinta, gimddant pasikeitė pamaina, bet abi pamainos buvo geros. Gydytojos thumbup.gif viena šiaip nors prie širdies dėk, kita griežta, bet irgi nieko. Ateidinėjo dažnai, žiūrėjo kaip sekasi, aiškino ką daro ir kodėl taigi likau patenkinta ir tiek, kitą norėčiau taip pat gimdyti AK ir taip pat nesitarsiu.
Dar kai tik paprašiau iš karto padarė epidiūrą, ir niekas jokių "namiokų" nemėtė, tiesiog gera- puiki gydytoja pasitaikė (nepamenu pavardės- šviesių garbanotų plaukų apytrumpių) nors mano svoris 102 bet pabandė ir gavosi- gimdžiau dar ir su komfortu lotuliukas.gif
Tik va gėda, norėjom su vyru po viskam šakočius pamainom nupirkti, bet kažkaip taip išėjo blush2.gif tai likome nepadėkoję.
Dėl yrankių- tai taip AK yra trūkumas. Todėl mamyčių visada prašo kad jom atvežtų įrankius ir puodelius. Jei neturi- taip duoda, tereikia jom pasakyti- aš neturiu dar įrankių. Su manimi palatoje gulėjo moteris kuri nežinojo, kad juos reikia turėti- p0asakė- slaugutės atnešė.
Atsakyti
Supervyro ironiją suprantu, geram vyrui norisi padaryti viską kas jo ir ne jo jėgoms kad jo mylimai moteriai ir kūdikiams būtų gera ir patogu. Bet perdėti nereikia. Tad įkelta AK stendo nuotrauka su prierašu kad vyras nelankymo valandomis nepageidaujamas man atrodo neskaniai. Kaip bebūtų, AK yra ligoninė, mamos reikia poilsio, ir lankymo valandos iš oro neištraukiamos. Juk lankymo valandomis ateina ne tik tėčiai, o krūvos giminaičių, draugų, bendradarbių ir kitokių aktyvistų – pasakysiu atvirai paskutinę dieną man norėjosi tiesiai šviesiai pasakyt kad jie dingtų iš čia, man norisi ramybės, bent jau nelankymo metu. Aš matyčiau vieną sprendimą – kol kas paisyti nelankymo valandų, tėčiams leisti pasilikti tuo atveju, jei mama guli vienvietėje palatoje, ir labai tikėtis ir linkėti kad AK vienviečių palatų greitu metu atsiras daugiau.

O dėl šaukštų ir cukraus... Man į galvą neateitų skųstis, kad AK į palatas „netiekia“ vazų gėlėms arba kad cukrus supilstytas į vienkartines stiklinaites. Man tikrai nepatiktų, jei cukrus būtų ne stiklinaitėj, o jau man atneštoj arbatoj, arba virtuvėj iki kurios reikėtų pėdint. O jeigu nepasitenkinimas kyla dėl to, kad cukrus ne porceliano cukrinėj, tai nelabai turiu ką atsakyt. Nebent tai, kad ačiū dievui už investicijas ne į vazas ar cukrines, o į aparatūrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geroji: 14 kovo 2007 - 12:28
Aš vistik manau, kad nuosavas vyras ir visi kiti lankytojai - tai skirtingi dalykai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Supervyras @ 2007 03 12, 13:25)
Jei planuojate valgyti nepamirskite shauksto, shakutes, peilio, shaukstelio, puodelio, vazos jei planuojat gauti geliu.
Cukru is vienkartinio indelio dalinsites su kitomis palatoje moterimis 4u.gif


toks jausmas, kad tamsta su žmona važiavot ne gimdyt, o į kurortą ir tikėjotės mažiausiai 5 žvaigdučių viešbučio rolleyes.gif Ten gi LIGONINĖ. Ir labai pritariu minčiai, kad geriau jau jie tegu į aparatūrą investuoja, o ne į vazas tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Mea @ 2007 03 14, 22:28)
Aš vistik manau, kad nuosavas vyras ir visi kiti lankytojai - tai skirtingi dalykai smile.gif


Tai čia tamstai nuosavas, o palatos kaimynei jis jau svetimas tongue.gif O šiaip, aš labai džiaugiuosi, kad pas mane ateidavo tik vyras, o visi kiti draugai, giminės ir artimieji palaukė kelias dienas ir atvažiavo namo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 15 kovo 2007 - 13:55
QUOTE(kasiopeja @ 2007 03 15, 13:54)
toks jausmas, kad tamsta su žmona važiavot ne gimdyt, o į kurortą ir tikėjotės mažiausiai 5 žvaigdučių viešbučio  rolleyes.gif  Ten gi LIGONINĖ. Ir labai pritariu minčiai, kad geriau jau jie tegu į aparatūrą investuoja, o ne į vazas  tongue.gif

Mokamos palatos issprestu sia problma.
Vilniuje tai berods vienintele gimdykla be mokamu palatu g.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2007 03 15, 13:54)
Papildyta:
Tai čia tamstai nuosavas, o palatos kaimynei jis jau svetimas  tongue.gif  O šiaip, aš labai džiaugiuosi, kad pas mane ateidavo tik vyras, o visi kiti draugai, giminės ir artimieji palaukė kelias dienas ir atvažiavo namo  4u.gif

Del kt. lankytoju pritariu drinks_cheers.gif
Jiems galetu buti dar labiau sutrumpintos valandos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supervyras: 15 kovo 2007 - 23:32
QUOTE(kasiopeja @ 2007 03 15, 11:54)
Tai čia tamstai nuosavas, o palatos kaimynei jis jau svetimas  tongue.gif
norėjau ir aš taip pasisakyt, bet kažkaip ranka numojau.

rimtai manau, kad vienintelis sprendimas yra vienvietės palatos - mokamos, nemokamos, ne taip jau svarbu. aišku, realiau kad mokamos, nes lėšų įrengti daug individualių palatų ligoninė tikrai neturės. Jos nukeliauja į sporto arenų ir pramogų parkų statybas. O kol tų palatų nėra, visi lankytojai, įskaitant ir tėčius, turėtų paisyti lankymo valandų. Tai mažiausia ką kiti gali padaryti kad VISOMS mamoms būtų legviau.
Atsakyti