sveikos, mamos
panorau ir as pasisakyti - gal kam pravers ar pades apsispresti
pirmiausia tai del pacios AK. kur gimdyti - kiekvienos moters pasirinkimas. dar iki gimdymo be problemu galima nueiti i bet kuria ligonine "ekskursijai". ten tau parodys, kaip viskas atrodo - gimdykla, wc, pogimdyvines prieziuros palatos ir pan. tuomet atvaziavus gimdyti jau zinai ko tiketis - pasirinkai pati. mes su vyru taip ir dareme. gimdziau pirmaji vaikeli AK - ligonine kaip ligonine, viskas normaliai sutvarkyta, jokiu pretenziju ar kazkokiu blogu salygu nera. gulejau pries gimdyma stacionare savaite ir po gimdymo dar savaite. tikrai galiu pasakyti, kad gydytojai puikus, bent jau kiek man teko susidurti. taciau va jei nakti prireiks paciai ar vaikuciui pagalbos tai cia jau nuo pamainos priklauso... kai kurios isgirdusios, kad vaikutis klykia ir mamyte neramiai laksto pirmyn atgal su vaikuciu ateis, paklaus, patars, o pas kai kurias tik smarkiai belsdamas i budejimo posta gal ir prisizadinsi, tas tikrai tiesa... laimei, neturejau dideliu bedu su saviskiu. taciau va mano kaimyne tai neturejo pienelio, sunkiai sekesi maitinti tai ja ir pamoke, ir parode ir labai rupinosi, pati maciau ir beje - uz dyka

taigis, kaip ir visur, visokiu yra zmoniu.
del maisto - neturejau jokiu piekaistu ir gaminamas ligonineje maistas mane visiskai tenkino - ir troskintu darzoviu, ir vaisiu, ir skanios sriubytes, or vistytes - visko gaudavom ir tikrai paikekit godziai suvalgydavom kas paduodama .pritariu nuomonei, kad galima juk ir saviskius pakutenti, kad atveztu naminio maistelio, jei jau labai prastas ligonines maistas pasitaiko. be to - kol mazylis maitinasi motinos pienu, bent jau pradziai rekomenduojama preskoka ir troskinta maistelio valgyti mamytei - bent jau as taip dariau ir gal del to musu mazylis visiskai nesiskunde pilvelio skausmais. manau galima pakeneteti del to. o kitos va mamyciukes prisigeria kubuso sulciu, prisivalgo apelsinu ir paskui klykia ju vaikeliai, o jos nesupranta kodel...
del epiduro - tariausi su gydytoja pries pat gimdyma ir nusprendziau kad gimdysiu su nejautra. ir gimdziau su sypsena

kaip kazkur skaiciau - niekas uz kancias medalio neduoda, o kai gimdymas palieka tik pacius geriausius prisiminimus tai manau tik i gera, todel ir antrojo nebijau gimdyti (liepa laukiam). gimdymas truko tik 5 valandas, gal todel ir prisimenu viska su dziaugsmu - nes neskaudejo. ir dar - epiduras yra super, kai reikia siuti (jei reikia) pagimdzius. va mano kaimyne gimdyma siaip ne taip iskentejo, o kai reikejo p[lysimus siuti tai sake geriau butu gimdziusi dar kart. na cia vel gi - kiekvienam sava patirtis.
linkiu visoms gimdyti su sypsena!

bukit laimingos, mielosios mamytes. o ligonine - tik pravaziuojanti stotele - veliau jso nei neprisiminsit. svarbiausia geras nusiteikimas, artimuju parama ir pagalba.
Zivile